Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 77 от 18.IX

ПРОТОКОЛ ЗА ИЗМЕНЕНИЯ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ОСНОВАВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНАТА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА И НА НЕЙНИЯ УСТАВ(Ратифициран със закон, приет от 43-то Народно събрание на 12 януари 2017 г. - ДВ, бр. 8 от 2017 г. В сила за Република България от 18 авгу

 

ПРОТОКОЛ ЗА ИЗМЕНЕНИЯ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ОСНОВАВАНЕТО НА МЕЖДУНАРОДНАТА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА И НА НЕЙНИЯ УСТАВ
(Ратифициран със закон, приет от 43-то Народно събрание на 12 януари 2017 г. - ДВ, бр. 8 от 2017 г. В сила за Република България от 18 август 2018 г.)

Издаден от Министерството на финансите

Обн. ДВ. бр.77 от 18 Септември 2018г., попр. ДВ. бр.93 от 9 Ноември 2018г., отм. ДВ. бр.14 от 10 Февруари 2023г.

Денонсирано с чл. 1 от Закона за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество - ДВ, бр. 14 от 10 февруари 2023 г.

Правителствата на Република България, Социалистическа Република Виетнам, Република Куба, Монголия, Руската федерация, Румъния, Словашката република и Чешката република (по-нататък страните съвместно се наричат "Договарящи се Страни"),

съгласно член XII и параграф 1 от член XXIV в Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка (по-нататък "Споразумение") и членове 29 и 30 от Устава на Международната инвестиционна банка (по-нататък "Устав") се договориха да внесат следните изменения в посоченото Споразумение и Устав.

Член I

Да се изложи Споразумението (включително Уставът, приложен към Споразумението) в нова редакция, чийто текст е приложен към настоящия Протокол.

Приложението към този Протокол е неразделна част от този Протокол и представлява новата редакция на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка (по-нататък "Нова редакция на Споразумението") заедно със:

(i) Сведенията за размера на записания уставен капитал и за разпределение на квотите между членовете на Банката, посочени в Приложение № 1 към Новата редакция на Споразумението, и

(ii) Новата редакция на Устава на Международната инвестиционна банка, представляващ Приложение № 2 към Новата редакция на Споразумението.

Член II

Функциите на депозитар на настоящия Протокол и Новата редакция на Споразумението изпълнява Министерството на външните работи на Руската федерация (по-нататък "Депозитар").

Заверено копие на настоящия Протокол, включително Новата редакция на Споразумението, ще бъде изпратено от Депозитаря на всяка от Договарящите се Страни.

Член III

Настоящият Протокол остава отворен за подписване от Договарящите се Страни.

Депозитарят е длъжен по надлежен ред да информира другите Договарящи се Страни за подписването на този Протокол от всяка Договаряща се Страна.

Настоящият Протокол и Новата редакция на Споразумението влизат в сила след тридесет дни от датата на представянето от последната от Договарящите се Страни на Депозитаря на документите (по-нататък "Документа") за ратифицирането, приемането или одобряването (в зависимост от изискванията на вътрешнодържавните или вътрешните процедури), необходими за влизането в сила на настоящия Протокол и Новата редакция на Споразумението.

Депозитарят е длъжен по надлежен ред да информира другите Договарящи се Страни за получаването на всеки документ и за датата, на която този Протокол и Новата редакция на Споразумението влизат в сила.

Съставен в град Хавана на 8 май 2014 г. в един екземпляр на руски и английски език, като текстовете и на двата езика имат еднаква сила.


ПРИЛОЖЕНИЕ

към Протокола за изменения на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав


(Отделено като самостоятелен акт)

Промени настройката на бисквитките