Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 16 от 23.II

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 54 ОТ 18 ФЕВРУАРИ 2021 Г. ЗА ОТКРИВАНЕ НА ИНСТИТУТ ЗА УСТОЙЧИВ ПРЕХОД И РАЗВИТИЕ В СТРУКТУРАТА НА ТРАКИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ - СТАРА ЗАГОРА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 54 ОТ 18 ФЕВРУАРИ 2021 Г. ЗА ОТКРИВАНЕ НА ИНСТИТУТ ЗА УСТОЙЧИВ ПРЕХОД И РАЗВИТИЕ В СТРУКТУРАТА НА ТРАКИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ - СТАРА ЗАГОРА

Обн. ДВ. бр.16 от 23 Февруари 2021г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Открива Институт за устойчив преход и развитие в структурата на Тракийския университет - Стара Загора.

Чл. 2. Органи за управление на института са управителен съвет и директор.

Чл. 3. (1) Управителният съвет се състои от 10 членове - по един представител на Тракийския университет - Стара Загора, Техническия университет - София, Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски" и община Стара Загора, по двама представители на национално представителните организации на работодателите и на национално представителните организации на работниците и служителите и двама външни независими експерти, определени съответно от министъра на образованието и науката и министъра на енергетиката.

(2) Директорът на института участва в заседанията на управителния съвет без право на глас.

Чл. 4. Ректорът на Тракийския университет - Стара Загора, назначава и освобождава от длъжност директора на института по предложение на управителния съвет.

Чл. 5. По предложение на управителния съвет на института Академичният съвет на Тракийския университет - Стара Загора, приема правилник за устройството и дейността на института.


Заключителни разпоредби

§ 1. Параграф единствен. Постановлението се приема на основание чл. 9, ал. 3, т. 3 от Закона за висшето образование.

Промени настройката на бисквитките