Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 85 от 24.X

НАРЕДБА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 18 ОТ 2004 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРИСТАНИЩНИТЕ ОПЕРАТОРИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 109 ОТ 2004 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 18 ОТ 2004 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРИСТАНИЩНИТЕ ОПЕРАТОРИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 109 ОТ 2004 Г.)

Издадена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.85 от 24 Октомври 2017г.

§ 1. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) в основния текст думите "изпълнителния директор" се заменят с "директора на съответната териториална дирекция", а след абревиатурата в скобите "ЕИК" се поставя наклонена черта и се добавя "код по БУЛСТАТ";

б) точка 2 се отменя;

в) в т. 3 буква "а" се отменя;

г) точка 4 се изменя така:

"4. удостоверения от съответните компетентни органи, че пристанищният оператор няма задължения за данъци или вноски за социално осигуряване, съгласно законодателството на държавата, в която е установен; когато пристанищният оператор е със седалище в Република България, липсата на задължения по смисъла на чл. 162 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс към държавата и към община, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, се установява чрез служебна проверка от Изпълнителна агенция "Морска администрация";"

д) в т. 5 след думите "търговецът - пристанищен оператор," се добавя "регистриран по законодателството на друга държава - членка на Европейския съюз,".

2. В ал. 2:

а) в т. 1 накрая се поставя тире и се добавя "за кораби, плаващи под знамето на друга държава - членка на Европейския съюз";

б) точка 2 се изменя така:

"2. корабните документи, определени от администрацията на държавата на знамето - за кораби, плаващи под знамето на друга държава - членка на Европейския съюз;"

в) точка 3 се изменя така:

"3. документ за надеждно комплектуване на кораба с екипаж - за кораби, плаващи под знамето на друга държава - членка на Европейския съюз;"

г) в т. 4, буква "б" след думите "за корабите" се поставя запетая и се добавя "плаващи под знамето на друга държава - членка на Европейския съюз,".

3. Алинея 8 се изменя така:

"(8) Вписванията в регистъра на пристанищните оператори се извършват от длъжностни лица, определени от директора на съответната териториална дирекция на Изпълнителна агенция "Морска администрация". Вписването се извършва в 7-дневен срок от подаване на заявлението. При фактическа и правна сложност вписването се извършва в 14-дневен срок от подаване на заявлението, а когато е необходимо да се съберат доказателства за съществени обстоятелства или да се даде възможност на други граждани и организации да се защитят, вписването и издаването на удостоверение се извършва до един месец от започване на производството. Длъжностното лице отбелязва датата и часа на вписването, името на вписващия и се подписва."

4. Алинея 9 се отменя.

5. Алинея 10 се изменя така:

"(10) В сроковете по ал. 8 директорът на съответната териториална дирекция на Изпълнителна агенция "Морска администрация" и капитан на пристанището издава удостоверение за регистрация на пристанищен оператор в съответствие с образеца - приложение № 2."

6. В ал. 12 думите "10-дневен" се заменят с "3-дневен".

7. В ал. 13 думите "изпълнителният директор" се заменят с "директорът на съответната териториална дирекция".

8. Алинея 14 се изменя така:

"(14) Отказът за вписване на оператора в регистъра на пристанищните оператори може да бъде оспорван по административен ред пред изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация"."

§ 2. В приложение № 2 към чл. 5, ал. 10 думите "Изпълнителен директор" се заменят с "Директор на дирекция ..."

Промени настройката на бисквитките