Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 25 от 20.III

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ КЪМ СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА УСЛУГИТЕ ПО ПОЩЕНСКИТЕ ПЛАЩАНИЯ (Ратифициран със закон, приет от 44-то Народно събрание на 14 февруари 2018 г. - ДВ, бр. 18 от 2018 г. В сила за Република България от 1 януари 2018 г.)

 

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ КЪМ СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА УСЛУГИТЕ ПО ПОЩЕНСКИТЕ ПЛАЩАНИЯ

(Ратифициран със закон, приет от 44-то Народно събрание на 14 февруари 2018 г. - ДВ, бр. 18 от 2018 г. В сила за Република България от 1 януари 2018 г.)

Издаден от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.25 от 20 Март 2018г.

С подписването на Споразумението за услугите по пощенските плащания на посочената дата долуподписаните пълномощни представители се споразумяха, както следва:

Оперативни функции

Член I

1. По отношение на Франция във връзка с чл. 5.4 и в изпълнение на чл. 3 и 4 от Споразумението за услугите по пощенските плащания всеки избран френски оператор може да отваря служби за пощенски плащания само с оператори от страни-членки, подписали споразумението.

2. В случай че операторът не е избран оператор, той може само да изплаща нареждания, получени от избрания френски оператор. За сключването на договор за обмен с избран френски оператор този оператор трябва да представи предварително копие на декларация за изключително изпълнение на нареждания за услуги по пощенските плащания, направена до компетентните власти на съответната страна-членка, която може по своя преценка да я съчетае с разрешение.

3. Тези разпоредби се прилагат реципрочно на френската национална територия за всеки оператор във Франция, който иска да влезе в изключително съдружие с избран оператор на други страни-членки, подписали Споразумението за услугите по пощенските плащания.

В уверение на което посочените по-долу пълномощни представители на Правителствата на договарящите се страни съставиха настоящия протокол, който има същата сила и същата стойност, както ако неговите разпоредби бяха включени в самия текст на Споразумението за услугите по пощенските плащания, и го подписаха в един екземпляр, който е депозиран пред Генералния директор на Международното бюро. Международното бюро на Всемирния пощенски съюз ще предаде копие от него на всяка една страна.

Изготвен в Истанбул на 6 октомври 2016 г.

Промени настройката на бисквитките