Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 78 от 30.IX

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА (ДВ, БР. 23 ОТ 2019 Г.)

 

ПРАВИЛНИК ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА НА ИНФОРМАЦИОННИЯ ЦЕНТЪР НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА (ДВ, БР. 23 ОТ 2019 Г.)

В сила от 30.09.2022 г.
Издаден от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.78 от 30 Септември 2022г.

§ 1. В чл. 5 ал. 2 се изменя така:

"(2) Ръководството на центъра се състои от директор, заместник-директор по административната част, заместник-директор по художественотворческата част и главен юрисконсулт."

§ 2. В чл. 7 ал. 3 се изменя така:

"(3) Функциите и правомощията на директора на центъра в негово отсъствие от страната, при невъзможност да ги изпълнява в цялост или частично или когато ползва законоустановен отпуск, се изпълняват от определен с негова писмена заповед заместник-директор за всеки конкретен случай."

§ 3. В чл. 8 се създават нови т. 4, 5 и 6:

"4. осъществява предварителен контрол за законосъобразност по чл. 13, ал. 3, т. 5 от Закона за финансово управление и контрол в публичния сектор на всички документи и действия, свързани с финансовата дейност в центъра;

5. осъществява проверки преди вземането на решения за поемане на задължения и извършване на разход на бюджетни средства;

6. изразява мнение относно законосъобразността на предложенията за поемане на задължения или извършване на разходи."

§ 4. Член 8а се отменя.

Заключителни разпоредби

§ 5. Правилникът влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките