Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 104 от 30.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 487 ОТ 23 ДЕКЕМВРИ 2022 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФАТА ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ПО ЗАКОНА ЗА ЕКСПОРТНИЯ КОНТРОЛ НА ПРОДУКТИ, СВЪРЗАНИ С ОТБРАНАТА, И НА ИЗДЕЛИЯ И ТЕХНОЛОГИИ С ДВОЙНА УПОТРЕБА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 138

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 487 ОТ 23 ДЕКЕМВРИ 2022 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФАТА ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ПО ЗАКОНА ЗА ЕКСПОРТНИЯ КОНТРОЛ НА ПРОДУКТИ, СВЪРЗАНИ С ОТБРАНАТА, И НА ИЗДЕЛИЯ И ТЕХНОЛОГИИ С ДВОЙНА УПОТРЕБА, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 138 ОТ 2012 Г. (ДВ, БР. 52 ОТ 2012 Г.)

Обн. ДВ. бр.104 от 30 Декември 2022г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 1 се изменя така:

"1. за разглеждане на заявление за издаване на лиценз за износ и внос на продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;".

2. Създават се нови т. 2 - 5:

"2. за разглеждане на заявление за издаване на лиценз за транспортиране на продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;

3. за разглеждане на заявление за издаване на сертификат за получател на продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;

4. за разглеждане на заявление за издаване на удостоверение за регистрация за трансфер на продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;

5. за разглеждане на заявление за издаване на удостоверение за регистрация за брокерска дейност с продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;".

3. Досегашната т. 2 става т. 6 и се изменя така:

"6. за разглеждане на заявление за изменение и/или допълнение на лиценз за износ и внос на продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;".

4. Създават се нови т. 7 - 10:

"7. за разглеждане на заявление за изменение и/или допълнение на лиценз за транспортиране на продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;

8. за разглеждане на заявление за изменение и/или допълнение на сертификат за получател на продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;

9. за разглеждане на заявление за изменение и/или допълнение на удостоверение за регистрация за трансфер на продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;

10. за разглеждане на заявление за изменение и/или допълнение на удостоверение за регистрация за брокерска дейност с продукти, свързани с отбраната - 150 лв.;".

5. Досегашните т. 3 - 7 стават съответно т. 11 - 15.

6. Досегашната т. 8 става т. 16 и се изменя така:

"16. за издаване на изменен и/или допълнен лиценз за износ и внос на продукти, свързани с отбраната - 50 на сто от съответната такса за първоначално издаване;".

7. Създават се т. 17 - 20:

"17. за издаване на изменен и/или допълнен лиценз за транспортиране на продукти, свързани с отбраната - 50 на сто от съответната такса за първоначално издаване;

18. за издаване на изменен и/или допълнен сертификат за получател на продукти, свързани с отбраната - 50 на сто от съответната такса за първоначално издаване;

19. за издаване на изменено и/или допълнено удостоверение за регистрация за трансфер на продукти, свързани с отбраната - 50 на сто от съответната такса за първоначално издаване;

20. за издаване на изменено и/или допълнено удостоверение за регистрация за брокерска дейност с продукти, свързани с отбраната - 50 на сто от съответната такса за първоначално издаване."

§ 2. В чл. 3, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 1 се изменя така:

"1. за разглеждане на заявление за издаване на удостоверение за регистрация за износ и трансфер на изделия и технологии с двойна употреба - 50 лв.;".

2. Създава се нова т. 2:

"2. за разглеждане на заявление за издаване на удостоверение за регистрация за извършване на брокерска дейност с изделия и технологии с двойна употреба - 50 лв.;".

3. Досегашната т. 2 става т. 3 и се изменя така:

"3. за разглеждане на заявление за изменение и/или допълнение на регистрация за износ и трансфер на изделия и технологии с двойна употреба - 50 лв.;".

4. Създава се нова т. 4:

"4. за разглеждане на заявление за изменение и/или допълнение на регистрация за извършване на брокерска дейност с изделия и технологии с двойна употреба - 50 лв.;".

5. Досегашните т. 3 и 3а стават съответно т. 5 и 6.

6. Досегашната т. 4 става т. 7 и се изменя така:

"7. за издаване на изменено и/или допълнено удостоверение за регистрация за износ и трансфер на изделия и технологии с двойна употреба - 50 на сто от съответната такса за първоначално издаване;".

7. Създава се т. 8:

"8. за издаване на изменено и/или допълнено удостоверение за регистрация за извършване на брокерска дейност с изделия и технологии с двойна употреба - 50 на сто от съответната такса за първоначално издаване."

Промени настройката на бисквитките