Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 66 от 10.VIII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-18 ОТ 2009 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЕДНОКРАТНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА СЛУЖБА В ДРУГО НАСЕЛЕНО МЯСТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА (ДВ, БР. 63 О

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-18 ОТ 2009 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЕДНОКРАТНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА СЛУЖБА В ДРУГО НАСЕЛЕНО МЯСТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА (ДВ, БР. 63 ОТ 2009 Г.)

В сила от 10.08.2018 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.66 от 10 Август 2018г.

§ 1. В чл. 3, изречение първо след думите "Българската армия" се добавя "а за българските военнослужещи в състава на многонационални формирования или на длъжности в международни организации или в други международни инициативи на територията на страната - въз основа на заповед на командира (началника) на военното формирование или ръководителя на съответната структура, в която се водят на отчет и доволствие".

§ 2. В чл. 8 се правят следните изменения:

1. Точка 6 се изменя така:

"6. на българските военнослужещи, назначени на длъжности в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, в състава на многонационални формирования или на длъжности в международни организации или в други международни инициативи на територията на страната в населено място, различно от последното им местослужене, които не променят адресната си регистрация, или новата им адресна регистрация е на разстояние до 25 км;".

2. Точка 7 се изменя така:

"7. при последващо преместване на военнослужещ в рамките на една година от предходното преместване освен в случаите на преместване поради преназначаване при организационно-щатни промени."

§ 3. В чл. 10 се правят следните изменения и допълнения

1. Алинея 6 се изменя така:

"(6) Когато поради различни причини семейството не се премести в новото местослужене в срок три години от датата на назначаването на българския военнослужещ в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, в състава на многонационални формирования или на длъжности в международни организации или в други международни инициативи на територията на страната, обезщетение при преместване не се изплаща."

2. Създава се ал. 8:

"(8) Обезщетенията при преместване на членовете на семействата на българските военнослужещи в състава на многонационални формирования или на длъжности в международни организации или в други международни инициативи на територията на страната се изплащат въз основа на заповед на командира (началника) на военното формирование или ръководителя на съответната структура, в която се водят на отчет и доволствие."

Заключителни разпоредби

§ 4. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките