Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 23 от 19.III

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № РД-07-1 ОТ 2016 Г. ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕЛЕВИТЕ ГРУПИ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ФОНДА ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № РД-07-1 ОТ 2016 Г. ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕЛЕВИТЕ ГРУПИ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И/ИЛИ ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, СЪФИНАНСИРАНА ОТ ФОНДА ЗА ЕВРОПЕЙСКО ПОДПОМАГАНЕ НА НАЙ-НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ЛИЦА (ДВ, БР. 29 ОТ 2016 Г.)

В сила от 19.03.2019 г.
Издадена от министъра на труда и социалната политика

Обн. ДВ. бр.23 от 19 Март 2019г.

§ 1. В чл. 3 след думите "Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД)" се добавя "и Закона за хората с увреждания (ЗХУ)".

§ 2. В чл. 4, ал. 1 т. 4 се изменя така:

"4. лица с над 90 на сто степен на увреждане с определена чужда помощ и ниски лични доходи от пенсия, които получават месечна финансова подкрепа по реда на чл. 70 от ЗХУ;".

§ 3. В § 1 от допълнителните разпоредби се създава т. 9:

"9. "Ниски лични доходи от пенсия" за целите на наредбата са доходите от пенсия или сбор от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях, с изключение на тези, които не се считат за доход съгласно § 1, т. 10 от допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП), чийто общ размер не надвишава официалната линия на бедност за страната за съответната година."

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 4. Тази наредба влиза в сила от датата на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките