Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 9 от 26.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 9 ОТ 22 ЯНУАРИ 2018 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 9 ОТ 22 ЯНУАРИ 2018 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

В сила от 26.01.2018 г.

Обн. ДВ. бр.9 от 26 Януари 2018г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В Наредбата за държавните изисквания за придобиване на висше образование на образователно-квалификационна степен "бакалавър" в професионално направление "Военно дело" по специалностите от регулираната професия "офицер за тактическо ниво на управление", приета с Постановление № 205 на Министерския съвет от 2012 г. (обн., ДВ, бр. 68 от 2012 г.; изм., бр. 62 от 2013 г.), се правят следните изменения и допълнения:

1. В чл. 2 ал. 1 се изменя така:

"(1) Висше образование по специалности от регулираната професия "офицер за тактическо ниво на управление" се придобива чрез обучение на курсанти в редовна форма на обучение и на войници/матроси, сержанти/старшини и офицерски кандидати в задочна форма на обучение във висшите военни училища, които отговарят на изискванията на Закона за висшето образование и на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България."

2. В чл. 3, ал. 1 след думата "курсантите" се добавя "и военнослужещите".

3. В чл. 6, ал. 2 след думите "Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България" се поставя запетая и се добавя "Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България".

§ 2. В чл. 3, ал. 1, изречение първо от Наредбата за държавните изисквания за придобиване на висше образование на образователно-квалификационна степен "магистър" в професионално направление "Военно дело" по специалностите от регулираните професии "офицер за оперативно ниво на управление" и "офицер за стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили", приета с Постановление № 205 на Министерския съвет от 2012 г. (обн., ДВ, бр. 68 от 2012 г.; изм., бр. 62 от 2013 г.), съюзът "и" след думите "Закона за висшето образование" се заменя със запетая и накрая се добавя "и Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България".

Заключителни разпоредби

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките