Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 97 от 23.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 251 ОТ 16 НОЕМВРИ 2018 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА СХЕМИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ И НА МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ В УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ - СХЕМА "УЧИЛИЩЕН ПЛОД" И СХЕМА "УЧИЛИ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 251 ОТ 16 НОЕМВРИ 2018 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА СХЕМИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ И НА МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ В УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ - СХЕМА "УЧИЛИЩЕН ПЛОД" И СХЕМА "УЧИЛИЩНО МЛЯКО", ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 251 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2016 Г. (ДВ, БР. 77 ОТ 2016 Г.)

Обн. ДВ. бр.97 от 23 Ноември 2018г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 4 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 5:

а) в т. 2 думите "и осигуряват съхранение на съставените приемно-предавателни протоколи в учебното заведение за срок 3 години" се заличават;

б) създават се т. 4 и 5:

"4. осигуряват съхранение на съставените протоколи по т. 2 в учебното заведение за срок 3 години;

5. имат право по всяко време да осъществяват контрол и по отношение качеството на изпълнение на дейностите на територията на училището, възложени по реда на ал. 6."

2. Създава се нова ал. 6:

"(6) Дейностите по ал. 5, т. 2 и чл. 10, ал. 4, изречение второ и ал. 6, както и раздаването на продуктите на територията на училищата могат да се осъществяват от лице, с което одобреният заявител е сключил договор, съгласуван с директора на съответното училище."

3. Досегашните ал. 6 и 7 стават съответно ал. 7 и 8.

§ 2. В чл. 10, ал. 3:

1. В изречение второ след думите "неиндивидуалните опаковки могат" се добавя "да се доставят и".

2. В изречение трето след думите "доставят в" се добавя "училищата в" и след думите "индивидуални опаковки" се добавя "за всеки ученик", а думите "учебните заведения" се заменят с "училищата".

§ 3. В чл. 11, ал. 3 след думите "условия чрез" се добавя "нарязване или", а думите "индивидуалната порция на" се заменят с "индивидуални порции за".

§ 4. В чл. 17 се създава ал. 8:

"(8) Одобрените заявители, които доставят продукти в училищата, могат да искат възстановяване на разходи за изпълнение на договорите по чл. 4, ал. 6 в размер до 0,07 лв. за индивидуална порция на всеки ученик."

§ 5. В чл. 18, ал. 3 се създава нова т. 7:

"7. когато заявителите по схемите доставят продукти в училищата и са сключили договор по чл. 4, ал. 6, прилагат договора, документи, доказващи извършването на дейностите и първични счетоводни документи, включително документи, доказващи плащането по него;".

Преходни разпоредби

§ 6. За учебната 2018/2019 година документално доказаните разходи по чл. 17, ал. 8, направени преди влизането в сила на постановлението, подлежат на възстановяване.

Промени настройката на бисквитките