Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 7 от 24.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 22 ЯНУАРИ 2020 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПРОМЕНИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЗА 2020 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С УЧРЕДЯВАНЕ НА ЕДНОЛИЧНО АКЦИОНЕРНО ХОЛДИНГОВО ДРУЖЕСТВО С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ В КАПИТАЛА "Б

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 ОТ 22 ЯНУАРИ 2020 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПРОМЕНИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО ЗА 2020 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С УЧРЕДЯВАНЕ НА ЕДНОЛИЧНО АКЦИОНЕРНО ХОЛДИНГОВО ДРУЖЕСТВО С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ В КАПИТАЛА "БЪЛГАРСКИ ВИК ХОЛДИНГ" - ЕАД, СОФИЯ

В сила от 24.01.2020 г.

Обн. ДВ. бр.7 от 24 Януари 2020г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Одобрява промени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2020 г. за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер 1 000 000 000 лв. за учредяване на еднолично акционерно холдингово дружество с държавно участие в капитала "Български ВиК холдинг" - ЕАД, София.

Чл. 2. Министърът на регионалното развитие и благоустройството да извърши съответните промени по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2020 г. и да уведоми министъра на финансите.

Чл. 3. Министърът на финансите да извърши произтичащите от чл. 1 промени по централния бюджет за 2020 г.

Чл. 4. (1) Средствата, постъпленията и плащанията на "Български ВиК холдинг" - ЕАД, София, се включват в Системата на единна сметка и в Системата за електронни бюджетни разплащания съгласно чл. 156 от Закона за публичните финанси по ред и в срокове, определени от министъра на финансите.

(2) За целите на отчетността и статистиката на публичните финанси средствата и операциите по ал. 1 се включват и се отчитат в консолидираната фискална програма като чужди средства.

Чл. 5. (1) След вписването на холдинговото дружество в търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел средствата по набирателната банкова сметка по чл. 166 от Търговския закон незабавно се превеждат за съхранение по сметка за чужди средства на Министерството на регионалното развитие и благоустройството до прилагането на чл. 4.

(2) След включването на средствата, постъпленията и плащанията на "Български ВиК холдинг" - ЕАД, София, в Системата на единна сметка и в Системата за електронни бюджетни разплащания средствата по ал. 1 се прехвърлят по сметка, определена от министъра на финансите по реда на чл. 4, ал. 1.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 4, т. 1 и чл. 156 от Закона за публичните финанси.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките