Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 82 от 14.X

РЕШЕНИЕ № 1565-НС ОТ 10 ОКТОМВРИ 2022 Г. ОТНОСНО ОБЯВЯВАНЕ НА КОСТА ГЕОРГИЕВ СТОЯНОВ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В ТРЕТИ ИЗБОРЕН РАЙОН - ВАРНЕНСКИ, В ЧЕТИРИДЕСЕТ И ОСМОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

РЕШЕНИЕ № 1565-НС ОТ 10 ОКТОМВРИ 2022 Г. ОТНОСНО ОБЯВЯВАНЕ НА КОСТА ГЕОРГИЕВ СТОЯНОВ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В ТРЕТИ ИЗБОРЕН РАЙОН - ВАРНЕНСКИ, В ЧЕТИРИДЕСЕТ И ОСМОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Издадено от Централната избирателна комисия

Обн. ДВ. бр.82 от 14 Октомври 2022г.

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-53 от 10.10.2022 г. от Юлиян Каменов Губатов - регистриран кандидат под № 3 за народен представител от кандидатската листа на партия "Възраждане" в Трети изборен район - Варненски, с което иска да не бъде обявен за избран за народен представител в Трети изборен район - Варненски.

С Решение № 1564-НС от 7 октомври 2022 г. Юлиян Каменов Губатов е обявен за избран за народен представител от партия "Възраждане" в Трети изборен район - Варненски. Подаденото заявление следва да се счита като заявление от Юлиян Каменов Губатов да не встъпи в правомощията си, тъй като същото е подадено след приемането на Решение № 1564-НС от 7 октомври 2022 г. на ЦИК.

Въз основа на подаденото заявление от Юлиян Каменов Губатов същият следва да бъде заличен от листата на партия "Възраждане" в Трети изборен район - Варненски.

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-54 от 10.10.2022 г. от Светослав Тодоров Тодоров - регистриран кандидат под № 4 за народен представител от кандидатската листа на ПП "Възраждане" в Трети изборен район - Варненски, с което иска да бъде заличен от кандидатската листа на ПП "Възраждане" и да не бъде обявен за избран за народен представител в Трети изборен район - Варненски.

Заявлението е подадено след обявяване имената на избраните народни представители съгласно чл. 300, ал. 2 ИК и обявяване с Решение № 1560-НС от 6.10.2022 г. на списък А и Б, като следва срещу името на лицето в списък Б да се отбележи решението на ЦИК за необявяването му за избран за народен представител.

С оглед гореизложеното подалият заявление кандидат Светослав Тодоров Тодоров не следва да бъде обявен за избран за народен представител от листата на партия "Възраждане" в Трети изборен район - Варненски, в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 и чл. 302, ал. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия


РЕШИ:


Да не обявява за избран за народен представител от списък Б на кандидатите на партия "Възраждане" в Трети изборен район - Варненски, Светослав Тодоров Тодоров в произведените избори за народни представители на 2 октомври 2022 г.

Обявява за народен представител от Трети изборен район - Варненски, Коста Георгиев Стоянов под № 5 от листата на партия "Възраждане" на мястото на Юлиян Каменов Губатов.


Решението да се обнародва в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките