Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 7 от 26.I

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 16 ОТ 21 ЯНУАРИ 2021 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ДОКУМЕНТИТЕ, НЕОБХОДИМИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ЛИЦЕНЗИ ПО ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 270 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2012 Г. (ДВ, БР. 85 ОТ 2012 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 16 ОТ 21 ЯНУАРИ 2021 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ДОКУМЕНТИТЕ, НЕОБХОДИМИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ЛИЦЕНЗИ ПО ЗАКОНА ЗА ХАЗАРТА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 270 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2012 Г. (ДВ, БР. 85 ОТ 2012 Г.)

Обн. ДВ. бр.7 от 26 Януари 2021г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 1 думите "даване на разрешения за извършване на промени в тях от Държавната комисия по хазарта (ДКХ)" се заменят с "одобряване на промени в тях от изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП)".

§ 2. В чл. 2 се правят следните изменения:

1. В ал. 1, изречение първо думите "писмено искане по образец до ДКХ" се заменят с "писмено искане с приложение/я към него по образец до изпълнителния директор на НАП", в изречение второ абревиатурата "ДКХ" се заменя с "НАП" и в изречение трето думите "предоставяни от ДКХ, се обявяват на официалната електронна страница на ДКХ" се заменят с "предоставяни от НАП, се обявяват на интернет страницата на НАП".

2. В ал. 2, изречение първо думите "Закона за електронния документ и електронния подпис" се заменят със "Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги", а изречение второ се заличава.

3. Алинея 3 се изменя така:

"(3) Изпълнителният директор на НАП със заповед утвърждава образци на предвидените в наредбата писмени искания, декларации и справки. В случаите, когато е заявена услуга по електронен път, се попълва електронно искане. Електронното искане съдържа всички реквизити на утвърдения образец и допълнителни реквизити, отразяващи особеностите на електронното предоставяне на услугата съобразно изискванията на Наредбата за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги, приета с Постановление № 3 на Министерския съвет от 2017 г. (ДВ, бр. 5 от 2017 г.)."

§ 3. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1, изречение второ думата "официален" се заличава, а накрая се поставя запетая и се добавя "извършен съгласно изискванията на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа, утвърден с Постановление № 184 на Министерския съвет от 1958 г. (ДВ, бр. 73 от 1958 г.)".

2. В ал. 4 думите "чл. 33" се заменят с "чл. 23, ал. 3 и 4".

3. Алинея 6 се отменя.

4. Алинея 7 се изменя така:

"(7) Искателят трябва да посочи в електронното искане, че действа от името на получателя на административната услуга. Когато представителната власт не произтича от закона, обемът ѝ се установява от текста на електронното искане, като в този случай искателят носи наказателна отговорност за деклариране на неверни обстоятелства."

§ 4. В чл. 3а се правят следните изменения:

1. В ал. 1 думата "заявление" се заменя с "искане" и думата "заявлението" се заменя с "искането".

2. В ал. 2 думата "заявление" се заменя с "искане", думата "заявителя" се заменя с "искателя", а след думите "чл. 4" се поставя запетая и се добавя "ал. 1".

3. В ал. 3, изречение първо думата "Заявителят" се заменя с "Искателят" и думата "заявление" се заменя с "искане", а в изречение второ абревиатурата "ДКХ" се заменя с "НАП", думите "чл. 24, ал. 2" се заменят с "чл. 24" и навсякъде думата "заявлението" се заменя с "искането".

§ 5. В чл. 4 думите "или заявителят" се заличават, думата "притежават" се заменя с "притежава", а думите "чл. 33, ал. 7 и 8" се заменят с "чл. 23, ал. 8 и 9".

§ 6. В чл. 4а се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Изпълнителният директор на НАП приема и утвърждава правила за ползване на електронните административни услуги."

2. В ал. 2 думата "заявления" се заменя с "искания", а думите "Закона за електронния документ и електронния подпис" се заменят със "Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги".

§ 7. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) точка 3 се изменя така:

"3. документ за установяване на обстоятелствата относно съдимостта на физическите лица по чл. 8, ал. 1, т. 1 от Закона за хазарта:

а) за собствениците, съдружниците, акционерите с квалифицирано участие, управителите, прокуристите и членовете на контролните и управителните органи на искателя, които са чужди граждани, се представя свидетелство за съдимост, издадено по реда на Наредба № 8 от 2008 г. за функциите и организацията на дейността на бюрата за съдимост (ДВ, бр. 24 от 2008 г.) (Наредба № 8 от 2008 г.), а когато нямат личен номер на чужденец - свидетелство за съдимост или друг официален документ за удостоверяване на липсата на предходно осъждане, издаден съгласно националното им законодателство не по-рано от 6 месеца от датата на представянето му, или декларация за липса на осъждане, когато съгласно националното им законодателство не се издава такъв документ;

б) за собствениците, съдружниците, акционерите с квалифицирано участие, управителите, прокуристите и членовете на контролните и управителните органи на искателя, които са български граждани, родени в страната, се представя копие от личната карта или декларация относно данните от личната карта с цел служебно установяване на обстоятелствата относно съдимостта им чрез издаване на електронно служебно свидетелство за съдимост по реда на чл. 35б от Наредба № 8 от 2008 г.;"

б) в т. 4:

аа) в основния текст накрая се добавя "от лицата по т. 3";

бб) в буква "г" се създава изречение второ: "когато лицето заема висша публична длъжност по смисъла на чл. 6, ал. 1 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и е задължено да подава декларации по реда на чл. 35 от същия закон, обстоятелството се посочва в декларацията и тя не се попълва;"

в) в т. 7, буква "б" думите "обхващащ периода, посочен в декларациите по т. 4, букви "б" и "д" се заменят с "актуален към последния ден от месеца, предхождащ месеца, в който се подава искането";

г) точка 8 се изменя така:

"8. правила, изготвени въз основа на условията, изискванията и правилата на наредбите по чл. 17, ал. 3, т. 1 - 4 от ЗХ;"

д) точки 9 и 10 се отменят.

2. Създава се ал. 3:

"(3) Към искането за първоначален лиценз искателят може да представи документи, доказващи извършването на инвестициите за организиране на хазартните игри, в размерите, определени в чл. 5, ал. 1, съответно в чл. 26, ал. 4 от ЗХ. Такива документи могат да бъдат: документи, доказващи придобиването, в това число чрез финансов лизинг, на активи и разходи съгласно § 1, т. 19 от допълнителната разпоредба на ЗХ, пряко свързани с организирането на хазартната игра."

3. Създава се ал. 4:

"(4) Ако при проверката и проучването по искането се установи, че за собствениците, съдружниците, акционерите с квалифицирано участие, управителите, прокуристите и членовете на контролните и управителните органи на искателя, които са български граждани, включително български граждани, родени в чужбина, не е възможно издаване на електронно служебно свидетелство за съдимост, от искателя се изисква декларация относно данните, посочени в чл. 35, ал. 1 и 4 от Наредба № 8."

§ 8. Член 6 се изменя така:

"Чл. 6. За потвърждаване извършването на инвестициите в случаите, когато има решение за издаване на първоначален лиценз и е определен срок за извършване на инвестиции, се подава искане по образец, одобрен от изпълнителния директор на НАП, към което се прилагат следните документи:

1. документи, доказващи придобиването, в това число чрез финансов лизинг, на активи и разходи съгласно § 1, т. 19 от допълнителната разпоредба на ЗХ, пряко свързани с организирането на хазартната игра по издаденото решение за издаване на първоначален лиценз; такива документи могат да бъдат: нотариални актове за придобиване право на собственост, договори, фактури за извършени плащания, финансови отчети, счетоводни сметки и др.;

2. документ за платена държавна такса за разглеждане на документите."

§ 9. Член 7 се изменя така:

"Чл. 7. (1) За издаване на лиценз за организиране на традиционна лотарийна игра и томбола освен документите по чл. 5, ал. 1 се подават и следните документи:

1. нотариално заверена декларация по образец за обстоятелствата по чл. 15, ал. 2 от ЗХ по отношение на благотворителната цел на томболите - оригинал;

2. образци (цветни макети - лице и гръб) на фишове, билети и други удостоверителни знаци за участие в лотарийна игра или томбола, върху които задължително са посочени издателят и обстоятелствата по чл. 10б, т. 1 от ЗХ (в 3 екземпляра) - оригинал;

3. план-сметка за приходите от залози и разходите за печалби.

(2) По искане на изпълнителния директор на НАП се представят и:

1. писмено съгласие на всички съсобственици, когато помещенията, в които са разположени пунктовете за приемане на залози и изплащане на печалби, са съсобствени;

2. когато обектът се намира в жилищна сграда в режим на етажна собственост - решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост, за съгласие да се организират хазартни игри;

3. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и помещенията, в които са разположени пунктовете; когато данните не са вписани в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо;

4. предварителен договор, сключен между искателя и лице подизпълнител, за условията за приемане на залози и изплащане на печалби в пункта."

§ 10. Член 8 се изменя така:

"Чл. 8. За издаване на лиценз за организиране на моментна лотарийна игра, тото и лото игри и техните разновидности освен документите по чл. 5, ал. 1 се подават и следните документи:

1. технически и функционални характеристики на системите по чл. 59, ал. 5 от ЗХ по отношение на моментните лотарийни игри, съответно по чл. 55, ал. 4 от ЗХ по отношение на тото и лото игри и техните разновидности (в 2 екземпляра) - оригинал;

2. нотариално заверено писмено съгласие на всички съсобственици, когато помещенията, в които са разположени пунктовете за приемане на залози и изплащане на печалби, са съсобствени;

3. образци (цветни макети - лице и гръб) на фишове, билети и други удостоверителни знаци за участие в тото и лото игри или техните разновидности, върху които задължително са посочени издателят и обстоятелствата по чл. 10б, т. 1 от ЗХ (в 3 екземпляра) - оригинал;

4. план-сметка за приходите от залози и разходите за печалби;

5. списък на игралното оборудване, съдържащ данни най-малко за: наименованието, типа, модификацията, броя, производствените номера, производител, година на производство на игралното оборудване - по отношение на тото и лото игри и техните разновидности.

(2) По искане на изпълнителния директор на НАП се представят и:

1. когато обектът се намира в жилищна сграда в режим на етажна собственост - решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост, за съгласие да се организират хазартни игри;

2. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и/или документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и/или помещенията, в които са разположени пунктовете; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо;

3. договор, сключен между искателя и лице подизпълнител, за условията за приемане на залози и изплащане на печалби в пункта - в случаите, когато в дейността участват подизпълнител/подизпълнители."

§ 11. В чл. 9 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 1 се отменя.

2. В т. 5 след думите "разрешение за ползване" се добавя "за обект с предназначение организиране на хазартни игри".

3. В т. 13 след думата "разновидности" се поставя запетая и се добавя "върху които задължително са посочени издателят и обстоятелствата по чл. 10б, т. 1 от ЗХ".

4. Създават се т. 15 и 16:

"15. когато обектът се намира в жилищна сграда в режим на етажна собственост - решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост, за съгласие да се организират хазартни игри;

16. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и/или документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и/или помещенията, в които са разположени игралните зали; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо."

§ 12. Член 10 се изменя така:

"Чл. 10. (1) За издаване на лиценз за организиране и провеждане на хазартни игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета освен документите по чл. 5, ал. 1 се подават и следните документи:

1. технически и функционални характеристики на системите по чл. 60, ал. 5 от ЗХ (в 2 екземпляра) - оригинал;

2. нотариално заверено писмено съгласие на всички съсобственици, когато помещенията, в които са разположени пунктовете за приемане на залози и изплащане на печалби, са съсобствени;

3. образци (цветни макети - лице и гръб) на фишове, билети и други удостоверителни знаци за участие в хазартните игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, върху които задължително са посочени издателят и обстоятелствата по чл. 10б, т. 1 от ЗХ (в 3 екземпляра) - оригинал.

(2) По искане на изпълнителния директор на НАП се представят и:

1. когато обектът се намира в жилищна сграда в режим на етажна собственост - решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост, за съгласие да се организират хазартни игри;

2. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и/или документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и/или помещенията, в които са разположени пунктовете; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо;

3. договор, сключен между искателя и лице подизпълнител, за условията за приемане на залози и изплащане на печалби в пункта в случаите, когато в дейността участват подизпълнител/подизпълнители."

§ 13. В чл. 11 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 1 се отменя.

2. В т. 5 след думата "факти" се поставя запетая и се добавя "върху които задължително са посочени издателят и обстоятелствата по чл. 10б, т. 1 от ЗХ".

3. Създават се т. 8, 9 и 10:

"8. когато обектът се намира в жилищна сграда в режим на етажна собственост - решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост, за съгласие да се организират хазартни игри;

9. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и/или документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и/или помещенията, в които са разположени пунктовете; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо;

10. предварителен договор, сключен между искателя и лице подизпълнител, за условията за приемане на залози и изплащане на печалби в пункта - в случаите, когато в дейността участват подизпълнител/подизпълнители."

§ 14. В чл. 12 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 6 след думите "разрешение за ползване" се добавя "за обект с предназначение организиране на хазартни игри".

2. Създават се т. 13 и 14:

"13. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и помещенията, в които ще се организират хазартните игри; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо;

14. когато обектът се намира в жилищна сграда в режим на етажна собственост - решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост, за съгласие да се организират хазартни игри."

§ 15. В чл. 13 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 5 след думите "разрешение за ползване" се добавя "за обект с предназначение организиране на хазартни игри".

2. Точка 11 се изменя така:

"11. договор за охрана на игралното казино, сключен с лице, притежаващо валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност;".

3. В т. 12 накрая се добавя "и джакпот системите".

4. В т. 16 думите "чл. 22" се заменят с "чл. 17".

5. Създават се т. 17 и 18:

"17. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и помещенията, в които ще се организират хазартните игри; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо;

18. когато обектът се намира в жилищна сграда в режим на етажна собственост - решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост, за съгласие да се организират хазартни игри."

§ 16. В чл. 14, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 1, буква "б" абревиатурата "ДКХ" и запетаята след нея се заличават.

2. Точка 3 се изменя така:

"3. документи, удостоверяващи произхода, собствеността или друго правно основание за ползване на игралния софтуер, включително централната компютърна система, системите за онлайн залагания, комуникационно оборудване, включително контролния локален сървър, когато такъв е наличен;".

3. Създават се т. 9 и 10:

"9. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и помещенията, в които е разположена централната компютърна система, съответно контролният локален сървър; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо;

10. копие на документ за упълномощаване на представител на дружеството по чл. 4, ал. 1, т. 1 от ЗХ, когато искателят е регистриран в друга държава - членка на Европейския съюз, в друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или в Конфедерация Швейцария, съгласно изискванията на чл. 6, ал. 1, т. 6 от ЗХ."

§ 17. В чл. 17 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) точка 3 се изменя така:

"3. документ, удостоверяващ липсата на обстоятелства по чл. 8, ал. 1, т. 1 от ЗХ:

а) за собствениците, съдружниците, акционерите с квалифицирано участие, управителите, прокуристите и членовете на контролните и управителните органи на искателя, които са чужди граждани, се представя свидетелство за съдимост, издадено по реда на Наредба № 8 от 2008 г., а когато нямат личен номер на чужденец - свидетелство за съдимост или друг официален документ за удостоверяване на липсата на предходно осъждане, издаден съгласно националното им законодателство не по-рано от 6 месеца от датата на представянето му, или декларация за липса на осъждане, когато съгласно националното им законодателство не се издава такъв документ;

б) за собствениците, съдружниците, акционерите с квалифицирано участие, управителите, прокуристите и членовете на контролните и управителните органи на искателя, които са български граждани, родени в страната, се представя копие от личната карта или декларация относно данните от личната карта с цел служебно установяване на обстоятелствата относно съдимостта им чрез издаване на електронно служебно свидетелство за съдимост по реда на чл. 35б от Наредба № 8 от 2008 г.;"

б) в т. 4, в основния текст накрая се добавя "от лицата по т. 3";

в) в т. 6, буква "б" думите "обхващащ периода, посочен в декларациите по т. 4, букви "б" и "д" се заменят с "актуален към последния ден от месеца, предхождащ месеца, в който се подава искането";

г) създава се т. 12:

"12. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и помещенията, в които ще се осъществяват хазартните дейности; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо."

2. Създава се ал. 3:

"(3) Към искането за първоначален лиценз искателят може да представи документи, доказващи извършването на инвестициите за организиране на хазартните игри, в размерите, определени в чл. 5, ал. 1, съответно в чл. 26, ал. 4 от ЗХ. Такива документи могат да бъдат: документи, доказващи придобиването, в това число чрез финансов лизинг, на активи и разходи съгласно § 1, т. 19 от допълнителната разпоредба на ЗХ, пряко свързани с организирането на хазартната игра."

3. Създава се ал. 4:

"(4) Ако при проверката и проучването по искането се установи, че за собствениците, съдружниците, акционерите с квалифицирано участие, управителите, прокуристите и членовете на контролните и управителните органи на искателя, които са български граждани, включително български граждани, родени в чужбина, не е възможно издаване на електронно служебно свидетелство за съдимост, от искателя се изисква декларация относно данните, посочени в чл. 35, ал. 1 и 4 от Наредба № 8 от 2008 г."

§ 18. Член 18 се изменя така:

"Чл. 18. За потвърждаване извършването на инвестициите в случаите, когато има решение за издаване на първоначален лиценз и е определен срок за извършване на инвестиции, се подава искане по образец, одобрен от изпълнителния директор на НАП, към което се прилагат следните документи:

1. документи, доказващи придобиването, в това число чрез финансов лизинг, на активи и разходи, съгласно § 1, т. 19 от допълнителната разпоредба на ЗХ, пряко свързани с организирането на хазартната дейност по издаденото решение за издаване на първоначален лиценз; такива документи могат да бъдат: договори, фактури за извършени плащания, финансови отчети, счетоводни сметки и др.;

2. документ за платена държавна такса за разглеждане на документите."

§ 19. В чл. 20 се правят следните изменения и допълнения:

1. Създава се нова ал. 4:

"(4) Към документите по ал. 3, по искане на изпълнителния директор на НАП, се представят и:

1. писмено съгласие на всички съсобственици, когато помещенията, в които са разположени пунктовете за приемане на залози и изплащане на печалби, са съсобствени;

2. когато обектът се намира в жилищна сграда в режим на етажна собственост - решение на общото събрание на собствениците, взето по реда на Закона за управление на етажната собственост, за съгласие да се организират хазартни игри;

3. данни за идентификация в имотния регистър на документ за собственост и документ, удостоверяващ правното основание за ползване на сградите и помещенията, в които ще се организират хазартните игри; когато не могат да се представят данни за идентификация в имотния регистър, се представят съответните документи по изречение първо;

4. предварителен договор, сключен между искателя и лице подизпълнител, за условията за приемане на залози и изплащане на печалби в пункта, в случаите, когато в дейността участват подизпълнител/подизпълнители."

2. Досегашната ал. 4 става ал. 5 и в нея в основния текст думите "чл. 22, ал. 1, т. 11" се заменят с "чл. 17, ал. 1, т. 4".

3. Досегашната ал. 5 става ал. 6 и в нея се правят следните допълнения:

а) в т. 1 накрая се добавя "(в 3 екземпляра) - оригинал";

б) в т. 2 накрая се добавя "(в 3 екземпляра) - оригинал".

§ 20. В чл. 21 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2 думите "разделяне и отделяне" се заличават.

2. Създава се ал. 4:

"(4) При преобразуване чрез разделяне и отделяне дружеството, което ще бъде титуляр на лиценза, подава искане по чл. 39, ал. 5 от ЗХ за промяна на лиценза и издаване на удостоверение с отразяване на новия титуляр. Към искането се прилагат и следните документи:

1. декларация, че дружеството ще бъде титуляр на лиценза;

2. документите по чл. 19, ал. 1, т. 2 за новоизбраните лица, представляващи дружеството, което ще бъде титуляр на лиценза;

3. ако в резултат на преобразуването е настъпила промяна в съдружниците или акционерите, притежаващи квалифицирано участие, за тях се представят документите по чл. 19, ал. 2, т. 2;

4. документ за платена държавна такса за разглеждане на документи."

§ 21. В чл. 23 думите "чл. 36, ал. 3" се заменят с "чл. 36, ал. 4".

§ 22. В чл. 24 накрая се добавя "а в случаите на чл. 35, ал. 1, т. 3 от ЗХ се подава искане с нотариална заверка на подписа на законния/законните наследник/наследници".

§ 23. В заглавието на глава шеста думите "Държавната комисия по хазарта" се заменят с "Националната агенция за приходите".

§ 24. В чл. 25 се правят следните изменения:

1. В ал. 1:

а) в основния текст думите "Държавната комисия по хазарта" се заменят с "Националната агенция за приходите";

б) точка 1 се отменя.

2. В ал. 2 думите "Държавната комисия по хазарта" се заменят с "Националната агенция за приходите".

§ 25. В допълнителните разпоредби се правят следните изменения и допълнения:

1. Параграф 2 се отменя.

2. Създават се § 2а и 2б:

"§ 2а. "Лица, пряко свързани с управлението и провеждането на играта" са лица, заемащи ръководна длъжност по трудово правоотношение с организатора на хазартни игри или изпълняващи ръководна функция по гражданско правоотношение с организатора на хазартни игри, по силата на които правоотношения са длъжни да разработват механизма на дадена игра и/или да контролират нейното провеждане.

§ 2б. При представяне на изискуем частен документ се заличават личните данни и информацията, представляваща търговска тайна, ако същите не са необходими за разкриване и проверка съгласно ЗХ или наредбата."

§ 26. В заключителната разпоредба в § 3 след думите "чл. 8, ал. 5" се поставя запетая и се добавя "чл. 15, ал. 2, чл. 17, ал. 3, т. 5, чл. 37, ал. 2 и 4 и чл. 38, ал. 3".

Промени настройката на бисквитките