Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 79 от 25.IX

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Е-РД-04-3 ОТ 2016 Г. ЗА ДОПУСТИМИТЕ МЕРКИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНИ СПЕСТЯВАНИЯ В КРАЙНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ, НАЧИНИТЕ НА ДОКАЗВАНЕ НА ПОСТИГНАТИТЕ ЕНЕРГИЙНИ СПЕСТЯВАНИЯ, ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ МЕТОДИКИТЕ ЗА ТЯХ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Е-РД-04-3 ОТ 2016 Г. ЗА ДОПУСТИМИТЕ МЕРКИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНИ СПЕСТЯВАНИЯ В КРАЙНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ, НАЧИНИТЕ НА ДОКАЗВАНЕ НА ПОСТИГНАТИТЕ ЕНЕРГИЙНИ СПЕСТЯВАНИЯ, ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ МЕТОДИКИТЕ ЗА ТЯХНОТО ОЦЕНЯВАНЕ И НАЧИНИТЕ ЗА ПОТВЪРЖДАВАНЕТО ИМ (ДВ, БР. 38 ОТ 2016 Г.)

Издадена от министъра на енергетиката

Обн. ДВ. бр.79 от 25 Септември 2018г.

§ 1. В чл. 4, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В текста преди т. 1 думите "не по-рано от една година" се заличават.

2. В т. 1 след думите "водогрейни котли и климатични инсталации" се добавя "извършени не по-рано от една година след изпълнението на мярката/мерките за енергийни спестявания".

§ 2. В чл. 17, ал. 3 накрая се добавя "в MWh годишно".

§ 3. В чл. 18, ал. 1 се създава изречение второ: "По искане на заявителя за една изпълнена мярка могат да бъдат издадени едно или повече удостоверения за енергийни спестявания."

§ 4. В чл. 24 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създават се ал. 2 и 3:

"(2) По искане на притежателя на издадено удостоверение за енергийни спестявания то може да бъде отменено и вместо него да бъдат издадени две или повече удостоверения за енергийни спестявания за същото количество спестявания.

(3) За издаване на удостоверения за енергийни спестявания по ал. 2 не се дължи такса."

§ 5. В т. V.2 от приложение № 5 към чл. 8 съкращението "еi" се заменя с "ep".

Промени настройката на бисквитките