Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 56 от 6.VII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 209 ОТ 1 ЮЛИ 2021 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРАНСФЕРИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ ЗА 2021 Г. ЧРЕЗ ТРАНСФЕР ОТ ПРЕДПРИЯТИЕТО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 209 ОТ 1 ЮЛИ 2021 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРАНСФЕРИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ ЗА 2021 Г. ЧРЕЗ ТРАНСФЕР ОТ ПРЕДПРИЯТИЕТО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА

В сила от 06.07.2021 г.

Обн. ДВ. бр.56 от 6 Юли 2021г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Одобрява допълнителни трансфери в размер 8 584 747 лв. по бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2021 г. за нуждите на Изпълнителната агенция по околна среда за разплащане на договори, свързани с изпълнението на проект "Анализи и проучвания на видове и природни местообитания, предмет на докладване по чл. 17 от Директивата на местообитанията и чл. 12 от Директивата за птиците", финансиран по Оперативна програма "Околна среда".

Чл. 2. Средствата по чл. 1 да се осигурят за сметка на средствата, постъпили по сметката на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда преди 24 юни 2016 г., представляващи остатък от приходите от продажба на квоти за емисии на парникови газове от инсталации чрез търг съгласно Закона за ограничаване изменението на климата.

Чл. 3. Министърът на околната среда и водите да извърши съответните промени по бюджета на Министерството на околната среда и водите за 2021 г. и да уведоми министъра на финансите.

Чл. 4. В срок от 10 работни дни от възстановяването на средствата от страна на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" по бюджета на Изпълнителната агенция по околна среда средствата в размер 8 584 747 лв. да бъдат възстановени при източника на финансиране по бюджета на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание § 13 от заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за пчеларството (ДВ, бр. 13 от 2021 г.).

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на околната среда и водите.

§ 3. Постановлението влиза в сила от датата на обнародването му в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките