Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 24 от 25.III

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 32 ОТ 18 МАРТ 2022 Г. ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ И СТОЛОВЕ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 235 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2008 Г. (ДВ, БР. 86 ОТ 2008 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 32 ОТ 18 МАРТ 2022 Г. ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ И СТОЛОВЕ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 235 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2008 Г. (ДВ, БР. 86 ОТ 2008 Г.)

В сила от 25.03.2022 г.

Обн. ДВ. бр.24 от 25 Март 2022г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В допълнителните разпоредби се създава § 5а:

"§ 5а. (1) При наличие на свободни места висшите училища и "Студентски столове и общежития" - ЕАД, имат право да настаняват в студентските общежития и лица извън определените в тази наредба, ако това е предвидено в акт на Министерския съвет.

(2) Лицата по ал. 1 се настаняват при условия и по ред, определени от ректора на висшето училище, съгласувано със студентския съвет, или от изпълнителния директор на "Студентски столове и общежития" - ЕАД, съгласувано с Националното представителство на студентските съвети.

(3) Лицата по ал. 1 не заплащат наем, депозит и/или други плащания за консумативи, когато в акт на Министерския съвет е предвидено осигуряване на финансови средства за покриване на разходи за настаняването им.

(4) Извън случаите по ал. 3 по решение на ректора, съгласувано със студентския съвет, или по решение на изпълнителния директор, съгласувано с Националното представителство на студентските съвети, лицата по ал. 1 може да бъдат освободени от заплащане на месечен наем, депозити и други плащания за консумативи. В тези случаи финансовите средства за покриване на разходите за настаняване на лицата по ал. 1 се осигуряват от висшето училище, съответно от "Студентски столове и общежития" - ЕАД.

(5) Срокът за ползване на студентските общежития от лицата по ал. 1 се определя така, че да се осигурят свободни места в настанителните кампании за лицата по чл. 4, ал. 5, чл. 13, ал. 1 и чл. 15, ал. 2.

(6) Правото за ползване на студентските общежития на лицата по ал. 1 се прекратява при условията на чл. 19, т. 1 и 5, както и при условия или с изтичане на срок, определени в акта на Министерския съвет по ал. 1.

(7) Настанените в студентски общежития лица по ал. 1 имат правата и задълженията и носят имуществената отговорност по раздел III, с изключение на правата по чл. 20, т. 4 - 7."

Заключителни разпоредби

§ 2. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките