Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 69 от 25.VIII

РАМКОВО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА ЗАЕМ МЕЖДУ БАНКАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА И РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, МЕХАНИЗЪМ ЗА СЪФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ, ИЗПЪЛНЯВАНИ СЪС СРЕДСТВА ОТ ЕС ПО ОПЕРАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ, СЪФИНАНСИРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРУКТУРНИ И ИНВЕСТИЦИОННИ

 

(СРОК) ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА - ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ (ДВ, БР. 79 ОТ 2017 Г.)


ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ: Постановление № 210 от 28 септември 2017 г. за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца, приет с Постановление № 139 на Министерския съвет от 2002 г. (ДВ, бр. 79 от 2017 г.).

От 07.10.2017 г. влиза в сила изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца (ДВ, бр. 67 от 2002 г.).

Целта е да се намали административната тежест за гражданите и да се подобри качеството на предоставяните административни услуги. Удостоверението за раждане на детето няма да се изисква при кандидатстване за всички видове семейни помощи. Премахва се и изискването за представяне на удостоверение за семейно положение. Дирекциите "Социално подпомагане" ще получават необходимата информация за отпускане на помощите по служебен път. Отпада също необходимостта за представяне на копие от влязло в сила съдебно решение за развод. Документът ще се изисква само в случаите, в които дирекции "Социално подпомагане" не могат по служебен път да получат тази информация.

Промени настройката на бисквитките