Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 12 от 6.II

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРОДУКТИТЕ (ДВ, БР. 86 ОТ 1999 Г.)

 

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРОДУКТИТЕ (ДВ, БР. 86 ОТ 1999 Г.)

Обн. ДВ. бр.12 от 6 Февруари 2018г.

Проект: 702-01-33/23.10.2017 г.

§ 1. В чл. 10, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 2 се изменя така:

"2. разполага с необходимия персонал, най-малко половината от който е нает по безсрочни трудови договори, регистрирани по реда на чл. 62 от Кодекса на труда;".

2. Създава се т. 10:

"10. разполага с технически средства за извършване на изпитвания като част от процедурите за оценяване на съответствието."

§ 2. В чл. 34а се правят следните изменения:

1. В ал. 2, т. 3 се изменя така:

"3. да разполагат с персонал, нает по трудово правоотношение, чиито трудови договори са регистрирани по реда на чл. 62 от Кодекса на труда, и който притежава образование, квалификация и/или правоспособност, необходими за осъществяване на технически надзор на съоръженията с повишена опасност, и поне с един специалист с образователно-квалификационна степен "магистър" и най-малко с 5 години стаж по специалността;".

2. Алинея 5 се изменя така:

"(5) За издаване на лиценз по ал. 1 кандидатите подават заявление по образец до председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, в което вписват единния идентификационен код от търговския регистър, седалището, адреса на управление и името на законния представител, придружено от документите, определени в наредбата по чл. 34, ал. 2."

§ 3. В чл. 36 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2, т. 2 след думата "правоотношение" се добавя "чиито трудови договори са регистрирани по реда на чл. 62 от Кодекса на труда, и".

2. Алинея 4 се изменя така:

"(4) За издаване на удостоверение по ал. 2 кандидатите подават заявление по образец до председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, в което вписват единния идентификационен код от търговския регистър, седалището, адреса на управление и името на законния представител, придружено от документите, определени в съответната наредба по чл. 31."

§ 4. Създава се чл. 41а:

"Чл. 41а. Заявленията по чл. 34а, ал. 5 и чл. 36, ал. 4 и приложените документи към тях могат да се подават по електронен път в съответствие със Закона за електронното управление и Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги."

-------------------------

Законът е приет от 44-то Народно събрание на 24 януари 2018 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Промени настройката на бисквитките