Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 73 от 4.IX

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ (ДВ, БР. 21 ОТ 2009 Г.)

 

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ (ДВ, БР. 21 ОТ 2009 Г.)

Издадена от министъра на здравеопазването

Обн. ДВ. бр.73 от 4 Септември 2018г.

§ 1. В чл. 28 се правят следните изменения и допълнения:

1. Създава се нова ал. 5:

"(5) Лечебните заведения по ал. 4 могат да сключват договор с центъра и ако отчетат резултатите по ал. 4, т. 1 или 2, постигнати от екипи, които са осъществявали дейност в друго лечебно заведение, ако към момента на подаване на заявлението за сключване на договор по-голяма част от тези екипи работят в кандидатстващото за договор лечебно заведение."

2. Създават се ал. 6 и 7:

"(6) Екипите по ал. 5 трябва да включват поне 2/3 от членовете на екипа, който е постигнал съвместно резултатите по ал. 4, т. 1 или 2, но не по-малко от 1 лекар по т. 3 и 1 специалист по т. 5 от раздел III на приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция.

(7) В случаите по ал. 5 резултатите, постигнати от екипите, могат да се отчитат само от лечебното заведение по ал. 4."

3. Досегашната ал. 5 става ал. 8 и в нея на края се добавя "или успеваемостта по ал. 5".

§ 2. В чл. 35 се създава ал. 7:

"(7) Заявленията по чл. 32, ал. 1, т. 1 за запазване на фертилните възможности на жени с доказано онкологично заболяване се разглеждат в срок до три работни дни от тяхното подаване, като при необходимост могат да се провеждат и неприсъствени заседания на комисията. В същия срок се предоставя и становището на медицинския специалист по чл. 33, изречение второ."

Промени настройката на бисквитките