Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 106 от 21.XII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-433 ОТ 2017 Г. ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 26 ОТ 2017 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-433 ОТ 2017 Г. ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 26 ОТ 2017 Г.)

В сила от 21.12.2018 г.
Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.106 от 21 Декември 2018г.

§ 1. В чл. 3, ал. 2 се създава т. 6:

"6. тактическа подготовка."

§ 2. В чл. 27 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2 се създава т. 6:

"6. в тактическата подготовка - държавните служители по чл. 142, ал. 1, т. 1 от ЗМВР от Специализиран отряд за борба с тероризма - МВР (СОБТ)."

2. В ал. 4 след думите "стрелковата подготовка" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "пожаро-строевата подготовка" се добавя "и тактическата подготовка".

3. В ал. 5 след думите "регионалните дирекции "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН)" се поставя запетая и се добавя "а за СОБТ - по учебно-планова документация, утвърдена от командира, изготвена въз основа на утвърден от главния секретар на МВР годишен тематичен план по видовете подготовки по чл. 3, ал. 2".

4. В ал. 6, т. 1 след думите "специализирана подготовка" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "пожаро-строева подготовка" се добавя "и тактическа подготовка".

5. Създава се ал. 7:

"(7) Постъпилите в СОБТ държавни служители, притежаващи полицейска първоначална професионална подготовка от АМВР, преминават специализирано обучение, което се организира под формата на професионално обучение по месторабота, включва занятия по видовете подготовки по чл. 3, ал. 2, т. 1 - 4 и т. 6 и се провежда по ред, определен от командира на СОБТ."

§ 3. В чл. 28, ал. 1 след думите "специализирана подготовка" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "пожаро-строева подготовка" се добавя "и тактическа подготовка".

§ 4. В чл. 30 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 след думите "За обучители по" се добавя "тактическа подготовка,".

2. В ал. 2 след думите "специализираната подготовка" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "пожаро-строевата подготовка" се добавя "и тактическата подготовка".

§ 5. Създава се чл. 44а:

"Чл. 44а. Тактическата подготовка има за цел създаване, усъвършенстване и поддържане на необходимите знания, умения и навици за планиране, организиране, провеждане и анализ на специални операции."

§ 6. Създава се чл. 44б:

"Чл. 44б. Тактическата подготовка се провежда в установеното за СОБТ работно време за не по-малко от 8 часа месечно."

§ 7. В чл. 50 след думите "стрелковата подготовка" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "пожаро-строевата подготовка" се добавя "и тактическата подготовка".

§ 8. В чл. 53, ал. 3 след думите "пожаро-строева подготовка" се поставя запетая и се добавя "а командирът на СОБТ отчета си по тактическа подготовка,".

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 9. В срок до пет месеца от влизането в сила на наредбата СОБТ изготвя и предоставя за утвърждаване от министъра на вътрешните работи специализирана методика по тактическа подготовка на служителите от СОБТ.

§ 10. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките