Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 47 от 30.V

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-7 ОТ 17.05.2013 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ПЪТНИ ПАРИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И БЪ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-7 ОТ 17.05.2013 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ПЪТНИ ПАРИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ПРИ ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ ОТ ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК (ДВ, БР. 49 ОТ 2013 Г.)

В сила на 01.06.2023 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.47 от 30 Май 2023г.

§ 1. В чл. 2 се създава ал. 3:

"(3) Пътните пари по ал. 1 за цивилните служители се полагат само по основното правоотношение. Когато основното правоотношение е извън Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, пътните пари по ал. 1 се изплащат по допълнителното правоотношение, а когато допълнителните правоотношения в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия са повече от едно, пътните пари се изплащат по първото по време съществуващо допълнително правоотношение."

§ 2. Параграф 1 от допълнителната разпоредба се изменя така:

"§ 1. По смисъла на наредбата:

1. Членове на семейството са: съпруг/съпруга, ненавършили пълнолетие деца, включително и тези, които учат в редовна форма на обучение до навършване на 26-годишна възраст, ако не са сключили граждански брак.

2. Основно правоотношение е всяко правоотношение (трудово или служебно), което независимо от основанието, на което е възникнало, е съществувало преди сключването на следващото правоотношение."

Заключителни разпоредби

§ 3. Наредбата влиза в сила на 1.06.2023 г.

Промени настройката на бисквитките