Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 98 от 8.XII

ПРАВИЛА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ОБУЧЕНИЕТО НА КАНДИДАТИТЕ ЗА МЛАДШИ СЪДИИ И МЛАДШИ ПРОКУРОРИ И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ТЕХНИЯ СТАТУС (ДВ, БР. 105 ОТ 2011 Г.)

 

ПРАВИЛА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА ЗА ОБУЧЕНИЕТО НА КАНДИДАТИТЕ ЗА МЛАДШИ СЪДИИ И МЛАДШИ ПРОКУРОРИ И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ТЕХНИЯ СТАТУС (ДВ, БР. 105 ОТ 2011 Г.)

Издадени от Висшия съдебен съвет

Обн. ДВ. бр.98 от 8 Декември 2017г.

§ 1. Наименованието на акта се изменя така:

"Правила за обучението на кандидатите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи и за определяне на техния статус".

§ 2. В чл. 1 след думите "младши съдии" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "младши прокурори" се добавя "и младши следователи".

§ 3. Член 2 се изменя така:

"Чл. 2. Националният институт осъществява задължителното първоначално обучение на кандидатите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, включени в окончателния списък на одобрените кандидати по длъжности, приет от съответната колегия на Висшия съдебен съвет по чл. 186, ал. 7 от Закона за съдебната власт."

§ 4. В чл. 3 след думите "младши съдии" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "младши прокурори" се добавя "и младши следователи."

§ 5. В чл. 4 ал. 2 се изменя така:

"(2) Курсът на задължителното първоначално обучение може да започне и по-късно, ако към месец септември на съответната година конкурсната процедура за младши съдии, младши прокурори или младши следователи не е приключила."

§ 6. В чл. 5 след думите "младши съдии" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "младши прокурори" се добавя "и младши следователи."

§ 7. В чл. 8, ал. 1, т. 1 думите "едномесечната му стипендия" се заменят с "едномесечната сума по чл. 258, ал. 1 от Закона за съдебната власт".

§ 8. В основния текст на чл. 9, ал. 1 думите "суми за стипендия" се заменят с "суми по чл. 258, ал. 1 от Закона за съдебната власт".

§ 9. В чл. 11, т. 3 думата "стипендиите" се заменя с думите "сумите по чл. 258, ал. 1 от Закона за съдебната власт".

§ 10. В чл. 12, ал. 2 след думите "младши съдия" съюзът "или" се заменя със запетая и след думите "младши прокурор" се добавя "или младши следовател".

§ 11. В чл. 15, ал. 2, т. 3 след думите "да уведоми" се добавя "съответната колегия на".

§ 12. Член 16 се изменя и допълва така:

1. В ал. 1 след думите "младши съдия" съюзът "или" се заменя със запетая и след думите "младши прокурор" се добавя "или младши следовател".

2. В ал. 2 след думите "младши съдии" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "младши прокурори" се добавя "и младши следователи".

3. В ал. 3 след думите "младши съдии" съюзът "и" се заменя със запетая, след думите "младши прокурори" се добавя "и младши следователи", а след съюза "и" преди думите "Висшия съдебен съвет" се добавят думите "съответната колегия на".

§ 13. Член 17 се изменя и допълва така:

1. В ал. 1 думата "стипендия" се заменя с думите "сумата по чл. 258, ал. 1 от Закона за съдебната власт".

2. В ал. 2 след думите "младши съдия" съюзът "или" се заменя със запетая и след думите "младши прокурор" се добавя "или младши следовател".

§ 14. В § 1 на допълнителната разпоредба съюзът "или" се заменя със запетая и след думите "младши прокурор" се добавя "или младши следовател".

Заключителни разпоредби

§ 15. Правилата за изменение и допълнение на Правилата за обучението на кандидатите за младши съдии и младши прокурори и за определяне на техния статус са одобрени с решение на Пленума на Висшия съдебен съвет по т. 32 от протокол № 3 от 23.11.2017 г.

Промени настройката на бисквитките