Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 28 от 29.III

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 41 ОТ 23 МАРТ 2018 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ "ГЛАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА", ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 2 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. (ДВ, БР. 6 ОТ 2014 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 41 ОТ 23 МАРТ 2018 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ "ГЛАВНА ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА", ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 2 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. (ДВ, БР. 6 ОТ 2014 Г.)

В сила от 29.03.2018 г.

Обн. ДВ. бр.28 от 29 Март 2018г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 4, ал. 1 се правят следните допълнения:

1. В т. 2 след думите "Закона за насърчаване на заетостта" се добавя "Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност" и се поставя запетая.

2. Създава се т. 4:

"4. упражнява правото, което е предвидено в Търговския закон, да подава искова молба за откриване на производството по несъстоятелност на търговец при изискуеми и неизпълнени за повече от два месеца задължения за трудови възнаграждения към най-малко една трета от работниците и служителите на търговеца."

§ 2. В чл. 6, ал. 2 се правят следните допълнения:

1. В т. 5 накрая се добавя "и Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност".

2. В т. 7 след думите "Закона за насърчаване на заетостта" се добавя "Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност" и се поставя запетая.

§ 3. В чл. 13 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 3 след думите "Закона за насърчаване на заетостта" се добавя "Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност" и се поставя запетая.

2. В т. 16 след думите "имуществени санкции" се добавя "от дирекциите от специализираната администрация на Централното управление".

3. Създава се нова т. 18:

"18. осъществява процесуалното представителство от името на Агенцията в производствата по несъстоятелност на търговци при изискуеми и неизпълнени от тях за повече от два месеца задължения за трудови възнаграждения към най-малко една трета от работниците и служителите им;".

4. Досегашната т. 18 става т. 19.

5. Създава се т. 20:

"20. при възлагане извършва контрола по спазване на трудовото законодателство, здравословните и безопасни условия на труд, Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, Закона за насърчаване на заетостта и на законодателството, свързано с изпълнението на държавната служба."

§ 4. В чл. 14 се правят следните допълнения:

1. В т. 1 - 5 след думите "Закона за насърчаване на заетостта" се добавя "Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност" и се поставя запетая.

2. В т. 8 след думите "Закона за насърчаване на заетостта" се добавя "Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност" и се поставя запетая.

3. Създава се т. 16:

"16. при възлагане от изпълнителния директор извършва контрола по спазване на трудовото законодателство, здравословните и безопасни условия на труд, Закона за насърчаване на заетостта, Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност и на законодателството, свързано с изпълнението на държавната служба."

§ 5. В чл. 15 се правят следните допълнения:

1. В т. 5 и 6 след думите "насърчаване на заетостта" се поставя запетая и се добавя "трудовата миграция и трудовата мобилност".

2. В т. 14 след думите "Закона за насърчаване на заетостта" се добавя "Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност" и се поставя запетая.

3. В т. 17 накрая се добавя "и Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност".

§ 6. В чл. 20, ал. 1 след думите "Закона за насърчаване на заетостта" се добавя "Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност" и се поставя запетая.

§ 7. В чл. 21, ал. 1 след думите "Закона за насърчаване на заетостта" се добавя "в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност" и се поставя запетая.

Заключителни разпоредби

§ 8. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките