Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 15 от 20.II

РЕШЕНИЕ ЗА НЕОБХОДИМИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ, ОБОРУДВАНЕ, ПУСКАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ И КАДРОВО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ДЕТСКА БОЛНИЦА ОТ "ЗДРАВНА ИНВЕСТИЦИОННА КОМПАНИЯ ЗА ДЕТСКА БОЛНИЦА" - ЕАД

 

РЕШЕНИЕ ЗА НЕОБХОДИМИТЕ ДЕЙСТВИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ, ОБОРУДВАНЕ, ПУСКАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ И КАДРОВО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ДЕТСКА БОЛНИЦА ОТ "ЗДРАВНА ИНВЕСТИЦИОННА КОМПАНИЯ ЗА ДЕТСКА БОЛНИЦА" - ЕАД

Издадено от Народното събрание

Обн. ДВ. бр.15 от 20 Февруари 2024г.

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 и чл. 52, ал. 3 от Конституцията на Република България и предвид Решение № 316 от 8 май 2020 г. на Министерския съвет на Република България, Решение № 868 от 2 ноември 2022 г. на Министерския съвет на Република България и Решение № 191 от 16 март 2023 г. на Министерския съвет на Република България


РЕШИ:


1. В 7-дневен срок от приемането на това решение министърът на здравеопазването да представи на Народното събрание отчет, изготвен след цялостен одит на извършените действия, постигнатите резултати и разходваните средства за дейностите за създаване, изграждане и оборудване на Национална детска болница от "Здравна инвестиционна компания за детска болница" - ЕАД.

2. В 30-дневен срок от приемането на това решение министърът на здравеопазването да представи на Народното събрание план за ускорено изграждане, оборудване и пускане в експлоатация на Национална детска болница от "Здравна инвестиционна компания за детска болница" - ЕАД, отговаряща на действащите стандарти за качество в областта на детското здравеопазване в Европейския съюз, включително програма за кадрово обезпечаване на структурите и звената в Националната детска болница.

3. След представянето на плана по т. 2 на Народното събрание министърът на здравеопазването ежемесечно да предоставя на Комисията по здравеопазването доклад за неговото изпълнение.

4. В срок до един месец от приемането на това решение министърът на здравеопазването да създаде специализирана интернет страница, на която да се публикува цялата информация, свързана с изграждането на Национална детска болница.

-------------------------

Решението е прието от 49-ото Народно събрание на 14 февруари 2024 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките