Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 26 от 23.III

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-344 ОТ 2014 Г. ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 64 ОТ 2014 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-344 ОТ 2014 Г. ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 64 ОТ 2014 Г.)

В сила от 23.03.2018 г.
Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.26 от 23 Март 2018г.

§ 1. В чл. 7 се правят следните изменения:

1. В ал. 2 изречение второ се изменя така: "Председател на комисията за разследващи полицаи е служител от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) - за конкурси в съответните структури, за конкурси в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) - служител от ГДНП или СДВР, и за областните дирекции на МВР - служител от ГДНП, който заема ръководна или по-висока длъжност по направление на дейност."

2. Алинея 4 се изменя така:

"(4) В състава на конкурсната комисия за разследващи полицаи се включват:

1. началник на отдел по направление на дейност или главен разследващ полицай от съответната главна или областна дирекция на МВР;

2. служители от дирекция "Човешки ресурси" - МВР, Академията на МВР и Института по психология - МВР."

§ 2. Параграф 7а от допълнителните разпоредби се отменя.

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 3. Обявените и неприключили до влизането в сила на тази наредба конкурси за назначаване на държавна служба се довършват по досегашния ред.

§ 4. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките