Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 85 от 24.X

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 19 ОТ 2004 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРИСТАНИЩАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 111 ОТ 2004 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 19 ОТ 2004 Г. ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПРИСТАНИЩАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ (ДВ, БР. 111 ОТ 2004 Г.)

Издадена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.85 от 24 Октомври 2017г.

§ 1. В чл. 9 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) основният текст се изменя така:

"(1) Вписването на пристанищата и пристанищните терминали в регистъра се извършва от длъжностни лица, определени от директора на съответната териториална дирекция на Изпълнителна агенция "Морска администрация" и капитан на пристанището. Вписването се извършва въз основа на подадено до директора на дирекцията писмено заявление от собственика на пристанището или пристанищния оператор, което съдържа:";

б) в т. 2, буква "в" след абревиатурата "ЕИК" се поставя наклонена черта и се добавя "код по БУЛСТАТ".

2. В ал. 5:

а) точка 4 се отменя;

б) точка 8 се изменя така:

"8. удостоверение за актуално състояние - за лицата, регистрирани по законодателството на друга държава - членка на Европейския съюз;".

§ 2. В чл. 9а се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 основният текст се изменя така:

"(1) Вписването на специализираните пристанищни обекти в регистъра се извършва от длъжностните лица по чл. 9, ал. 1 въз основа на подадено до директора на съответната териториална дирекция на Изпълнителна агенция "Морска администрация" и капитан на пристанището писмено заявление от собственика на специализирания пристанищен обект, което съдържа:".

2. В ал. 5:

а) точка 3 се отменя;

б) точка 6 се изменя така:

"6. удостоверение за актуално състояние - за лицата, регистрирани по законодателството на друга държава - членка на Европейския съюз."

§ 3. В чл. 10 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се отменя.

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Вписването на пристанището, пристанищния терминал или специализирания пристанищен обект в регистъра се извършва в 7-дневен срок от подаване на заявлението, а при фактическа и правна сложност - в 14-дневен срок. Когато е необходимо да се съберат доказателства за съществени обстоятелства или да се даде възможност на други граждани и организации да се защитят, вписването се извършва до един месец от започване на производството. Длъжностното лице отбелязва датата и часа на вписването, името на вписващия и се подписва."

3. Алинея 3 се изменя така:

"(3) В сроковете по ал. 2 директорът на съответната териториална дирекция на Изпълнителна агенция "Морска администрация" издава удостоверение за регистрация на пристанището, на пристанищния терминал или специализирания пристанищен обект."

4. В ал. 4 думата "10-дневен" се заменя с "3-дневен".

5. В ал. 5 думите "изпълнителният директор" се заменят с "директорът на съответната териториална дирекция".

6. Алинея 6 се изменя така:

"(6) Отказът за вписване на пристанището, пристанищния терминал или специализирания пристанищен обект в регистъра може да бъде оспорен по административен ред пред изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация"."

7. Алинея 7 се изменя така:

"(7) Заповедите на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията по чл. 96, ал. 2, 3 и 6 и по чл. 111в, ал. 3 и 5 ЗМПВВППРБ се вписват служебно в регистъра по партидата на съответното пристанище, пристанищен терминал или специализиран пристанищен обект."

§ 4. В чл. 11 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "изпълнителния директор" се заменят със "съответната териториална дирекция".

2. В ал. 3 се създава изречение второ: "При наличие на промяна във вече вписани обстоятелства, констатирани при извършена служебна проверка, промяната се вписва служебно."

3. Алинея 6 се отменя.

Промени настройката на бисквитките