Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 2 от 4.I

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-433 ОТ 2017 Г. ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 26 ОТ 2017 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-433 ОТ 2017 Г. ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ (ДВ, БР. 26 ОТ 2017 Г.)

В сила от 04.01.2018 г.
Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.2 от 4 Януари 2019г.

§ 1. В чл. 8, ал. 1 запетаята след думата "провеждане" се заличава, вместо нея се поставя съюзът "и", а думите "и разходите за съответния курс за участие на един обучаем" се заличават.

§ 2. В чл. 12, ал. 1 запетаята след думата "формата" се заличава, вместо нея се поставя съюзът "и", след думата "срока" се добавя "на обучението" и се поставя точка, а думите "и разходите за участие на един обучаем в обучението" се заличават.

§ 3. Член 35 се изменя така:

"Чл. 35. (1) Физическата подготовка включва занимания с физически упражнения, вид спорт или туризъм и се провежда в две форми:

1. индивидуална - самостоятелно по индивидуален план-график, утвърден от съответния ръководител на структура по чл. 37 от ЗМВР;

2. групова - организирана в групи със заповед на ръководителя на съответната структура по чл. 37 от ЗМВР, която задължително съдържа: подпис, дата, час и място на провеждане, вид на заниманието, начин на транспортиране (ако е приложимо), име на ръководителя на групата, списък на служителите, включени в групата.

(2) За териториалните звена на ГДНП, ГДГП и ГДПБЗН документите по ал. 1, т. 1 и 2 се утвърждават/издават от съответните началници на ЗЖУ или директорите на РДГП или РДПБЗН.

(3) Служителите, които провеждат физическа подготовка по ал. 1, т. 1, не провеждат подготовка по ал. 1, т. 2."

§ 4. Параграф 2 от допълнителните разпоредби се отменя.

Заключителни разпоредби

§ 5. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките