Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 10 от 30.I

НАРЕДБА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-15 ОТ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА, РАЗМЕРИТЕ И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЗА СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЕННАТА СЛУЖБА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЗА СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД НА ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖ

 

НАРЕДБА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-15 ОТ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА, РАЗМЕРИТЕ И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЗА СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЕННАТА СЛУЖБА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЗА СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД НА ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ (ДВ, БР. 36 ОТ 2010 Г.)

В сила от 01.01.2018 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.10 от 30 Януари 2018г.

§ 1. Създава се раздел ХV:

"Раздел XV

Допълнително възнаграждение за специфични условия при изпълнение на военната служба, свързани с фактическо командване или ръководство на личен състав

Чл. 37. (1) На военнослужещите, назначени на длъжности по основни длъжностни разписания, се изплаща допълнително месечно възнаграждение за специфични условия при изпълнение на военната служба, свързани с фактическо командване или ръководство на личен състав, в размер до 60 на сто от основното месечно възнаграждение в съответствие с присвоеното им военно звание и степен.

(2) Конкретните размери на допълнителните месечни възнаграждения и длъжностите по ал. 1 се определят ежегодно със заповед на министъра на отбраната по предложение на началника на отбраната и постоянния секретар на отбраната.

(3) При отработен непълен работен месец допълнителното месечно възнаграждение по ал. 2 се изплаща пропорционално на отработените дни."

Заключителни разпоредби

§ 2. Наредбата влиза в сила от 1 януари 2018 г.

Промени настройката на бисквитките