Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 30 от 31.III

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 52 ОТ 26 МАРТ 2020 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПРОМЕНИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА ЗА 2020 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С УВЕЛИЧАВАНЕ КАПИТАЛА НА ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 52 ОТ 26 МАРТ 2020 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПРОМЕНИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА ЗА 2020 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С УВЕЛИЧАВАНЕ КАПИТАЛА НА ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО

В сила от 31.03.2020 г.

Обн. ДВ. бр.30 от 31 Март 2020г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Одобрява промени по бюджета на Министерството на икономиката за 2020 г. за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер до 700 000 000 лв. за увеличаване капитала на "Българска банка за развитие" - АД, София, като средствата ще бъдат предоставяни на етапи в зависимост от нуждите за изпълнение на мерките за подпомагане на икономиката във връзка с епидемията от COVID-19 и предвиденото за това увеличаване на капитала на банката.

(2) Средствата от увеличаването на капитала на "Българска банка за развитие" - АД, да се използват за изпълнение на мерки за подпомагане на икономиката във връзка с епидемията от COVID-19, в т.ч. за издаване на портфейлни гаранции към банките, които да им позволят да предоставят по-гъвкави условия за бизнес кредити за определен период при определени условия и индивидуална преценка на всеки конкретен случай.

(3) Мерките за подпомагане на икономиката по ал. 2 и механизмът за тяхното изпълнение се приемат с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на икономиката след получаване на положително решение от Европейската комисия или на решение, че помощта не е държавна помощ по смисъла на чл. 107, ал. 1 от Договора за функционирането на Европейския съюз.

Чл. 2. Министърът на икономиката да извършва съответните промени по бюджета на Министерството на икономиката за 2020 г. на фактическа основа и да уведомява министъра на финансите.

Чл. 3. Министърът на финансите да извършва произтичащите от чл. 2 във връзка с чл. 1 промени по централния бюджет за 2020 г.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 4, т. 1 от Закона за публичните финанси.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на икономиката.

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките