Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 45 от 7.VI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 4 ОТ 2011 Г. ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИ ЗА ПОЛСКИ ИНСПЕКТОРИ (ДВ, БР. 22 ОТ 2011 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 4 ОТ 2011 Г. ЗА РЕДА И УСЛОВИЯТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИ ЗА ПОЛСКИ ИНСПЕКТОРИ (ДВ, БР. 22 ОТ 2011 Г.)

В сила от 07.06.2019 г.
Издадена от министъра на земеделието, храните и горите

Обн. ДВ. бр.45 от 7 Юни 2019г.

§ 1. Член 2 се изменя така:

"Чл. 2. Всеки дееспособен български гражданин, гражданин на държава - членка на Европейския съюз, или гражданин на трета страна, получил разрешение за работа на територията на Република България, може да получи разрешение за извършване на полска инспекция, когато е преминал специализиран курс на обучение с цел придобиване квалификация "полски инспектор" и успешно да е положил предвидения в тази наредба изпит."

§ 2. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 3 т. 1, 2 и 5 се отменят.

2. Създава се ал. 4:

"(4) Заявлението се подава лично или чрез упълномощен представител, по електронен път при условията и реда на чл. 5 и 22 от Закона за електронното управление или чрез лицензиран пощенски оператор."

§ 3. В чл. 4 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2 след думата "образец" се добавя "има несъответствия или непълноти", а думите "като предоставя на заявителя 7-дневен срок" се заменят с "като определя на заявителя 10 работни дни".

2. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Когато заявителят не отстрани несъответствията или непълнотите в определения срок, производството по издаване на разрешение се прекратява със заповед на изпълнителния директор на ИАСАС. Заповедта се съобщава и може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалния кодекс."

§ 4. В чл. 6, ал. 6 абревиатурата "МЗХ" се заменя с "МЗХГ".

§ 5. В приложение № 1 към чл. 3, ал. 2 съкращението "ЕГН", думите "копие от документ за самоличност", "копие от диплома за завършено образование" и "документ за трудов стаж за лицата със средно образование" се заличават.

§ 6. В приложение № 2 към чл. 9, ал. 1 съкращението "ЕГН" се заличава.

§ 7. В приложение № 3 към чл. 10, ал. 2 съкращението "ЕГН" се заличава, а думите "Декларирам, че нямам промяна в обстоятелствата и към датата на подаване на искането посочените от мен данни отговарят на истината" се заменят с "Приложение: медицинско свидетелство".

Заключителни разпоредби

§ 8. В Наредба № 7 от 2013 г. за условията и реда за сортоизпитване, признаване, вписване и отписване на сортовете растения във и от Официалната сортова листа на Република България (обн., ДВ, бр. 97 от 2013 г.; изм., бр. 34 от 2014 г., бр. 48 от 2015 г., бр. 45 от 2016 г., бр. 45 от 2017 г. и бр. 57 от 2018 г.) се правят следните изменения и допълнения:

1. В чл. 9:

а) в ал. 1 и 2 думата "заявка" се заменя със "заявление";

б) в ал. 5 думата "заявката" се заменя със "заявлението";

в) в ал. 7 думата "Заявката" се заменя със "Заявлението", а накрая се добавя "лично, чрез пълномощник, по електронен път при условията и по реда на чл. 5 и 22 от Закона за електронното управление или чрез лицензиран пощенски оператор";

г) в ал. 9 думата "заявка" се заменя със "заявление", а "едноседмичен" се заменя с "10 работни дни".

2. В чл. 35:

а) в ал. 1 думата "заявка" се заменя със "заявление" и се създава изречение второ: "Заявлението се подава лично, чрез пълномощник, по електронен път при условията и по реда на чл. 5 и 22 от Закона за електронното управление или чрез лицензиран пощенски оператор.";

б) в ал. 2 и 3 думата "заявка" се заменя със "заявление".

3. В чл. 36, ал. 1 думата "едноседмичен" се заменя с "10 работни дни".

4. Навсякъде в наредбата думата "заявка" се заменя със "заявление", а "заявката" със "заявлението".

§ 9. В Наредба № 8 от 2013 г. за условията и реда за одобряване и издаване на разрешения за вземане на проби от семена от физически лица (пробовземачи) и за условията и реда за одобряване на лаборатории за извършване на лабораторни анализи за посевни качества на семената и на лаборатории за определяне здравното състояние на семената и посадъчния материал (обн., ДВ, бр. 98 от 2013 г.; изм., бр. 88 от 2018 г.) се правят следните изменения и допълнения:

1. В чл. 2 т. 1 се отменя.

2. В чл. 3:

а) в ал. 2 се създава изречение второ: "Заявлението се подава лично, чрез пълномощник, по електронен път при условията и по реда на чл. 5 и 22 от Закона за електронното управление или чрез лицензиран пощенски оператор.";

б) в ал. 3 т. 2 се отменя.

3. В чл. 4:

а) в ал. 2 думите "7-дневен срок" се заменят със "7 работни дни";

б) алинея 3 се изменя така:

"(3) Когато заявителят не отстрани нередовностите в определения срок, производството по издаване на разрешение се прекратява със заповед на изпълнителния директор на ИАСАС. Заповедта се съобщава и може да се обжалва по реда на Административнопроцесуалния кодекс."

4. В чл. 5, ал. 3 думите "в ИАСАС сума, равна на две минимални работни заплати за страната" се заменят със "сума по ценоразпис на услугите, утвърден от изпълнителния директор на ИАСАС".

5. В чл. 7, ал. 4 думата "клетвена" се заличава, а думите "за безпристрастност и обективност (неподкупност) при" се заменят с "относно".

6. Наименованието на глава пета се изменя така: "Издаване на разрешения на лабораториите".

7. В глава пета наименованието на раздел І се изменя така: "Условия и ред за издаване на разрешения".

8. В чл. 14:

а) в ал. 1:

аа) в т. 1 думата "одобрени" се заменя с "получили разрешение";

бб) в т. 2 думата "одобрена" се заменя с "получила разрешение";

б) в ал. 2 думата "одобрени" се заменя с "получили разрешение";

в) в ал. 3 думите "бъде одобрена" се заменят с "получи разрешение".

9. В чл. 15:

а) в ал. 1 думите "се одобряват" се заменят с "получават разрешение";

б) в ал. 2 и 3 думата "одобрение" се заменя с "разрешение".

10. В чл. 16, ал. 1 и 2 думите "одобряване и" се заличават.

11. В чл. 18:

а) в ал. 2 думите "7-дневен срок" се заменят със "срок от 10 работни дни";

б) в ал. 3 думите "заявлението не се разглежда, а приложените документи се връщат" се заменят с "производството по издаване на разрешение се прекратява със заповед на изпълнителния директор на ИАСАС, съответно БАБХ".

12. Член 28 се изменя така:

"Чл. 28. Министерството на земеделието, храните и горите поддържа на интернет страницата си публичен национален електронен регистър на лабораториите, получили разрешение за работа."

13. В приложение № 1 към чл. 3, ал. 2 думите "копие от диплома за завършено образование" се заличават.

14. В приложение № 3 към чл. 7, ал. 4 думите "Клетвена" и "ще бъда безпристрастен и" се заличават.

15. В приложение № 4 към чл. 16, ал. 1, приложение № 5 към чл. 16, ал. 1 и приложение № 6 към чл. 16, ал. 2 думите "Моля за" се заменят със "Заявявам".

§ 10. В Наредба № 13 от 2004 г. за реда за регистрация на търговци на посевен и посадъчен материал (обн., ДВ, бр. 40 от 2004 г.; изм., бр. 26 от 2005 г., бр. 73 от 2008 г., бр. 103 от 2011 г. и бр. 87 от 2018 г.) се правят следните изменения и допълнения:

1. В чл. 13, в ал. 1 се създава изречение второ: "Заявлението се подава лично, чрез пълномощник, по електронен път при условията и по реда на чл. 5 и 22 от Закона за електронното управление или чрез лицензиран пощенски оператор."

2. В чл. 14:

а) в ал. 1 след думата "образец" се добавя "има непълноти и/или неточности в него", а след думата "документите" се добавя "като предоставя на заявителя 10 работни дни за отстраняване на нередовностите";

б) в ал. 2 думите "заявлението се оставя без разглеждане, а документите се връщат на заявителя" се заменят с "производството по издаване на разрешение се прекратява".

3. В допълнителната разпоредба, в § 1 т. 1, 2 и 3 се отменят.

4. В приложение № 2 към чл. 13, ал. 1 думите "производителите, заготвителите и" се заличават.

5. В приложение № 3 към чл. 28, ал. 2 таблиците "Книга на производителя", "Книга на заготвителя" и "Книга на заготвителя (за разфасовка)" се заличават.

§ 11. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките