Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 39 от 28.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 381 ОТ 30 ДЕКЕМВРИ 2019 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 381 ОТ 30 ДЕКЕМВРИ 2019 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г.

В сила от 01.01.2020 г.

Обн. ДВ. бр.2 от 7 Януари 2020г., изм. ДВ. бр.20 от 10 Март 2020г., доп. ДВ. бр.39 от 28 Април 2020г., доп. ДВ. бр.56 от 23 Юни 2020г., доп. ДВ. бр.100 от 24 Ноември 2020г., изм. ДВ. бр.108 от 22 Декември 2020г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Утвърждава показателите по отделните бюджетни програми по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет, които прилагат програмен формат на бюджет, в рамките на утвърдените им със Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. разходи по области на политики/функционални области и бюджетни програми съгласно приложение № 1.

Чл. 2. (1) Министърът на земеделието, храните и горите по предложение на първостепенния разпоредител с бюджет на Държавен фонд "Земеделие" съгласувано с министъра на финансите в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник" представя за утвърждаване от Министерския съвет годишни разчети за 2020 г. по сметката за средства от Европейския съюз на Държавен фонд "Земеделие".

(2) Министърът на финансите в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник" представя за утвърждаване от Министерския съвет годишни разчети за 2020 г. по сметката за средства от Европейския съюз на Националния фонд.

Чл. 3. (1) Първостепенните разпоредители с бюджет в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник" утвърждават годишни разчети за 2020 г. на другите сметки за средства от Европейския съюз и средства по други международни програми и договори, за които се прилага режимът на сметките за средства от Европейския съюз, и ги представят на министъра на финансите.

(2) Първостепенните разпоредители с бюджет по ал. 1 при необходимост актуализират годишните разчети за 2020 г. на другите сметки за средства от Европейския съюз и средства по други международни програми и договори, за които се прилага режимът на сметките за средства от Европейския съюз, и ги представят на министъра на финансите.

Чл. 4. Министърът на външните работи в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник" разпределя утвърдените средства с чл. 10, ал. 4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. на средства за официална помощ за развитие и на средства за хуманитарна помощ.

Чл. 5. Утвърждава предназначението на трансферите по чл. 16, ал. 4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. от бюджета на Министерството на образованието и науката за Българската академия на науките и за държавните висши училища съгласно приложение № 2.

Чл. 6. (1) В предложенията за извършване на промените по реда на чл. 109 и 110 от Закона за публичните финанси от първостепенните разпоредители с бюджет, които прилагат програмен формат на бюджет, задължително в доклада на вносителя към проекта на акт на Министерския съвет или съответно в мотивите към предложенията до министъра на финансите се включва информация за ефекта от предлаганите промени върху целевите стойности на показателите за изпълнение, в т.ч. на ключовите индикатори.

(2) В представяната в Министерството на финансите информация за извършените промени по реда на чл. 112, ал. 2 и 3 от Закона за публичните финанси първостепенните разпоредители с бюджет, които прилагат програмен формат на бюджет, задължително включват и информация за ефекта от промените върху целевите стойности на показателите за изпълнение, в т.ч. на ключовите индикатори.

(3) Промени по реда на чл. 110 от Закона за публичните финанси се извършват на ниво показатели, утвърдени в приложение № 3, както и по показателите по отделните бюджетни програми, в т.ч. по ведомствени и администрирани разходи, по бюджетите, утвърдени в приложение № 1.

(4) Информация за извършените промени по реда на чл. 109, чл. 112 - 115 и чл. 117 от Закона за публичните финанси се представя в Министерството на финансите от съответния първостепенен разпоредител с бюджет на ниво показатели, утвърдени в приложение № 3, а за тези, които прилагат програмен формат на бюджет - и по показателите по отделните бюджетни програми по бюджетите, утвърдени в приложение № 1.

Чл. 7. Определя базов норматив за издръжка на обучението на един учащ се в държавните висши училища в размер на 693 лв.

Чл. 8. (1) Определя средствата от държавния бюджет за студентски столове и студентски общежития, както следва:

1. за един храноден в студентските столове - до 3,60 лв.;

2. за един леглоден в студентските общежития - до 1,30 лв.

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват от бюджета на Министерството на образованието и науката като субсидия за "Студентски столове и общежития" - ЕАД, София, и от бюджетите на държавните висши училища.

(3) Министърът на образованието и науката може да извършва промени по и между субсидиите по ал. 2 по реда на чл. 112, ал. 3 от Закона за публичните финанси в рамките на одобрените за тази цел средства по бюджетите на държавните висши училища и по бюджета на Министерството на образованието и науката.

(4) Неусвоените средства по ал. 1 за студентски общежития и столове могат да се използват за ремонт на студентските общежития и столове.

(5) Месечната парична помощ при ползване на свободно наета квартира по чл. 29 от Наредбата за ползване на студентските общежития и столове, приета с Постановление № 235 на Министерския съвет от 2008 г. (обн., ДВ, бр. 86 от 2008 г.; изм. и доп., бр. 79 от 2009 г., бр. 62 от 2013 г. и бр. 68 от 2016 г.), се определя в размер до 39 лв. и се предоставя от бюджета на Министерството на образованието и науката по реда на чл. 112, ал. 3 от Закона за публичните финанси.

(6) Министърът на образованието и науката предоставя средствата по ал. 1 при спазване правото на Европейския съюз и българското законодателство в областта на държавните помощи.

Чл. 9. (1) Субсидиите от централния бюджет за Национална компания "Железопътна инфраструктура" по чл. 49, ал. 1, т. 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. се предоставят при условия и по ред, определени с договора по чл. 25, ал. 1 от Закона за железопътния транспорт.

(2) Средствата по ал. 1 се предоставят след сключване на анекса по чл. 23, ал. 2 от договора по чл. 25, ал. 1 от Закона за железопътния транспорт.

(3) До сключване на анекса по ал. 2, но не по-късно от 31 март 2020 г., министърът на финансите може да предоставя авансово средства за субсидии, месечно в размер до 1/12 от средствата по чл. 49, ал. 1, т. 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г., по предложение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията след направена заявка от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

(4) Субсидиите за "БДЖ - Пътнически превози" - ЕООД, по чл. 24, ал. 1, раздел ІІ, т. 1.2.1.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. за изпълнението на обществена превозна услуга - превоз на пътници на територията на Република България с железопътен транспорт, се предоставят и се отчитат при условия и по ред, определени с договора по чл. 54, ал. 2 от Закона за железопътния транспорт.

(5) Неусвоените към 31 декември 2020 г. средства за субсидии по ал. 1 и 4 се възстановяват до 31 януари 2021 г. по сметката, от която са получени.

Чл. 10. (1) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията утвърждава разпределението на капиталовите трансфери за 2020 г. по чл. 49, ал. 2, т. 2, 3 и 4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. по проекти и обекти на:

1. "БДЖ - Пътнически превози" - ЕООД, в съответствие с договора по чл. 54, ал. 2 от Закона за железопътния транспорт;

2. Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" за изграждането, реконструкцията, поддържането и развитието на инфраструктурата на пристанищата за обществен транспорт с национално значение;

3. Национална компания "Железопътна инфраструктура" в съответствие с договора по чл. 25, ал. 1 от Закона за железопътния транспорт и Годишната програма за изграждането, поддържането, ремонта и развитието, и експлоатацията на железопътната инфраструктура.

(2) Средствата по ал. 1, т. 3 се предоставят след сключване на анекса по чл. 23, ал. 2 от договора по чл. 25, ал. 1 от Закона за железопътния транспорт.

(3) До сключване на анекса по ал. 2, но не по-късно от 31 март 2020 г., министърът на финансите може да предоставя авансово средства за капиталови трансфери, месечно в размер до 1/12 от средствата по чл. 49, ал. 2, т. 2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г., по предложение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията след направена заявка от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

(4) Разпределените капиталови трансфери, придружени с обяснителна записка, и годишната програма по ал. 1, т. 3 се представят в Министерството на финансите в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник".

(5) В капиталовите трансфери на Национална компания "Железопътна инфраструктура", разпределени в годишната програма по ал. 1, т. 3, се включват и средства за финансиране от бенефициента по Механизма за свързване на Европа и средства за данък върху добавената стойност (ДДС) за проекти по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.

(6) Компенсирани промени в разпределението на средствата за капиталови трансфери на предприятията по ал. 1 за 2020 г. се утвърждават от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията след 30 юни 2020 г. и се представят в Министерството на финансите в срок до 10 дни от утвърждаването им.

(7) С тримесечните финансови отчети Национална компания "Железопътна инфраструктура", "БДЖ - Пътнически превози" - ЕООД, и Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" представят в Министерството на финансите информация за фактически изпълнените и разплатените капиталови трансфери.

(8) Неусвоените към 31 декември 2020 г. средства по ал. 1 за разплащане на фактически изпълнени към същата дата видове и количества работи и дейности и други разходи, предвидени в годишния план за капиталовите трансфери, се възстановяват до 31 януари 2021 г. по сметката, от която са получени.

Чл. 11. (1) Утвърденият общ лимит на разход в размер до 42 583,2 хил. лв. и усвояванията в размер до 9 388,0 хил. лв. по държавните инвестиционни заеми и държавните инвестиционни заеми с краен бенефициент - търговско дружество, се разпределят по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет, както следва:

1. Министерството на регионалното развитие и благоустройството - общо разходи - 31 284,9 хил. лв., и усвоявания – до 9 388,0 хил. лв.;

2. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията - общо разходи - 9 075,4 хил. лв.;

3. Министерството на енергетиката - общо разходи - 855,2 хил. лв.;

4. Министерството на труда и социалната политика - общо разходи - 455,3 хил. лв.;

5. Министерството на финансите - общо разходи - 473,9 хил. лв.;

6. Министерството на здравеопазването - общо разходи - 36,5 хил. лв.;

7. Министерството на околната среда и водите - общо разходи - 219,2 хил. лв.;

8. Министерството на икономиката - общо разходи - 135,6 хил. лв.;

9. Министерството на земеделието, храните и горите - общо разходи - 43,7 хил. лв.;

10. Министерството на образованието и науката - общо разходи - 3,5 хил. лв.

(2) Първостепенните разпоредители с бюджет по ал. 1 извършват съответните промени по бюджетите си за 2020 г., в т.ч. по области на политики и бюджетни програми, на базата на отчетените приходи, разходи и операции в частта на финансирането и уведомяват министъра на финансите. В случаите, когато за плащания по обслужването на заемите и за други разходи по държавните инвестиционни заеми не са утвърдени съответните администрирани разходни параграфи по бюджетните програми в приложение № 1, се създават администрирани разходни параграфи, в които първостепенните разпоредители с бюджет по ал. 1 посочват съответните суми на отчетените разходи по държавните инвестиционни заеми.

(3) Със сумите на начислените разходи по проектите, финансирани с държавните инвестиционни заеми, се променят и размерите на показателите по чл. 86, ал. 2, т. 5 и 6 от Закона за публичните финанси по бюджетите на съответните първостепенни разпоредители с бюджет по ал. 1.

(4) В случаите, когато има неизразходвани средства от получени траншове по държавни инвестиционни заеми от предходни години, които са наличности в края на 2019 г., първостепенните разпоредители с бюджет по ал. 1 приоритетно разходват наличните средства по съответните проекти, като те не следва да надхвърлят разчетените разходи по държавните инвестиционни заеми.

(5) Министърът на финансите може да извършва компенсирани промени в разпределението на разходите и усвояванията по държавните инвестиционни заеми и държавните инвестиционни заеми с краен бенефициент - търговско дружество, по ал. 1, като уведомява съответните първостепенни разпоредители с бюджет.

(6) Министърът на финансите извършва произтичащите от ал. 1 промени по централния бюджет за 2020 г.

Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2020 г., в сила от 08.12.2020 г.) За компенсиране на намалените приходи от прилагането на цени за пътуване, предвидени в нормативните актове за определени категории пътници, от централния бюджет се предоставят 109 780 хил. лв., в т.ч.:

1. (изм. - ДВ, бр. 108 от 2020 г., в сила от 08.12.2020 г.) за пътувания с железопътния транспорт - до 8 000 хил. лв.;

2. (изм. - ДВ, бр. 108 от 2020 г., в сила от 08.12.2020 г.) за пътувания с вътрешноградския транспорт и междуселищния автомобилен транспорт - до 41 000 хил. лв.;

3. за транспорт на деца и ученици по чл. 283, ал. 2 от Закона за предучилищното и училищното образование - до 44 000 хил. лв.;

4. за превоз на служители, ползващи право на безплатно пътуване при изпълнение на служебните си задължения в изпълнение разпоредбите на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, Закона за съдебната власт, Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", Закона за специалните разузнавателни средства, Закона за защита на класифицираната информация и Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество - до 16 780 хил. лв.

(2) Средствата по ал. 1, т. 2 - 4 се предоставят по бюджетите на общините като трансфер за други целеви разходи.

(3) Министърът на финансите извършва произтичащите от ал. 2 промени по централния бюджет, включително на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

(4) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник" разпределя по общини утвърдените средства по ал. 1, т. 2 по групи правоимащи.

(5) Министърът на образованието и науката в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник" разпределя по общини утвърдените средства по ал. 1, т. 3.

(6) Ръководителите на бюджетните организации в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник" разпределят по общини утвърдените средства по ал. 1, т. 4.

(7) Разпределенията на средствата по ал. 2 - 4 по общини се представят в Министерството на финансите в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник".

(8) Средствата по ал. 1, т. 2 - 4 се разпределят при условията и по реда, предвидени в наредбата по § 4, ал. 3 от заключителните разпоредби на Закона за автомобилните превози.

(9) При недостиг на средства по ал. 1, т. 1 или 2 и при наличие на свободни средства по отчет към 30 септември 2020 г. министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията съгласувано с министъра на финансите може да извършва компенсирани промени в разпределението на средствата по ал. 1, т. 1 и 2.

(10) При недостиг на средства по ал. 1, т. 3 допълнително финансиране може да се осигури чрез компенсирани промени по Функция "Образование" при условията и по реда, предвидени в наредбата по § 4, ал. 3 от заключителните разпоредби на Закона за автомобилните превози.

Чл. 13. (1) Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в срок до един месец от обнародването на постановлението в "Държавен вестник" разпределя по общини средствата по чл. 49, ал. 1, т. 2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г.

(2) Средствата по ал. 1 се разпределят при условията и по реда, определени в наредбата по § 4, ал. 3 от заключителните разпоредби на Закона за автомобилните превози.

(3) Средствата по чл. 49, ал. 1, т. 1 и 2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. се предоставят по бюджетите на общините като трансфер за други целеви разходи.

(4) Министърът на финансите извършва произтичащите от ал. 3 промени по централния бюджет, включително на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

Чл. 14. (1) Одобрява допълнителни трансфери в размер до 1 565 915 лв. по бюджетите на общините за покриване на част от транспортните разходи, извършвани от общини по сключени договори за доставка на хляб и основни хранителни продукти за 2020 г. в планински и малки селища с население до 500 жители (без курортите), разпределени съгласно приложение № 4.

(2) Финансирането на дейностите по ал. 1 се извършва на два етапа:

1. авансово - в размер 50 на сто от одобрения размер съгласно приложение № 4, в срок до един месец от влизането в сила на постановлението;

2. окончателно - в срок до 21 декември 2020 г., на базата на действително извършените разходи.

(3) Информацията, необходима за целите на ал. 2, т. 2, се представя в Министерството на финансите при условия и по ред, определени от министъра на финансите.

(4) Кметовете на съответните общини осъществяват контрола върху изпълнението на дейностите по доставка на хляб и основни хранителни продукти два пъти седмично в планинските и малките селища и предоставянето и разходването на средствата по предназначение при спазване на Закона за обществените поръчки.

(5) Средствата по ал. 1 се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. и се предоставят по бюджетите на общините като трансфер за други целеви разходи.

(6) Министърът на финансите извършва произтичащите от ал. 1 промени по централния бюджет, включително на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

Чл. 15. (1) За заявените от общините, но неразкрити специализирани институции и социални услуги в общността предоставените през съответното тримесечие средства се възстановяват в централния бюджет до 15-о число на месеца, следващ отчетното тримесечие, а за четвъртото тримесечие - до 10 декември 2020 г.

(2) В срок до 21 декември 2020 г. министърът на финансите извършва необходимата промяна за намаляване на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет на основата на представени от общините справки за общия размер на възстановените средства.

Чл. 16. (1) Одобрява допълнителни трансфери в размер до 7 083,0 хил. лв. за финансиране на дневни центрове за деца и/или пълнолетни лица с тежки множествени увреждания, дневни центрове за деца с увреждания (с Програма "Ранна интервенция на уврежданията"), центрове за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания (с Програма "Ранна интервенция на уврежданията"), центрове за обществена подкрепа/общностни центрове за деца и семейства и дневни центрове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства.

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. и се предоставят по бюджетите на общините като обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

(3) Министърът на труда и социалната политика предлага на министъра на финансите в срок не по-късно от 15 септември 2020 г. да извърши промени на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г. в рамките на средствата по ал. 1.

(4) Министърът на финансите извършва произтичащите промени по централния бюджет, включително на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

Чл. 17. (1) Одобрява допълнителни трансфери в размер до 27 500 хил. лв. по бюджетите на общините за възнаграждения и осигурителни вноски на кметове и кметски наместници в общинската администрация. Разпределението на средствата по общини да се извърши въз основа на информация за броя на избраните кметове и за броя на кметските наместници, назначени от общинските съвети.

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. и се предоставят по бюджетите на общините като обща субсидия за делегираните от държавата дейности.

(3) Министърът на финансите извършва произтичащите промени по централния бюджет, включително на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

Чл. 18. (1) Одобрява допълнителни трансфери в размер до 735 хил. лв. по бюджетите на общините за изплащане на действително извършени пътни разходи на правоимащи болни.

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. и се предоставят по бюджетите на общините като трансфери за други целеви разходи.

(3) Министърът на финансите извършва произтичащите промени по централния бюджет, включително на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

(4) Средствата по ал. 1 се предоставят на общините в срок до 30-о число на месеца, следващ отчетното тримесечие, а за четвъртото тримесечие - не по-късно от 21 декември 2020 г.

(5) Списъкът на заболяванията и състоянията, за които се предоставят средствата по ал. 1, се определя от министъра на здравеопазването в срок до 28 февруари 2020 г. Списъкът съдържа данни по общини за прогнозния брой на правоимащите пациенти по информация, предоставена на Министерството на здравеопазването от общините, за броя на пътуванията и за максималния размер на разходите за всеки вид заболяване и състояние в рамките на средствата по ал. 1.

Чл. 19. (1) Одобрява допълнителни трансфери в размер до 300 хил. лв. по бюджетите на общините за изплащане на действително извършени разходи по чл. 34, ал. 1 от Правилника за устройството и организацията на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинските експертизи, приет с Постановление № 83 на Министерския съвет от 2010 г. (обн., ДВ, бр. 34 от 2010 г.; изм. и доп., бр. 5 и 41 от 2011 г., бр. 55 от 2014 г., бр. 96 от 2016 г., бр. 62 от 2018 г. и бр. 84 от 2019 г.).

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. и се предоставят по бюджетите на общините като трансфери за други целеви разходи.

(3) Министърът на финансите извършва произтичащите промени по централния бюджет, включително на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

(4) Средствата по ал. 1 се предоставят на общините в срок до 30-о число на месеца, следващ отчетното тримесечие, а за четвъртото тримесечие - не по-късно от 21 декември 2020 г.

Чл. 20. (1) Одобрява допълнителни трансфери в размер до 335 хил. лв. по бюджетите на общините за финансиране на подготовката, осигуряването и дейността на доброволните формирования.

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. и се предоставят по бюджетите на общините като обща субсидия за делегираните от държавата дейности на основание чл. 42 и 43 от Закона за защита при бедствия и по реда на Наредбата за условията, реда за получаване и размерите на възнагражденията на доброволците за обучение и за изпълнение на задачи за защита при бедствия, приета с Постановление № 143 на Министерския съвет от 2008 г. (обн., ДВ, бр. 58 от 2008 г.; изм. и доп., бр. 7 от 2011 г., бр. 16 от 2013 г., бр. 60 от 2014 г., бр. 93 от 2017 г. и бр. 29 от 2019 г.).

(3) Министърът на финансите извършва произтичащите промени по централния бюджет, включително на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

Чл. 21. (1) Одобрява допълнителен трансфер в размер до 5 000 хил. лв. по бюджетите на общините за изплащане от държавата на присъдена издръжка по чл. 152, ал. 1 от Семейния кодекс и по чл. 13 от Наредбата за определяне на реда за изплащане от държавата на присъдена издръжка, приета с Постановление № 167 на Министерския съвет от 2011 г. (обн., ДВ, бр. 48 от 2011 г.; изм. и доп., бр. 22 от 2012 г.).

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. и се предоставят по бюджетите на общините като трансфери за други целеви разходи в срок до 30-о число на месеца, следващ отчетното тримесечие, а за четвъртото тримесечие - не по-късно от 21 декември 2020 г.

(3) Министърът на финансите извършва произтичащите промени по централния бюджет, включително на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

(4) Средствата, възстановени по реда на чл. 14, ал. 2 от наредбата по ал. 1, се отчитат в намаление на разходите на общината.

(5) Министерството на финансите прихваща средствата по ал. 4 от подлежащия на предоставяне трансфер за действително извършени разходи за изплащане на присъдена издръжка, като наличните към 31 декември 2019 г. средства по бюджетите на общините, възстановени по реда на чл. 14, ал. 2 от наредбата по ал. 1, остават като преходен остатък и се използват през 2020 г. за същата цел.

Чл. 22. (1) Одобрява допълнителен трансфер в размер до 250 хил. лв. по бюджета на Община Кърджали за археологически разкопки на Комплекс "Перперикон - Кърджали".

(2) Средствата по ал. 1 се осигуряват за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2020 г. и се предоставят по бюджета на общината като трансфери за други целеви разходи.

(3) Министърът на финансите извършва произтичащите промени по централния бюджет, включително на бюджетните взаимоотношения на Община Кърджали с централния бюджет за 2020 г.

Чл. 23. Средствата за възнаграждения и дължимите осигурителни вноски на външните членове на одитните комитети към общините се осигуряват за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2020 г.

Чл. 24. (1) Министърът на здравеопазването чрез регионалните здравни инспекции определя, наблюдава и координира промените в натуралните показатели за броя на децата в детските ясли, на децата в детските кухни и на здравните медиатори по общини в делегираните от държавата дейности по здравеопазване, финансирани по стандарти.

(2) Министерството на здравеопазването в срок до 28 февруари 2020 г. изготвя информация за разпределението по общини на броя на децата в детските ясли, на децата в детските кухни и на здравните медиатори към 1 януари 2020 г.

(3) Министърът на здравеопазването въз основа на данните от информацията по ал. 2 предлага на министъра на финансите в срок до 10 април 2020 г. да извърши компенсирани промени на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г. във връзка с настъпили промени в броя на децата в детските ясли, на децата в детските кухни и на здравните медиатори, въз основа на които се разпределят средствата по стандарти.

(4) Въз основа на данните от информационната система на Министерството на образованието и науката и на предложението от министъра на здравеопазването по ал. 3 министърът на финансите извършва промени на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г. във връзка с настъпили промени в броя на учениците и на децата в детските градини, наблюдавани в здравните кабинети, и на децата в яслените групи на детските градини за учебната 2019 - 2020 г., които се финансират по стандарти.

(5) Общините представят на регионалните здравни инспекции информация в края на всяко тримесечие за броя на децата в детските ясли, на децата в детските кухни и на здравните медиатори.

Чл. 25. (1) Остатъчните салда от конвертируемите валутни наличности към 31 декември 2019 г. в задграничните представителства на Република България могат да се ползват за сметка на утвърденото бюджетно взаимоотношение с централния бюджет на бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г., а в Центъра на промишлеността на Република България в Москва, Руската федерация - за сметка на утвърденото бюджетно взаимоотношение с централния бюджет на бюджета на Министерството на икономиката за 2020 г.

(2) Реализираните приходи във валута от второстепенните разпоредители с бюджет - задграничните представителства на Република България, могат да се използват за издръжка и трансфери в системата на Министерството на външните работи в рамките на утвърдения му бюджет за 2020 г.

Чл. 26. (1) Одобрява допълнителни разходи за основен ремонт, придобиване на сгради и придобиване на земя в размер до 15 000 хил. лв. по бюджета на Министерството на външните работи за сметка на разчетените приходи и на разходи по централния бюджет от постъпления от действия на разпореждане и управление на имоти в чужбина, намалени със съответните разходи по реализацията на сделката, които са за сметка на продавача.

(2) Министърът на външните работи извършва съответните промени по приходите и разходите, в т.ч. по области на политики и бюджетни програми, по бюджета на Министерството на външните работи на базата на фактически реализираните постъпления от действия на разпореждане и управление на имоти в чужбина над разчетените по бюджета му по този показател, при условие че не се очаква да има неразплатени разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г. Министърът на външните работи уведомява министъра на финансите за извършените промени по бюджета на министерството.

(3) Със сумата по ал. 1 се променят показателите по чл. 10, ал. 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г.

(4) Министърът на финансите извършва произтичащите от ал. 1 промени по централния бюджет за 2020 г., при условие че не се очаква да има неразплатени разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2020 г.

Чл. 27. Министърът на икономиката разпределя предвидените средства по бюджета на Министерството на икономиката в размер на 10 000 хил. лв. за изпълнението на програми за техническа ликвидация и консервация на обекти от миннодобивния отрасъл и за саниране на околната среда по търговски дружества от въгледобива, рудодобива и уранодобива.

Чл. 28. (1) Средствата от резерва за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по чл. 1, ал. 2, раздел ІІ, т. 5.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. се разходват при спазване на правото на Европейския съюз и българското законодателство в областта на държавните помощи.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 20 от 2020 г., в сила от 10.03.2020 г.) Определя лимит в размер 30 на сто от средствата по ал. 1 за финансиране на превантивни дейности за намаляване на риска от бедствия като допълващо финансиране към одобрения бюджет на съответната бюджетна организация и/или осигурените средства от други източници.

(3) Неусвоените средства от приключени обекти, отпуснати на министерствата и ведомствата от резерва за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия, се превеждат по бюджета на съответния първостепенен разпоредител с бюджет до 15-о число на месеца, следващ месеца на завършване и разплащане на обектите. За тези суми се извършват промени по бюджетите им и по централния бюджет за възстановяване в резерва за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

(4) Подлежащите на възстановяване средства от общините от обекти, които са приключени, включително от предходни години, се превеждат като трансфер по отделно открита банкова сметка на централния бюджет на името на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на Министерството на вътрешните работи в Българската народна банка до 15-о число на месеца, следващ месеца на завършване и разплащане на обектите, за които са предназначени. Операциите и наличностите по тази сметка се отразяват в отчетността на централния бюджет и не се включват в бюджета на Министерството на вътрешните работи. Възстановените суми се отчитат по централния бюджет и по бюджетите на общините като възстановени трансфери.

(5) Въз основа на предложение от министъра на вътрешните работи с размера на постъпилите по сметката по ал. 4 суми министърът на финансите извършва промени по централния бюджет за възстановяването им в резерва за непредвидени и/или неотложни разходи в частта му за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия и увеличение на постъпленията от възстановени трансфери. Тези промени се отразяват в централния бюджет като общи суми, без да се разпределят по общини.

(6) Възстановените средства по ал. 3 и 5 могат да се преразпределят по реда на ал. 1.

(7) Наличните към 31 декември 2020 г. по сметки на общините неусвоени средства, отпуснати им по реда на ал. 1 и 6, се разходват през 2021 г. за обектите, за които са предоставени.

(8) Алинеи 1, 3 и 6 се прилагат и за разпоредителите с бюджет, които прилагат системата на делегираните бюджети.

Чл. 29. Средствата от общия бюджет на Европейския съюз за възстановяване на разходите за делегати на Република България при участие в заседания на работните формати на Съвета на Европейския съюз постъпват по отделно открита сметка на централния бюджет в Българската народна банка и се отчитат като намаление на разходите на централния бюджет.

Чл. 30. От средствата, предвидени за краткосрочни командировки в чужбина за 2020 г., приоритетно се предоставят средства за разходи съгласно раздел VI от Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, приета с Постановление № 115 на Министерския съвет от 2004 г. (обн., ДВ, бр. 50 от 2004 г.; изм. и доп., бр. 80 и 86 от 2004 г., бр. 36 и 96 от 2005 г., бр. 2 от 2006 г., бр. 23 и 98 от 2007 г., бр. 64 от 2008 г., бр. 10 от 2009 г., бр. 73 от 2010 г., бр. 19 от 2011 г., бр. 61 от 2012 г., бр. 51 и 57 от 2015 г., бр. 27 от 2016 г. и бр. 2 от 2017 г.).

Чл. 31. (1) Средствата, изразходвани за участие на делегати на Българската народна банка в заседания на работните формати на Съвета на Европейския съюз, които попадат в обхвата на действащото към момента на пътуването решение на генералния секретар на Съвета/върховния представител за Общата външна политика и политика на сигурност относно възстановяване на разходи за делегати на членовете на Съвета, се възстановяват в двумесечен срок на Българската народна банка от централния бюджет след извършване на проверка от Генералния секретариат на Съвета на декларираните от Република България и подлежащи на възстановяване разходи за съответната бюджетна година.

(2) Превеждането на средствата по ал. 1 се извършва въз основа на отправено от Българската народна банка писмено искане до министъра на финансите след срока по ал. 1 и се отразява в увеличение на разходите на централния бюджет.

Чл. 32. (1) Първостепенните разпоредители с бюджет по приложение № 1 в сроковете за представяне на тримесечните отчети за изпълнението на бюджетите си представят в Министерството на финансите отчет, включващ тримесечна информация за разходите по бюджетни програми.

(2) Формата, съдържанието и сроковете за съставянето и представянето на отчетите по ал. 1 се определят с указания на министъра на финансите.

(3) Първостепенните разпоредители с бюджет по ал. 1 публикуват отчетите на интернет страниците си в срок до 10 дни от представянето им в Министерството на финансите при спазване изискванията на Закона за защита на класифицираната информация.

Чл. 33. Разходите за представителни цели на бюджетните организации се определят, както следва:

1. на държавните органи, министерствата, ведомствата и на държавните висши училища и колежи - от съответния министър, ръководител или от колективния орган на управление;

2. на областните администрации - от министър-председателя или от главния секретар на Министерския съвет в случай на упълномощаване;

3. на общините - от съответния общински съвет, при спазване на ограниченията по чл. 89 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г.

Чл. 34. (1) Бюджетните организации могат да извършват разходи в полза на работниците и служителите за пътуване, както следва:

1. в границите на населеното място, когато това произтича от характера на трудовата им дейност;

2. от местоживеенето до местоработата и обратно, когато те се намират в различни населени места - за лица със специалност и квалификация, изискващи се за съответната длъжност.

(2) Въз основа на трудовите задължения и изискванията за длъжността, определени с длъжностните характеристики, работодателят, а за дейностите, финансирани от общинските бюджети - общинският съвет, утвърждава списък на длъжностите и на лицата, които имат право на транспортни разноски по ал. 1.

(3) Разходите по ал. 1 се извършват в рамките на средствата по бюджетите, не се считат за социални и се отчитат като разходи за съответната дейност въз основа на документи, удостоверяващи извършването им (фактури, билети и абонаментни карти).

Чл. 35. (1) Средствата за социално-битово и културно обслужване на персонала в бюджетните организации заедно с припадащите се суми за данъци и осигурителни вноски са за сметка на средствата за издръжка.

(2) Средствата за социално-битово и културно обслужване на персонала в бюджетните организации се определят в размер до 3 на сто от утвърдените разходи за основни заплати на лицата, назначени по трудови правоотношения, и на лицата, чиито правоотношения се уреждат със Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за Националната служба за охрана и със Закона за Държавна агенция "Разузнаване", а се разходват през годината на базата на начислените средства за основни заплати.

(3) Определянето, разходването и отчитането на средствата по ал. 2 се извършват чрез съответните бюджети в рамките на бюджетната година. Сумата по ал. 2 включва дължимите осигурителни вноски и данъци за сметка на бюджетната организация.

(4) Начинът на използване на средствата по ал. 2 се определя с решение на общото събрание на работниците и служителите.

(5) Използването на средствата по ал. 2 за лицата, чиито правоотношения се уреждат със Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", Закона за Националната служба за охрана и със Закона за Държавна агенция "Разузнаване", се определя със заповед на съответния министър (ръководител).

Чл. 36. (1) Министърът на финансите въз основа на предложения от министъра на образованието и науката, от министъра на здравеопазването, от министъра на културата, от министъра на труда и социалната политика, от министъра на вътрешните работи и от министъра на отбраната извършва компенсирани промени на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г. в резултат на настъпили промени от преструктуриране на делегираните от държавата дейности и/или от промяна в натуралните показатели по функциите образование, здравеопазване, социално осигуряване, подпомагане и грижи, култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело, отбрана и сигурност в рамките на предвидените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. средства.

(2) В случай на промяна на основните бюджетни взаимоотношения на общините с централния бюджет в резултат на преструктуриране на делегираните от държавата дейности и/или от промяна в натуралните показатели по функции здравеопазване и социално осигуряване, подпомагане и грижи освободените средства по централния бюджет могат да се ползват за същата цел по реда на ал. 1.

(3) Предложенията по ал. 1 следва да бъдат направени в срок не по-късно от 15 септември 2020 г.

Чл. 37. (1) Първостепенните разпоредители с бюджет предоставят на училищата, на детските градини и на обслужващите звена в системата на предучилищното и училищното образование средствата по стандарти, разпределени по формули, и целевите средства в срок до 7 работни дни от получаването им от централния бюджет. За училищата, включени в СЕБРА, предоставянето на средствата се извършва чрез залагането на месечни лимити за плащания.

(2) Общините предоставят на съответните структури за делегираните от държавата дейности по функциите отбрана и сигурност, здравеопазване, социално осигуряване, подпомагане и грижи, култура, спорт, почивни дейности и религиозно дело, икономически дейности и услуги средствата по стандарти и целевите средства в срок до 7 работни дни от получаването им от централния бюджет.

Чл. 38. (1) Министърът на образованието и науката извършва промени на трансферите за държавните висши училища по и между елементите, определени в чл. 91, ал. 1 от Закона за висшето образование, по реда на чл. 112, ал. 3 от Закона за публичните финанси.

(2) Промените по ал. 1 на трансферите за издръжка на обучението се извършват при запазване на еднакъв базов норматив за всички държавни висши училища и за всички професионални направления.

(3) Допълнителните трансфери на държавните висши училища, които се предоставят на основание и по ред, различни от чл. 91 от Закона за висшето образование, и не представляват елемент на субсидията по чл. 91, ал. 1 от същия закон, се отразяват по отделен елемент - "Други трансфери".

(4) Промени между отделните показатели и направленията на средствата за изпълнението на основните дейности, за администрираните дейности и за национално възложените дейности на Българската академия на науките по приложение № 2 се допускат в размер до 10 на сто от определения с чл. 16, ал. 4 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. трансфер за Българската академия на науките за 2020 г. след съгласуване с министъра на образованието и науката.

Чл. 39. (1) По решение на директора, при условие че са осигурени другите разходи, от делегирания бюджет на училището, детската градина или центъра за подкрепа на личностното развитие могат да се извършват основни ремонти и да се придобиват дълготрайни активи за сметка на средства с източник:

1. остатъци от предходни години, с изключение на целевите средства, преминали в преходен остатък;

2. собствени приходи;

3. субсидия - по формула.

(2) Средствата от добавката за подобряване на материално-техническата база на училищата могат да се използват за капиталови разходи по решение на директора.

(3) В случаите по ал. 1 с изключение на средствата за сметка на собствени приходи, както и в случаите по ал. 2 не могат да се финансират разходи за автомобили за администрацията на училището и за закупуване на мобилни телефони за училището, за детската градина или за центъра за подкрепа на личностното развитие.

Чл. 40. Директорите на училища в системата на предучилищното и училищното образование могат да планират средства за поевтиняване на храната за учениците в рамките на средствата по делегираните бюджети.

Чл. 41. (1) Финансирането на разкритите след 1 януари 2020 г. места в детските ясли, детските кухни, детските градини, специализираните институции за социални услуги и социалните услуги, предоставяни в общността, се осигурява от приходите на общината.

(2) Финансирането на местата по ал. 1 през годината може да се осигури и чрез компенсирани промени в съответните функции по предложение на секторните министри в рамките на предвидените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. средства.

(3) От следващата бюджетна година финансирането може да се осигури по стандартите за съответните делегирани от държавата дейности, при условие че местата са разкрити не по-късно от 30 юни 2020 г. Финансирането на разкритите след 30 юни 2020 г. места в детските ясли, детските кухни, специализираните институции за социални услуги и социалните услуги, предоставяни в общността, от следващата бюджетна година се осигурява от собствени приходи на общините или чрез компенсирани промени в съответните функции по предложение на секторните министри.

Чл. 42. (1) Неусвоените средства от одобрените по бюджетите на общините през 2017 г., 2018 г. и през 2019 г. допълнителни целеви субсидии за капиталови разходи, целеви трансфери и/или трансфери за други целеви разходи се разходват за същата цел през 2020 г., като при остатък от приключени обекти средствата се възстановяват в централния бюджет в срок до един месец от приключването на разплащанията, но не по-късно от 31 декември 2020 г.

(2) Неусвоените до 31 декември 2019 г. трансфери за други целеви разходи, предоставени по бюджетите на общините за 2019 г. и предходни години по реда на наредбата по § 4, ал. 3 от заключителните разпоредби на Закона за автомобилните превози, се възстановяват по сметка на централния бюджет в срок до 31 януари 2020 г.

(3) Неусвоените до 31 декември 2019 г. трансфери за други целеви разходи, предоставени по бюджетите на общините за 2019 г. за аванс за покриване на част от транспортните разходи за доставка на хляб и основни хранителни продукти за 2019 г., се възстановяват по сметка на централния бюджет до 31 януари 2020 г.

(4) Неусвоените средства към 31 декември 2019 г. от целева субсидия за капиталови разходи, трансформирана по реда на чл. 88 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г., се разходват за финансиране на неотложни текущи ремонти на общински пътища и на улична мрежа през 2020 г. съгласно решения на общинските съвети от 2019 г., а за приключилите ремонти - по решения от 2020 г.

(5) По решение на общинския съвет, до размера на трансформираната целева субсидия за капиталови разходи по реда на чл. 87 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г., може да се извършват компенсирани промени между разходите за неотложни текущи ремонти на общински пътища и на улична мрежа в рамките на бюджетната година.

Чл. 43. (1) Неусвоените към 31 декември 2019 г. средства от постъпилите по бюджетите на общините трансфери по чл. 52, ал. 1, т. 1, буква "а" от Закона за публичните финанси могат да се разходват за същите цели, както и за капиталови разходи през следващите бюджетни години в рамките на съответната функция, ако това не противоречи на условията, определени в нормативния акт, с който са одобрени.

(2) Неусвоените към 31 декември 2019 г. средства от постъпилите по бюджетите на общините трансфери по чл. 52, ал. 1, т. 1, буква "в" от Закона за публичните финанси за приключени обекти се разходват съгласно одобрените от общинските съвети разчети за финансиране на капиталовите разходи за 2020 г. при спазване на ограниченията по чл. 44.

Чл. 44. Със средства от целевата субсидия за капиталови разходи по чл. 50 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. не могат да се финансират разходи за общинската администрация за придобиване на леки автомобили, включително за плащания по договори за лизинг от предходни години, за мобилни телефони и стопански инвентар.

Чл. 45. (1) Трансферът за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища по чл. 50 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. се предоставя за подпомагане на общините за дейностите за зимно поддържане на общинските пътища, регламентирани с Наредба № РД-02-20-19 от 2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата, издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството (обн., ДВ, бр. 91 от 2012 г.; попр., бр. 95 от 2012 г.).

(2) Неусвоените средства към 31 декември 2019 г. от постъпилите през 2017 г., 2018 г. и 2019 г. по бюджетите на общините трансфери за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища могат да се разходват за дейностите по зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища, регламентирани с наредбата по ал. 1, както и за придобиване на дълготрайни материални активи за снегопочистване по решения на общинските съвети и за материали за обезопасяване на пътищата срещу хлъзгане.

Чл. 46. (1) Общините представят на Фонд "Социална закрила" в края на всеки месец при условия и по ред, определени от министъра на труда и социалната политика, информация за таксите за социални услуги, определени с тарифата по чл. 17, ал. 2 от Закона за социално подпомагане.

(2) Информацията по ал. 1 включва и отчетни данни на начислена основа.

Чл. 47. (1) До 20 на сто от ежемесечно превежданите от държавния бюджет средства за социални помощи могат да се разходват за предоставяне на социални помощи в натура.

(2) Министърът на труда и социалната политика определя конкретния размер, вида и начина на предоставяне на социалните помощи в натура.

Чл. 48. Лечебните заведения за болнична помощ, които са били субсидирани от бюджета на Министерството на здравеопазването до 31 декември 2019 г., получават изравнителна субсидия през първото тримесечие на 2020 г. за дейностите, изпълнени по договорите до края на 2019 г.

Чл. 49. (1) Снабдяването на здравните и лечебните заведения с лекарствени продукти, медицински изделия, консумативи и инструментариум, медицинска техника и апаратура, предвидени в нормативен акт или произтичащи от приетите от Министерския съвет национални програми, планове и проекти, се осъществява от бюджета на Министерството на здравеопазването по реда на централизираните доставки.

(2) Министерството на здравеопазването може да предоставя целево средства за капиталови разходи на държавни лечебни заведения - търговски дружества, и на лечебни заведения - търговски дружества със смесено държавно и общинско участие в капитала.

Чл. 50. Предвидените в бюджета на Министерството на здравеопазването средства за провеждане на специализации в системата на здравеопазването могат да се предоставят на висши училища, на Военномедицинската академия, на второстепенни разпоредители с бюджет към министъра на здравеопазването, на лечебни и здравни заведения, в които се извършва обучение при условията и по реда на Наредба № 1 от 2015 г. за придобиване на специалност в системата на здравеопазването (обн., ДВ, бр. 7 от 2015 г.; изм. и доп., бр. 83 от 2015 г., бр. 88 от 2016 г. и бр. 58 от 2019 г.).

Чл. 51. (1) Министърът на финансите може да не одобри смени на обслужващите банки на министерствата и ведомствата, чиито плащания се извършват чрез Системата за електронни бюджетни разплащания, когато смените не се налагат от обективни причини, възпрепятстващи нормалното банково обслужване.

(2) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага за Народното събрание и за съдебната власт.

Чл. 52. Доколкото изрично не е предвидено друго с акт на Министерския съвет, разпоредбата на чл. 156 от Закона за публичните финанси продължава да се прилага и за средствата, постъпленията и/или плащанията на правоприемниците на преобразуваните лица, за които към датата на преобразуване е била приложена тази разпоредба.

Чл. 53. Доколкото изрично не е предвидено друго в закон или в акт на Министерския съвет, при преобразуване на лица - получатели на средства от държавния бюджет, правоприемниците запазват правата и задълженията за получаване и разходване на съответните средства.

Чл. 54. (1) За целите на касовото изпълнение на бюджета постъпленията на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", произтичащи от освобождаване на държавни резерви и военновременни запаси, се отчитат в намаление на разходите за придобиване на държавни резерви и военновременни запаси.

(2) Когато постъпленията по ал. 1 са от реализация на държавни резерви и военновременни запаси, които са освободени без възстановяване, извън определените номенклатури и над утвърдените нормативи, министърът на финансите по предложение на председателя на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" може да извърши компенсирани промени по бюджета на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", като за сметка на отчетеното намаление на разходите за придобиване на държавни резерви и военновременни запаси се увеличават разходите за закупуване на запаси по Закона за запасите от нефт и нефтопродукти и за издръжка и капиталови разходи.

Чл. 55. (1) Вноските по отчислената печалба, съответно по разпределените дивиденти, за държавата постъпват по отделна сметка за приходите на централния бюджет на Териториална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" на Националната агенция за приходите.

(2) Държавните предприятия и търговските дружества с държавно участие в капитала изпращат на Териториална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" на Националната агенция за приходите заверени копия от съответните протоколи относно решенията за разпределение на печалбата в срок до 20 дни от датата на приемането им.

(3) Държавните предприятия и търговските дружества с държавно участие в капитала изпращат на органа, упражняващ правата на държавата в съответното предприятие/дружество, заверено копие от документа за направените вноски по отчислената печалба, съответно по разпределените дивиденти, за държавата в срок до края на месеца, в който е извършено плащането.

Чл. 56. Министерството на финансите публикува ежемесечно отчетна информация за фискалния резерв в срок до края на месеца, следващ отчетния период.

Чл. 57. (1) (Доп. - ДВ, бр. 39 от 2020 г., в сила от 28.04.2020 г.) На Национална компания "Железопътна инфраструктура", "Метрополитен" - ЕАД, "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" - ЕАД, и ВиК операторите - бенефициенти по оперативни програми, може да се предоставя авансово финансиране по ред, начин и в срокове, определени от министъра на финансите, при спазване на правото на Европейския съюз и българското законодателство в областта на държавните помощи.

(2) Авансовото финансиране по ал. 1 се предоставя под формата на възмездна финансова помощ, като операциите по предоставянето и възстановяването на тези суми се отразяват в отчетността на Националния фонд в частта на финансирането.

(3) (Доп. - ДВ, бр. 39 от 2020 г., в сила от 28.04.2020 г.) Авансовото финансиране по ал. 1 и 2 представлява предоставени чрез Националния фонд средства и/или заложени лимити за плащания за заемообразно финансиране на Национална компания "Железопътна инфраструктура", "Метрополитен" - ЕАД, "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" - ЕАД, и ВиК операторите - бенефициенти по оперативни програми, извън определените в съответствие с правилата за управление на съответните програми суми за финансиране.

Чл. 57а. (Нов - ДВ, бр. 39 от 2020 г., в сила от 28.04.2020 г.) Въз основа на мотивирано предложение от управляващ орган временни безлихвени заеми може да се предоставят чрез сметката за средства от Европейския съюз на Националния фонд по реда на чл. 142 от Закона за публичните финанси за финансиране на авансови и други плащания по оперативни програми за дейности и операции, обявени за справяне с пандемията от коронавируса, след решение на Комитета за наблюдение на програмата за одобряване на съответната процедура.

Чл. 58. Водените салда по сметките за дълготрайни материални и нематериални активи, натрупани по предприсъединителните инструменти от Националния фонд, се прехвърлят до 31 декември 2020 г. към съответния разпоредител с бюджет, за чиято сметка съгласно подписаните меморандуми са изградени или придобити.

Чл. 59. (1) До 10-о число на всеки месец Държавен фонд "Земеделие" предоставя подробна писмена информация на Министерството на финансите за извършените плащания през предходния месец от заложените средства по бюджета на Държавен фонд "Земеделие" за 2020 г. за финансиране на разходите за ДДС на общините по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР).

(2) В случаите, когато Държавен фонд "Земеделие" и Министерството на земеделието, храните и горите сключват договори с ползвателите на финансовата помощ по ал. 1, максималният размер на целевата субсидия за финансиране на разходите за ДДС се определя въз основа на договора и допълнителните споразумения към него.

(3) Финансиране на разходи за ДДС на ползвателите по ал. 1 е допустимо към авансово и при междинно и окончателно плащане на разходите по изпълнението на съответния проект.

(4) След всяко одобрение от Държавен фонд "Земеделие" - за ползватели по ПРСР, и от Министерството на земеделието, храните и горите - за ползватели по ПМДР, на проведена от общината тръжна процедура за избор на изпълнител се финансират разходи за ДДС в размер до 20 на сто от стойността на тръжната процедура, но не повече от 20 на сто от одобрената сума към заявката за авансово плащане.

(5) При междинно и окончателно плащане се финансират разходи за ДДС в размер на одобрената сума към заявката за междинно или окончателно плащане.

(6) В случаите, когато ползватели по ал. 1 - получатели на безвъзмездна финансова помощ по ПРСР и ПМДР, са кандидатствали за получаване на безлихвен заем по одобрени проекти по ПРСР и ПМДР, разходите за ДДС се финансират след проверка на цялостното изпълнение на проекта и одобряване от Държавен фонд "Земеделие" на окончателния размер на безвъзмездната финансова помощ по съответния проект.

(7) При определяне финансирането на разходи за ДДС по ал. 5 и 6 Държавен фонд "Земеделие" приспада разликата между изплатената сума за ДДС по ал. 4 и сумата за ДДС, получена на основата на реално извършените и допустими за финансово подпомагане разходи по ПРСР или ПМДР.

(8) При недостиг на финансов ресурс за възстановяване на разходите за ДДС на общините по одобрени за подпомагане проекти по ПРСР и ПМДР недостигът може да бъде осигурен за сметка на годишните разчети за разходите за национално финансиране на Държавен фонд "Земеделие" за 2020 г.

Чл. 60. Предвидените средства по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. за Работната програма за 2020 г. в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за периода 2015 - 2020 г. се предоставят по бюджетите на съответните бюджетни организации по реда на чл. 110, ал. 4 от Закона за публичните финанси и се разходват съгласно решение на Министерския съвет.

Чл. 61. Предвидените по бюджета на Министерството на отбраната по чл. 11, ал. 1, раздел ІІ, т. 1.2.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. субсидии за нефинансови предприятия в размер на 1 113 хил. лв. се предоставят на "ТЕРЕМ ХОЛДИНГ" - ЕАД, София, за финансиране на основание чл. 13, ал. 1 във връзка с чл. 34, ал. 4 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България на дейностите по подготовка и изпълнение на съответните планове при привеждането от мирно на военно положение, поддържане на военновременни мощности, усвояване на производство (ремонт) на военни изделия и за изработване на контролни (тренировъчни) серии за производство (ремонт) на военна продукция.

Чл. 62. С оглед на осигуряване на ефективно управление на публичните разходи разпоредителите с бюджет и държавните предприятия, които изпълняват проекти, финансирани по оперативните програми на Европейския съюз, както и дейности, финансирани от държавния бюджет, принципно допустими за финансиране по оперативните програми на Европейския съюз, прилагат правилата за възлагане и изпълнение, приложими за тези програми.

Чл. 63. Бюджетните организации своевременно разплащат от бюджетите си възникналите задължения към общините по Закона за местните данъци и такси.

Чл. 64. (1) Разчетеното увеличение на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г. не може да се ползва за разходи за допълнителни възнаграждения за постигнати резултати.

(2) Увеличението на заплатите за 2020 г. на работещите по служебни или трудови правоотношения в бюджетните организации следва да бъде минимум с 3 на сто независимо от конкретната оценка по Наредбата за условията и реда за оценяване изпълнението на служителите в държавната администрация, когато е приложимо, като лицата, получили най-ниска годишна оценка на изпълнението на длъжността, не получават увеличение на заплатите за 2020 г.

Чл. 65. (Нов - ДВ, бр. 56 от 2020 г., в сила от 23.06.2020 г.) (1) Безлихвените заеми по § 38 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето (ДВ, бр. 44 от 2020 г.) се отпускат от министъра на финансите по бюджетите на общините за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

(2) Министърът на финансите извършва произтичащите от ал. 1 промени по централния бюджет, включително на бюджетните взаимоотношения на общините с централния бюджет за 2020 г.

Чл. 66. (Нов - ДВ, бр. 100 от 2020 г., в сила от 24.11.2020 г.) (1) Средствата от заема по споразумението за заем между Европейския съюз и Република България, сключено съгласно чл. 8, параграф 2 от Регламент (ЕС) 2020/672 на Съвета от 19 май 2020 г. за създаване на Европейски инструмент за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства (SURE) вследствие на избухването на COVID-19 (ОВ, L 159 от 20 май 2020 г.), постъпват в централния бюджет.

(2) Постъпленията от заема по ал. 1 се администрират от Министерството на труда и социалната политика, а плащанията по неговото обслужване - от Министерството на финансите.

(3) Средствата от заема по ал. 1 постъпват по отделно открита за целта сметка в евро на централния бюджет в Българската народна банка с титуляр - Министерството на труда и социалната политика.

(4) След постъпването им по сметката по ал. 3 сумите от съответния транш по заема се превеждат по определена от министъра на финансите сметка на централния бюджет.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 51, ал. 2, чл. 55а, чл. 92, ал. 1 и чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси и чл. 74 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г.

§ 2. Постановлението влиза в сила от 1 януари 2020 г.

Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 40 ОТ 8 МАРТ 2020 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ОТ РЕЗЕРВА ПО ЧЛ. 1, АЛ. 2, РАЗДЕЛ ІІ, Т. 5.1 ОТ ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г. ЗА НЕПРЕДВИДЕНИ И/ИЛИ НЕОТЛОЖНИ РАЗХОДИ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ, ОВЛАДЯВАНЕ И ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ БЕДСТВИЯ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА 2020 Г.

(ОБН. - ДВ, БР. 20 ОТ 2020 Г., В СИЛА ОТ 10.03.2020 Г.)


§ 4. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 75 ОТ 23 АПРИЛ 2020 Г. ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 381 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2019 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г.

(ОБН. - ДВ, БР. 39 ОТ 2020 Г., В СИЛА ОТ 28.04.2020 Г.)


§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 132 ОТ 18 ЮНИ 2020 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ/ТРАНСФЕРИ ЗА 2020 Г.

(ОБН. - ДВ, БР. 56 ОТ 2020 Г., В СИЛА ОТ 23.06.2020 Г.)


§ 4. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 310 ОТ 20 НОЕМВРИ 2020 Г. ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 381 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2019 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г.

(ОБН. - ДВ, БР. 100 ОТ 2020 Г., В СИЛА ОТ 24.11.2020 Г.)


§ 2. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Заключителни разпоредби
КЪМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 382 ОТ 18 ДЕКЕМВРИ 2020 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРАНСФЕРИ ЗА 2020 Г.

(ОБН. - ДВ, БР. 108 ОТ 2020 Г., В СИЛА ОТ 16.12.2020 Г.)


§ 5. Постановлението влиза в сила от 16 декември 2020 г. с изключение на § 3, който влиза в сила от 8 декември 2020 г.

Приложение № 1 към чл. 1


(Изм. - ДВ, бр. 108 от 2020 г., в сила от 08.12.2020 г.)

Показатели по отделните бюджетни програми по бюджетите на

първостепенните разпоредители с бюджет, които прилагат програмен формат на бюджет, в рамките на утвърдените им със Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. разходи по области на политики/функционални области и бюджетни програми

1. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ПРЕЗИДЕНТА ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

0200.01.00

Функционална област "Осъществяване на конституционните правомощия на президента на Република България"

8 126 500

0200.01.01

Бюджетна програма "Подпомагане и осигуряване дейността на президента и вицепрезидента на Република България при изпълнение на конституционните и законовите им правомощия"

8 126 500

Общо:

8 126 500

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ

ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

0200.01.01 Бюджетна програма "Подпомагане и осигуряване дейността на президента и вицепрезидента на Република България при изпълнение на конституционните и законовите им правомощия"

I. Общо ведомствени разходи

8 126 500

от тях за:

Персонал

5 494 500

Издръжка

2 432 000

Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

8 126 500

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Администрацията на президента

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

8 126 500

от тях за:

Персонал

5 494 500

Издръжка

2 432 000

Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

8 126 500

2. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

0300.01.00

Област "Осигуряване дейността и организацията на работата на Министерския съвет"

12 931 100

0300.01.01

Бюджетна програма "Министерски съвет и организация на дейността му"

8 207 200

0300.01.02

Бюджетна програма "Координация и мониторинг на хоризонтални политики"

4 723 900

0300.02.00

Политика в областта на управлението на средствата от ЕС

467 000

0300.02.01

Бюджетна програма "Координация при управление на средствата от ЕС"

467 000

0300.03.00

Политика в областта на осъществяването на държавните функции на територията на областите в България

29 063 400

0300.03.01

Бюджетна програма "Осъществяване на държавната политика на областно ниво"

29 063 400

0300.04.00

Политика в областта на правото на вероизповедание

33 587 200

0300.04.01

Бюджетна програма "Вероизповедания"

33 587 200

0300.05.00

Политика в областта на архивното дело

7 776 800

0300.05.01

Бюджетна програма "Национален архивен фонд"

7 776 800

0300.06.00

Бюджетна програма "Администрация"

11 273 700

0300.07.00

Други бюджетни програми (общо), в т.ч.:

23 631 000

0300.07.01

Бюджетна програма "Други дейности и услуги"

14 189 700

0300.07.02

Бюджетна програма "Убежище и бежанци"

9 441 300

ОБЩО:

118 730 200

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ

ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

0300.01.01 Бюджетна програма "Министерски съвет и организация на дейността му"

I. Общо ведомствени разходи

8 207 200

от тях за:

Персонал

7 372 200

Издръжка

835 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

8 207 200

0300.01.02 Бюджетна програма "Координация и мониторинг на хоризонтални политики"

I. Общо ведомствени разходи

3 823 900

от тях за:

Персонал

3 573 900

Издръжка

250 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

900 000

от тях за:

Комуникационна стратегия на Република България

900 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

4 723 900

0300.02.01 Бюджетна програма "Координация при управление на средствата от ЕС"

I. Общо ведомствени разходи

467 000

от тях за:

Персонал

421 000

Издръжка

46 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

467 000

0300.03.01 Бюджетна програма "Осъществяване на държавната политика на областно ниво"

I. Общо ведомствени разходи

26 103 400

от тях за:

Персонал

18 526 300

Издръжка

7 096 700

Капиталови разходи

480 400

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

2 960 000

от тях за:

Изработване на кадастрални планове по § 4 от ПЗР на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи

1 875 000

Провеждане на национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета", Козлодуй - Околчица и честване на Шипченските боеве

165 000

За изпълнение на ангажиментите на областните управители на областите Бургас, Варна и Добрич по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през активния летен сезон

770 000

Обезщетения по Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица

150 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

29 063 400

0300.04.01 Бюджетна програма "Вероизповедания"

I. Общо ведомствени разходи

247 200

от тях за:

Персонал

220 200

Издръжка

27 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

33 340 000

от тях за:

Субсидии за вероизповеданията, регистрирани по Закона за вероизповеданията

33 340 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

33 587 200

0300.05.01 Бюджетна програма "Национален архивен фонд"

I. Общо ведомствени разходи

7 776 800

от тях за:

Персонал

6 441 800

Издръжка

710 000

Капиталови разходи

625 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

7 776 800

0300.06.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

11 273 700

от тях за:

Персонал

5 245 700

Издръжка

3 778 000

Капиталови разходи

2 250 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

11 273 700

0300.07.01 Бюджетна програма "Други дейности и услуги"

I. Общо ведомствени разходи

14 189 700

от тях за:

Персонал

7 583 200

Издръжка

5 935 700

Капиталови разходи

670 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

14 189 700

0300.07.02 Бюджетна програма "Убежище и бежанци"

I. Общо ведомствени разходи

9 041 300

от тях за:

Персонал

5 252 300

Издръжка

3 509 000

Капиталови разходи

280 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

400 000

от тях за:

Дневни разходи на граждани на трети страни в процедура по международна закрила

400 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

9 441 300

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерския съвет

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

81 130 200

от тях за:

Персонал

54 636 600

Издръжка

22 187 400

Капиталови разходи

4 306 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

37 600 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

118 730 200

3. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

0400.01.00

Функционална област "Върховенство на Конституцията"

3 608 700

0400.01.01

Бюджетна програма "Тълкуване на Конституцията"

3 608 700

Общо:

3 608 700

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ

ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

0400.01.01 Бюджетна програма "Тълкуване на Конституцията"

I. Общо ведомствени разходи

3 608 700

от тях за:

Персонал

3 208 700

Издръжка

300 000

Капиталови разходи

100 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 608 700

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Конституционния съд

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

3 608 700

от тях за:

Персонал

3 208 700

Издръжка

300 000

Капиталови разходи

100 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 608 700

4. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1000.01.00

Политика в областта на устойчивите и прозрачни публични финанси

123 793 600

1000.01.01

Бюджетна програма "Бюджет и финансово управление"

13 810 600

1000.01.02

Бюджетна програма "Защита на публичните финансови интереси"

109 983 000

1000.02.00

Политика в областта на ефективното събиране на всички държавни приходи

369 453 300

1000.02.01

Бюджетна програма "Администриране на държавните приходи"

369 453 300

1000.03.00

Политика в областта на защитата на обществото и икономиката от финансови измами, контрабанда на стоки, изпиране на пари и финансиране на тероризма

52 364 700

1000.03.01

Бюджетна програма "Интегриране на финансовата система във финансовата система на ЕС"

1 450 900

1000.03.02

Бюджетна програма "Митнически контрол и надзор (нефискален)"

48 497 300

1000.03.03

Бюджетна програма "Контрол върху организацията и провеждането на хазартни игри"

2 416 500

1000.04.00

Политика в областта на управлението на дълга

3 296 900

1000.04.01

Бюджетна програма "Управление на ликвидността"

3 296 900

1000.05.00

Други бюджетни програми (общо), в т.ч.:

279 800

1000.05.01

Бюджетна програма "Национален компенсационен жилищен фонд"

279 800

1000.06.00

Бюджетна програма "Администрация"

35 020 800

Общо:

584 209 100

 

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1000.01.01 Бюджетна програма "Бюджет и финансово управление"

I. Общо ведомствени разходи

12 088 000

от тях за:

Персонал

10 197 200

Издръжка

1 888 600

Капиталови разходи

2 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 722 600

от тях за:

Информационно издание на министерството

37 600

Предоставяне на подкрепа за създаването и функционирането на Офис на Световната банка в София, България за осъществяването на споделени услуги и други функции на Групата на Световната банка

1 685 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

13 810 600

1000.01.02 Бюджетна програма "Защита на публичните финансови интереси"

I. Общо ведомствени разходи

15 983 000

от тях за:

Персонал

13 558 000

Издръжка

2 289 000

Капиталови разходи

136 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

94 000 000

от тях за:

Съдебни и арбитражни производства

94 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

109 983 000

1000.02.01 Бюджетна програма "Администриране на държавните приходи"

I. Общо ведомствени разходи

363 489 300

от тях за:

Персонал

276 276 400

Издръжка

64 070 500

Капиталови разходи

23 142 400

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

5 964 000

от тях за:

Концесионна дейност по Закона за концесиите

5 964 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

369 453 300

1000.03.01 Бюджетна програма "Интегриране на финансовата система във финансовата система на ЕС"

I. Общо ведомствени разходи

1 450 900

от тях за:

Персонал

870 900

Издръжка

580 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 450 900

1000.03.02 Бюджетна програма "Митнически контрол и надзор (нефискален)"

I. Общо ведомствени разходи

48 497 300

от тях за:

Персонал

30 544 200

Издръжка

8 068 500

Капиталови разходи

9 884 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

48 497 300

1000.03.03 Бюджетна програма "Контрол върху организацията и провеждането на хазартни игри"

I. Общо ведомствени разходи

2 416 500

от тях за:

Персонал

2 047 500

Издръжка

344 000

Капиталови разходи

25 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 416 500

1000.04.01 Бюджетна програма "Управление на ликвидността"

I. Общо ведомствени разходи

1 982 900

от тях за:

Персонал

1 746 900

Издръжка

236 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 314 000

от тях за:

Годишни такси за присъждане на държавен кредитен рейтинг на Република България

1 314 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 296 900

1000.05.01 Бюджетна програма "Национален компенсационен жилищен фонд"

I. Общо ведомствени разходи

279 800

от тях за:

Персонал

219 500

Издръжка

55 300

Капиталови разходи

5 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

279 800

1000.06.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

33 415 800

от тях за:

Персонал

8 628 900

Издръжка

21 431 100

Капиталови разходи

3 355 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 605 000

от тях за:

Отпечатване и контрол върху ценни книжа

105 000

Жилищни компенсаторни записи, притежавани от гражданите по Закона за възстановяване собствеността върху одържавени имоти

1 500 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

35 020 800

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на финансите

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

479 603 500

от тях за:

Персонал

344 089 500

Издръжка

98 963 000

Капиталови разходи

36 551 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

104 605 600

ІІІ. Общо разходи (I+II)

584 209 100

5. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1100.01.00

Политика в областта на развитието на ефективна дипломатическа служба

119 546 400

1100.01.01

Бюджетна програма "Администриране и осигуряване на дипломатическата служба"

29 122 200

1100.01.02

Бюджетна програма "Управление на задграничните представителства и подкрепа на българските граждани в чужбина"

90 424 200

1100.02.00

Политика в областта на публичната дипломация

940 100

1100.02.01

Бюджетна програма "Публични дейности"

664 300

1100.02.02

Бюджетна програма "Културна дипломация"

275 800

1100.03.00

Политика в областта на активната двустранна и многостранна дипломация

20 760 000

1100.03.01

Бюджетна програма "Принос за формиране на политики на ЕС и НАТО"

343 400

1100.03.02

Бюджетна програма "Двустранни отношения"

231 000

1100.03.03

Бюджетна програма "Международно сътрудничество"

11 565 700

1100.03.04

Бюджетна програма "Европейска политика"

212 000

1100.03.05

Бюджетна програма "Визова политика и управление при кризи"

1 840 800

1100.03.06

Бюджетна програма "Осигуряване и контрол на външнополитическата дейност"

567 100

1100.03.07

Бюджетна програма "Международно сътрудничество за развитие и хуманитарни въпроси"

6 000 000

Общо:

141 246 500

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ

ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1100.01.01 Бюджетна програма "Администриране и осигуряване на дипломатическата служба"

I. Общо ведомствени разходи

29 122 200

от тях за:

Персонал

16 875 900

Издръжка

6 379 300

Капиталови разходи

5 867 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

29 122 200

1100.01.02 Бюджетна програма "Управление на задграничните представителства и подкрепа на българските граждани в чужбина"

I. Общо ведомствени разходи

89 924 200

от тях за:

Персонал

11 241 600

Издръжка

76 376 600

Капиталови разходи

2 306 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

500 000

от тях за:

Оказване на съдействие на изпаднали в беда български граждани в чужбина

500 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

90 424 200

1100.02.01 Бюджетна програма "Публични дейности"

I. Общо ведомствени разходи

664 300

от тях за:

Персонал

474 200

Издръжка

175 100

Капиталови разходи

15 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

664 300

1100.02.02 Бюджетна програма "Културна дипломация"

I. Общо ведомствени разходи

275 800

от тях за:

Персонал

183 600

Издръжка

77 200

Капиталови разходи

15 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

275 800

1100.03.01 Бюджетна програма "Принос за формиране на политики на ЕС и НАТО"

I. Общо ведомствени разходи

343 400

от тях за:

Издръжка

343 400

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

343 400

1100.03.02 Бюджетна програма "Двустранни отношения"

I. Общо ведомствени разходи

231 000

от тях за:

Издръжка

231 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

231 000

1100.03.03 Бюджетна програма "Международно сътрудничество"

I. Общо ведомствени разходи

306 000

от тях за:

Издръжка

306 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

11 259 700

от тях за:

Членски внос в Бюджета на Съвета на Европа, Редовния бюджет на ООН, Организацията на Северноатлантическия договор и за участие в други международни организации

11 259 700

ІІІ. Общо разходи (I+II)

11 565 700

1100.03.04 Бюджетна програма "Европейска политика"

I. Общо ведомствени разходи

212 000

от тях за:

Издръжка

212 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

212 000

1100.03.05 Бюджетна програма "Визова политика и управление при кризи"

I. Общо ведомствени разходи

1 840 800

от тях за:

Издръжка

1 840 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 840 800

1100.03.06 Бюджетна програма "Осигуряване и контрол на външнополитическата дейност"

I. Общо ведомствени разходи

567 100

от тях за:

Издръжка

567 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

567 100

1100.03.07 Бюджетна програма "Международно сътрудничество за развитие и хуманитарни въпроси"

I. Общо ведомствени разходи

от тях за:

Издръжка

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

6 000 000

от тях за:

Официална помощ за развитие и хуманитарна помощ

6 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

6 000 000

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на външните работи

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

123 486 800

от тях за:

Персонал

28 775 300

Издръжка

86 508 500

Капиталови разходи

8 203 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

17 759 700

ІІІ. Общо разходи (I+II)

141 246 500

6. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1200.01.00

Политика в областта на отбранителните способности

1 423 636 600

1200.01.01

Бюджетна програма "Подготовка и използване на въоръжените сили"

950 700 300

1200.01.02

Бюджетна програма "Управление на човешките ресурси и резерв"

18 390 000

1200.01.03

Бюджетна програма "Военна полиция"

38 483 800

1200.01.04

Бюджетна програма "Медицинско осигуряване"

105 240 000

1200.01.05

Бюджетна програма "Военно-патриотично възпитание и военно-почивно дело"

32 783 400

1200.01.06

Бюджетна програма "Изследвания и технологии"

9 747 400

1200.01.07

Бюджетна програма "Военно образование"

8 800 000

1200.01.08

Бюджетна програма "Административно осигуряване, инфраструктура и управление на риска"

197 411 500

1200.01.09

Бюджетна програма "Сили за специални операции"

27 080 200

1200.01.10

Бюджетна програма "Управление на инвестиционни проекти"

35 000 000

1200.02.00

Политика в областта на съюзната и международната сигурност

90 428 600

1200.02.01

Бюджетна програма "Членство в НАТО и ЕС и международно сътрудничество"

32 670 000

1200.02.02

Бюджетна програма "Военна информация"

57 758 600

Общо:

1 514 065 200

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ

ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1200.01.01 Бюджетна програма "Подготовка и използване на въоръжените сили"

I. Общо ведомствени разходи

950 343 800

от тях за:

Персонал

788 023 000

Издръжка

119 816 800

Капиталови разходи

42 504 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

356 500

от тях за:

Стипендии за деца на военнослужещи, участващи в мисии, съгласно чл. 231, ал. 3 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България

151 500

Обезщетения при трудова злополука и професионални заболявания за военнослужещи и цивилни служители

205 000

ІІІ. Общо разходи (I + II)

950 700 300

1200.01.02 Бюджетна програма "Управление на човешките ресурси и резерв"

I. Общо ведомствени разходи

18 345 000

от тях за:

Персонал

14 260 000

Издръжка

3 731 000

Капиталови разходи

354 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

45 000

от тях за:

Стипендии за курсанти и студенти

45 000

ІІІ. Общо разходи (I + II)

18 390 000

1200.01.03 Бюджетна програма "Военна полиция"

I. Общо ведомствени разходи

38 483 800

от тях за:

Персонал

35 813 000

Издръжка

1 822 800

Капиталови разходи

848 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I + II)

38 483 800

1200.01.04 Бюджетна програма "Медицинско осигуряване"

I. Общо ведомствени разходи

105 194 000

от тях за:

Персонал

79 592 000

Издръжка

22 304 000

Капиталови разходи

3 298 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

46 000

от тях за:

Стипендии за студенти

40 000

Членски внос в Международния комитет по военна медицина

6 000

ІІІ. Общо разходи (I + II)

105 240 000

1200.01.05 Бюджетна програма "Военно-патриотично възпитание и военно-почивно дело"

I. Общо ведомствени разходи

32 781 600

от тях за:

Персонал

20 247 000

Издръжка

10 364 600

Капиталови разходи

2 170 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 800

от тях за:

Членски внос в Международния съвет на музеите и CLIMS

1 800

ІІІ. Общо разходи (I + II)

32 783 400

1200.01.06 Бюджетна програма "Изследвания и технологии"

I. Общо ведомствени разходи

9 743 400

от тях за:

Персонал

7 098 000

Издръжка

2 411 400

Капиталови разходи

234 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

4 000

от тях за:

Членски внос в Българския институт за стандартизация

4 000

ІІІ. Общо разходи (I + II)

9 747 400

1200.01.07 Бюджетна програма "Военно образование"

I. Общо ведомствени разходи

8 800 000

от тях за:

Издръжка

8 800 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I + II)

8 800 000

1200.01.08 Бюджетна програма "Административно осигуряване, инфраструктура и управление на риска"

I. Общо ведомствени разходи

193 305 000

от тях за:

Персонал

76 582 700

Издръжка

57 220 300

Капиталови разходи

59 502 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

4 106 500

от тях за:

Материално подпомагане от Министерството на отбраната

900 000

За осъществяване на болнична помощ и други субсидии и плащания (в т.ч. ОМП)

2 928 000

Субсидии за Съюза на ветераните от войните в България

262 000

Членски внос в Международната организация за армейски спорт (CIMS)

16 500

ІІІ. Общо разходи (I + II)

197 411 500

1200.01.09 Бюджетна програма "Сили за специални операции"

I. Общо ведомствени разходи

27 069 200

от тях за:

Персонал

25 298 200

Издръжка

1 396 000

Капиталови разходи

375 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

11 000

от тях за:

Стипендии за деца, изплащани съгласно Наредба Н-24/17.08.2010 г.

1 000

Обезщетения при трудова злополука и професионални заболявания за военнослужещи и цивилни служители

10 000

ІІІ. Общо разходи (I + II)

27 080 200

1200.01.10 Бюджетна програма "Управление на инвестиционни проекти"

I. Общо ведомствени разходи

35 000 000

от тях за:

Капиталови разходи

35 000 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I + II)

35 000 000

1200.02.01 Бюджетна програма "Членство в НАТО и ЕС и международно сътрудничество"

I. Общо ведомствени разходи

16 702 000

от тях за:

Издръжка

16 702 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

15 968 000

от тях за:

Разходи по съюзни ангажименти, в т.ч. вноски към военния, оперативния и административния бюджет на НАТО, вноски към бюджета на ЕС и др.

15 968 000

ІІІ. Общо разходи (I + II)

32 670 000

1200.02.02 Бюджетна програма "Военна информация"

I. Общо ведомствени разходи

57 758 600

от тях за:

Персонал

48 600 600

Издръжка

7 147 000

Капиталови разходи

2 011 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I + II)

57 758 600

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетни програми на Министерството на отбраната

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

1 493 526 400

от тях за:

Персонал

1 095 514 500

Издръжка

251 715 900

Капиталови разходи

146 296 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

20 538 800

ІІІ. Общо разходи (I + II)

1 514 065 200

7. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1300.01.00

Политика в областта на противодействието на престъпността и опазването на обществения ред

967 441 200

1300.01.01

Бюджетна програма "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция"

967 441 200

1300.02.00

Политика в областта на защитата на границите и контрол на миграционните процеси

234 228 200

1300.02.01

Бюджетна програма "Граничен контрол, охрана на държавната граница, регулиране и контрол на миграционните процеси"

234 228 200

1300.03.00

Политика в областта на пожарната безопасност и защитата на населението при извънредни ситуации

282 743 000

1300.03.01

Бюджетна програма "Пожарна безопасност и защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации"

282 743 000

1300.04.00

Политика в областта на управлението и развитието на системата на Министерството на вътрешните работи

185 163 100

1300.04.01

Бюджетна програма "Информационно осигуряване и административно обслужване"

144 745 600

1300.04.02

Бюджетна програма "Медицинско обслужване"

20 458 000

1300.04.03

Бюджетна програма "Научни изследвания и разработки, обучение и квалификация"

19 959 500

Общо:

1 669 575 500

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ

ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1300.01.01 Бюджетна програма "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция"

I. Общо ведомствени разходи

967 426 500

от тях за:

Персонал

927 867 000

Издръжка

34 099 300

Капиталови разходи

5 460 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

14 700

от тях за:

Членски внос и участие в нетърговски организации и дейности (TISPOL и др.)

14 700

ІІІ. Общо разходи (I+II)

967 441 200

1300.02.01 Бюджетна програма "Граничен контрол, охрана на държавната граница, регулиране и контрол на миграционните процеси"

I. Общо ведомствени разходи

234 228 200

от тях за:

Персонал

219 553 000

Издръжка

14 265 000

Капиталови разходи

410 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

234 228 200

1300.03.01 Бюджетна програма "Пожарна безопасност и защита на населението при пожари, бедствия и извънредни ситуации"

I. Общо ведомствени разходи

282 683 000

от тях за:

Персонал

266 680 000

Издръжка

15 228 000

Капиталови разходи

775 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

60 000

от тях за:

Членски внос и участие в нетърговски организации и дейности (DPPI, CTIF, EGOLF, Български институт за стандартизация, Асоциация на лицата за оценяване съответствието на строителни продукти и др.)

60 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

282 743 000

1300.04.01 Бюджетна програма "Информационно осигуряване и административно обслужване"

I. Общо ведомствени разходи

144 330 000

от тях за:

Персонал

84 964 000

Издръжка

51 484 400

Капиталови разходи

7 881 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

415 600

от тях за:

Членски внос и участие в нетърговски организации и дейности (ИНТЕРПОЛ, SELEC, Международен център за развитие на миграционната политика, RAI, EUCARIS, ENFSI, DCAF, Годишна вноска на Република България към административния бюджет на МОМ и за функционирането на ШИС и др.)

415 600

ІІІ. Общо разходи (I+II)

144 745 600

1300.04.02 Бюджетна програма "Медицинско обслужване"

I. Общо ведомствени разходи

20 458 000

от тях за:

Персонал

18 339 000

Издръжка

2 114 000

Капиталови разходи

5 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

20 458 000

1300.04.03 Бюджетна програма "Научни изследвания и разработки, обучение и квалификация"

I. Общо ведомствени разходи

17 406 800

от тях за:

Персонал

14 035 500

Издръжка

2 956 300

Капиталови разходи

415 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

2 552 700

от тях за:

Членски внос и участие в нетърговски организации и дейности (Сдружение Съвет на ректорите, Българска асоциация по криминология, Асоциация Оптима, Европейска асоциация на пожарникарските колежи и др.)

2 700

Стипендии за курсантите на Академията на МВР, определени с Инструкция № 8121з-1008/24.08.2015 г. (Обн., ДВ, бр. 67/01.09.2015 г.)

2 550 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

19 959 500

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на вътрешните работи

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

1 666 532 500

от тях за:

Персонал

1 531 438 500

Издръжка

120 147 000

Капиталови разходи

14 947 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

3 043 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 669 575 500

8. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1400.01.00

Политика в областта на правосъдието

103 936 700

1400.01.01

Бюджетна програма "Правна рамка за функционирането на съдебната система"

11 514 800

1400.01.02

Бюджетна програма "Регистри"

26 163 100

1400.01.03

Бюджетна програма "Охрана на съдебната власт"

56 158 500

1400.01.04

Бюджетна програма "Равен достъп до правосъдие"

10 100 300

1400.02.00

Политика в областта на изпълнение на наказанията

185 047 400

1400.02.01

Бюджетна програма "Затвори - изолация на правонарушителите"

128 969 900

1400.02.02

Бюджетна програма "Следствени арести и пробация"

56 077 500

1400.03.00

Бюджетна програма "Администрация"

10 210 300

Общо:

299 194 400

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ

ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1400.01.01 Бюджетна програма "Правна рамка за функционирането на съдебната система"

I. Общо ведомствени разходи

10 614 800

от тях за:

Персонал

6 962 700

Издръжка

3 652 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

900 000

от тях за:

Издръжка по Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления

210 000

Субсидии за организации с нестопанска цел по Закона за защита от домашното насилие

450 000

Субсидии за организации с нестопанска цел по Закона за подпомагане и финансова компенсация на пострадали от престъпления

240 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

11 514 800

1400.01.02 Бюджетна програма "Регистри"

I. Общо ведомствени разходи

26 163 100

от тях за:

Персонал

15 635 400

Издръжка

6 212 700

Капиталови разходи

4 315 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

26 163 100

1400.01.03 Бюджетна програма "Охрана на съдебната власт"

I. Общо ведомствени разходи

55 610 000

от тях за:

Персонал

49 280 200

Издръжка

5 125 300

Капиталови разходи

1 204 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

548 500

от тях за:

Издръжка за изпълнение на дейности по Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест

328 500

Издръжка по Закона за признаване, изпълнение и изпращане на съдебни актове за налагане на наказание лишаване от свобода или на мерки, включващи лишаване от свобода

220 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

56 158 500

1400.01.04 Бюджетна програма "Равен достъп до правосъдие"

I. Общо ведомствени разходи

741 600

от тях за:

Персонал

580 200

Издръжка

157 900

Капиталови разходи

3 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

9 358 700

от тях за:

Издръжка по Закона за правната помощ

9 358 700

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 100 300

1400.02.01 Бюджетна програма "Затвори - изолация на правонарушителите"

I. Общо ведомствени разходи

113 884 300

от тях за:

Персонал

92 997 600

Издръжка

18 657 200

Капиталови разходи

2 229 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

15 085 600

от тях за:

Други възнаграждения по Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража и правилника за неговото прилагане

2 140 400

Издръжка (храна, медикаменти и др.) по Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража

12 945 200

ІІІ. Общо разходи (I+II)

128 969 900

1400.02.02 Бюджетна програма "Следствени арести и пробация"

I. Общо ведомствени разходи

54 364 000

от тях за:

Персонал

49 683 000

Издръжка

2 220 000

Капиталови разходи

2 461 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 713 500

от тях за:

Издръжка (храна, медикаменти и др.) по Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража

1 713 500

ІІІ. Общо разходи (I+II)

56 077 500

1400.03.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

10 210 300

от тях за:

Персонал

4 814 700

Издръжка

4 025 600

Капиталови разходи

1 370 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 210 300

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на правосъдието

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

271 588 100

от тях за:

Персонал

219 953 800

Издръжка

40 050 800

Капиталови разходи

11 583 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

27 606 300

ІІІ. Общо разходи (I+II)

299 194 400

9. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1500.01.00

Политика в областта на пазара на труда, свободното движение на работници и трудовата миграция

108 890 000

1500.01.01

Бюджетна програма "Активна политика на пазара на труда"

108 631 900

1500.01.02

Бюджетна програма "Свободно движение на работници и трудова миграция"

258 100

1500.02.00

Политика в областта на трудовите отношения

15 873 100

1500.02.01

Бюджетна програма "Осигуряване на подходящи условия на труд"

15 873 100

1500.03.00

Политика в областта на социалното подпомагане и равнопоставеността на жените и мъжете

201 339 800

1500.03.01

Бюджетна програма "Социални помощи"

201 210 700

1500.03.02

Бюджетна програма "Равнопоставеност на жените и мъжете"

129 100

1500.04.00

Политика в областта на хората с увреждания

572 670 700

1500.04.01

Бюджетна програма "Подкрепа на и за хората с увреждания"

572 670 700

1500.05.00

Политика в областта на социалното включване

581 213 700

1500.05.01

Бюджетна програма "Подкрепа за децата и семействата"

581 213 700

1500.06.00

Политика в областта на жизненото равнище, демографското развитие и социалните инвестиции

1 052 400

1500.06.01

Бюджетна програма "Насърчаване, координация и мониторинг на демографското развитие, жизненото равнище и доходите от труд"

461 200

1500.06.02

Бюджетна програма "Насърчаване, развитие и мониторинг на социалната икономика и корпоративната социална отговорност"

591 200

1500.07.00

Бюджетна програма "Администрация"

9 328 400

Общо:

1 490 368 100

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ

ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1500.01.01 Бюджетна програма "Активна политика на пазара на труда"

I. Общо ведомствени разходи

35 631 900

от тях за:

Персонал

30 981 900

Издръжка

4 450 000

Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

73 000 000

от тях за:

Разходи за квалификация и програми за безработни

73 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

108 631 900

1500.01.02 Бюджетна програма "Свободно движение на работници и трудова миграция"

I. Общо ведомствени разходи

258 100

от тях за:

Персонал

258 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

258 100

1500.02.01 Бюджетна програма "Осигуряване на подходящи условия на труд"

I. Общо ведомствени разходи

11 873 100

от тях за:

Персонал

10 613 100

Издръжка

1 200 000

Капиталови разходи

60 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

4 000 000

от тях за:

Проекти и програми за подобряване условията на труд по КСО

3 000 000

Диагностика на професионалните болести по КСО

1 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

15 873 100

1500.03.01 Бюджетна програма "Социални помощи"

I. Общо ведомствени разходи

33 690 700

от тях за:

Персонал

30 790 700

Издръжка

2 050 000

Капиталови разходи

850 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

167 520 000

от тях за:

Месечни помощи по Закона за социално подпомагане

31 112 000

Еднократни помощи по Закона за социално подпомагане

2 600 000

Целеви помощи за наеми по Закона за социално подпомагане

100 000

Помощи за диагностика и лечение - ПМС № 17 от 2007 г.

3 500 000

Други помощи по Закона за социално подпомагане

860 000

Проект обществени трапезарии

3 000 000

Целеви социални програми и проекти в областта на социалното включване и социалната подкрепа

1 500 000

Целеви помощи за отопление - Наредба № 07-5/2008 г. на министъра на труда и социалната политика за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление

121 200 000

Целеви средства за лекарства, дентална помощ и еднократна помощ при смърт на военнопострадалите и военноинвалидите по Закона за ветераните от войните на Република България и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите

3 648 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

201 210 700

1500.03.02 Бюджетна програма "Равнопоставеност на жените и мъжете"

I. Общо ведомствени разходи

129 100

от тях за:

Персонал

129 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

129 100

1500.04.01 Бюджетна програма "Подкрепа на и за хората с увреждания"

I. Общо ведомствени разходи

13 096 700

от тях за:

Персонал

11 943 700

Издръжка

1 103 000

Капиталови разходи

50 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

559 574 000

от тях за:

Финансова подкрепа за хора с трайни увреждания

450 190 000

Субсидия за специализирани предприятия и кооперации на хората с увреждания (чл. 49 от ЗХУ)

1 500 000

Субсидия за насърчаване и подпомагане на работодатели по Националната програма за заетост на хората с увреждания (чл. 44 от ЗХУ)

4 180 000

Субсидия за започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност на хората с увреждания (чл. 46 от ЗХУ)

600 000

Субсидия за изграждане на достъпна среда за хората с увреждания (чл. 10, ал. 3, т. 8 от ЗХУ)

500 000

Субсидия за възстановяване на работодатели и специализирани предприятия, трудово-лечебни бази и кооперации на хората с увреждания, на 30/50 на сто от внесените осигурителни вноски за ДОО, ЗО и ДЗПО (чл. 45 и чл. 50 от ЗХУ)

2 700 000

Субсидия за създаване на центрове за защитена заетост (чл. 51 от ЗХУ)

600 000

Субсидия за рехабилитация и интеграция на хората с увреждания (чл. 10, ал. 3, т. 8 от ЗХУ)

270 000

Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност (чл. 56, ал. 1 от ЗХУ)

2 000 000

Механизъм лична помощ

92 600 000

Субсидии за национално представителните организации на и за хората с увреждания, в т.ч.:

4 434 000

Сдружение "Съюз на инвалидите в България"

617 000

Сдружение "Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите"

246 000

Сдружение "Съюз на слепите в България"

628 000

Сдружение "Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения"

185 000

Кооперативен съюз "Национален съюз на трудовопроизводителните кооперации"

416 000

Сдружение "Асоциация на родителите на деца с увреден слух"

98 000

Сдружение "Съюз на глухите в България"

324 000

Сдружение "Българска асоциация "Диабет"

353 000

Сдружение "Асоциация на родителите на деца с нарушено зрение"

80 000

Сдружение "Национална асоциация на сляпо-глухите в България"

168 000

Национално сдружение на работодателите на хората с увреждания

272 000

Сдружение "Център за психологически изследвания"

250 000

Сдружение "Българска асоциация за невромускулни заболявания"

52 000

Сдружение "Национална организация "Малки български хора"

46 000

Сдружение "Асоциация на родители на деца с епилепсия"

52 000

Сдружение "Национален център за рехабилитация на слепи"

206 000

Сдружение "Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт"

45 000

Сдружение "Национален алианс за социална отговорност"

200 000

Кооперация "Национална потребителна кооперация на слепите в България"

99 000

Сдружение "Българска асоциация за рекреация и туризъм"

45 000

Сдружение "Национална асоциация на хората с придобити увреждания"

52 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

572 670 700

1500.05.01 Бюджетна програма "Подкрепа за децата и семействата"

I. Общо ведомствени разходи

39 563 200

от тях за:

Персонал

35 313 200

Издръжка

4 200 000

Капиталови разходи

50 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

541 650 500

от тях за:

Национална телефонна линия за деца - 116111

250 000

Съвет на децата и командировки по проверки в страната (планови и по сигнал)

300 000

Помощи по Закона за закрила на детето

8 635 000

Приемни семейства по Закона за закрила на детето

1 710 000

Еднократна помощ при бременност

1 650 000

Еднократна помощ при раждане на дете

23 350 000

Еднократна помощ при осиновяване на дете

175 000

Еднократна помощ за отглеждане на близнаци

2 520 000

Еднократна помощ за отглеждане на дете от майка (осиновителка) студентка, учаща в редовна форма на обучение

1 440 000

Еднократна помощ за ученици, записани в първи клас

10 950 000

Еднократна помощ за безплатно пътуване веднъж в годината с железопътния и автобусния транспорт в страната за многодетни майки

667 000

Месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година

17 040 000

Месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст

293 891 000

Месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане

172 000 000

Месечни помощи за дете без право на наследствена пенсия от починал родител

7 000 000

Проект "Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания" (БЧК, МЗ, МТСП)

72 500

ІІІ. Общо разходи (I+II)

581 213 700

1500.06.01 Бюджетна програма "Насърчаване, координация и мониторинг на демографското развитие, жизненото равнище и доходите от труд"

I. Общо ведомствени разходи

301 200

от тях за:

Персонал

301 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

160 000

от тях за:

Националната програма за реформи в областта на минималната заплата и неравенствата в доходите

50 000

План (2019, 2020 и 2021 г.) за изпълнение на Стратегията за активен живот на възрастните хора и Комуникационния план за изпълнение на стратегията

110 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

461 200

1500.06.02 Бюджетна програма "Насърчаване, развитие и мониторинг на социалната икономика и корпоративната социална отговорност"

I. Общо ведомствени разходи

301 200

от тях за:

Персонал

301 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

290 000

от тях за:

План за социална икономика, други инициативи, проекти и програми

180 000

План (2019, 2020 и 2021 г.) за изпълнение на Стратегията за корпоративна социална отговорност

110 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

591 200

1500.07.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

9 328 400

от тях за:

Персонал

4 555 900

Издръжка

3 862 500

Капиталови разходи

910 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

9 328 400

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на труда и социалната политика

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

144 173 600

от тях за:

Персонал

125 188 100

Издръжка

16 865 500

Капиталови разходи

2 120 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

1 346 194 500

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 490 368 100

10. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1600.01.00

Политика в областта на промоцията, превенцията и контрола на общественото здраве

104 155 300

1600.01.01

Бюджетна програма "Държавен здравен контрол"

22 714 800

1600.01.02

Бюджетна програма "Промоция и превенция на незаразните болести"

6 215 000

1600.01.03

Бюджетна програма "Профилактика и надзор на заразните болести"

73 371 500

1600.01.04

Бюджетна програма "Намаляване търсенето на наркотични вещества"

1 854 000

1600.02.00

Политика в областта на диагностиката и лечението

494 042 000

1600.02.01

Бюджетна програма "Контрол на медицинските дейности, здравна информация и електронно здравеопазване"

18 851 000

1600.02.02

Бюджетна програма "Осигуряване на медицинска помощ на специфични групи от населението"

91 354 000

1600.02.03

Бюджетна програма "Спешна медицинска помощ"

232 965 100

1600.02.04

Бюджетна програма "Психиатрична помощ"

68 517 300

1600.02.05

Бюджетна програма "Осигуряване на кръв и кръвни продукти"

27 155 300

1600.02.06

Бюджетна програма "Медико-социални грижи за деца в неравностойно положение, майчино и детско здравеопазване"

55 199 300

1600.03.00

Политика в областта на лекарствените продукти и медицинските изделия

35 313 600

1600.03.01

Бюджетна програма "Достъпни и качествени лекарствени продукти и медицински изделия"

35 313 600

1600.04.00

Бюджетна програма "Администрация"

28 541 000

Общо:

662 051 900

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1600.01.01 Бюджетна програма "Държавен здравен контрол"

I. Общо ведомствени разходи

22 608 800

от тях за:

Персонал

18 665 200

Издръжка

3 943 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

106 000

от тях за:

Разходи за изпълнение на национални програми

100 000

Стипендии за обучение на докторанти държавна поръчка

6 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

22 714 800

1600.01.02 Бюджетна програма "Промоция и превенция на незаразните болести"

I. Общо ведомствени разходи

4 330 500

от тях за:

Персонал

3 353 700

Издръжка

976 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 884 500

от тях за:

Разходи за изпълнение на национални програми

1 850 000

Стипендии за обучение на докторанти държавна поръчка

25 900

Средства за участие на Република България в Международната асоциация на националните институти по обществено здраве и други

8 600

ІІІ. Общо разходи (I+II)

6 215 000

1600.01.03 Бюджетна програма "Профилактика и надзор на заразните болести"

I. Общо ведомствени разходи

14 968 300

от тях за:

Персонал

12 264 700

Издръжка

2 703 600

Капиталови разходи

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

58 403 200

от тях за:

Разходи за изпълнение на национални програми

2 356 200

Разходи за централна доставка на лекарствени продукти

45 000 000

Стипендии за обучение на докторанти държавна поръчка

57 000

Субсидии за осъществяване на болнична помощ

10 990 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

73 371 500

1600.01.04 Бюджетна програма "Намаляване търсенето на наркотични вещества"

I. Общо ведомствени разходи

964 000

от тях за:

Персонал

759 200

Издръжка

204 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

890 000

от тях за:

Разходи за изпълнение на национални програми

160 000

Субсидии за осъществяване на болнична помощ

730 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 854 000

1600.02.01 Бюджетна програма "Контрол на медицинските дейности, здравна информация и електронно здравеопазване"

I. Общо ведомствени разходи

9 837 000

от тях за:

Персонал

8 198 100

Издръжка

1 638 900

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

9 014 000

Разходи за придобиване на специалност

9 000 000

Средства за участие на Република България в Европейската асоциация за инспекция и надзор в здравеопазването и социалната сфера и други

14 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

18 851 000

1600.02.02 Бюджетна програма "Осигуряване на медицинска помощ на специфични групи от населението"

I. Общо ведомствени разходи

14 637 200

от тях за:

Персонал

2 507 200

Издръжка

1 430 000

Капиталови разходи

10 700 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

76 716 800

от тях за:

Разходи за дейности за насърчаване на донорството съгласно Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки

800 000

Субсидии за осъществяване на болнична помощ

65 661 400

Капиталови трансфери за придобиване на материални дълготрайни активи и основен ремонт на лечебните заведения

10 255 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

91 354 000

1600.02.03 Бюджетна програма "Спешна медицинска помощ"

I. Общо ведомствени разходи

180 265 100

от тях за:

Персонал

160 960 200

Издръжка

19 304 900

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

52 700 000

от тях за:

Разходи за осигуряване на въздушен транспорт чрез санитарна авиация

200 000

Субсидии за осъществяване на болнична помощ

52 500 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

232 965 100

1600.02.04 Бюджетна програма "Психиатрична помощ"

I. Общо ведомствени разходи

34 547 300

от тях за:

Персонал

25 514 900

Издръжка

9 032 400

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

33 970 000

от тях за:

Субсидии за осъществяване на болнична помощ

33 970 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

68 517 300

1600.02.05 Бюджетна програма "Осигуряване на кръв и кръвни продукти"

I. Общо ведомствени разходи

12 954 900

от тях за:

Персонал

8 716 700

Издръжка

4 238 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

14 200 400

от тях за:

Разходи за централна доставка на лекарствени продукти

14 200 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

27 155 300

1600.02.06 Бюджетна програма "Медико-социални грижи за деца в неравностойно положение, майчино и детско здравеопазване"

I. Общо ведомствени разходи

28 449 300

от тях за:

Персонал

20 467 000

Издръжка

7 982 300

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

26 750 000

от тях за:

Разходи за централна доставка на лекарствени продукти

2 000 000

Разходи за дейности по асистирана репродукция

20 000 000

Разходи за изпълнение на национални програми

4 690 000

Субсидии за осъществяване на болнична помощ

60 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

55 199 300

1600.03.01 Бюджетна програма "Достъпни и качествени лекарствени продукти и медицински изделия"

I. Общо ведомствени разходи

9 436 500

от тях за:

Персонал

7 855 600

Издръжка

1 580 900

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

25 877 100

от тях за:

Разходи за централна доставка на лекарствени продукти

25 852 000

Средства за участие на Република България в Системата за сътрудничество в областта на фармацевтичните инспекции и други

25 100

ІІІ. Общо разходи (I+II)

35 313 600

1600.04.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

19 200 600

от тях за:

Персонал

12 780 600

Издръжка

6 420 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

9 340 400

от тях за:

Разходи за придобиване на специалност

3 212 000

Субсидии за Българския Червен кръст

4 700 000

Субсидии за отбранително-мобилизационна подготовка

36 000

Средства за участие на Република България в Световната здравна организация, Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа и други

392 400

Капиталови трансфери за Българския червен кръст

1 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

28 541 000

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на здравеопазването

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

352 199 500

от тях за:

Персонал

282 043 100

Издръжка

59 456 400

Капиталови разходи

10 700 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

309 852 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

662 051 900

11. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1700.01.00

Политика в областта на всеобхватното, достъпно и качествено предучилищно и училищно образование. Учене през целия живот

650 177 900

1700.01.01

Бюджетна програма "Осигуряване на качеството в системата на предучилищното и училищното образование"

124 407 800

1700.01.02

Бюджетна програма "Улесняване на достъпа до образование. Приобщаващо образование"

121 505 400

1700.01.03

Бюджетна програма "Училищно образование"

375 730 600

1700.01.04

Бюджетна програма "Развитие на способностите на децата и учениците"

9 376 000

1700.01.05

Бюджетна програма "Образование на българите в чужбина"

16 501 300

1700.01.06

Бюджетна програма "Учене през целия живот"

2 656 800

1700.02.00

Политика в областта на равен достъп до качествено висше образование и развитие на научния потенциал

93 408 600

1700.02.01

Бюджетна програма "Подобряване на достъпа и повишаване на качеството във висшето образование"

16 142 900

1700.02.02

Бюджетна програма "Студентско подпомагане"

10 070 100

1700.02.03

Бюджетна програма "Международен образователен обмен"

3 540 100

1700.02.04

Бюджетна програма "Оценка и развитие на националния научен потенциал за изграждане на устойчива връзка образование - наука - бизнес като основа за развитие на икономика, базирана на знанието"

40 679 300

1700.02.05

Бюджетна програма "Координация и мониторинг на научния потенциал за интегриране в европейското изследователско пространство и глобалната информационна мрежа"

22 976 200

1700.03.00

Бюджетна програма "Администрация"

6 690 900

Общо:

750 277 400

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1700.01.01 Бюджетна програма "Осигуряване на качеството в системата на предучилищното и училищното образование"

I. Общо ведомствени разходи

33 291 800

от тях за:

Персонал

21 187 100

в т.ч. Персонал без делегирани бюджети

15 187 100

Издръжка

4 024 700

Капиталови разходи

8 080 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

91 116 000

от тях за:

Средства за изпълнение на национални програми за развитие на образованието по чл. 286 от Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО)

76 000 000

Средства за възстановяване на част от извършените разходи за транспорт или за наем на педагогическите специалисти по чл. 219, ал. 5 от ЗПУО

14 700 000

Участие на Република България в международни сравнителни изследвания за качеството на образователния продукт

400 000

Награди за особени заслуги към българската държава и нация

6 000

Ежегодни награди за директори и учители с принос в развитието на образователното дело

10 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

124 407 800

1700.01.02 Бюджетна програма "Улесняване на достъпа до образование. Приобщаващо образование"

I. Общо ведомствени разходи

68 081 000

от тях за:

Персонал

63 616 700

в т.ч. Персонал без делегирани бюджети

3 919 900

Издръжка

4 464 300

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

53 424 400

от тях за:

Средства за осигуряване на безвъзмездно ползване на познавателни книжки, учебници и учебни комплекти по ПМС № 79/2016 г.

40 000 000

Средства за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства по чл. 8 на ПМС № 4/2005 г.

1 100 000

Стипендии на ученици след завършено основно образование по ПМС № 328/2017 г.

12 324 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

121 505 400

1700.01.03 Бюджетна програма "Училищно образование"

I. Общо ведомствени разходи

356 730 600

от тях за:

Персонал

314 193 100

в т.ч. Персонал без делегирани бюджети

3 336 400

Издръжка

39 782 500

Капиталови разходи

2 755 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

19 000 000

от тях за:

Средства за преходни остатъци по делегирани бюджети за държавните училища

19 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

375 730 600

1700.01.04 Бюджетна програма "Развитие на способностите на децата и учениците"

I. Общо ведомствени разходи

9 376 000

от тях за:

Персонал

2 913 800

в т.ч. Персонал без делегирани бюджети

1 778 500

Издръжка

6 462 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

9 376 000

1700.01.05 Бюджетна програма "Образование на българите в чужбина"

I. Общо ведомствени разходи

4 001 300

от тях за:

Персонал

1 860 300

в т.ч. Персонал без делегирани бюджети

540 600

Издръжка

2 141 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

12 500 000

от тях за:

Средства за българските неделни училища в чужбина съгласно чл. 20 от ПМС № 90/2018 г.

12 500 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

16 501 300

1700.01.06 Бюджетна програма "Учене през целия живот"

I. Общо ведомствени разходи

2 656 800

от тях за:

Персонал

1 953 800

Издръжка

703 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 656 800

1700.02.01 Бюджетна програма "Подобряване на достъпа и повишаване на качеството във висшето образование"

I. Общо ведомствени разходи

16 006 100

от тях за:

Персонал

2 176 300

Издръжка

13 829 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

136 800

от тях за:

Пълноправно членство на Националната агенция за оценяване и акредитация в Европейската асоциация на агенциите за осигуряване на качеството на образованието (ENQA) и в Централната и източноевропейската асоциация на агенциите за осигуряване на качеството на образованието (CEENQA)

12 700

Средства по чл. 73а, ал. 6, т. 1 от Закона за висшето образование за Националното представителство на студентските съвети

124 100

ІІІ. Общо разходи (I+II)

16 142 900

1700.02.02 Бюджетна програма "Студентско подпомагане"

I. Общо ведомствени разходи

1 134 100

от тях за:

Персонал

517 900

Издръжка

616 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

8 936 000

от тях за:

Средства по чл. 4, т. 3 от Закона за кредитиране на студенти и докторанти

1 956 000

Средства за парична помощ на студенти при ползване на свободно наета квартира съгласно Наредбата за ползване на студентските общежития и столове

200 000

Средства за хранодни и леглодни за студентски столове и студентски общежития

6 780 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 070 100

1700.02.03 Бюджетна програма "Международен образователен обмен"

I. Общо ведомствени разходи

2 540 100

от тях за:

Персонал

741 600

в т.ч. Персонал без делегирани бюджети

552 400

Издръжка

1 798 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 000 000

от тях за:

Стипендии по международни и двустранни споразумения и програми за образователен и културен обмен

300 000

Членски внос в Европейския университетски институт (EUI), Международния алианс за възпоменание на Холокоста и други

400 000

Средства по чл. 4 от Споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Молдова за подпомагане на Тараклийския държавен университет, Република Молдова

300 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 540 100

1700.02.04 Бюджетна програма "Оценка и развитие на националния научен потенциал за изграждане на устойчива връзка образование - наука - бизнес като основа за развитие на икономика, базирана на знанието"

I. Общо ведомствени разходи

37 030 400

от тях за:

Персонал

14 987 000

в т.ч. Персонал без делегирани бюджети

2 407 200

Издръжка

21 380 200

Капиталови разходи

663 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

3 648 900

от тях за:

Стипендии за докторанти

29 800

Членски внос по Споразумение между правителството на Република България и EUMETSAT, Споразумение за сътрудничество между Република България и Европейския център за средносрочни прогнози на времето (ECMWF) и други

3 561 100

Награди за научни конкурси

58 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

40 679 300

1700.02.05 Бюджетна програма "Координация и мониторинг на научния потенциал за интегриране в европейското изследователско пространство и глобалната информационна мрежа"

I. Общо ведомствени разходи

13 049 500

от тях за:

Персонал

1 352 100

Издръжка

11 697 400

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

9 926 700

от тях за:

Средства за Българо-американската комисия за образователен обмен съгласно Споразумение между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати

350 000

Членски внос в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), Обединения институт за ядрени изследвания в Дубна, Програма Евратом и за европейските научни инфраструктури

9 471 700

Награди за научни конкурси

5 000

Средства за Македонския научен институт

100 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

22 976 200

1700.03.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

6 690 900

от тях за:

Персонал

4 986 900

Издръжка

1 604 000

Капиталови разходи

100 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

6 690 900

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на образованието и науката

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

550 588 600

от тях за:

Персонал

430 486 600

в т.ч. Персонал без делегирани бюджети

38 709 100

Издръжка

108 503 800

Капиталови разходи

11 598 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

199 688 800

ІІІ. Общо разходи (I+II)

750 277 400

12. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1800.01.00

Политика в областта на опазване на движимото и недвижимото културно наследство

22 884 300

1800.01.01

Бюджетна програма "Опазване на недвижимото културно наследство"

7 814 100

1800.01.02

Бюджетна програма "Опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства"

15 070 200

1800.02.00

Политика в областта на създаване и популяризиране на съвременно изкуство в страната и в чужбина и достъп до качествено художествено образование

188 901 300

1800.02.01

Бюджетна програма "Национален фонд "Култура"

2 007 500

1800.02.02

Бюджетна програма "Филмово изкуство"

16 027 600

1800.02.03

Бюджетна програма "Сценични изкуства"

111 945 600

1800.02.04

Бюджетна програма "Фестивали, конкурси, събития и чествания"

1 240 000

1800.02.05

Бюджетна програма "Гарантиране защитата на интелектуалната собственост"

478 000

1800.02.06

Бюджетна програма "Подпомагане развитието на българската култура и изкуства, на българския книжен сектор, библиотеки и читалища"

7 586 600

1800.02.07

Бюджетна програма "Популяризиране на българската култура в чужбина"

4 400 900

1800.02.08

Бюджетна програма "Обучение на кадри в областта на изкуството и културата"

45 215 100

1800.03.00

Бюджетна програма "Администрация"

5 264 900

Общо:

217 050 500

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1800.01.01 Бюджетна програма "Опазване на недвижимото културно наследство"

I. Общо ведомствени разходи

3 166 400

от тях за:

Персонал

1 289 500

Издръжка

1 626 900

Капиталови разходи

250 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

4 647 700

от тях за:

Теренни археологически проучвания и теренна консервация на недвижими археологически културни ценности - Закон за културното наследство

2 000 000

Консервационно-реставрационни работи за създаване и опазване на културните ценности - Закон за културното наследство

2 000 000

Членски внос и участие в нетърговски организации и дейности в областта на недвижимото културно наследство

9 700

Субсидия за Националния дарителски фонд "13 века България"

226 000

Субсидия за Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа

412 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

7 814 100

1800.01.02 Бюджетна програма "Опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства"

I. Общо ведомствени разходи

14 103 400

от тях за:

Персонал

8 143 300

Издръжка

5 923 100

Капиталови разходи

37 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

966 800

от тях за:

Членски внос в Международния съвет на музеите, Международната федерация на филмовите архиви, Българския институт за стандартизация

6 800

Субсидии за творчески проекти и други разходи в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства на основание ЗЗРК и ЗКН

960 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

15 070 200

1800.02.01 Бюджетна програма "Национален фонд "Култура"

I. Общо ведомствени разходи

106 300

от тях за:

Персонал

77 700

Издръжка

20 600

Капиталови разходи

8 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 901 200

от тях за:

Членски внос в Международната федерация на съветите по изкуства и агенциите по култура (IFACCA)

1 200

Субсидии за творчески проекти и други разходи за създаване, съхраняване и разпространение на произведения на изкуството и културата и за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на основание ЗЗРК

1 900 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 007 500

1800.02.02 Бюджетна програма "Филмово изкуство"

I. Общо ведомствени разходи

995 800

от тях за:

Персонал

305 500

Издръжка

690 300

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

15 031 800

от тях за:

Членски внос в Европейски фонд "Евроимаж" и Европейската аудиовизуална обсерватория

331 800

Субсидии за творчески проекти за създаване и разпространение на български филми и копродукции с българско участие на основание ЗФИ

14 700 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

16 027 600

1800.02.03 Бюджетна програма "Сценични изкуства"

I. Общо ведомствени разходи

109 994 900

от тях за:

Персонал

80 339 600

Издръжка

26 128 100

Капиталови разходи

3 527 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 950 700

от тях за:

Членски внос в Международната организация на куклените театри

700

Субсидии за творчески проекти и други разходи за финансово подпомагане създаването и разпространението на сценични произведения на основание ЗЗРК

1 950 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

111 945 600

1800.02.04 Бюджетна програма "Фестивали, конкурси, събития и чествания"

I. Общо ведомствени разходи

500 000

от тях за:

Издръжка

500 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

740 000

от тях за:

Субсидии и други разходи за фестивали, конкурси, събития и чествания

740 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 240 000

1800.02.05 Бюджетна програма "Гарантиране защитата на интелектуалната собственост"

I. Общо ведомствени разходи

420 000

от тях за:

Персонал

227 000

Издръжка

193 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

58 000

от тях за:

Членски внос в Световната организация за интелектуална собственост

58 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

478 000

1800.02.06 Бюджетна програма "Подпомагане развитието на българската култура и изкуства, на българския книжен сектор, библиотеки и читалища"

I. Общо ведомствени разходи

4 601 300

от тях за:

Персонал

3 527 200

Издръжка

1 074 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

2 985 300

от тях за:

Членски внос във Фонда за опазване на нематериалното културно наследство, Международната библиотечна асоциация, Конференцията на европейските национални библиотеки

16 700

Субсидии за творчески проекти и други разходи в областта на литературното наследство на основание ЗЗРК

400 000

Финансова подкрепа на дейности в областта на нематериалното културно наследство, за награди за постигнати високи резултати и принос в развитието на културата на основание ЗЗРК

325 000

Награди за особени заслуги към българската държава и нацията

243 600

Програма "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност"

2 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

7 586 600

1800.02.07 Бюджетна програма "Популяризиране на българската култура в чужбина"

I. Общо ведомствени разходи

4 237 900

от тях за:

Персонал

893 500

Издръжка

3 344 400

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

163 000

от тях за:

Членски внос и участие в нетърговски организации и дейности в областта на международното културно сътрудничество

163 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

4 400 900

1800.02.08 Бюджетна програма "Обучение на кадри в областта на изкуството и културата"

I. Общо ведомствени разходи

44 706 700

от тях за:

Персонал

39 181 000

Издръжка

5 297 700

Капиталови разходи

228 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

508 400

от тях за:

Стипендии съгласно ПМС № 328/2017 г.

508 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

45 215 100

1800.03.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

5 264 900

от тях за:

Персонал

2 680 600

Издръжка

2 434 300

Капиталови разходи

150 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 264 900

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на културата

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

188 097 600

от тях за:

Персонал

136 664 900

Издръжка

47 232 500

Капиталови разходи

4 200 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

28 952 900

ІІІ. Общо разходи (I+II)

217 050 500

13. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

1900.01.00

Политика в областта на опазването и ползването на компонентите на околната среда

26 893 400

1900.01.01

Бюджетна програма "Оценка, управление и опазване на водите на Република България"

6 931 300

1900.01.02

Бюджетна програма "Интегрирана система за управление на отпадъците и опазване на почвите"

3 372 000

1900.01.03

Бюджетна програма "Намаляване на вредните емисии в атмосферата и подобряване качеството на атмосферния въздух"

1 829 400

1900.01.04

Бюджетна програма "Съхраняване, укрепване и възстановяване на екосистеми, местообитания, видове и генетичните им ресурси"

9 107 400

1900.01.05

Бюджетна програма "Информиране, участие на обществеността в процеса на вземане на решения и прилагане на механизмите за контрол"

1 357 700

1900.01.06

Бюджетна програма "Оценка и управление на въздействието върху околната среда"

3 665 300

1900.01.07

Бюджетна програма "Управление на дейностите по изменение на климата"

630 300

1900.02.00

Политика в областта на Националната система за мониторинг на околната среда и информационна обезпеченост

10 266 900

1900.02.01

Бюджетна програма "Национална система за мониторинг на околната среда и информационна обезпеченост"

10 266 900

1900.03.00

Бюджетна програма "Администрация"

18 804 700

Общо:

55 965 000

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

1900.01.01 Бюджетна програма "Оценка, управление и опазване на водите на Република България"

I. Общо ведомствени разходи

6 931 300

от тях за:

Персонал

4 937 000

Издръжка

1 928 800

Капиталови разходи

65 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

6 931 300

1900.01.02 Бюджетна програма "Интегрирана система за управление на отпадъците и опазване на почвите"

I. Общо ведомствени разходи

3 372 000

от тях за:

Персонал

2 523 000

Издръжка

844 400

Капиталови разходи

4 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 372 000

1900.01.03 Бюджетна програма "Намаляване на вредните емисии в атмосферата и подобряване качеството на атмосферния въздух"

I. Общо ведомствени разходи

1 829 400

от тях за:

Персонал

1 370 600

Издръжка

452 700

Капиталови разходи

6 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 829 400

1900.01.04 Бюджетна програма "Съхраняване, укрепване и възстановяване на екосистеми, местообитания, видове и генетичните им ресурси"

I. Общо ведомствени разходи

9 037 400

от тях за:

Персонал

5 555 700

Издръжка

2 890 100

Капиталови разходи

591 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

70 000

от тях за:

Средства за изплащане на обезщетения за щети, нанесени от кафява мечка и корморан, съгласно чл. 79, ал. 2 от Закона за лова и опазване на дивеча

70 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

9 107 400

1900.01.05 Бюджетна програма "Информиране, участие на обществеността в процеса на вземане на решения и прилагане на механизмите за контрол"

I. Общо ведомствени разходи

1 357 700

от тях за:

Персонал

1 189 800

Издръжка

167 900

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 357 700

1900.01.06 Бюджетна програма "Оценка и управление на въздействието върху околната среда"

I. Общо ведомствени разходи

3 665 300

от тях за:

Персонал

2 987 600

Издръжка

673 200

Капиталови разходи

4 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 665 300

1900.01.07 Бюджетна програма "Управление на дейностите по изменение на климата"

I. Общо ведомствени разходи

630 300

от тях за:

Персонал

452 000

Издръжка

178 300

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

630 300

1900.02.01 Бюджетна програма "Национална система за мониторинг на околната среда и информационна обезпеченост"

I. Общо ведомствени разходи

10 266 900

от тях за:

Персонал

5 609 700

Издръжка

2 807 900

Капиталови разходи

1 849 300

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 266 900

1900.03.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

18 804 700

от тях за:

Персонал

10 330 800

Издръжка

7 145 500

Капиталови разходи

1 328 400

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

18 804 700

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на околната среда и водите

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

55 895 000

от тях за:

Персонал

34 956 200

Издръжка

17 088 800

Капиталови разходи

3 850 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

70 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

55 965 000

14. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

2000.01.00

Политика в областта на устойчивото икономическо развитие и конкурентоспособност

69 479 500

2000.01.01

Бюджетна програма "Облекчаване на регулации, опростяване на процедури по предоставяне на административни услуги"

3 690 400

2000.01.02

Бюджетна програма "Насърчаване на предприемачеството и иновациите"

9 870 300

2000.01.03

Бюджетна програма "Закрила на обектите на индустриална собственост"

3 557 100

2000.01.04

Бюджетна програма "Инфраструктура по качеството в подкрепа развитието на икономиката"

22 402 500

2000.01.05

Бюджетна програма "Подобряване на възможностите за участие в единния европейски пазар"

827 700

2000.01.06

Бюджетна програма "Управление на програми и проекти, съфинансирани от ЕС"

400 300

2000.01.07

Бюджетна програма "Насърчаване на инвестициите за повишаване на конкурентоспособността на икономиката"

10 080 800

2000.01.08

Бюджетна програма "Преструктуриране и ефективно управление на държавната собственост"

14 354 500

2000.01.09

Бюджетна програма "Защита на потребителите"

4 295 900

2000.02.00

Политика в областта на ефективното външноикономическо сътрудничество

17 350 800

2000.02.01

Бюджетна програма "Реализация на експортния потенциал и участие в търговската политика на Европейския съюз"

17 350 800

2000.03.00

Бюджетна програма "Администрация"

8 461 000

Общо:

95 291 300

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

2000.01.01 Бюджетна програма "Облекчаване на регулации, опростяване на процедури по предоставяне на административни услуги"

I. Общо ведомствени разходи

3 690 400

от тях за:

Персонал

3 242 300

Издръжка

448 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 690 400

2000.01.02 Бюджетна програма "Насърчаване на предприемачеството и иновациите"

I. Общо ведомствени разходи

4 240 300

от тях за:

Персонал

1 009 200

Издръжка

3 231 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

5 630 000

от тях за:

Предоставяне на субсидии на участници в конкурсни сесии на Националния иновационен фонд

5 630 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

9 870 300

2000.01.03 Бюджетна програма "Закрила на обектите на индустриална собственост"

I. Общо ведомствени разходи

3 557 100

от тях за:

Персонал

2 767 300

Издръжка

789 600

Капиталови разходи

200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 557 100

2000.01.04 Бюджетна програма "Инфраструктура по качеството в подкрепа развитието на икономиката"

I. Общо ведомствени разходи

20 672 500

от тях за:

Персонал

16 059 300

Издръжка

4 455 200

Капиталови разходи

158 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 730 000

Субсидии за нефинансовата дейност на Българския институт за стандартизация

1 730 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

22 402 500

2000.01.05 Бюджетна програма "Подобряване на възможностите за участие в единния европейски пазар"

I. Общо ведомствени разходи

827 700

от тях за:

Персонал

726 600

Издръжка

101 100

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

827 700

2000.01.06 Бюджетна програма "Управление на програми и проекти, съфинансирани от ЕС"

I. Общо ведомствени разходи

400 300

от тях за:

Персонал

261 500

Издръжка

138 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

400 300

2000.01.07 Бюджетна програма "Насърчаване на инвестициите за повишаване на конкурентоспособността на икономиката"

I. Общо ведомствени разходи

1 080 800

от тях за:

Персонал

807 600

Издръжка

261 200

Капиталови разходи

12 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

9 000 000

от тях за:

Средства за финансови мерки по Закона за насърчаване на инвестициите

9 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 080 800

2000.01.08 Бюджетна програма "Преструктуриране и ефективно управление на държавната собственост"

I. Общо ведомствени разходи

4 354 500

от тях за:

Персонал

3 044 800

Издръжка

1 165 700

Капиталови разходи

144 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

10 000 000

от тях за:

Средства за изпълнение на програми за техническа ликвидация и консервация на обекти от миннодобивния отрасъл и за саниране на околната среда

10 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

14 354 500

2000.01.09 Бюджетна програма "Защита на потребителите"

I. Общо ведомствени разходи

4 225 900

от тях за:

Персонал

3 397 100

Издръжка

828 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

70 000

от тях за:

Подпомагане на представителни сдружения на потребителите на основание Закона за защита на потребителите

70 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

4 295 900

2000.02.01 Бюджетна програма "Реализация на експортния потенциал и участие в търговската политика на Европейския съюз"

I. Общо ведомствени разходи

17 350 800

от тях за:

Персонал

3 512 900

Издръжка

13 517 900

Капиталови разходи

320 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

17 350 800

2000.03.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

8 461 000

от тях за:

Персонал

5 463 600

Издръжка

2 437 400

Капиталови разходи

560 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

8 461 000

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на икономиката

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

68 861 300

от тях за:

Персонал

40 292 200

Издръжка

27 374 900

Капиталови разходи

1 194 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

26 430 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

95 291 300

15. (ИЗМ. - ДВ, БР. 108 ОТ 2020 Г., В СИЛА ОТ 08.12.2020 Г.) ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

2100.01.00

Политика за интегрирано развитие на регионите, ефективно и ефикасно използване на публичните финанси и финансовите инструменти за постигане на растеж и подобряване качеството на жизнената среда

5 548 000

2100.01.01

Бюджетна програма "Стратегическо планиране на регионалното и пространственото развитие и управление на финансовите инструменти за регионално и местно развитие и териториално сътрудничество"

4 876 000

2100.01.02

Бюджетна програма "Подобряване на жилищните условия на маргинализирани групи от населението"

672 000

2100.02.00

Политика за поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура, свързана с подобряване на транспортната достъпност и интегрираното управление на водните ресурси и геозащита

1 150 625 100

2100.02.01

Бюджетна програма "Рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура"

1 105 384 900

2100.02.02

Бюджетна програма "Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация"

45 240 200

2100.03.00

Политика в областта на подобряване на инвестиционния процес чрез усъвършенстване на информационните системи на кадастъра и имотния регистър, подобряване качеството на превантивния и текущ контрол в строителството и на строителните продукти

31 238 900

2100.03.01

Бюджетна програма "Нормативно регулиране и контрол на строителните продукти и инвестиционния процес в строителството"

9 786 900

2100.03.02

Бюджетна програма "Геодезия, картография и кадастър"

21 452 000

2100.04.00

Други бюджетни програми (общо), в т.ч.:

4 038 000

2100.04.01

Бюджетна програма "Ефективно управление на държавната собственост, държавното участие в търговските дружества и държавни предприятия и развитие на публично-частното партньорство и концесионирането"

892 000

2100.04.02

Бюджетна програма "Гражданска регистрация и административно обслужване на населението"

3 146 000

2100.05.00

Бюджетна програма "Ефективна администрация и координация"

12 927 800

Общо:

1 204 377 800


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

2100.01.01 Бюджетна програма "Стратегическо планиране на регионалното и пространственото развитие и управление на финансовите инструменти за регионално и местно развитие и териториално сътрудничество"

I. Общо ведомствени разходи

4 876 000

от тях за:

Персонал

1 640 000

Издръжка

3 236 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

4 876 000

2100.01.02 Бюджетна програма "Подобряване на жилищните условия на маргинализирани групи от населението"

I. Общо ведомствени разходи

672 000

от тях за:

Персонал

495 000

Издръжка

177 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

672 000

2100.02.01 Бюджетна програма "Рехабилитация и изграждане на пътна инфраструктура"

I. Общо ведомствени разходи

109 379 800

от тях за:

Персонал

44 309 500

Издръжка

54 914 500

Капиталови разходи

10 155 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

996 005 100

от тях за:

Текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа

618 305 800

Рехабилитация и реконструкция на общински пътища

605 000

Изграждане и основен ремонт на републиканската пътна мрежа

367 055 300

Ограничено вещно право (преминаване, прокарване) на теренно ползване (сервитутни права)

39 000

Обезщетения на собственици на земя за дейности по републиканската пътна мрежа

10 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 105 384 900

2100.02.02 Бюджетна програма "Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация"

I. Общо ведомствени разходи

2 205 000

от тях за:

Персонал

1 970 000

Издръжка

235 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

43 035 200

от тях за:

Изготвяне на устройствени планове

4 499 700

Превантивни дейности за предотвратяване на свлачищните процеси на територията на Република България

1 600 000

Субсидии за асоциации по ВиК по Закона за водите

540 000

Охрана на ВиК обекти

73 000

Изграждане на благоустройствени, водоснабдителни и геозащитни обекти

36 322 500

ІІІ. Общо разходи (I+II)

45 240 200

2100.03.01 Бюджетна програма "Нормативно регулиране и контрол на строителните продукти и инвестиционния процес в строителството"

I. Общо ведомствени разходи

9 786 900

от тях за:

Персонал

7 259 800

Издръжка

2 327 100

Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

9 786 900

2100.03.02 Бюджетна програма "Геодезия, картография и кадастър"

I. Общо ведомствени разходи

21 452 000

от тях за:

Персонал

8 320 400

Издръжка

11 224 100

Капиталови разходи

1 907 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

21 452 000

2100.04.01 Бюджетна програма "Ефективно управление на държавната собственост, държавното участие в търговските дружества и държавни предприятия и развитие на публично-частното партньорство и концесионирането"

I. Общо ведомствени разходи

892 000

от тях за:

Персонал

854 000

Издръжка

38 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

892 000

2100.04.02 Бюджетна програма "Гражданска регистрация и административно обслужване на населението"

I. Общо ведомствени разходи

3 146 000

от тях за:

Персонал

2 187 000

Издръжка

740 000

Капиталови разходи

219 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 146 000

2100.05.00 Бюджетна програма "Ефективна администрация и координация"

I. Общо ведомствени разходи

12 927 800

от тях за:

Персонал

5 326 000

Издръжка

6 599 800

Капиталови разходи

1 002 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

12 927 800

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

165 337 500

от тях за:

Персонал

72 361 700

Издръжка

79 491 500

Капиталови разходи

13 484 300

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

1 039 040 300

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 204 377 800

16. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ХРАНИТЕ И ГОРИТЕ ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

2200.01.00

Политика в областта на земеделието и селските райони

151 401 800

2200.01.01

Бюджетна програма "Земеделски земи"

42 944 600

2200.01.02

Бюджетна програма "Природни ресурси в селските райони"

57 200

2200.01.03

Бюджетна програма "Растениевъдство"

17 455 000

2200.01.04

Бюджетна програма "Хидромелиорации"

20 932 000

2200.01.05

Бюджетна програма "Животновъдство"

2 861 900

2200.01.06

Бюджетна програма "Организация на пазарите и държавни помощи"

2 570 000

2200.01.07

Бюджетна програма "Агростатистика, анализи и прогнози"

1 131 200

2200.01.08

Бюджетна програма "Научни изследвания"

0

2200.01.09

Бюджетна програма "Съвети и консултации"

1 125 600

2200.01.10

Бюджетна програма "Земеделска техника"

777 600

2200.01.11

Бюджетна програма "Безопасност по хранителната верига"

60 701 000

2200.01.12

Бюджетна програма "Подобряване на живота в селските райони"

845 700

2200.02.00

Политика в областта на рибарството и аквакултурите

5 848 900

2200.02.01

Бюджетна програма "Рибарство и аквакултури"

5 848 900

2200.03.00

Политика в областта на съхраняването и увеличаването на горите и дивеча

28 264 300

2200.03.01

Бюджетна програма "Специализирани дейности в горските територии"

23 264 300

2200.03.02

Бюджетна програма "Планиране, опазване от посегателства, пожари и лесозащита"

5 000 000

2200.04.00

Бюджетна програма "Администрация"

18 105 900

Общо:

203 620 900

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

2200.01.01 Бюджетна програма "Земеделски земи"

I. Общо ведомствени разходи

42 572 200

от тях за:

Персонал

30 494 700

Издръжка

8 859 500

Капиталови разходи

3 218 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

372 400

от тях за:

Членски внос в Организация по прехрана и земеделие на Обединените нации (FАО)

372 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

42 944 600

2200.01.02 Бюджетна програма "Природни ресурси в селските райони"

I. Общо ведомствени разходи

57 200

от тях за:

Персонал

57 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

57 200

2200.01.03 Бюджетна програма "Растениевъдство"

I. Общо ведомствени разходи

17 376 600

от тях за:

Персонал

13 865 800

Издръжка

3 510 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

78 400

от тях за:

Членски внос в Международната организация по лозата и виното (OIV), Международната асоциация на семетестващите лаборатории (ISTA) и други

78 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

17 455 000

2200.01.04 Бюджетна програма "Хидромелиорации"

I. Общо ведомствени разходи

1 932 000

от тях за:

Персонал

132 000

Издръжка

1 800 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

19 000 000

от тях за:

Субсидии за компенсиране на несправедливата финансова тежест от извършване на обществена услуга за защита от вредното въздействие на водите, възложена на "Напоителни системи" ЕАД, съгласно § 4а от ПЗР на Закона за водите

19 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

20 932 000

2200.01.05 Бюджетна програма "Животновъдство"

I. Общо ведомствени разходи

2 849 900

от тях за:

Персонал

2 129 900

Издръжка

720 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

12 000

от тях за:

Членски внос в Международния комитет за контрол на животните (ICAR) и Европейския регионален координационен център за животински генетични ресурси (ERFP)

12 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 861 900

2200.01.06 Бюджетна програма "Организация на пазарите и държавни помощи"

I. Общо ведомствени разходи

2 570 000

от тях за:

Персонал

1 633 000

Издръжка

587 000

Капиталови разходи

350 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 570 000

2200.01.07 Бюджетна програма "Агростатистика, анализи и прогнози"

I. Общо ведомствени разходи

1 131 200

от тях за:

Персонал

675 200

Издръжка

456 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 131 200

2200.01.09 Бюджетна програма "Съвети и консултации"

I. Общо ведомствени разходи

1 125 600

от тях за:

Персонал

985 600

Издръжка

140 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 125 600

2200.01.10 Бюджетна програма "Земеделска техника"

I. Общо ведомствени разходи

777 600

от тях за:

Персонал

457 600

Издръжка

320 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

777 600

2200.01.11 Бюджетна програма "Безопасност по хранителната верига"

I. Общо ведомствени разходи

55 479 300

от тях за:

Персонал

44 227 300

Издръжка

10 852 000

Капиталови разходи

400 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

5 221 700

от тях за:

Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болести по животните и зоонози съгласно чл. 118 от Закона за ветеринарномедицинската дейност

1 800 000

Администрирана издръжка за отстраняване и унищожаване на мъртви животни съгласно чл. 275 от Закона за ветеринарномедицинската дейност

2 200 000

Средства за покриване на разходите, свързани с епизоотични рискове съгласно чл. 108 от Закона за ветеринарномедицинската дейност

1 000 000

Стипендии за редовни докторанти по Закона за висшето образование

10 800

Членски внос в Европейската и средиземноморска организация по растителна защита (EPPO и EUPHRESCO), Световната организация за здравеопазване на животните (OIE), Организацията по прехрана и земеделие на Обединените нации (FAO) и Федерацията на ветеринарните лекари в Европа (FVE)

210 900

ІІІ. Общо разходи (I+II)

60 701 000

2200.01.12 Бюджетна програма "Подобряване на живота в селските райони"

I. Общо ведомствени разходи

845 700

от тях за:

Персонал

320 700

Издръжка

525 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

845 700

2200.02.01 Бюджетна програма "Рибарство и аквакултури"

I. Общо ведомствени разходи

5 817 700

от тях за:

Персонал

4 311 700

Издръжка

1 506 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

31 200

от тях за:

Членски внос в Генералната комисия по рибарство (GFCM)

31 200

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 848 900

2200.03.01 Бюджетна програма "Специализирани дейности в горските територии"

I. Общо ведомствени разходи

23 253 000

от тях за:

Персонал

18 486 000

Издръжка

4 767 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

11 300

от тях за:

Членски внос в Международния съвет по лова и опазване на дивеча и ОИСР

11 300

ІІІ. Общо разходи (I+II)

23 264 300

2200.03.02 Бюджетна програма "Планиране, опазване от посегателства, пожари и лесозащита"

I. Общо ведомствени разходи

5 000 000

от тях за:

Издръжка

5 000 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 000 000

2200.04.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

18 105 900

от тях за:

Персонал

10 330 100

Издръжка

5 986 800

Капиталови разходи

1 789 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

18 105 900

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на земеделието, храните и горите

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

178 893 900

от тях за:

Персонал

128 106 800

Издръжка

45 030 100

Капиталови разходи

5 757 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

24 727 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

203 620 900

17. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

2300.01.00

Политика в областта на транспорта

228 017 800

2300.01.01

Бюджетна програма "Развитие и поддръжка на транспортната инфраструктура"

0

2300.01.02

Бюджетна програма "Организация, управление на транспорта, осигуряване на безопасност, сигурност и екологосъобразност"

221 594 000

2300.01.03

Бюджетна програма "Търсене и спасяване във водния и въздушния транспорт"

5 771 100

2300.01.04

Бюджетна програма "Разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт"

652 700

2300.02.00

Политика в областта на съобщенията и информационните технологии

33 913 500

2300.02.01

Бюджетна програма "Развитие на съобщенията и информационните технологии"

33 913 500

2300.03.00

Бюджетна програма "Административно обслужване, медицинска и психологическа експертиза"

20 954 000

Общо:

282 885 300

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

2300.01.02 Бюджетна програма "Организация, управление на транспорта, осигуряване на безопасност, сигурност и екологосъобразност"

I. Общо ведомствени разходи

46 594 000

от тях за:

Персонал

24 324 300

Издръжка

17 802 700

Капиталови разходи

4 467 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

175 000 000

от тях за:

Субсидии за превоз на пътници по дългосрочен договор за извършване на обществени превозни услуги в областта на железопътния транспорт на територията на Република България

175 000 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

221 594 000

2300.01.03 Бюджетна програма "Търсене и спасяване във водния и въздушния транспорт"

I. Общо ведомствени разходи

5 771 100

от тях за:

Персонал

1 197 300

Издръжка

2 532 800

Капиталови разходи

2 041 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 771 100

2300.01.04 Бюджетна програма "Разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт"

I. Общо ведомствени разходи

652 700

от тях за:

Персонал

316 000

Издръжка

336 700

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

652 700

2300.02.01 Бюджетна програма "Развитие на съобщенията и информационните технологии"

I. Общо ведомствени разходи

1 132 500

от тях за:

Персонал

781 700

Издръжка

350 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

32 781 000

от тях за:

Субсидии за компенсиране на несправедливата финансова тежест от извършване на универсална пощенска услуга по Закона за пощенските услуги

32 781 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

33 913 500

2300.03.00 Бюджетна програма "Административно обслужване, медицинска и психологическа експертиза"

I. Общо ведомствени разходи

20 954 000

от тях за:

Персонал

10 949 800

Издръжка

5 854 200

Капиталови разходи

4 150 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

20 954 000

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

75 104 300

от тях за:

Персонал

37 569 100

Издръжка

26 877 200

Капиталови разходи

10 658 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

207 781 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

282 885 300

18. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

2400.01.00

Политика в областта на устойчивото и конкурентоспособно енергийно развитие

76 918 200

2400.01.01

Бюджетна програма "Ефективно функциониране на енергийните предприятия, инфраструктура и пазари"

1 636 700

2400.01.02

Бюджетна програма "Сигурност при енергоснабдяването и при управление на РАО и ИЕЯС"

71 123 100

2400.01.03

Бюджетна програма "Устойчиво енергийно развитие"

2 207 800

2400.01.04

Бюджетна програма "Подобряване на процесите на концесиониране и управление на подземните богатства и геоложките изследвания"

1 950 600

2400.02.00

Бюджетна програма "Администрация"

4 654 300

Общо:

81 572 500

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

2400.01.01 Бюджетна програма "Ефективно функциониране на енергийните предприятия, инфраструктура и пазари"

I. Общо ведомствени разходи

1 636 700

от тях за:

Персонал

1 143 700

Издръжка

493 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 636 700

2400.01.02 Бюджетна програма "Сигурност при енергоснабдяването и при управление на РАО и ИЕЯС"

I. Общо ведомствени разходи

790 900

от тях за:

Персонал

623 600

Издръжка

167 300

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

70 332 200

от тях за:

Субсидии за фонд "Радиоактивни отпадъци" и фонд "Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения"

42 450 100

Капиталови трансфери за фонд "Радиоактивни отпадъци" и фонд "Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения"

6 579 200

Капиталов трансфер за изпълнение на Наредбата за организация и контрол по изпълнение на Националния план за инвестиции за периода 2013-2020 г.

21 302 900

ІІІ. Общо разходи (I+II)

71 123 100

2400.01.03 Бюджетна програма "Устойчиво енергийно развитие"

I. Общо ведомствени разходи

2 207 800

от тях за:

Персонал

1 820 600

Издръжка

372 200

Капиталови разходи

15 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 207 800

2400.01.04 Бюджетна програма "Подобряване на процесите на концесиониране и управление на подземните богатства и геоложките изследвания"

I. Общо ведомствени разходи

1 950 600

от тях за:

Персонал

1 470 600

Издръжка

480 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 950 600

2400.02.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

4 654 300

от тях за:

Персонал

2 828 000

Издръжка

1 041 300

Капиталови разходи

785 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

4 654 300

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на енергетиката

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

11 240 300

от тях за:

Персонал

7 886 500

Издръжка

2 553 800

Капиталови разходи

800 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

70 332 200

ІІІ. Общо разходи (I+II)

81 572 500

19. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

2500.01.00

Политика в областта на спорта за учащи и спорта в свободното време

18 866 500

2500.01.01

Бюджетна програма "Спорт за учащи"

13 234 700

2500.01.02

Бюджетна програма "Спорт в свободното време"

5 631 800

2500.02.00

Политика в областта на спорта за високи постижения

53 905 600

2500.02.01

Бюджетна програма "Олимпийска подготовка"

10 504 200

2500.02.02

Бюджетна програма "Спорт за високи постижения"

43 401 400

2500.03.00

Политика в областта на привеждането на спортните обекти и съоръжения във вид, отговарящ на съвременните международни стандарти

3 629 400

2500.03.01

Бюджетна програма "Спортни обекти и съоръжения"

3 629 400

2500.04.00

Политика в областта на усвояването и прилагането на добри международни практики за спорта

425 600

2500.04.01

Бюджетна програма "Изграждане на високоефективен капацитет за активно международно сътрудничество в сферата на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм"

425 600

2500.05.00

Политика в областта на младите хора

3 408 200

2500.05.01

Бюджетна програма "Младите в действие"

3 408 200

2500.06.00

Бюджетна програма "Администрация"

2 024 700

Общо:

82 260 000

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

2500.01.01 Бюджетна програма "Спорт за учащи"

I. Общо ведомствени разходи

11 887 900

от тях за:

Персонал

10 166 100

Издръжка

1 721 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 346 800

от тях за:

Стипендии за държавните спортни училища

110 400

Субсидии за финансово подпомагане на проекти на спортни организации по програми в областта на спорта за учащи

1 236 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

13 234 700

2500.01.02 Бюджетна програма "Спорт в свободното време"

I. Общо ведомствени разходи

940 300

от тях за:

Персонал

774 400

Издръжка

165 900

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

4 691 500

от тях за:

Субсидии за финансово подпомагане на проекти на спортни организации по програми в областта на спорта в свободното време

4 691 500

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 631 800

2500.02.01 Бюджетна програма "Олимпийска подготовка"

I. Общо ведомствени разходи

394 200

от тях за:

Персонал

379 000

Издръжка

15 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

10 110 000

от тях за:

Субсидии за финансово подпомагане на проекти на спортни организации за обезпечаване на оптимален тренировъчен и състезателен процес на спортистите с възможност за класиране на младежките олимпийски игри в Лозана 2020 г., както и на летните олимпийски и паралимпийски игри в Токио 2020 г. и на Европейските младежки фестивали по олимпийски спортове и национални олимпийски фестивали

10 110 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 504 200

2500.02.02 Бюджетна програма "Спорт за високи постижения"

I. Общо ведомствени разходи

2 010 800

от тях за:

Персонал

778 300

Издръжка

1 232 500

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

41 390 600

от тях за:

Плащания на спортисти съгласно чл. 134, т. 2-5 от Закона за физическото възпитание и спорта

10 160 600

Субсидии за осъществяване на болнична помощ във връзка с Разпореждане № 13 на Министерския съвет от 2003 г. за промяна на ведомствената принадлежност на СБАЛТОСМ "Проф. д-р Димитър Шойлев" ЕАД

180 000

Субсидии за финансово подпомагане на проекти на спортни организации за обезпечаване на оптимален тренировъчен и състезателен процес на спортистите и за развитие на елитния спорт, за финансово подпомагане организирането и провеждането на състезания от международния спортен календар на територията на Република България и други спортни дейности

31 050 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

43 401 400

2500.03.01 Бюджетна програма "Спортни обекти и съоръжения"

I. Общо ведомствени разходи

2 929 400

от тях за:

Персонал

445 800

Издръжка

1 333 600

Капиталови разходи

1 150 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

700 000

от тях за:

Капиталови трансфери за финансово подпомагане на проекти на спортни организации за изграждане и реконструкция на спортни обекти и съоръжения

700 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 629 400

2500.04.01 Бюджетна програма "Изграждане на високоефективен капацитет за активно международно сътрудничество в сферата на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм"

I. Общо ведомствени разходи

425 600

от тях за:

Персонал

371 800

Издръжка

53 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

425 600

2500.05.01 Бюджетна програма "Младите в действие"

I. Общо ведомствени разходи

607 800

от тях за:

Персонал

433 600

Издръжка

174 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

2 800 400

от тях за:

Субсидии за финансово подпомагане на проекти по национални програми за младежта

2 800 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 408 200

2500.06.00 Бюджетна програма "Администрация"

I. Общо ведомствени разходи

2 024 700

от тях за:

Персонал

1 662 100

Издръжка

362 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 024 700

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на младежта и спорта

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

21 220 700

от тях за:

Персонал

15 011 100

Издръжка

5 059 600

Капиталови разходи

1 150 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

61 039 300

ІІІ. Общо разходи (I+II)

82 260 000

20. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ "НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ" ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

3000.01.00

Политика в областта на защитата на националната сигурност

125 861 600

3000.01.01

Бюджетна програма "Национална сигурност"

125 861 600

Общо:

125 861 600


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

3000.01.01 Бюджетна програма "Национална сигурност"

I. Общо ведомствени разходи

125 861 600

от тях за:

Персонал

111 894 100

Издръжка

7 167 500

Капиталови разходи

6 800 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

125 861 600

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Държавната агенция "Национална сигурност"

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

125 861 600

от тях за:

Персонал

111 894 100

Издръжка

7 167 500

Капиталови разходи

6 800 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

125 861 600

21. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ И ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ КЪМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И РАЗУЗНАВАЛЕТНИТЕ СЛУЖБИ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА АРМИЯ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

3200.01.00

Функционална област "Архив на Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия"

4 056 500

3200.01.01

Бюджетна програма "Достъп до архивните документи и обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия"

4 056 500

Общо:

4 056 500


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

3200.01.01 Бюджетна програма "Достъп до архивните документи и обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия"

I. Общо ведомствени разходи

4 056 500

от тях за:

Персонал

2 920 500

Издръжка

1 056 000

Капиталови разходи

80 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

4 056 500

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

4 056 500

от тях за:

Персонал

2 920 500

Издръжка

1 056 000

Капиталови разходи

80 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

4 056 500

22. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

3300.01.00

Функционална област "Противодействие и защита на гражданите от дискриминация"

2 969 400

3300.01.01

Бюджетна програма "Противодействие на дискриминация"

2 969 400

Общо:

2 969 400

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

3300.01.01 Бюджетна програма "Противодействие на дискриминация"

I. Общо ведомствени разходи

2 969 400

от тях за:

Персонал

2 039 400

Издръжка

730 000

Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 969 400

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за защита от дискриминация

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

2 969 400

от тях за:

Персонал

2 039 400

Издръжка

730 000

Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 969 400

23. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

3400.01.00

Функционална област "Защита на личните данни на физическите лица"

3 013 600

3400.01.01

Бюджетна програма "Защита на физическите лица при обработването на лични данни и свободното движение на такива данни"

3 013 600

Общо:

3 013 600

 

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

3400.01.01 Бюджетна програма "Защита на физическите лица при обработването на лични данни и свободното движение на такива данни"

I. Общо ведомствени разходи

3 013 600

от тях за:

Персонал

2 069 600

Издръжка

724 000

Капиталови разходи

220 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 013 600

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за защита на личните данни

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

3 013 600

от тях за:

Персонал

2 069 600

Издръжка

724 000

Капиталови разходи

220 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 013 600

24. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ "ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ" ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

3500.01.00

Политика в областта на електронното управление

32 033 300

3500.01.01

Бюджетна програма "Електронно управление, електронна идентификация и информационна сигурност"

32 033 300

Общо:

32 033 300

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

3500.01.01 Бюджетна програма "Електронно управление, електронна идентификация и информационна сигурност"

I. Общо ведомствени разходи

32 033 300

от тях за:

Персонал

13 918 000

Издръжка

9 615 300

Капиталови разходи

8 500 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

32 033 300

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Държавната агенция "Електронно управление"

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

32 033 300

от тях за:

Персонал

13 918 000

Издръжка

9 615 300

Капиталови разходи

8 500 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

32 033 300

25. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

3700.01.00

Функционална област "Осъществяване на превенция и противодействие на корупцията и публичност на имуществото на лицата, заемащи висши публични длъжности"

21 856 700

3700.01.01

Бюджетна програма "Превенция и противодействие на корупцията, публичност на имуществото на лицата, заемащи висши публични длъжности, установяване конфликт на интереси и отнемане на незаконно придобитото имущество"

21 856 700

Общо:

21 856 700

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

3700.01.01 Бюджетна програма "Превенция и противодействие на корупцията, публичност на имуществото на лицата, заемащи висши публични длъжности, установяване конфликт на интереси и отнемане на незаконно придобитото имущество"

I. Общо ведомствени разходи

21 856 700

от тях за:

Персонал

15 440 000

Издръжка

4 696 700

Капиталови разходи

1 720 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

21 856 700

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

21 856 700

от тях за:

Персонал

15 440 000

Издръжка

4 696 700

Капиталови разходи

1 720 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

21 856 700

26. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА НАЦИОНАЛНАТА СЛУЖБА ЗА ОХРАНА ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

3800.01.00

Функционална област "Осигуряване безопасността на охраняваните лица и обекти и предоставяне на специализиран транспорт"

44 004 600

3800.01.01

Бюджетна програма "Държавна охрана"

44 004 600

Общо:

44 004 600

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

3800.01.01 Бюджетна програма "Държавна охрана"

I. Общо ведомствени разходи

44 004 600

от тях за:

Персонал

38 748 600

Издръжка

4 956 000

Капиталови разходи

300 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

44 004 600

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Националната служба за охрана

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

44 004 600

от тях за:

Персонал

38 748 600

Издръжка

4 956 000

Капиталови разходи

300 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

44 004 600

27. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ "РАЗУЗНАВАНЕ" ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

3900.01.00

Политика в областта на информационно-аналитичното обезпечаване на държавното ръководство, подпомагащо процеса на вземане на решения с цел защита на националната сигурност и интересите на Република България

55 951 000

3900.01.01

Бюджетна програма "Разузнаване"

55 951 000

Общо:

55 951 000

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

3900.01.01 Бюджетна програма "Разузнаване"

I. Общо ведомствени разходи

55 951 000

от тях за:

Издръжка

39 156 000

Капиталови разходи

16 795 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

55 951 000

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Държавната агенция "Разузнаване"

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

55 951 000

от тях за:

Издръжка

39 156 000

Капиталови разходи

16 795 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

55 951 000

28. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4000.01.00

Функционална област "Защита правата на гражданите"

3 363 900

4000.01.01

Бюджетна програма "Застъпничество и защита на правата и свободите на гражданите"

3 363 900

Общо:

3 363 900

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4000.01.01 Бюджетна програма "Застъпничество и защита на правата и свободите на гражданите"

I. Общо ведомствени разходи

3 363 900

от тях за:

Персонал

2 252 900

Издръжка

1 060 000

Капиталови разходи

51 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 363 900

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Омбудсмана на Република България

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

3 363 900

от тях за:

Персонал

2 252 900

Издръжка

1 060 000

Капиталови разходи

51 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

3 363 900

29. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА НАЦИОНАЛНИЯ СТАТИСТИЧЕСКИ ИНСТИТУТ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4100.01.00

Функционална област "Безпристрастна, обективна, навременна и точна информация за състоянието на Република България"

25 447 200

4100.01.01

Бюджетна програма "Национална статистическа програма"

25 447 200

4100.01.02

Бюджетна програма "Преброяване 2021"

0

Общо:

25 447 200

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4100.01.01 Бюджетна програма "Национална статистическа програма"

I. Общо ведомствени разходи

25 447 200

от тях за:

Персонал

18 107 700

Издръжка

3 515 500

Капиталови разходи

3 824 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

от тях за:

ІІІ. Общо разходи (I+II)

25 447 200

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Националния статистически институт

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

25 447 200

от тях за:

Персонал

18 107 700

Издръжка

3 515 500

Капиталови разходи

3 824 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

25 447 200

30. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4200.01.00

Функционална област "Защита на конкуренцията и контрол на законосъобразността при процедурите по възлагане на обществени поръчки и предоставяне на концесии"

5 391 800

4200.01.01

Бюджетна програма "Защита на конкуренцията и свободната стопанска инициатива, осъществяване на контрол за законосъобразност при процедурите по възлагане на обществени поръчки и предоставяне на концесии"

5 391 800

Общо:

5 391 800

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4200.01.01 Бюджетна програма "Защита на конкуренцията и свободната стопанска инициатива, осъществяване на контрол за законосъобразност при процедурите по възлагане на обществени поръчки и предоставяне на концесии"

I. Общо ведомствени разходи

5 391 800

от тях за:

Персонал

4 435 300

Издръжка

756 500

Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 391 800

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за защита на конкуренцията

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

5 391 800

от тях за:

Персонал

4 435 300

Издръжка

756 500

Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 391 800

31. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4300.01.00

Функционална област "Електронни съобщения и пощенски услуги"

14 727 300

4300.01.01

Бюджетна програма "Регулиране на електронните съобщения и пощенските услуги"

14 727 300

Общо:

14 727 300

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4300.01.01 Бюджетна програма "Регулиране на електронните съобщения и пощенските услуги"

I. Общо ведомствени разходи

14 125 900

от тях за:

Персонал

7 084 800

Издръжка

2 398 500

Капиталови разходи

4 642 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

601 400

от тях за:

Ежегодна проверка за прилагането на системата за разпределението на разходите от пощенския оператор със задължение за извършване на универсалната пощенска услуга (УПУ) и одит на внесените документи, свързани с изчисляването на нетните разходи от извършването на УПУ, на основание чл. 29б от Закона за пощенските услуги (ЗПУ)

120 000

Ежегодно измерване на изпълнението на нормативите за качеството на УПУ и ефикасността на обслужване, на основание чл. 15, ал. 1, т. 7 от ЗПУ

281 400

Ежегодна проверка на системата за определяне на разходите на основание чл. 222, ал. 8 във връзка с чл. 172, ал. 2 от Закона за електронните съобщения (ЗЕС)

120 000

Членски внос в Групата на независимите регулатори (IRG) и Европейския институт за стандарти в далекосъобщенията (ETSI) съгласно чл. 30, т. 19 и 22 от ЗЕС

80 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

14 727 300

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за регулиране на съобщенията

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

14 125 900

от тях за:

Персонал

7 084 800

Издръжка

2 398 500

Капиталови разходи

4 642 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

601 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

14 727 300

32. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4400.01.00

Функционална област "Регулиране на радио и телевизионния пазар"

1 792 700

4400.01.01

Бюджетна програма "Надзор, лицензионни, регистрационни и правни режими"

1 792 700

Общо:

1 792 700

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4400.01.01 Бюджетна програма "Надзор, лицензионни, регистрационни и правни режими"

I. Общо ведомствени разходи

1 792 700

от тях за:

Персонал

1 352 300

Издръжка

360 400

Капиталови разходи

80 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 792 700

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Съвета за електронни медии

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

1 792 700

от тях за:

Персонал

1 352 300

Издръжка

360 400

Капиталови разходи

80 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 792 700

33. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4500.01.00

Функционална област "Държавна регулация в енергетиката и ВиК сектора"

9 331 900

4500.01.01

Бюджетна програма "Държавно регулиране на дейностите в енергетиката и ВиК сектора"

9 331 900

Общо:

9 331 900

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4500.01.01 Бюджетна програма "Държавно регулиране на дейностите в енергетиката и ВиК сектора"

I. Общо ведомствени разходи

9 331 900

от тях за:

Персонал

7 215 300

Издръжка

1 340 600

Капиталови разходи

776 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

ІІІ. Общо разходи (I+II)

9 331 900

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за енергийно и водно регулиране

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

9 331 900

от тях за:

Персонал

7 215 300

Издръжка

1 340 600

Капиталови разходи

776 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

ІІІ. Общо разходи (I+II)

9 331 900

34. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА АГЕНЦИЯТА ЗА ЯДРЕНО РЕГУЛИРАНЕ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4600.01.00

Функционална област "Регулация на ядрената безопасност и радиационната защита на Република България"

7 145 600

4600.01.01

Бюджетна програма "Регулиране и контрол на ядрената безопасност и радиационната защита на Република България"

7 145 600

Общо:

7 145 600

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4600.01.01 Бюджетна програма "Регулиране и контрол на ядрената безопасност и радиационната защита на Република България"

I. Общо ведомствени разходи

6 694 900

от тях за:

Персонал

3 402 000

Издръжка

2 978 900

Капиталови разходи

314 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

450 700

от тях за:

Членски внос за участие на Република България в Международната агенция за атомна енергия

450 700

ІІІ. Общо разходи (I+II)

7 145 600

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Агенцията за ядрено регулиране

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

6 694 900

от тях за:

Персонал

3 402 000

Издръжка

2 978 900

Капиталови разходи

314 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

450 700

ІІІ. Общо разходи (I+II)

7 145 600

35. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА ФИНАНСОВ НАДЗОР ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4700.01.00

Функционална област "Регулация и надзор на небанковия сектор"

18 360 000

4700.01.01

Бюджетна програма "Подобряване на регулацията и надзора на небанковия финансов сектор"

18 360 000

Общо:

18 360 000


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4700.01.01 Бюджетна програма "Подобряване на регулацията и надзора на небанковия финансов сектор"

I. Общо ведомствени разходи

18 360 000

от тях за:

 

 Персонал

11 981 200

 Издръжка

5 114 200

 Капиталови разходи

1 264 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

18 360 000

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за финансов надзор

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

18 360 000

от тях за:

 

 Персонал

11 981 200

 Издръжка

5 114 200

 Капиталови разходи

1 264 600

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

18 360 000

36. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ ПО СИГУРНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

4800.01.00

Функционална област "Защита на класифицираната информация"

10 759 300

4800.01.01

Бюджетна програма "Организиране, осъществяване, координиране и контролиране на дейността по защитата на класифицираната информация и осигуряване на еднаквата ѝ защита в национален и международен план"

10 759 300

 

Общо:

10 759 300


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

4800.01.01 Бюджетна програма "Организиране, осъществяване, координиране и контролиране на дейността по защитата на класифицираната информация и осигуряване на еднаквата ѝ защита в национален и международен план"

I. Общо ведомствени разходи

10 759 300

от тях за:

 

 Персонал

7 884 400

 Издръжка

2 074 900

 Капиталови разходи

800 00

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 759 300

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Държавната комисия по сигурността на информацията

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

10 759 300

от тях за:

 

 Персонал

7 884 400

 Издръжка

2 074 900

 Капиталови разходи

800 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 759 300

37. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ "ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ И ВОЕННОВРЕМЕННИ ЗАПАСИ" ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

5300.01.00

Политика в областта на държавните резерви, военновременните запаси и задължителните запаси от нефт и нефтопродукти

92 752 100

5300.01.01

Бюджетна програма "Държавни резерви и военновременни запаси"

72 697 500

5300.01.02

Бюджетна програма "Запаси за извънредни ситуации от нефт и нефтопродукти и целеви запаси от нефтопродукти"

20 054 600

 

Общо:

92 752 100


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

5300.01.01 Бюджетна програма "Държавни резерви и военновременни запаси"

I. Общо ведомствени разходи

71 455 800

от тях за:

 

 Персонал

7 458 100

 Издръжка

12 601 000

 Капиталови разходи

51 396 700

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

1 241 700

от тях за:

 

 Плащания за попълване на държавния резерв - поддържане, обновяване и донатрупване на държавни резерви и военновременни запаси

1 241 700

ІІІ. Общо разходи (I+II)

72 697 500

5300.01.02 Бюджетна програма "Запаси за извънредни ситуации от нефт и нефтопродукти и целеви запаси от нефтопродукти"

I. Общо ведомствени разходи

2 063 200

от тях за:

 

 Персонал

2 063 200

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

17 991 400

от тях за:

 

 Плащания за попълване на запасите за извънредни ситуации - поддържане, обновяване и донатрупване на запаси за извънредни ситуации от нефт и нефтопродукти и целеви запаси от нефтопродукти

17 991 400

ІІІ. Общо разходи (I+II)

20 054 600

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси"

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

73 519 000

от тях за:

 

 Персонал

9 521 300

 Издръжка

12 601 000

 Капиталови разходи

51 396 700

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

19 233 100

ІІІ. Общо разходи (I+II)

92 752 100

38. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

7100.01.00

Политика в областта на устойчивото развитие на туризма

16 922 500

7100.01.01

Бюджетна програма "Подобряване на политиките и регулациите в сектора на туризма"

1 937 800

7100.01.02

Бюджетна програма "Развитие на националната туристическа реклама и международно сътрудничество в областта на туризма"

14 984 700

7100.02.00

Бюджетна програма "Администрация"

2 726 000

 

Общо:

19 648 500


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

7100.01.01 Бюджетна програма "Подобряване на политиките и регулациите в сектора на туризма"

I. Общо ведомствени разходи

1 937 800

от тях за:

 

 Персонал

1 101 800

 Издръжка

836 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 937 800

7100.01.02 Бюджетна програма "Развитие на националната туристическа реклама и международно сътрудничество в областта на туризма"

I. Общо ведомствени разходи

14 984 700

от тях за:

 

 Персонал

588 700

 Издръжка

14 396 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

14 984 700

7100.02.00 Бюджетна програма "Администрация"

 

I. Общо ведомствени разходи

2 726 000

от тях за:

 

 Персонал

1 562 700

 Издръжка

1 130 300

 Капиталови разходи

33 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

2 726 000

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Министерството на туризма

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

19 648 500

от тях за:

 

 Персонал

3 253 200

 Издръжка

16 362 300

 Капиталови разходи

33 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

19 648 500

39. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

8200.01.00

Функционална област "Организиране и произвеждане на законосъобразни, честни и свободни избори и национални референдуми"

5 373 000

8200.01.01

Бюджетна програма "Избори и национални референдуми"

0

8200.01.02

Бюджетна програма "Изграждане на професионална администрация и ефективно управление"

5 373 000

 

Общо:

5 373 000


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

8200.01.02 Бюджетна програма "Изграждане на професионална администрация и ефективно управление"

I. Общо ведомствени разходи

5 373 000

от тях за:

 

 Персонал

4 180 000

 Издръжка

993 000

 Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 373 000

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Централната избирателна комисия

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

5 373 000

от тях за:

 

 Персонал

4 180 000

 Издръжка

993 000

 Капиталови разходи

200 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

5 373 000

40. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА КОМИСИЯТА ЗА ПУБЛИЧЕН НАДЗОР НАД РЕГИСТРИРАНИТЕ ОДИТОРИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

8300.01.00

Функционална област "Осъществяване на публичен надзор над регистрираните одитори"

1 868 600

8300.01.01

Бюджетна програма "Публичен надзор над регистрираните одитори"

1 868 600

 

Общо:

1 868 600


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

8300.01.01 Бюджетна програма "Публичен надзор над регистрираните одитори"

I. Общо ведомствени разходи

1 868 600

от тях за:

 

 Персонал

1 434 100

 Издръжка

427 500

 Капиталови разходи

7 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 868 600

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

1 868 600

от тях за:

 

 Персонал

1 434 100

 Издръжка

427 500

 Капиталови разходи

7 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 868 600

41. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ДЪРЖАВНИЯ ФОНД "ЗЕМЕДЕЛИЕ" ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

8400.01.00

Политика на Министерството на земеделието, храните и горите в областта на земеделието и селските райони

333 732 400

8400.01.01

Бюджетна програма "Развитие на селските райони"

19 960 900

8400.01.02

Бюджетна програма "Селскостопански пазарни механизми"

10 029 700

8400.01.03

Бюджетна програма "Директни плащания и мерки за специфично подпомагане"

1 724 300

8400.01.04

Бюджетна програма "Държавни помощи, национални доплащания и САПАРД"

302 017 500

8400.02.00

Политика на Министерството на земеделието, храните и горите в областта на рибарството и аквакултурите

357 800

8400.02.01

Бюджетна програма "Рибарство и аквакултури"

357 800

8400.03.00

Бюджетна програма "Администрация"

32 742 800

 

Общо:

366 833 000


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

8400.01.01 Бюджетна програма "Развитие на селските райони"

I. Общо ведомствени разходи

19 960 900

от тях за:

 

 Персонал

19 960 900

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

19 960 900

8400.01.02 Бюджетна програма "Селскостопански пазарни механизми"

I. Общо ведомствени разходи

1 660 700

от тях за:

 

 Персонал

1 660 700

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

8 369 000

от тях за:

 

 Субсидии по схемите и мерките на Селскостопанските пазарни механизми - схема "Училищен плод" и схема "Училищно мляко"

8 369 000

ІІІ. Общо разходи (I+II)

10 029 700

8400.01.03 Бюджетна програма "Директни плащания и мерки за специфично подпомагане"

I. Общо ведомствени разходи

1 724 300

от тях за:

 

 Персонал

1 724 300

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 724 300

8400.01.04 Бюджетна програма "Държавни помощи, национални доплащания и САПАРД"

I. Общо ведомствени разходи

8 014 700

от тях за:

 

 Персонал

8 014 700

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

294 002 800

от тях за:

 

 Субсидии за държавни помощи и преходна национална помощ съгласно Закона за подпомагане на земеделските производители

291 981 000

 Капиталови трансфери за инвестиционни проекти, в т.ч. неразплатени проекти след изтичане на крайния срок за извършване на разплащания с европейски средства, вкл. по съдебни решения и/или изпълнителни листа

2 021 800

ІІІ. Общо разходи (I+II)

302 017 500

8400.02.01 Бюджетна програма "Рибарство и аквакултури"

I. Общо ведомствени разходи

357 800

от тях за:

 

 Персонал

357 800

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

357 800

8400.03.00 Бюджетна програма "Администрация"

 

I. Общо ведомствени разходи

32 742 800

от тях за:

 

 Персонал

8 739 800

 Издръжка

16 003 000

 Капиталови разходи

8 000 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

32 742 800

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Държавния фонд "Земеделие"

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

64 461 200

от тях за:

 

 Персонал

40 458 200

 Издръжка

16 003 000

 Капиталови разходи

8 000 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

302 371 800

ІІІ. Общо разходи (I+II)

366 833 000

 

42. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА НАЦИОНАЛНОТО БЮРО ЗА КОНТРОЛ НА СПЕЦИАЛНИТЕ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

8500.01.00

Функционална област "Наблюдение на процедурите по разрешаване, прилагане и използване на специални разузнавателни средства"

1 584 200

8500.01.01

Бюджетна програма "Контрол на специалните разузнавателни средства"

1 584 200

 

Общо:

1 584 200


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

8500.01.01 Бюджетна програма "Контрол на специалните разузнавателни средства"

I. Общо ведомствени разходи

1 584 200

от тях за:

 

 Персонал

1 094 200

 Издръжка

397 000

 Капиталови разходи

93 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 584 200

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

1 584 200

от тях за:

 

 Персонал

1 094 200

 Издръжка

397 000

 Капиталови разходи

93 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

1 584 200

 

43. ПОКАЗАТЕЛИ ПО БЮДЖЕТНИТЕ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА

НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ "ТЕХНИЧЕСКИ ОПЕРАЦИИ" ЗА 2020 Г.

 

РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/ФУНКЦИОНАЛНИ ОБЛАСТИ И БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ

Класификационен код съгласно РМС № 520 от 2019 г. за изм. на РМС № 502 от 2017 г.

НАИМЕНОВАНИЕ

Сума

(в лева)

8600.01.00

Политика в областта на осигуряването и прилагането на специални разузнавателни средства с цел защита на националната сигурност и опазване на обществения ред

64 982 100

8600.01.01

Бюджетна програма "Технически операции"

64 982 100

 

Общо:

64 982 100


РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЕДОМСТВЕНИТЕ И АДМИНИСТРИРАНИТЕ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ЗА 2020 Г.

РАЗХОДИ ПО ПРОГРАМИ

Сума

(в лева)

8600.01.01 Бюджетна програма "Технически операции"

I. Общо ведомствени разходи

64 982 100

от тях за:

 

 Персонал

56 662 100

 Издръжка

4 269 000

 Капиталови разходи

4 051 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

64 982 100

 

ВЕДОМСТВЕНИ И АДМИНИСТРИРАНИ РАЗХОДИ ПО БЮДЖЕТА ЗА 2020 Г. - ОБЩО

Общо разходи по бюджетните програми на Държавната агенция "Технически операции"

Сума

(в лева)

I. Общо ведомствени разходи

64 982 100

от тях за:

 

 Персонал

56 662 100

 Издръжка

4 269 000

 Капиталови разходи

4 051 000

II. Администрирани разходни параграфи по бюджета - общо

 

ІІІ. Общо разходи (I+II)

64 982 100


Приложение № 2 към чл. 5


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Българска академия на науките (съгласно чл. 11 от Закона за Българската академия на науките), за 2020 г.

 

 

ПОКАЗАТЕЛИ

СУМА
(в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III)

105 611 000

I.

Средства за основна дейност(1+2+3)

101 468 700

1

Научни изследвания

100 359 000

2

Участие в международни проекти и програми

300 000

3

Други капиталови разходи и текущи разходи,

809 700

 

в т.ч. за издръжка на обучението на докторанти

652 700

II.

Средства за администрирани дейности(1+2+3)

3 594 600

1

Разходи за членски внос и участие в нетърговски организации и дейности

66 300

2

Допълнителните възнаграждения съгласно чл. 8, ал. 1

2 400 300

3

Стипендии на докторанти

1 128 000

III.

Средства за национално възложени дейности

547 700


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Технически университет - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

 

 

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV+V)

54 552 200

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

41 911 857

1

Средно-приравнен брой учащи

11 349

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

3 693

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

796 233

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

6 176 213

1

Стипендии

3 931 213

2

Студентски столове и общежития

2 245 000

IV.

Средства за капиталови разходи

422 618

V.

ДРУГИ ТРАНСФЕРИ

5 245 279

 

Средства за професионални гимназии (1+2+3+4)

3 691 237

1

За институция

93 000

2

За паралелки в професионална гимназия

558 316

3

За ученици

3 036 761

4

Самостоятелна форма на обучение

3 160

 

Средства за ученици в общежитие (1+2)

1 142 634

1

За група

228 780

2

За ученици

913 854

 

Средства за стипендии на ученици (лв.)

114 751

 

Регионален коефициент (лв.)

267 082

 

Добавка за подобряване на материална база (лв.)

29 575


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Технически университет - Варна

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

11 469 000

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

9 649 653

1

Средно-приравнен брой учащи

4 101

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

2 353

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

183 009

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

1 531 062

1

Стипендии

1 086 062

2

Студентски столове и общежития

445 000

IV.

Средства за капиталови разходи

105 276


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Технически университет - Габрово

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

6 266 900

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

5 413 024

1

Средно-приравнен брой учащи

2 456

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

2 204

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

87 962

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

675 237

1

Стипендии

590 187

2

Студентски столове и общежития

85 050

IV.

Средства за капиталови разходи

90 677


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Русенски университет "Ангел Кънчев"

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

15 130 800

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

12 591 186

1

Средно-приравнен брой учащи

6 497

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 938

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

241 458

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

2 024 940

1

Стипендии

2 015 190

2

Студентски столове и общежития

9 750

IV.

Средства за капиталови разходи

273 216


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Университет по хранителни технологии - Пловдив

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

7 051 500

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

5 788 458

1

Средно-приравнен брой учащи

2 559

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

2 262

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

123 859

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

1 064 512

1

Стипендии

689 752

2

Студентски столове и общежития

374 760

IV.

Средства за капиталови разходи

74 671


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Химикотехнологичен и металургичен университет - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV+V)

6 982 300

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

5 673 980

1

Средно-приравнен брой учащи

1 570

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

3 614

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

118 969

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

786 936

1

Стипендии

552 936

2

Студентски столове и общежития

234 000

IV.

Средства за капиталови разходи

114 172

V.

ДРУГИ ТРАНСФЕРИ

288 243


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

5 409 100

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

4 424 420

1

Средно-приравнен брой учащи

2 431

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 820

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

80 450

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

800 318

1

Стипендии

481 818

2

Студентски столове и общежития

318 500

IV.

Средства за капиталови разходи

103 912


 

Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Лесотехнически университет - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

8 908 100

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

7 876 264

1

Средно-приравнен брой учащи

2 183

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

3 608

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

168 439

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

804 810

1

Стипендии

500 860

2

Студентски столове и общежития

303 950

IV.

Средства за капиталови разходи

58 587


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за Университет по архитектура, строителство и геодезия - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

17 578 500

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

14 709 510

1

Средно-приравнен брой учащи

3 530

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

4 167

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

262 820

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

2 484 042

1

Стипендии

1 465 362

2

Студентски столове и общежития

1 018 680

IV.

Средства за капиталови разходи

122 128


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Минно-геоложки университет "Св. Иван Рилски" - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

5 036 400

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

3 672 180

1

Средно-приравнен брой учащи

1 380

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

2 661

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

84 762

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

860 312

1

Стипендии

407 012

2

Студентски столове и общежития

453 300

IV.

Средства за капиталови разходи

419 146


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Университет за национално и световно стопанство - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

23 962 500

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

18 393 420

1

Средно-приравнен брой учащи

14 954

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 230

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

404 859

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

4 866 316

1

Стипендии

3 155 316

2

Студентски столове и общежития

1 711 000

IV.

Средства за капиталови разходи

297 905


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Икономически университет - Варна

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

10 144 600

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

7 474 390

1

Средно-приравнен брой учащи

6 545

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 142

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

133 249

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

2 362 423

1

Стипендии

1 690 323

2

Студентски столове и общежития

672 100

IV.

Средства за капиталови разходи

174 538


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Стопанска академия "Димитър А. Ценов" - Свищов

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

4 319 100

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

2 651 684

1

Средно-приравнен брой учащи

2 282

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 162

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

48 857

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

1 153 979

1

Стипендии

746 331

2

Студентски столове и общежития

407 648

IV.

Средства за капиталови разходи

464 580


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Софийски университет "Св. Климент Охридски"

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

73 565 500

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

59 654 426

1

Средно-приравнен брой учащи

21 443

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

2 782

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

1 190 378

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

11 888 205

1

Стипендии

9 252 284

2

Студентски столове и общежития

2 635 921

IV.

Средства за капиталови разходи

832 491


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

13 369 000

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

10 377 914

1

Средно-приравнен брой учащи

6 914

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 501

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

154 511

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

2 750 469

1

Стипендии

2 750 469

2

Студентски столове и общежития

 

IV.

Средства за капиталови разходи

86 106


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

26 393 500

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

21 573 912

1

Средно-приравнен брой учащи

12 934

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 668

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

416 252

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

4 193 175

1

Стипендии

4 016 375

2

Студентски столове и общежития

176 800

IV.

Средства за капиталови разходи

210 161


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

16 941 400

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

12 562 816

1

Средно-приравнен брой учащи

8 012

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 568

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

259 525

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

3 916 805

1

Стипендии

3 397 605

2

Студентски столове и общежития

519 200

IV.

Средства за капиталови разходи

202 254


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Шуменски университет "Епископ Константин Преславски"

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

8 959 300

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

6 802 380

1

Средно-приравнен брой учащи

4 446

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 530

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

137 379

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

1 697 278

1

Стипендии

1 697 278

2

Студентски столове и общежития

 

IV.

Средства за капиталови разходи

322 263


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Национална спортна академия "Васил Левски" - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

17 822 200

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

16 060 242

1

Средно-приравнен брой учащи

2 838

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

5 659

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

245 070

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

1 381 456

1

Стипендии

677 456

2

Студентски столове и общежития

704 000

IV.

Средства за капиталови разходи

135 432

 

Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Аграрен университет - Пловдив

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

9 188 000

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

8 201 851

1

Средно-приравнен брой учащи

1 741

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

4 711

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

150 751

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

460 394

1

Стипендии

460 394

2

Студентски столове и общежития

 

IV.

Средства за капиталови разходи

375 004


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство

"Проф. Асен Диамандиев " - Пловдив

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

3 408 800

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

2 755 725

1

Средно-приравнен брой учащи

725

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

3 801

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

63 810

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

244 662

1

Стипендии

244 662

2

Студентски столове и общежития

 

IV.

Средства за капиталови разходи

344 603


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Национална академия за театрално и филмово изкуство

"Кръстьо Сарафов" - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

5 079 100

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

4 361 981

1

Средно-приравнен брой учащи

797

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

5 473

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

83 596

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

575 513

1

Стипендии

353 313

2

Студентски столове и общежития

222 200

IV.

Средства за капиталови разходи

58 010


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров " - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

 

 

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

 

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

5 223 500

I.

 СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

4 571 402

1

Средно-приравнен брой учащи

719

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

6 358

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

87 457

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

513 031

1

Стипендии

357 171

2

Студентски столове и общежития

155 860

IV.

Средства за капиталови разходи

51 610


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Национална художествена академия - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

6 403 200

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

5 573 376

1

Средно-приравнен брой учащи

1 062

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

5 248

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

97 005

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

693 278

1

Стипендии

582 778

2

Студентски столове и общежития

110 500

IV.

Средства за капиталови разходи

39 541

 

Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Университет по библиотекознание и информационни технологии - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

4 335 100

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

3 516 683

1

Средно-приравнен брой учащи

1 777

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 979

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

78 627

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

613 383

1

Стипендии

613 383

2

Студентски столове и общежития

IV.

Средства за капиталови разходи

126 407


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Висше училище по телекомуникации и пощи - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

2 160 300

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

1 770 769

1

Средно-приравнен брой учащи

1 001

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

1 769

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

37 920

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

329 263

1

Стипендии

221 363

2

Студентски столове и общежития

107 900

IV.

Средства за капиталови разходи

22 348

 

Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Медицински университет - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

39 055 700

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

35 449 515

1

Средно-приравнен брой учащи

5 217

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

6 795

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

718 539

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

2 787 534

1

Стипендии

2 029 034

2

Студентски столове и общежития

758 500

IV.

Средства за капиталови разходи

100 112


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

28 133 500

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

24 812 352

1

Средно-приравнен брой учащи

3 984

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

6 228

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

477 425

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

2 781 581

1

Стипендии

1 918 981

2

Студентски столове и общежития

862 600

IV.

Средства за капиталови разходи

62 142

 

Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Медицински университет - Пловдив

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

22 853 800

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

20 148 714

1

Средно-приравнен брой учащи

3 001

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

6 714

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

412 799

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

1 792 270

1

Стипендии

1 009 270

2

Студентски столове и общежития

783 000

IV.

Средства за капиталови разходи

500 017


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Медицински университет - Плевен

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

11 508 900

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

10 355 904

1

Средно-приравнен брой учащи

1 844

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

5 616

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

198 863

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

794 208

1

Стипендии

604 808

2

Студентски столове и общежития

189 400

IV.

Средства за капиталови разходи

159 925

 

Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Тракийски университет - Стара Загора

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

23 702 300

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

21 564 900

1

Средно-приравнен брой учащи

4 890

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

4 410

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

408 232

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

1 495 159

1

Стипендии

1 404 559

2

Студентски столове и общежития

90 600

IV.

Средства за капиталови разходи

234 009


Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Висше транспортно училище "Тодор Каблешков" - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

3 080 000

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

2 474 792

1

Средно-приравнен брой учащи

1 174

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

2 108

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

50 851

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

504 767

1

Стипендии

386 717

2

Студентски столове и общежития

118 050

IV.

Средства за капиталови разходи

49 590

 

Трансфер от бюджета на Министерството на образованието и науката за

Висше строително училище "Любен Каравелов" - София

(съгласно чл. 91 от Закона за висшето образование), за 2020 г.

П О К А З А Т Е Л И

СУМА

( в лв.)

ТРАНСФЕРИ - ОБЩО (I+II+III+IV)

1 217 800

I.

СРЕДСТВА ЗА ИЗДРЪЖКА НА ОБУЧЕНИЕТО (1х2)

980 496

1

Средно-приравнен брой учащи

396

2

Средно-претеглен норматив (лв.)

2 476

II.

СРЕДСТВА ЗА ПРИСЪЩАТА НА ВИСШЕТО УЧИЛИЩЕ НАУЧНА ИЛИ ХУДОЖЕСТВЕНО-ТВОРЧЕСКА ДЕЙНОСТ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УЧЕБНИЦИ И НАУЧНИ ТРУДОВЕ

14 949

III.

СРЕДСТВА ЗА СОЦИАЛНО-БИТОВИ РАЗХОДИ НА СТУДЕНТИТЕ И ДОКТОРАНТИТЕ (1+2)

196 739

1

Стипендии

55 339

2

Студентски столове и общежития

141 400

IV.

Средства за капиталови разходи

25 616


Приложение № 3 към чл. 6



ПОКАЗАТЕЛИ

ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ФИНАНСИ

 

Показатели

I. ПРИХОДИ, ПОМОЩИ И ДАРЕНИЯ

Неданъчни приходи

Помощи и дарения от страната

Помощи и дарения от чужбина

Получени чрез небюджетни предприятия средства от КФП по международни и други програми (+)

Разпределени към администратори от чужбина средства по международни програми и договори (-)

II. РАЗХОДИ

Текущи разходи

Персонал

Издръжка и други текущи разходи

Платени данъци, такси и административни санкции

Лихви

Текущи трансфери, обезщетения и помощи за домакинствата

Субсидии и други текущи трансфери за нефинансови предприятия

Субсидии и други текущи трансфери за финансови институции

Субсидии и други текущи трансфери за юридически лица с нестопанска цел

Предоставени текущи и капиталови трансфери за чужбина

Капиталови разходи

Придобиване на дълготрайни активи и основен ремонт

Капиталови трансфери

Прираст на държавния резерв (нето)

Резерв за непредвидени и/или неотложни разходи

III. БЮДЖЕТНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ (ТРАНСФЕРИ) - НЕТО (+/-)

Трансфери между бюджета на бюджетна организация и ЦБ (нето)

Предоставени субсидии от държавния бюджет за БАН и държавните висши училища (нето)

- предоставени трансфери за ДВУ и БАН (-)

- получени трансфери от ДВУ и БАН (+)

Трансфери между ЦБ и сметки за средствата от Европейския съюз (нето)

- получени трансфери (+)

- предоставени трансфери (-)

Трансфери между бюджети (нето)

- получени трансфери (+)

- предоставени трансфери (-)

- трансфери от МТСП по програми за осигуряване на заетост (+/-)

Трансфери между бюджети и сметки за средствата от Европейския съюз (нето)

- получени трансфери (+)

- предоставени трансфери (-)

Трансфери между сметки за средствата от Европейския съюз (нето)

- получени трансфери (+)

- предоставени трансфери (-)

Трансфери от/за държавни предприятия и други лица, включени в консолидираната фискална програма

- получени трансфери (+)

- предоставени трансфери (-)

Временни безлихвени заеми (нето)

ІV. ФИНАНСИРАНЕ (+/-)

Заеми от чужбина - нето (+/-)

Получени заеми (+)

Погашения по заеми (-)

Покупко-продажба на държавни (общински) ценни книжа от бюджетни организации - нето (+/-)
Друго финансиране - нето (+/-)

Придобиване на дялове, акции и съучастия (нето)

Предоставени кредити (нето)

Предоставена възмездна финансова помощ (нето)

Предоставени средства по възмездна финансова помощ (-)

Възстановени суми по възмездна финансова помощ (+)

Плащания по активирани гаранции, поръчителства и преоформен държавен дълг (нето)

Предоставени заеми към крайни бенефициенти по държавни инвестиционни заеми (нето)

Предоставени заеми на крайни бенефициенти (-)

Възстановени суми по предоставени заеми на крайни бенефициенти (+)

Депозити и средства по сметки - нето (+/-)

V. МАКСИМАЛЕН РАЗМЕР НА АНГАЖИМЕНТИТЕ ЗА РАЗХОДИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПОЕТИ ПРЕЗ 2020 Г.

VI. МАКСИМАЛЕН РАЗМЕР НА НОВИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА РАЗХОДИ, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ НАТРУПАНИ ПРЕЗ 2020 Г.


Приложение № 4 към чл. 14, ал. 1



Трансфери по бюджетите на общините за покриване на част от транспортните разходи, извършвани от общини по сключени договори за доставка на хляб и основни хранителни продукти в планински и малки селища с население до 500 жители (без курортите) за 2020 г.

 

Код

Община

Планински и малки селища с население до 500 жители (без курортите)

Брой селища

Брой население в малки и планински селища

Брой маршрути

Обща дължина на маршрутите (км) при две зареждания в седмицата за 2020 г.

Сума (лева)

1

2

3

4

5

6

7

8

5101

БAHCKO

Гостун, Обидим, Места, Кремен, Осеново

5

621

1

13 936,0

9 756

5103

БЛAГOEBГPAД

м. Долно Демирево (Бистрица), м. Горно Демирево (Бистрица), м. Долно Брезово (Бистрица), м. Горно Брезово (Бистрица), м. Реката (Бистрица), м. Бреньово (Бистрица), м. Калаузка (Бистрица), м. Гьошевска (Бистрица), м. Юручка (Бистрица), м. Влаховци (Бистрица), м. Серезлийска (Бистрица), м. Милово (Бистрица), м. Пържово (Горно Хърсово), м. Шоповци (Горно Хърсово), м. Новоселци (Горно Хърсово), м. Панчовци (Горно Хърсово), м. Горни Двояци (Горно Хърсово), м. Пешовска (Делвино), Делвино, м. Мишовска (Марулево), м. Мановска (Марулево), м. Усойци (Марулево), м. Долномалци (Марулево), м. Кацарска (Марулево), м. Калинци (Марулево), м. Баталска (Марулево), м. Радевска (Марулево), Обел, м. Сукалинци (Габрово), м. Габерци (Габрово), Дебочица, м. Гергьовска (Дебочица), м. Домозетци (Дебочица), м. Таушанци (Падеш), м. Безинци (Падеш), м. Чуковци (Падеш)

36

1 305

7

27 560,0

19 292

5104

ГOЦE ДEЛЧEB

Делчево, Добротино

2

85

2

3 016,0

2 112

5107

ПЕТРИЧ

Боровичене, Чурилово, Кухуряхцево, Баскалци, Дреновица, Дреново, Долна Рибница, Вишлене, Кладенци, Долене, Зойчене, Волно, Мендово, Право бърдо, Драгуш, Крънджилица, Яково, Чуричени

18

1 278

5

23 296,0

16 307

5109

CAHДAHCKИ

Малки Цалим, Голем Цалим, Бождово, Любовка, Горна Сущица, Сугарево, Долени, Рожен, Любовище, Кашина, Пиперица, Лехово, Бельово, Храсна, Ковачево, Черешница, Златолист, Кръстилци

18

236

7

41 236,0

28 866

5110

CATOBЧA

Долен, Крибул, Фъргово, Боголин, Жижево

5

2 123

3

17 305,6

12 114

5111

CИMИTЛИ

Ракитна, Мечкул, Сенокос, Сушица, Брестово, Сухострел, м. Горна Железница (Железница) , Тросково, Докатичево, Горно Осеново

10

553

5

24 544,0

17 180

5202

БУPГAC

Миролюбово, Брястовец, Твърдица, Димчево, Изворище, Извор, Драганово, Братово

8

2 364

7

30 680,0

21 476

5204

KAPHOБAT

Железник, Деветинци, Козаре

3

128

2

7 151,0

5 006

5205

MAЛKO TЬPHOBO

Близнак, Бръшлян, Бяла Вода, Визица, Евренозово, Заберново, Калово, Младежко, Сливарово, Стоилово

10

223

2

44 928,0

31 450

5206

HECEБЬP

Емона, Приселци, Раковсково, Паницово, Козница

5

148

2

11 024,0

7 716

5211

CPEДEЦ

Светлина, Загорци, Орлинци, Суходол, Малина, Радойново, Зорница, Белила, Проход, Бистрец, Кубадин, Сливово, Пънчево, Факия, Момина църква, Долно Ябълково, Горно Ябълково, Варовник, Богданово, Голямо Буково, Кирово, Росеново, Граничар, Тракийци, Белеврен, Вълчаново, Синьо Камене, Гранитец

28

2 224

6

56 555,2

39 588

5212

CУHГУPЛAPE

Есен, Ведрово, Босилково, Завет

4

682

2

4 784,0

3 348

5302

AKCAKOBO

Радево, Водица, Новаково

3

170

1

18 304,0

12 813

5307

BЬЛЧИ ДOЛ

Искър, Кракра

2

72

2

2 600,0

1 820

5309

ДOЛHИ ЧИФЛИK

Бърдарево, Булаир

2

256

1

6 032,0

4 222

5310

ДЬЛГOПOЛ

Сладка вода, Комунари, Красимир, Рояк

4

536

3

8 112,0

5 678

5311

ПPOBAДИЯ

Пертов дол, Староселец

2

274

1

2 209,0

1 546

5312

СУВОРОВО

Просечен

1

15

1

915,2

640

5401

BEЛИKO TЬPHOBO

Бояновци, Войнежа, Въглевци, Габровци, Големаните, Горановци, Горен Еневец, Ивановци, Кладни Дял, Радковци, Райковци, Самсиите, Терзиите

13

99

6

38 636,0

27 046

5403

EЛEHA

Багалевци, Бадевци, Баевци, Балуци, Беброво, Берковци, Блъсковци, Бойковци, Босевци, Буйновци, Велковци, Велювци, Веселина, Вълчовци, Вълчовци, Големани, Горни Танчевци, Граматици, Гърдевци, Дебели Рът, Добревци, Долни Марян, Донковци, Дрента, Дърлевци, Игнатовци, Илаков Рът, Каменари, Козя Река, Колари, Костел, Крумчевци, Лазарци, Марафелци, Мийковци, Николовци, Палици, Радовци, Раювци, Ребревци, Руховци, Светославци, Средни Колиби, Титевци, Тодювци, Тънки Рът, Търкашени, Харваловци, Чакали, Червенковци, Черни Дял, Шилковци, Яковци

53

1 390

7

63 440,0

44 408

5404

ЗЛАТАРИЦА

Дедина, Дълги Припек, Разсоха, Равново, Росно, Чешма

6

225

3

11 440,0

8 008

5409

CTPAЖИЦA

Теменуга, Водно

2

19

1

5 616,0

3 932

5410

CУXИHДOЛ

Красно Градище

1

70

1

1 289,6

902

5501

БEЛOГPAДЧИK

Гранитово, Върба, Сливовник, Дъбравка, Граничак, Струин дол, Вещица, Ошане, м. Извос (Чифлик), Чифлик, Крачимир, Пролазница

12

297

4

9 006,4

6 304

5502

БOЙHИЦA

Шишенци, Градсковски Колиби, Периловец

3

148

1

7 612,8

5 328

5504

BИДИH

Търняне, Синаговци, Цар Симеоново, Ботево, Динковица, Плакудер, Долни Бошняк, Жеглица, Ивановци, Гайтанци, Въртоп, Акациево, Рупци, Генерал Мариново, Пешаково, Дружба, Каленик, Слана бара, Бела Рада, Войница

20

2 805

5

28 912,0

20 238

5507

KУЛA

Чичил, Големаново, Полетковци, Коста Перчово, Тополовец, Цар Петрово, Извор Махала, Старопатица

8

1 146

2

30 368,0

21 258

5610

POMAH

Средни рът

1

5

1

19 656,0

13 760

5703

CEBЛИEBO

м. Българи (Млечево), м. Баева Ливада (Млечево), м. Валевци (Стоките), м. Долно селище (Стоките), м. Горно селище (Стоките), м. Кладев рът (Купен), Купен, Кастел, м. Чуките (Батошево), м. Аанджи (Карамичевци), Карамичевци, м. Чолаците (Кръвеник), м. Доневци (Кръвеник), м. Шаварна (Кръвеник), м. Стар Кръвеник (Кръвеник), м. Троенци (Кръвеник), м. Табашка (Кръвеник), м. Долна махала (Кръвеник), м. Еловщица (Шумата), Душевски колиби (Шумата), Енев рът

21

3 010

16

14 872,0

10 410

5704

TPЯBHA

Бангейци, Бахреци, Белица, Бижовци, Брежниците, Бърдени, Велчовци, Глутниците, Димиевци, Драгневци, Енчовци, Йововци, Кисийците, Креслювци, Малки Станчовци, Стръмци, Милевци, Мръзеци, Носеите, Престой, Радино, Радевци, Раевци, Ралевци, Руевци, Свирци, Станчов Хан, Фъревци, Чакалите, Черновръх

30

266

3

23 920,0

16 744

5802

ГEHEPAЛ TOШEBO

Александър Стамболийски, Балканци, Бежаново, Василево, Великово, Горица, Дъбовик, Зограф, Конаре, Краище, Лозница, Преселенци, Равнец, Рогозина, Росен, Росица, Сираково, Средина, Сърнино, Узово, Чернооково

21

2 701

13

42 036,8

29 426

5808

ШAБЛA

Горичане, Пролез, Божаново, Твърдица

4

103

2

7 092,8

4 964

5901

APДИHO

Сполука, Песнопой, Аврамово, Дойранци, Родопско, м. Долна махала (Ахрянско), м. Горна махала (Ахрянско), Ахрянско, Корумахала (Търносливка), Търносливка, м. Хаджимусалар (Дядовци), м. Касаплар (Дядовци), м. Данъджалар (Дядовци), м. Чаушлар (Дядовци), Дядовци, м.Джелилер (Правдолюб), м. Монгашлар (Правдолюб), м. Ъсламар (Правдолюб), Правдолюб, м. Аламехмедлер (Кроячево), Кроячево, м. Семерджилер (Ябълковец), м. Шерифоллар (Ябълковец), м. Хамитлер (Синчец), Синчец, Теменуга, Мак, м. Зимница (Гърбище), м. Буйновци (Гърбище), Бистроглед, Любино, Латинка, м. Мировец (Боровица), Дедино, м. Вражалци (Стар читак), м. Чучер (Стар читак), м. Любицево (Стар читак), Стар читак, Червена скала, Левци, Искра, м. Ослец (Млечино), Чернигово, Търна, м. Третак (Горно Прахово), м. Халилходжалар (Светулка), м. Велибашлар (Светулка), Стояново, Мусево, Паспал, Срънско, м. Зака (Бял извор), м. Сара (Бял извор), м. Чолаково (Бял извор), Седларци, Еньовче, Главник

57

5 012

27

118 144,0

82 700

5904

KPУMOBГPAД

Златолист, м. Чифлик (Голямо Каменяне), Калайджиево, Синигер, Тинтява, Стражец, Долни юруци, Благун, Аврен, Дъждовник, Гулия, Малко Каменяне, Каменка, Перуника, Чернооки, Багрилци, Доборско, Чал, Сбор, Падало, Кожухарци, Орешари, м. Скорец(Луличка), м. Дропла (Луличка), м. Бухал (Луличка), м. Врана (Луличка), м. Трайковци (Луличка), м. Павлина (Луличка), м. Мехурка (Луличка), м. Козино (Звънарка), м. Руй (Кандилка), м. Душино (Кандилка), Кандилка, Сърнак, м. Каменник (Скалак), Скалак, Къклица, м. Кандиларка (Лимец), Лимец, Ручей, м. Нивица (Храстово), Храстово, Овчари, Качулка, Бараци, м. Ягода (Ковил), Ковил, Хисар, Красино, Сладкодум, м. Кръневица (Лещарка), Тополка, м. Житница (Голяма чинка), м. Страка (Голяма чинка), м. Дражинци (Голяма чинка), Малка чинка, Рибино, м. Дорковица (Раличево), Раличево, Гривка, Зиморница

61

9 582

7

57 335,2

40 134

5905

KЬPДЖAЛИ

Багра, Бяла Поляна, Бялка, Воловарци, Гняздово, Голяма Бара, Гъсково, Долище, Дънгово, Зайчино, Звънче, Зимзелен, Каменарци, Кокошане, Крушка, Ненково, Панчево, Пъдарци, Рудина, Сватбаре, Сестринско, Стражевци, Черна Скала

23

4 957

9

45 552,0

31 886

5907

ЧЕРНООЧЕНЕ

Женда, Безводно, Ночево, Каняк, Яворово, Черна нива, Бакалите, Йончово, Верско, Възел, Петелово, Бърза река, Бостаново, Патица, Водач

15

3 200

11

41 184,0

28 829

6001

БOБOB ДOЛ

Блато

1

16

1

5 403,8

3 782

6602

БОБОШЕВО

Бадино, Висока Могила, Вуково, Доброво, Сопово, Скрино, Каменик

7

211

5

12 064,0

8 445

6003

ДУПHИЦA

Дяково, Кременик, Тополница, Делян, Блатино, Палатово, Баланово, Крайни дол, Грамаде

9

1 075

3

13 520,0

9 464

6005

KЮCTEHДИЛ

Берсин, Блатец, Бобешино, Буново, Горановци, Горна Брестница, Горно Уйно, Гурбановци, Гърбино, Долна Гращица, Долно Село, Долно Уйно, Жеравино, Ивановци, Каменичка Скакавица, Катрище, Коприва, Кутугерци, Кършалево, Лелинци, Леска, Лисец, Ломница, Мазарачево, Ново Село, Полетинци, Полска Скакавица, Преколница, Радловци, Раненци, Ръсово, Савойски, Сажденик, Стенско, Търсино, Црешново, Цървена Ябълка, Церовица, Цървендол, Цървеняно

40

1 217

13

75 088,0

52 562

6006

HEBECTИHO

Згурово, Кадровица, Длъхчево Сабляр, м.Света Ана (Смоличано), Смоличано, Еремия, м. Ивановци (Горна Еремия), Горна Еремия, Мърводол, Долна Козница, Пастух, м.Сухар (Рашка Гращица), Раково, Ветрен

14

467

13

56 368,0

39 458

6007

PИЛA

Падала

1

18

1

4 160,0

2 912

6009

TPEKЛЯHO

Брест, Бъзовица, Габрешевци, Горни Коритен, Горно Кобиле, м. Шумието (Добри Дол), Долни Коритен, Драгойчинци, Злогош, Киселица, Косово, Метохия, Сушица, м. Вишорци (Чешлянци), м. Есикарци (Чешлянци)

15

169

2

15 912,0

11 138

6101

AПPИЛЦИ

м. Черневото (Велчево)

1

123

1

2 184,0

1 528

6103

ЛОВЕЧ

Абланица, Българене, Дъбрава, Изворче, Лешница, Сливек, Стефаново

7

429

3

7 072,0

4 950

6105

ТЕТЕВЕН

м. Брязово (Рибарица), Малка желязна

2

115

2

2 704,0

1 893

6106

TPOЯH

Патрешко, Горно Трапе, Терзийско, м. Долна Маргаритина (Белиш), м. Зеленика (Бели Осъм)

5

547

4

11 960,0

8 372

6201

БEPKOBИЦA

Пърличево, Рашовица, Цветкова бара

3

65

2

7 800,0

5 460

6207

ЛOM

Долно Линево, Станево, Орсоя, Сливата, Добри дол

5

912

3

10 816,0

7 572

6210

ЧИПPOBЦИ

Челюстница, Равна

2

103

1

5 200,0

3 640

6310

CEПTEMBPИ

Славовица, Долно Вършило, м. Горно Вършило (Долно Вършило)

3

356

2

12 688,0

8 882

6311

СТРЕЛЧА

Дюлево

1

138

1

1 872,0

1 310

6312

СЪРНИЦА

м. Горелска махала (Медени поляни), м. Шаренци (Медени поляни)

2

762

1

832,0

582

6401

БPEЗHИK

Арзан, Бабица, Банище, Брусник, Видрица, Гоз, Горна Секирна, Горни Романци, Гърло, Долни Романци, Душинци, Завала, Красава, Кривонос, Муртинци, Озърновци, Ръжавец, Станьовци, Ярославци

19

246

3

17 784,0

12 448

6402

ЗЕМЕН

Пещера, Враня стена, Калотинци, Дивля, Горна Глоговица, Одраница, Долна Врабча, Смиров дол, Габров дол, Беренде, Падине, м. Воинци (Мурено), м. Дубиче (Мурено), м. Кориица (Мурено), м. Шуляница (Мурено), Мурено, м. Падина (Горна Врабча), м. Воденична падина (Горна Врабча), м. Голу (Горна Врабча), Горна Врабча

20

429

3

11 128,0

7 790

6403

KOBAЧEBЦИ

Слатино, Чепино, Косача, Светля, Ракиловци

5

245

2

10 192,0

7 134

6405

PAДOMИP

Борнарево, Николаево, Радибош, м. Петрово (Кошарите), Кошарите, Беланица, Углярци, Драгомирово

8

198

3

12 896,0

9 028

6406

TPЬH

Ярловци, Главановци, Насалевци, Рани луг, Слишовци, Стрезимировци, Джинчовци, Реяновци, Бохова, Ломница, Глоговица, Туроковци, Бераинци, Забел, Зелениград, Лешниковци, Милославци, Вукан, Мрамор, Кожинци, Горочевци, Докьовци, Пенкьовци, Лева река, Ст. Извор, Костунринци, Еловица, Стойчовци, Горна Мелна, Долна Мелна, Дълга Лука, Велиново, Милкьовци, Ерул, Ездимирци, Врабча, Проданча, Бутроинци, Мракетинци, Парамун, Лялинци, Неделково

42

940

6

65 416,0

45 792

6601

ACEHOBГPAД

Долнослав, Горнослав, Орешец, Добростан, Врата, Сини връх, Бор, Три могили, Лясково

9

449

2

10 920,0

7 644

6602

БPEЗOBO

Свежен, Зелениково, Бабек, Чехларе

4

547

3

27 664,0

19 364

6606

ЛЬKИ

м. Крушево (Манастир), Манастир, Лъкавица, м. Надежда (Джурково), м. Гудевска (Джурково), Джурково, Здравец, Дряново, Белица, Борово, Югово

11

762

5

22 880,0

16 016

6616

XИCAPЯ

Мътеница, Ново Железаре, Мало Крушево

3

441

4

40 144,0

28 100

6617

КУКЛЕН

Добралък, Яврово

2

104

1

9 776,0

6 843

6802

БЯЛA

Пет Кладенци

1

32

1

2 080,0

1 456

6901

AЛФATAP

Цар Асен, Кутловица

2

120

2

5 200,0

3 640

6904

KAЙHAPДЖA

Стрелково, Господиново, Каменци, Поп Русаново

4

48

1

13 728,0

9 610

6905

CИЛИCTPA

Главан, Сърпово,Страцимир,Българка, Богорово

5

277

3

13 312,0

9 318

7001

KOTEЛ

Боренци, Седларево

2

137

2

12 064,0

8 444

7003

CЛИBEH

Въглен, Изгрев, Божевци, Средорек, Зайчари, Биково, Скобелево, Бозаджии, Ичера, Раково

10

1 381

5

26 832,0

18 782

7101

БAHИTE

Вишнево, Сливка, Дрянка, Траве, Кръстатица, Две тополи, Рибен дол, Вълчан дол, м. Кирково (Глогино), Глогино, Стърница, Босилково, Дебеляново

13

1 264

7

58 656,0

41 060

7102

БOPИHO

Чала, Ягодина, Буйново, Кожари

4

1 122

2

7 696,0

5 388

7103

ДEBИH

Жребево, Стоманево, Чуруково, Брезе, Кестен, Осиково

6

1 348

4

24 336,0

17 036

7105

ЗЛАТОГРАД

Долен (м. Станкова, м. Дуганица), Пресока, м. Юруковци, с. Цацаровци, с. Кушла

6

269

4

14 560,0

10 192

7106

MAДAH

Арпаджик, Борика, Вехтино, Високите, Вранинци, Върба, Въргов Дол, Габрина, Дирало, Долие, Касапско, Кориите, Крайна, Крушев Дол, Купен, Лещак, Ливаде, Миле, Митовска, Петров Дол, Печинска, Планинци, Равно Нивище, Рустан, Стайчин дол, Тънкото, Уручевци, Цирка, Шаренска

29

1 505

6

29 536,0

20 676

7107

HEДEЛИHO

Върли дол, Дуня, Крайна, Козарка, Върлина, Тънка бара, Еленка, Кундево, Оградна, Изгрев, Средец, Бурево, Гърнати, Диманово, Кочани

15

2 491

6

26 520,0

18 564

7109

CMOЛЯH

Чокманово, Кошница, Могилица, Арда, Гудевица, Речани, Соколовци, м. Гращата (Виево), Влахово, Подвис, Градът, Ровина, Гращица, Еленска, Писаница, Хасовица, Лъка, Исьовци, м. Орловица (Петково), м. Славейковци (Петково), м. Бука (Петково), Полковник Серафимово, Фатово, Габрица, Требище, Върбово, Кукувица, Бориково, Черешките, Черешовска река, Черешово, Киселчово, Кремене, Попрелка, Димово, Надарци, Буката, Билянска, Селище, Стикъл, Пещера

41

2 892

23

91 312,0

63 918

7110

ЧEПEЛAPE

Острица, Лилеково, Зорница, Студенец

4

104

3

7 904,0

5 532

7304

ГOДEЧ

Лопушна, Смолча, Въръбница, Мургаш, Букоровци, Каленовци, Комщица, Бракьовци, Ропот, Връдловци, Станинци, Бърля, Туден, Губеш, Равна

15

287

6

22 048,0

15 434

7305

ГOPHA MAЛИHA

Байлово, Долно Камарци, Стъргел, Горно Камарци, Саранци, Маковец, Осоица

7

1 612

1

9 672,0

6 770

7307

ДРАГОМАН

Драгоил, Ново Бърдо, Чепърлинци, Летница, Беренде, Чуковезер, Табан, Камбелевци, Чорул, Владиславци, Круша, Грълска падина, Горно село, Долна Невля, Вишан, Долно ново село, Цацаровци, Чеканец, Начево, Дреатин

20

289

5

27 144,0

19 001

7311

ИXTИMAH

Мечковци, Пановци, Селянин, Бальовци, м. Полиовци (Вакарел), м. Ездирастовци (Вакарел), м. Семковци (Вакарел), Поповци м. Грозьовци (Бузяковци), Бузяковци, Костадинкино

11

47

2

23 712,0

16 598

7315

МИРКОВО

Бенковски, Смолско, Каменица, м. Скумца (Каменица)

4

354

1

6 344,0

4 441

7317

ПPABEЦ

м. Печор (Видраре), м. Градище (Видраре), м. Станчовец (Видраре), м. Черни връх (Видраре), м. Венците (Калугерово), м. Стайковци (Калугерово), м. Трънето (Калугерово), м. Кардашица (Калугерово), м. Чекотин (Калугерово), Калугерово, м. Върбаците (Манаселска Река), м. Драгоица (Манаселска Река), м. Череша (Манаселска Река), Манаселска Река, м. Войновци (Осиковица), м. Дряна(Осиковица), м. Цековци(Осиковица), м. Вельовци(Осиковица), м. Робовица(Осиковица), м. Ямата(Осиковица), м.Господарите(Осиковица), м. Габрика(Осиковица), м. Баре(Осиковица), м. Недковци(Осиковица), м. Владовци(Осиковица), м. Белчовци(Осиковица), м. Марковци(Осиковица), м. Кратунска(Осиковица), м. Джамбазете (Осиковица),м. Балинска(Осиковица), м.Венеца (Своде), м. Преход(Своде), м. Бакова Могила(Своде), м. Габриците(Своде), м. Бурньовица(Своде), м. Курман(Своде), Своде

37

1 155

5

39 884,0

27 918

7318

CAMOKOB

Клисура, Рельово, Алино, Поповяне, Ковачевци, Ярлово, Продановци, Горни Окол, Долни Окол, Злокучане, Шипочане, Ново село, Гуцал

13

2 643

6

22 672,0

15 870

7319

CBOГE

Брезе, Губислав, Добравица, Добърчин, Редина, Лесков дол, Завидовци, Буковец, Заноге, Огоя, Ябланица, Церецел

12

607

12

28 912,0

20 238

7320

CЛИBHИЦA

Братушково, Гълъбовци, м. Бахалин (Извор), Извор, Пищане, Повалиръж, м. Пометковци (Драготинци)

7

179

3

12 272,0

8 590

7401

БPATЯ ДACKAЛOBИ

Долно ново село, Малък дол, Славянин

3

112

2

17 264,0

12 084

7402

ГУPKOBO

Лява река

1

24

1

4 784,0

3 348

7405

MЬГЛИЖ

 Яворовец, Борущица, Държавен, Селце

4

35

2

11 336,0

7 935

7410

CTAPA ЗAГOPA

Ново село, Пъстрово, Воденичарово, Руманя

4

189

3

19 344,0

13 540

7501

AHTOHOBO

Антоново (кв. Еревиш, кв. Божица), Банковец, Богомолско, Букак, Великовци, Вельово, Глашатай, Горна Златица, Девино, Длъжка поляна, Долна Златица, Добротица, Дъбравица, Изворово, Капище, Китино, Коноп, Крушолак, Кьосевци, Любичево, Малка Черковна, Малоградец, Мечово, Милино, Моравица, Моравка, Орач, Пиринец, Поройно, Присойна, Пчелно, Разделци, Равно Село, Свирчово, Свободица, Стара Речка, Старчище, Стойново, Таймище, Халваджийско, Чеканци, Черна Вода, Черни бряг, Шишковица, Язовец, Яребично, Ястребино

48

3 805

15

56 680,0

39 676

7502

OMУPTAГ

Великденче, Горско село

2

684

1

7 072,0

4 950

7504

ПOПOBO

Берковски, Долец, Баба Тонка, Иванча, Горица, Манастирца, Бракница

7

388

4

9 360,0

6 552

7505

TЬPГOBИЩE

Горна Кабда, Кошничари, Мировец, Цветница

4

379

4

16 244,8

11 372

7601

ДИMИTPOBГPAД

Злато поле, Райново

2

455

1

3 515,2

2 460

7602

ИBAЙЛOBГPAД

Горноселци, Долноселци,Черни рид, Нова ливада, Пъстрок, Ленско, Бял Градец, Казак, Ботурче, Брусино, Планинец, Соколенци, Глумово,Чучулига,Черничино, Попско, Розино, Орешино, Одринци, Сив кладенец, Хухла, Ламбух

22

1 226

4

36 296,0

25 408

7604

MAДЖAPOBO

Горни главанак, Долни главанак, Селска поляна, Златоустово, Тополово, Ръженово, Долно Съдиево

7

2 113

3

11 232,0

7 862

7606

CBИЛEHГPAД

Костур, Лисово, Равна гора, Дервишка могила, Варник, Пашово

6

75

1

15 080,0

10 556

7607

CИMEOHOBГPAД

Константиново, Свирково, Троян, Дряново, Тянево, Калугерово, Пясъчево, Навъсен

8

1 759

4

9 484,8

6 640

7609

TOПOЛOBГPAД

Планиново, Владимирово, Филипово, Присадец, Каменна река, Светлина, Чукарово, Доброселец, Сакарци, Хлябово, Българска поляна, Капитан Петко войвода, Мрамор, Срем, Синапово, Княжево

16

2 367

8

43 888,0

30 722

7701

BEЛИKИ ПPECЛAB

Суха река

1

108

1

3 744,0

2 620

7706

HИKOЛA KOЗЛEBO

Красен дол

1

139

1

4 492,8

3 144

7801

БOЛЯPOBO

Мамарчево, Малко Шарково, Воден, Крайново, Странджа, Ружица, Вълчи извор, Горска Поляна, Ситово, Иглика, Шарково, Попово, Дъбово, Камен Връх, Деница, Оман, Златиница, Голямо Крушево

18

1 868

8

45 676,8

31 974

7803

CTPAЛДЖA

Леярово

1

26

1

10 400,0

7 280

 

ОБЩО:

 

1 181

95 327

443

2 237 035,8

1 565 915


Промени настройката на бисквитките