Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 55 от 19.VI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-247 ОТ 2020 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА КУРСАНТИ, СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ В АКАДЕМИЯТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 Г. (ДВ, БР. 20 ОТ 2020 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-247 ОТ 2020 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА КУРСАНТИ, СТУДЕНТИ И ДОКТОРАНТИ В АКАДЕМИЯТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ЗА УЧЕБНАТА 2020/2021 Г. (ДВ, БР. 20 ОТ 2020 Г.)

В сила от 19.06.2020 г.
Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.55 от 19 Юни 2020г.

§ 1. В чл. 4 ал. 4 се изменя така:

"(4) Тестовете се провеждат присъствено или дистанционно."

§ 2. В чл. 14 ал. 1 и 2 се изменят така:

"(1) Кандидатите, подлежащи на специализиран подбор, подават документи в срок до последния работен ден на втората седмица от специализирания подбор включително съгласно определения график по чл. 13, ал. 1, като дипломите на завършилите средно образование през 2020 г. следва да се представят в АМВР в срок, определен от Главната комисия по приема, който се съобщава на интернет страницата на академията.

(2) Кандидатите, неподлежащи на специализиран подбор, подават документи в срок, определен със заповед на ректора на Академията на МВР, която се публикува на интернет страницата на Академията на МВР."

§ 3. В чл. 17 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Кандидатите се явяват по график пред експертна лекарска комисия по чл. 6, ал. 1, т. 2, буква "а" за специализирано медицинско освидетелстване от Централната експертна лекарска комисия в Медицинския институт - МВР. Графикът се утвърждава от директора на Медицинския институт - МВР, и се публикува на интернет страницата на Академията на МВР, а експертните заключения за годност се изпращат по служебен път в АМВР на комисията по чл. 7."

2. Алинея 4 се изменя така:

"(4) Проверката на физическата годност се провежда по график, утвърден от ректора на АМВР, който се публикува на интернет страницата на Академията на МВР, като се допускат само кандидати, преминали успешно специализирано медицинско освидетелстване."

3. Алинея 5 се изменя така:

"(5) Психологичното изследване се провежда по график, утвърден от директора на Института по психология на МВР, който се публикува на интернет страницата на Академията на МВР, като се допускат само кандидати, преминали успешно специализирано медицинско освидетелстване и проверка на физическа годност."

4. Алинея 7 се изменя така:

"(7) По изключение, при уважителни причини, явяване на специализиран подбор се допуска на дата извън утвърдените графици по ал. 3 - 5 включително, след решение на комисията по чл. 7."

§ 4. В чл. 27 ал. 2 се изменя така:

"(2) Конкурсният изпит-тест по чл. 4, ал. 2 се провежда в сградата на ректората на АМВР или дистанционно."

§ 5. Член 31 се изменя така:

"Чл. 31. (1) Резултатите от първото класиране се публикуват в 14-дневен срок от приключването на специализирания подбор.

(2) Записването след първо класиране се извършва на втория и третия работен ден след неговото публикуване."

§ 6. Член 32 се изменя така:

"Чл. 32. (1) Резултатите от второто класиране се публикуват в 5-дневен срок след първото.

(2) Записването след второ класиране се извършва на втория работен ден след неговото публикуване."

§ 7. В чл. 37 ал. 2 се изменя така:

"(2) Тестовете се провеждат в сградата на ректората на АМВР или дистанционно съгласно график, утвърден от ректора на Академията на МВР, който се публикува на интернет страницата на Академията на МВР."

§ 8. В чл. 39 се създават ал. 12 - 14:

"(12) При дистанционен тест, след неговото отваряне, системата отчита предварително зададеното време.

(13) Дистанционният тест приключва:

1. по желание на кандидата;

2. автоматично след изтичане на един час.

(14) Резултатите от дистанционния тест се отчитат на компютъра непосредствено след приключването му."

§ 9. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките