Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 31 от 14.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 144 ОТ 9 АПРИЛ 2021 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 207 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. (ДВ, БР. 60 ОТ 2014 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 144 ОТ 9 АПРИЛ 2021 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 207 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. (ДВ, БР. 60 ОТ 2014 Г.)

Обн. ДВ. бр.31 от 14 Април 2021г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 6 ал. 4 и 5 се отменят.

§ 2. В чл. 45, ал. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 5 думите "и контрол по спазване на правилата за движение в района на международните летища" се заличават.

2. Създава се т. 13:

"13. контрол по спазване на правилата за движение в района на международните летища, както и проверка по отношение на контрола по спазване на правилата за движение в автоматизираната информационна система на МВР за невръчени електронни фишове, тяхното връчване и за проверка за наложени наказания глоба, които са незаплатени в срока за доброволно плащане и предоставяне на възможност за заплащане на глобите на място в зоните на граничните контролно-пропускателни пунктове, изградени на международни шосейни пътища."

§ 3. В чл. 59, ал. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. В т. 16 думите "оперативно сътрудничество със структурите" се заменят със "сътрудничество с институциите и органите".

2. Създава се т. 17:

"17. предоставяне на международна помощ по линия на Механизма за гражданска защита на Съюза съгласно Решение 1313/2013/ЕС на Европейския парламент и на Съвета (ОВ, L 347 от 20 декември 2013 г.), включително чрез създаване и поддържане в готовност на модули, други способи за реагиране и експерти."

§ 4. В чл. 73, ал. 2 думите "както охрана на лица" се заменят с "и дейности по охрана на лица" и запетаята пред тях се заличава.

§ 5. В чл. 96а се правят следните изменения и допълнения:

1. Точки 1 - 5 се изменят така:

"1. подпомага ръководството на МВР при разработването на стратегическите приоритети, програми, цели и задачи, които са свързани с дейността на министерството;

2. организира и участва в стратегическото планиране и осъществява мониторинг, методическо ръководство и контрол по изготвянето и отчитането на стратегически документи от структурите на МВР;

3. участва в разработването, координира и отчита стратегии, програми, планове и мерки на министерството, както и други национални стратегически документи за осъществяване на политиките на МВР;

4. разработва и отчита изпълнението на приоритетите и дейностите на МВР, които са включени в Програмата на правителството;

5. разработва ежегодните цели за дейността на МВР по чл. 33а от Закона за администрацията и изготвя отчет за тяхното изпълнение;".

2. Създава се нова т. 6:

"6. подпомага ръководството на МВР при участието в консултативни съвети по чл. 21 от Закона за администрацията;".

3. Досегашните т. 6 - 11 стават съответно т. 7 - 12.

4. Досегашните т. 12 и 13 се отменят.

5. Точка 17 се изменя така:

"17. организира спазването на сроковете за изпълнението на задачи, които са поставени от ръководството на МВР;".

§ 6. В чл. 105, ал. 2 се създава т. 10:

"10. за длъжности за лица, които работят по трудово правоотношение - за подпомагане на дейностите по управление и/или изпълнение на програми и проекти, финансирани със средства, предоставени на МВР от фондове на Европейския съюз и от други международни програми и договори или осигурени финансови средства по бюджета на МВР за съответната година."

Промени настройката на бисквитките