Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 1 от 3.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 372 ОТ 27 ДЕКЕМВРИ 2019 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2019 Г. ЗА НУЖДИТЕ НА АВИООТРЯД 28 ЗА ДОСТАВКА НА ВЪЗДУХОПЛАВАТЕЛНО СРЕДСТВО ЗА И

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 372 ОТ 27 ДЕКЕМВРИ 2019 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2019 Г. ЗА НУЖДИТЕ НА АВИООТРЯД 28 ЗА ДОСТАВКА НА ВЪЗДУХОПЛАВАТЕЛНО СРЕДСТВО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОЛЕТИ СЪС СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ХАНГАР ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА ВЪЗДУХОПЛАВАТЕЛНОТО СРЕДСТВО

В сила от 27.12.2019 г.

Обн. ДВ. бр.1 от 3 Януари 2020г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Одобрява допълнителни разходи по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г. за нуждите на Авиоотряд 28 в размер до 55 000 000 лв. за доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение и за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване на въздухоплавателното средство.

(2) Средствата по ал. 1 да се осигурят чрез преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2019 г.

(3) Със средствата по ал. 1 да се увеличат разходите по "Политика в областта на транспорта", бюджетна програма "Организация, управление на транспорта, осигуряване на безопасност, сигурност и екологосъобразност", по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г.

(4) По бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г. по "Политика в областта на транспорта", бюджетна програма "Организация, управление на транспорта, осигуряване на безопасност, сигурност и екологосъобразност", да се създаде администриран разходен параграф "Доставка на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение" в размер до 55 000 000 лв.

(5) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията да извърши необходимите промени по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г. и да уведоми министъра на финансите.

(6) Сумата по ал. 1 се превежда от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2019 г. по банкова сметка за чужди средства на Авиоотряд 28 за заплащане на покупната цена за доставката на въздухоплавателно средство за изпълнение на полети със специално предназначение по чл. 64б, ал. 2 от Закона за гражданското въздухоплаване и за изграждане на хангар за съхранение и техническо обслужване на въздухоплавателното средство и се отразява като разход по съответната област на политика и бюджетна програма по ал. 3.

Чл. 2. Със сумата по чл. 1, ал. 1 да се увеличат показателите по чл. 24, ал. 3, т. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г.

Чл. 3. Министърът на финансите да извърши съответните промени по централния бюджет за 2019 г.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси и чл. 75 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

§ 3. Постановлението влиза в сила от 27 декември 2019 г.

Промени настройката на бисквитките