Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 35 от 27.IV

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА РЕГИОНАЛНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ (ДВ, БР. 9 ОТ 2018 Г.)

 

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА РЕГИОНАЛНИТЕ ЦЕНТРОВЕ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОЦЕСА НА ПРИОБЩАВАЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ (ДВ, БР. 9 ОТ 2018 Г.)

Издаден от министъра на образованието и науката

Обн. ДВ. бр.35 от 27 Април 2021г.

§ 1. В чл. 11, т. 3 думите "Наредба № 12 от 2016 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти - ДВ, бр. 75 от 2016 г." се заменят с "Наредба № 15 от 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти - ДВ, бр. 61 от 2019 г.".

§ 2. В глава втора се създава чл. 11а:

"Чл. 11а. Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - София-град, може да изпълнява функции и дейности на национално равнище, свързани с подпомагане на Министерството на образованието и науката при организирането и координирането на дейностите по осигуряване на допълнителната подкрепа за личностно развитие на децата и учениците, чрез консултиране и методическа подкрепа на регионалните центрове в страната."

§ 3. Създава се чл. 16а:

"Чл. 16а. Директорът на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - София-град, може да осъществява методическа подкрепа на национално равнище на директорите на регионалните центрове в страната и да подпомага координирането на дейността им по отношение на планирането и организирането на допълнителната подкрепа за личностно развитие на децата и учениците."

§ 4. В чл. 20 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2

"(2) Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - София-град, подпомага Министерството на образованието и науката при координацията на регионалните центрове в страната по отношение на изготвянето на плана по ал. 1."

§ 5. Създава се чл. 29:

"Чл. 29. Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование - София-град, поддържа информация за броя на педагогическите специалисти, които осъществяват допълнителна подкрепа за личностно развитие на децата и учениците, и препоръчва дейности за повишаване на квалификацията им."

Промени настройката на бисквитките