Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 104 от 15.XII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-9 ОТ 2018 Г. ЗА РЕГИСТРИТЕ, ВОДЕНИ ОТ АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" (ДВ, БР. 94 ОТ 2018 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-9 ОТ 2018 Г. ЗА РЕГИСТРИТЕ, ВОДЕНИ ОТ АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ" (ДВ, БР. 94 ОТ 2018 Г.)

Издадена от министъра на финансите

Обн. ДВ. бр.104 от 15 Декември 2023г.

§ 1. В чл. 2, ал. 1, т. 2 думите "Митническо представителство" се заменят с "Предоставяне на профил за работа с митнически информационни системи".

§ 2. В глава втора в наименованието на раздел II думите "Митническо представителство" се заменят с "Предоставяне на профил за работа с митнически информационни системи".

§ 3. Член 10 се изменя така:

"Чл. 10. (1) Агенция "Митници" води и поддържа електронен регистър "Предоставяне на профил за работа с митнически информационни системи".

(2) Регистърът съдържа данни за икономическите оператори, които предоставят и/или получават профили за работа с митнически информационни системи, включително данни за:

1. срока на валидност на предоставянето;

2. статуса на предоставянето;

3. правата/профилите за достъп до информационни системи на Агенция "Митници" и Европейската комисия, които са предоставени и/или получени от икономическите оператори.

(3) Данните и обстоятелствата, свързани с предоставянето и получаването на профили за работа с митнически информационни системи, се подават само от лица, които са вписани в регистър "Единна регистрация на търговците за електронно общуване с Агенция "Митници" и Европейската комисия".

(4) Данните и обстоятелствата, свързани с предоставянето и получаването на профили за работа с митнически информационни системи, се подават и обменят между предоставящ и получаващ по електронен път през Е-портала на Агенция "Митници" и се вписват автоматично в регистъра.

(5) За всеки запис в регистъра се генерира уникален номер.

(6) Регистърът позволява търсенето, преглеждането, редактирането или анулирането на данни и обстоятелства по конкретен запис. Допустимо е конкретен запис относно предоставянето и получаването на профили за работа с митнически информационни системи да бъде деактивиран чрез анулиране при оттегляне или отказ на предоставяне и/или получаване от предоставящия или от получаващия. Конкретен запис за работа с митнически информационни системи става автоматично неактивен след изтичането на срока му на валидност по ал. 2, т. 1."

Промени настройката на бисквитките