Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 68 от 17.VIII

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА ОТНОСНО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ НА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЗАЩИТЕНАТА ТЕРИТОРИЯ "КОЛОКИТА" В ПОЛУОСТРОВ "БУДЖАКА", ПОПАДАЩ В ТЕРИТОРИАЛН

 

РЕШЕНИЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ФАКТИ И ОБСТОЯТЕЛСТВА ОТНОСНО НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ НА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЗАЩИТЕНАТА ТЕРИТОРИЯ "КОЛОКИТА" В ПОЛУОСТРОВ "БУДЖАКА", ПОПАДАЩ В ТЕРИТОРИАЛНИЯ ОБХВАТ НА ОБЩИНА СОЗОПОЛ

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.68 от 17 Август 2021г.

Народното събрание на основание чл. 79, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 36 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Създава Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на защитената територия "Колокита" в полуостров "Буджака", попадащ в териториалния обхват на община Созопол, относно:

1.1. Комисията да провери и установи в срок кое правителство, кога и защо променя плана за управление на защитената територия "Колокита" в полуостров "Буджака", вследствие на което се застроява защитената територия и се нанасят необратими щети за околната среда.

1.2. Комисията да установи всички факти и обстоятелства около законосъобразността на строителството в зона 2, която обхваща полуостров "Буджака" и попада в териториалния обхват на община Созопол, и зона 1, която е изцяло защитена територия и обхваща фиордите и скалите на защитената територия "Колокита" в полуостров "Буджака".

2. Комисията да извърши необходимите действия в срок от 3 месеца и да представи доклад.

3. Комисията се състои от 12 членове, създава се на паритетен принцип, по двама народни представители от всяка парламентарна група.

4. Избира председател, заместник-председател и членове:

Председател: Джевдет Ибрям Чакъров

Заместник-председател: Любен Любенов Дилов

Членове: Тошко Йорданов Хаджитодоров

Станислав Светозаров Балабанов

Младен Николов Шишков

Веска Маринова Ненчева

Тодор Байчев Байчев

Димитър Георгиев Найденов

Калоян Милков Янков

Севим Исмаил Али

Меглена Хари Гунчева

Живко Иванов Табаков

-------------------------

Решението е прието от 46-ото Народно събрание на 11 август 2021 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките