Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 84 от 20.X

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ И КОНТРОЛ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА, ПРИСПОСОБЛЕНИЯ И СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ, ПОСОЧЕНИ В СПИСЪЦИТЕ ПО ЧЛ. 35Г,

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ И КОНТРОЛ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА, ПРИСПОСОБЛЕНИЯ И СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ, ПОСОЧЕНИ В СПИСЪЦИТЕ ПО ЧЛ. 35Г, АЛ. 1 ОТ ЗАКОНА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ (ДВ, БР. 65 ОТ 2007 Г.)

В сила от 20.10.2017 г.
Издадена от министъра на труда и социалната политика

Обн. ДВ. бр.84 от 20 Октомври 2017г.

§ 1. Създава се нов чл. 10д със следния текст:

"Чл. 10д. (1) Производството на медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения по индивидуална поръчка задължително се извършва съгласно изискванията на Закона за медицинските изделия.

(2) При вписване в регистъра по чл. 35 ЗИХУ производителите на медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения по индивидуална поръчка посочват адреса на производствените помещения.

(3) Производствените помещения задължително трябва да отговарят на следните минимални изисквания:

1. да е налице обособено помещение за приемна;

2. да е осигурено необходимото техническо оборудване, инструментална екипировка и квалифициран персонал за вземане на мярка, изработка и ремонт на медицинските изделия по индивидуална мярка.

(4) Производителите на ортопедични обувки задължително изискват писмено становище за параметрите им от лекар-ортопед.

(5) При вписване в регистъра по чл. 35 ЗИХУ производителите на медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения по индивидуална поръчка посочват оборудването за изработка на съответните изделия."

§ 2. В чл. 10г, ал. 1, т. 2 думите "приемно-предавателен" се заменят с думите "приемо-предавателен".

§ 3. В чл. 12 се създава ал. 3 със следния текст:

"(3) При промяна в някое от обстоятелствата по чл. 35, ал. 4 и 5 ЗИХУ лицата, регистрирани по реда на тази наредба, заявяват промяната в Агенцията за хората с увреждания в 14-дневен срок, като при необходимост на лицето се издава ново удостоверение или се заличава от регистъра."

§ 4. В чл. 13, ал. 2 след думите "месечни планове" се добавят думите "на служителите на Агенцията".

Заключителни разпоредби

§ 5. Наредбата влиза в сила от датата на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките