Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 49 от 30.VI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-18 ОТ 20.07.2009 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЕДНОКРАТНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА СЛУЖБА В ДРУГО НАСЕЛЕНО МЯСТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА (ДВ, БР

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-18 ОТ 20.07.2009 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ЕДНОКРАТНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ПРЕМЕСТВАНЕ НА СЛУЖБА В ДРУГО НАСЕЛЕНО МЯСТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА (ДВ, БР. 63 ОТ 2009 Г.)

В сила от 30.06.2022 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.49 от 30 Юни 2022г.

§ 1. В чл. 3, изречение първо след думите "и Българската армия, а за" се добавя "военнослужещите по чл. 7 и".

§ 2. Член 7 се изменя така:

"Чл. 7. (1) На военнослужещите, приети в дневна форма на обучение в сержантски (старшински) колежи в страната, обезщетението при преместване се определя, начислява и изплаща в размерите на чл. 1 от формированието, където се води на доволствие военнослужещият.

(2) След завършване на дневната форма на обучение на военнослужещите, които не са се възползвали от правото си по ал. 1, се изплаща обезщетение при преместване в размерите на чл. 1 при назначаване на длъжности в населено място, различно от последното им местослужене преди вземането им в специален щат."

§ 3. В чл. 10, ал. 7 след думите "в което е назначен" се добавя "или се води на отчет и доволствие".

§ 4. В чл. 12, ал. 1 се създава изречение второ: "В случаите по чл. 7, ал. 1 разходите са за сметка на военното формирование, където се води на доволствие военнослужещият."

Заключителни разпоредби

§ 5. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките