Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 105 от 19.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 307 ОТ 15 ДЕКЕМВРИ 2023 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 54 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СТРУКТУРИ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 307 ОТ 15 ДЕКЕМВРИ 2023 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 54 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УСТРОЙСТВЕН ПРАВИЛНИК НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА И ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СТРУКТУРИ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА (ДВ, БР. 27 ОТ 2010 Г.)

В сила от 01.01.2024 г.

Обн. ДВ. бр.105 от 19 Декември 2023г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 се създава изречение второ: "Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на отбраната."

2. В ал. 2, в основния текст думите "второстепенен разпоредител с бюджет към" се заменят със "структура на пряко подчинение на".

§ 2. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 се създава изречение второ: "Директорът на Института по отбрана "Професор Цветан Лазаров" е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на отбраната."

2. В ал. 2, в основния текст думите "второстепенен разпоредител с бюджет към" се заменят със "структура на пряко подчинение на".

§ 3. В чл. 5б се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 се създава изречение второ: "Директорът на Центъра е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на отбраната."

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Центърът е структура на пряко подчинение на министъра на отбраната за осъществяване на информационната политика на Министерството на отбраната чрез възможностите на военните печатни, аудио-визуални и електронни средства за масова комуникация, като:

1. организира и осъществява мониторинг и анализ на информационната среда за ефекта от осъществяваната информационна политика, включително за наличие на хибридни информационни атаки и дезинформационни кампании, насочени срещу въоръжените сили и срещу политиката за национална сигурност и отбрана;

2. планира осъществяването на информационната политика на отбраната в интерес на изграждането и поддържането на модерни, боеспособни и мотивирани въоръжени сили, като прилага Стратегия за стратегически комуникации и План за стратегически комуникации, изготвени в Министерството на отбраната;

3. организира продукцията на информационно съдържание, което разпространява чрез Военния телевизионен канал, вестник "Българска армия" и чрез съвременните електронни форми на разпространение - уеб сайт, социални мрежи и софтуерни приложения."

§ 4. В чл. 6 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1 и в нея думите "юридицеско лице - второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на отбраната" и запетаята след тях се заменят с "юридическо лице".

2. Създава се ал. 2:

"(2) Директорът на Националния военноисторически музей - София, е второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на отбраната."

Заключителни разпоредби

§ 5. Постановлението влиза в сила от 1 януари 2024 г.

Промени настройката на бисквитките