Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 43 от 31.V

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-22 ОТ 2010 Г. ЗА ПОЛЗВАНЕ ПОД НАЕМ НА ИМОТИ ОТ ЖИЛИЩНИЯ ФОНД НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА И ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА КОМПЕНСАЦИОННИ СУМИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ПРИ УСЛОВИЯТА НА

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-22 ОТ 2010 Г. ЗА ПОЛЗВАНЕ ПОД НАЕМ НА ИМОТИ ОТ ЖИЛИЩНИЯ ФОНД НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА И ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА КОМПЕНСАЦИОННИ СУМИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ПРИ УСЛОВИЯТА НА СВОБОДНО ДОГОВАРЯНЕ (ДВ, БР. 62 ОТ 2010 Г.)

В сила от 31.05.2019 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.43 от 31 Май 2019г.

§ 1. В чл. 12 се създават ал. 3 и 4:

"(3) Нямат право на настаняване в държавни ведомствени жилища лица, които имат прекратени наемни отношения с държавата по тяхна вина или са били некоректни в предишни наемни отношения с държавата.

(4) Обстоятелствата по ал. 3 се установяват с декларация на лицето."

§ 2. Създава се чл. 13а:

"Чл. 13а. Когато няма кандидати за настаняване, отговарящи на изискванията на чл. 12 и на нормативите по чл. 13, ал. 1, в свободните жилища могат да бъдат настанени кандидати, отговарящи на изискванията на чл. 12, независимо от броя на членовете на семейството им."

§ 3. В чл. 16 се създава ал. 6:

"(6) По реда и при условията на ал. 5 могат да бъдат обявени за настаняване и жилища извън обявените по реда на чл. 34, ал. 4 като нуждаещи се от текущ и/или основен ремонт, ако са под максималния норматив за жилищно задоволяване по чл. 13, ал. 1, т. 1."

§ 4. В наименованието на глава втора, раздел VI думите "служебни жилища и жилищни помещения в общежития" се заменят с "имоти от жилищния фонд на Министерството на отбраната".

§ 5. В чл. 27, ал. 2 думите "служебни жилища и жилищни помещения в общежития" се заменят с "имоти от жилищния фонд на Министерството на отбраната".

§ 6. В § 1 от допълнителната разпоредба се създава т. 10:

"10. "Некоректни в предишни наемни отношения с държавата" са лицата, които не са изпълнили или не са изпълнили точно задължение/задължения по договор за наем с държавата по тяхна вина."

Заключителни разпоредби

§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките