Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 43 от 31.V

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 129 ОТ 27 МАЙ 2019 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН КООРДИНАЦИОНЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ПРЕГЛЕД НА ПРОЕКТНАТА ГОТОВНОСТ И ПРИОРИТИЗИРАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ В СЕКТОР "ТРАН

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 129 ОТ 27 МАЙ 2019 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 76 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН КООРДИНАЦИОНЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ПРЕГЛЕД НА ПРОЕКТНАТА ГОТОВНОСТ И ПРИОРИТИЗИРАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ В СЕКТОР "ТРАНСПОРТ" ПО РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 1316/2013 Г. НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА МЕХАНИЗЪМ ЗА СВЪРЗВАНЕ НА ЕВРОПА (ДВ, БР. 33 ОТ 2014 Г.)

В сила от 31.05.2019 г.

Обн. ДВ. бр.43 от 31 Май 2019г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 10 се правят следните изменения и допълнения:

1. Създава се нова ал. 3:

"(3) За пътни проекти с бенефициент Агенция "Пътна инфраструктура", съфинансирани по Механизма за свързване на Европа, сектор "Транспорт", функциите по техническо наблюдение и финансов контрол в изпълнение на чл. 22 от Регламент (ЕС) № 1316/2013 г. се изпълняват от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Министърът на регионалното развитие и благоустройството със заповед определя състава, реда и организацията за работа на постоянна работна група, която го подпомага при изпълнение на функциите по техническо наблюдение и финансов контрол на пътните проекти с бенефициент Агенция "Пътна инфраструктура", съфинансирани по Механизма за свързване на Европа."

2. Досегашната ал. 3 става ал. 4 и се изменя така:

"(4) Финансирането на изпълнението на проектите по Кохезионния пакет на Механизма за свързване на Европа, сектор "Транспорт", се осигурява чрез предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по механизма от Изпълнителна агенция "Иновации и мрежи" към Европейската комисия и осигуряване на съфинансиране от държавния бюджет на държавата членка. Осигуряването на националното съфинансиране за проектите по Кохезионния пакет на Механизма за свързване на Европа, сектор "Транспорт", е в съответствие с поетите ангажименти на държавата по подписаното Споразумение за партньорство на Република България, очертаващо помощта от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 - 2020 г. Разчетите за средствата, получавани по проекти на бенефициенти, в ресора на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) от Изпълнителна агенция "Иновации и мрежи", както и разходите на бенефициентите, разпределени по източници на финансиране (европейски средства и национално съфинансиране), се включват в тригодишната бюджетна прогноза и в проектобюджета на МТИТС за съответния период в съответствие с указанията на министъра на финансите за изготвяне на необходимата информация от първостепенните разпоредители с бюджет на отделните етапи от бюджетната процедура за съответната година."

3. Създава се нова ал. 5:

"(5) Разчетите за средствата, получавани по пътни проекти с бенефициент Агенция "Пътна инфраструктура" от Изпълнителна агенция "Иновации и мрежи", както и разходите, разпределени по източници на финансиране (европейски средства и национално съфинансиране), се включват в тригодишната бюджетна прогноза и в проектобюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за съответния период в съответствие с указанията на министъра на финансите за изготвяне на необходимата информация от първостепенните разпоредители с бюджет на отделните етапи от бюджетната процедура за съответната година."

4. Досегашните ал. 4 и 6 стават съответно ал. 6 и 7.

Заключителни разпоредби

§ 2. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките