Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 32 от 8.IV

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ И ОБЩИНИ

 

МИНИСТЕРСТВО НА ИКОНОМИКАТА И ЕНЕРГЕТИКАТА

ЗАПОВЕД №РД-16-215 от 20 февруари 2014г.

На основание чл.56, ал.1 от Административнопроцесуалния кодекс (АПК) във връзка с чл.5, ал.5 от Устройствения правилник на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) и:

–заявление от „България Алфа“–ЕАД, София, с вх.№Е-26-Б-139/4.03.2013г. за предоставяне на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми, подземни богатства по чл.2, ал.1, т.1 от Закона за подземните богатства (ЗПБ) в площ „Русалско“, разположена на територията на области Кърджали и Смолян;

–заявление от „Евромакс сървисиз“–ЕООД, София, с вх.№Е-26-Е-325/4.11.2013г. за същата площ и същата група подземно богатство, постъпило в срока по чл.39, ал.1, т.3 ЗПБ;

–писмо от „Евромакс сървисиз“–ЕООД, София, с вх.№Е-26-Е-325/19.12.2013г. за отказ от подаденото заявление;

–писмо от „България Алфа“–ЕАД, София, с вх.№Е-26-Б-30/28.01.2014г. за отказ от подаденото заявление,

нареждам:

1. Прекратявам производството по предоставяне на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми, подземни богатства по чл.2, ал.1, т.1 ЗПБ, в площ „Русалско“, разположена на територията на области Кърджали и Смолян.

Фактически основания за прекратяване на производството

В МИЕ са постъпили писма, с които дружествата „Евромакс сървисиз“–ЕООД, София, и „България Алфа“–ЕАД, София, оттеглят подадените по-рано заявления за предоставяне на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми–минерали, подземни богатства по чл.2, ал.1, т.1 ЗПБ, в площ „Русалско“, разположена на територията на области Кърджали и Смолян.

Правни основания за прекратяване на производството:

Съгласно разпоредбата на чл.56, ал.1 АПК административният орган прекратява производството по искане на страната, по чиято инициатива то е започнало.

Член 65 ЗПБ предвижда, че разрешението за търсене и проучване и за проучване на подземни богатства влиза в сила от датата на сключване на договор. Отказът от заявление, когато производството по издаване на разрешение все още не е приключило с издаване на индивидуалния административен акт, следва да се разбира като липса на интерес от придобиване на правата, които са поискани за предоставяне от министъра на икономиката и енергетиката с разрешение за търсене и проучване на подземни богатства, и като искане за прекратяване на производството по предоставянето им, което изпълнява хипотезата на чл.56, ал.1 АПК.

Производството по предоставяне на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми, подземни богатства по чл.2, ал.1, т.1 ЗПБ, в площ „Русалско“, разположена на територията на области Кърджали и Смолян, се прекратява въз основа на изложените фактически и правни основания.

2. Контрола по изпълнение на заповедта възлагам на директора на дирекция „Природни ресурси и концесии“ към МИЕ.

На основание чл.61, ал.1 АПК заповедта подлежи на обжалване чрез министъра на икономиката и енергетиката пред Върховния административен съд по реда на глава десета, раздел ІV АПК в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ чрез МИЕ.

За министър: Ив. Айолов

2204

 

ЗАПОВЕД №РД-16-331 от 11 март 2014г.

На основание чл.7, ал.2, т.7 и чл.43, ал.3 и 4 от Закона за подземните богатства (ЗПБ) нареждам:

1. Да се проведе неприсъствен конкурс за предоставяне на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми, подземни богатства по чл.2, ал.1, т.1 ЗПБ, в площ „Орлица“ с размер 63,11 кв. км, разположена на територията на община Кирково, област Кърджали, с координати на граничните точки, приложение №1 към тази заповед.

2. Определям срок на разрешението: 3 години от датата на влизане в сила на договора за търсене и проучване.

3. Определям изисквания за минимални управленски и финансови възможности, които да притежават кандидатите за допускането им до участие в конкурса, приложение №2 към тази заповед.

4. Определям срок за провеждане на конкурса: до 90 дни от датата на обнародване на заповедта в „Държавен вестник“.

5. Определям срок за закупуване на конкурсните книжа: до 17ч. на 14-ия ден от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“. Конкурсните документи се получават в стая 904 на Министерството на икономиката и енергетиката, София, ул. Триадица 8, тел. 02/9263 164, след представяне на следните документи:

–копие от платежно нареждане за закупуване на конкурсните книжа на стойност 1500лв., внесени по сметка на Министерството на икономиката и енергетиката–IBAN BG 79 BNBG 9661 3000 1026 01, BIC BNBGBGSD, БНБ–ЦУ; в платежното нареждане следва да бъде записано: „За закупуване на конкурсни книжа за площ „Орлица“; в документа се посочва и името на кандидата, в полза на когото е извършено плащането;

–документ за самоличност на лицето, което получава закупените конкурсни книжа; лицето, което получава закупените книжа, подписва приемно-предавателен протокол и декларация за опазване тайната на сведенията, които се съдържат в конкурсните документи.

6. Определям срок за приемане на заявленията за участие в конкурса: до 17ч. на 30-ия ден от обнародване на заповедта в „Държавен вестник“. Кандидатите подават в деловодството на Министерството на икономиката и енергетиката, София, ул. Триадица 8, писмено заявление за участие в конкурса и приложенията към него, изискуеми съгласно българското законодателство и конкурсните книжа, включително документ за внесена такса в размер 1450лв. съгласно Тарифа за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката и енергетиката по Закона за подземните богатства, одобрена с ПМС №284 от 2011г. Таксата се внася по сметка на Министерството на икономиката и енергетиката–IBAN BG 79 BNBG 9661 3000 1026 01, BIC BNBGBGSD, БНБ–ЦУ. В платежното нареждане следва да бъде записано: „Такса за участие в конкурс за площ „Орлица“.

7. Определям депозит за участие–парична вноска в размер 10 000лв., който следва да бъде внесен към датата на подаване на заявлението за участие в конкурса по сметка на Министерството на икономиката и енергетиката–IBAN BG 17 BNBG 9661 3300 1026 01, BIC BNBGBGSD, БНБ–ЦУ. В платежното нареждане следва да бъде записано: „Депозит за участие в конкурс за площ „Орлица“. Същото се прилага към заявлението за участие в конкурса.

8. Определям срок за подаване на офертите: до 17ч. на 55-ия ден от обнародване на заповедта в „Държавен вестник“. Допуснатите до участие в конкурса кандидати подават в деловодството на Министерството на икономиката и енергетиката, София, ул. Триадица 8, оферта, изготвена съгласно изискванията в конкурсните книжа.

9. Контрола по изпълнение на заповедта възлагам на X.X.–заместник-министър на икономиката и енергетиката.

Заповедта подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Министър: Др. Стойнев

Приложение №1 към т.1

Списък

на координатите на граничните точки, описващи площ „Орлица“

(Координатна система 1970г.)

X (m)

Y (m)

1.

4514477.50

9409063.20

2.

4513896.60

9416353.80

3.

4507115.60

9414323.80

4.

4506614.10

9404411.90

 

Приложение №2 към т.3

Изисквания за наличие на минимални управленски и финансови възможности

Kандидатът–търговец, съответно обединението кандидат, да притежава необходимите за извършване на дейностите по търсене и проучване минимални управленски и финансови възможности, както следва:

1. Минимални управленски възможности–кумулативното изпълнение на следните условия:

1.1. кандидатът, а когато същият е обединение–всеки един от участниците в него, да представи препоръки от бизнес партньори–оригинали;

1.2. кандидатът да разполага с основен експертен състав, който задължително да включва минимум един геологопроучвател и един минен инженер, всеки с трудов стаж по специалността минимум 5 години;

1.3. кандидатът, а когато същият е обединение–поне един от участниците в него, да представи доказателства за опит в управлението най-малко на един проект за търсене и проучване или проучване на метални полезни изкопаеми;

1.4. кандидатът, а когато същият е обединение–всеки един от участниците в него, да представи декларация за липса на обстоятелствата по чл.2 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС във връзка с §1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС.

Кандидатът може да представи доказателствата за управленски възможности за други физически или юридически лица, при условие че декларира, че ще използва ресурсите им при изпълнение на проекта и представи декларация от третото лице, че ще предостави на разположение на кандидата възможностите си за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Орлица“, както и декларация от третото лице, че за същото не са налични обстоятелствата по чл.2 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС във връзка с §1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС.

2. Минимални финансови възможности–кандидатът да отговаря на едно от следните изисквания:

2.1. кандидатът–търговец, или поне един от участниците в обединението кандидат да е реализирал оборот от дейността си общо за последните 3 финансови години в зависимост от датата, на която е учреден, не по-малко от 300000лв.; когато кандидатът е обединение, което не е юридическо лице, изискването по тази точка се прилага към обединението като цяло,

или

2.2. кандидатът, а когато същият е обединение–поне един от участниците в него, да представи препоръка от банкова или друг финансова институция, че същият разполага с необходимите финансови средства за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Орлица“,

или

2.3. кандидатът, а когато същият е обединение–поне един от участниците в него, да представи писмо-намерение от банкова или друга финансова институция, че ще му бъдат предоставени необходимите финансови ресурси за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Орлица“.

Кандидатът, а когато същият е обединение–всички участници в него, да представят декларация за липса на обстоятелствата по чл.2 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС във връзка с §1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС.

Кандидатът може да използва ресурсите на други физически или юридически лица при изпълнение на проекта за проучване, при условие че докаже, че ще има на свое разположение тези ресурси. При условие че кандидатът ползва ресурсите на други физически или юридически лица, за да докаже минимални финансови възможности, същите следва да представят декларация за липса на обстоятелствата по чл.2 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС във връзка с §1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС.

2205

 

ЗАПОВЕД №РД-16-333 от 12 март 2014г.

На основание чл.7, ал.2, т.7 и чл.43, ал.3 и 4 от Закона за подземните богатства (ЗПБ) нареждам:

1. Да се проведе търг с тайно наддаване за предоставяне на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми, подземни богатства по чл.2, ал.1, т.1 ЗПБ, в площ „Русана“ с размер 18,04 кв. км, разположена на територията на община Кирково, област Кърджали, и община Златоград, област Смолян, с координати на характерните гранични точки, приложение №1 към тази заповед.

2. Определям срок на разрешението: 3 години от датата на влизане в сила на договора за търсене и проучване.

3. Одобрявам минимална работна програма, задължителна за изпълнение от определения титуляр на разрешението, посочена в т.V от тръжните книжа.

4. Определям срок за провеждане на търга: до 90 дни от датата на обнародване на заповедта в „Държавен вестник“.

5. Определям срок за закупуване на тръжните книжа: до 17,30ч. на 25-ия ден от обнародване на заповедта в „Държавен вестник“. Тръжните документи се получават в стая 904 на Министерството на икономиката и енергетиката, София, ул. Триадица 8, тел. 02/ 9263 164, след представяне на следните документи:

–копие от платежно нареждане за закупуване на тръжните книжа на стойност 1500лв. (без включен ДДС), внесени по сметка на Министерството на икономиката и енергетиката при БНБ–ЦУ, IBAN BG79BNBG96613000102601, BIC BNBGBGSD; в платежното нареждане следва да бъде записано: „За закупуване на тръжни книжа за площ „Русана“; в документа се посочва и името на кандидата, в полза на когото е извършено плащането;

–документ за самоличност на лицето, което получава закупените тръжни книжа; лицето, което получава закупените книжа, подписва приемно-предавателен протокол и декларация за опазване тайната на сведенията, които се съдържат в тръжните документи.

6. Определям срок за приемане на заявленията за участие в търга: до 17,30ч. на 35-ия ден от обнародване на заповедта в „Държавен вестник“. Кандидатите подават в деловодството на Министерството на икономиката и енергетиката, София, ул. Триадица 8, писмено заявление в запечатан плик на български език за участие в търга и приложенията към него, изискуеми съгласно българското законодателство и тръжните книжа, включително документ за внесена такса в размер 1450лв., съгласно Тарифа за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по Закона за подземните богатства, одобрена с ПМС №284 от 2011г. Таксата се внася по сметка на Министерството на икономиката и енергетиката при БНБ–ЦУ, IBAN BG79BNBG96613000102601, BIC BNBGBGSD. В платежното нареждане следва да бъде записано: „Такса за участие в търг за площ „Русана“.

7. Определям депозит за участие–парична вноска в размер 10 000лв., който следва да бъде внесен към датата на подаване на заявлението за участие в търга по сметка на Министерството на икономиката и енергетиката при БНБ–ЦУ, IBAN BG17BNBG96613300102601, BIC BNBGBGSD. В платежното нареждане следва да бъде записано: „Депозит за участие в търг за площ „Русана“. Същото се прилага към заявлението за участие в търга.

8. Определям изисквания за минимални управленски и финансови възможности, които да притежават кандидатите за допускането им до участие в търга, приложение №2 към тази заповед.

9. Определям срок за внасяне на ценовите предложения: до 17,30ч. на 55-ия ден от обнародване на заповедта в „Държавен вестник“. Ценовите предложения се подават в запечатан плик в деловодството на Министерството на икономиката и енергетиката, София, ул. Триадица 8.

10. Определям първоначална цена на правото да се търси и проучва в площта в размер 102000лв. (без включен ДДС).

11. Когато двама или повече участници предложат еднаква най-висока цена, да се проведе явен търг между тях, при който наддаването да започне от предложената еднаква най-висока цена със стъпка на наддаване 5100лв. (без включен ДДС), представляващи 5 на сто от първоначалната цена по т.10 от тази заповед.

12. Търгът да се проведе и когато има само един допуснат кандидат.

13. Контрола по изпълнение на заповедта възлагам на X.X.–заместник-министър на икономиката и енергетиката.

Заповедта подлежи на обжалване в 14-дневен срок от обнародването й в „Държавен вестник“ пред Върховния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Министър: Др. Стойнев

Приложение №1 към т.1

Списък

на координатите на граничните точки, описващи площ „Русана“

(Координатна система 1970г.)

X (m)

Y (m)

1.

4522000

9400250

2.

4520000

9400250

3.

4514800

9396200

4.

4514800

9394200

5.

4516000

9394200

6.

4516000

9393000

7.

4517500

9393000

8.

4517500

9395600

 

Приложение №2 към т.8

Изисквания за наличие на минимални управленски и финансови възможности

Кандидатът–търговец, съответно обединението кандидат, да притежава необходимите за извършване на дейностите по търсене и проучване минимални управленски и финансови възможности, както следва:

1. Минимални управленски възможности–кумулативното изпълнение на следните условия:

1.1. кандидатът, а когато същият е обединение–всеки един от участниците в него, да представи препоръки (минимум 2 броя) от бизнес партньори (оригинали или нотариално заверени), които да удостоверяват техните управленски възможности;

1.2. кандидатът да разполага с основен експертен състав, който задължително да включва един геологопроучвател и един минен специалист, всеки с трудов стаж по специалността минимум 3 години;

1.3. кандидатът, а когато същият е обединение–всеки един от участниците в него, да представи декларация за липса на обстоятелствата по чл.2 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС във връзка с §1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС.

Кандидатът може да представи доказателствата за управленски възможности за други физически или юридически лица, при условие че декларира, че ще използва ресурсите им при изпълнение на проекта и представи декларация от третото лице, че ще предостави на разположение на кандидата възможностите си за изпълнение на дейностите по търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Русана“, както и декларация от третото лице, че за същото не са налични обстоятелствата по чл.2 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС във връзка с §1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС.

2. Минимални финансови възможности–кандидатът да отговаря на едно от следните изисквания:

2.1. кандидатът–търговец, или поне един от участниците в обединението кандидат да е реализирал общ оборот от дейността си за последните 3 финансови години в зависимост датата, на която е учреден, не по-малко от 300 000лв.; когато кандидатът е обединение, което не е юридическо лице, изискването по тази точка се прилага към обединението като цяло,

или

2.2. кандидатът, а когато същият е обединение–поне един от участниците в него, да представи препоръка от банкова или друга финансова институция, че същият разполага с необходимите финансови средства за изпълнение на ангажиментите по договора за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Русана“,

или

2.3. кандидатът, а когато същият е обединение–поне един от участниците в него, да представи писмо-намерение от банкова или друга финансова институция, че ще му бъдат предоставени необходимите финансови ресурси за изпълнение на ангажиментите по договора за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ „Русана“.

Кандидатът, а когато същият е обединение–всички участници в него, да представят декларация за липса на обстоятелствата по чл.2 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС във връзка с §1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС.

Кандидатът може да използва ресурсите на други физически или юридически лица при изпълнение на проекта за проучване, при условие че докаже, че ще има на свое разположение тези ресурси. При условие че кандидатът ползва ресурсите на други физически или юридически лица, за да докаже минимални финансови възможности, същите следва да представят декларация за липса на обстоятелствата по чл.2 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС във връзка с §1 от допълнителните разпоредби или доказателства за наличие на обстоятелства по чл.4 ЗИФОДРЮПДСТЛТДС.

2206

РАЗРЕШЕНИЕ №369 от 21 февруари 2014г.

за проучване на скалнооблицовъчни материали, подземни богатства по чл.2, ал.1, т.6 от Закона за подземните богатства, в площ „Нептун“, разположена в землищата на селата Сатовча и Долен, община Сатовча, област Благоевград

На основание чл.53, ал.4 и чл.41, ал.1 във връзка с чл.7, ал.2, т.7, чл.39, ал.1, т.3, чл.5, т.1 на Закона за подземните богатства и протоколно решение по т.20 от протокол №4 от заседанието на Министерския съвет на 29 януари 2014г. разрешавам на „Кесъл Стоун“–ООД, с.Сатовча, област Благоевград, титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 202070572, със седалище и адрес на управление: с.Сатовча 2950, ул. Елин Пелин 4, община Сатовча, област Благоевград, да извърши за своя сметка проучване на скалнооблицовъчни материали, подземни богатства по чл.2, ал.1, т.6 от Закона за подземните богатства, в площ „Нептун“, разположена в землищата на селата Сатовча и Долен, община Сатовча, област Благоевград, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 2 години.

2. Размерът на площта е 0,78 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейността по проучване, както и правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на геологопроучвателните работи, както и добивът за технологични изпитания се определят в работната програма и договора за проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за проучване с титуляря.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на икономиката и енергетиката.

Министър: Др. Стойнев

Приложение към т.3

Координатен регистър на граничните точки, описващи площ „Нептун“

Координатна система 1970г.

X(m)

Y(m)

1.

4484040

8550890

2.

4484040

8551190

3.

4484350

8551190

4.

4484695

8551675

5.

4483345

8551675

6.

4483340

8550890

 

2207

РАЗРЕШЕНИЕ №371 от 10 март 2014г.

за проучване на строителни материали–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.5 от Закона за подземните богатства, в площ „Добревци“, разположена в землищата на с.Добревци, с.Златна Панега и гр.Ябланица, община Ябланица, област Ловеч

На основание на чл.53, ал.4 във връзка с чл.7, ал.2, т.7, чл.39, ал.1, т.3, чл.5, т.1 и чл.41, ал.1 на Закона за подземните богатства и протоколно решение №11 от протокол №7 от 19.02.2014г. на Министерския съвет разрешавам на „Златна Панега Цимент“–АД, титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 820162213, със седалище и адрес на управление–с.Златна Панега, п. код 5760, община Ябланица, област Ловеч, ул. Шипка 1, да извърши за своя сметка проучване на строителни материали–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.5 от Закона за подземните богатства, в площ „Добревци“, разположена в землищата на село Добревци, с.Златна Панега и гр.Ябланица, община Ябланица, област Ловеч, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 1 година.

2. Размерът на площта е 0,99 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейността по проучване, както и правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на работите по проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за проучване с титуляря.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на икономиката и енергетиката.

Министър: Др. Стойнев

Приложение към т.3

Координатен регистър на граничните точки, описващи площ „Добревци“

Координатна система 1970г.

X (m)

Y (m)

1.

4682806

8571886

2.

4682755

8572228

3.

4683349

8573100

4.

4682970

8573100

5.

4682635

8573199

6.

4682241

8573050

7.

4682306

8572705

8.

4682032

8572560

9.

4682216

8571905

 

2248

 

РАЗРЕШЕНИЕ №372 от 10 март 2014г.

за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.1 от Закона за подземните богатства, в площ „Иглика“, разположена в землищата на селата Воден, Горска поляна, Иглика, Крайново, Малко Шарково, Ситово, Шарково, община Болярово, и селата Вълча поляна, Голям Дервент, Лалково, община Елхово, област Ямбол

На основание на чл.53, ал.4 и чл.41, ал.1 във връзка с чл.7, ал.2, т.7, чл.39, ал.1, т.3, чл.5, т.1 на Закона за подземните богатства и протоколно решение по т.14 от протокол №7 от заседанието на Министерския съвет на 19 февруари 2014г. разрешавам на „Болкан минералс дивелъпмънт“–ООД, София, титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 201130625, със седалище и адрес на управление–София 1715, община Столична, район „Младост“, ж.к. Младост 4, бл.475, вх.3, ет.1, ап.25, да извърши за своя сметка търсене и проучване на метални полезни изкопаеми–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.1 от Закона за подземните богатства, в площ „Иглика“, разположена в землищата на селата Воден, Горска поляна, Иглика, Крайново, Малко Шарково, Ситово, Шарково, община Болярово, и селата Вълча поляна, Голям Дервент, Лалково, община Елхово, област Ямбол, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 3 години.

2. Размерът на площта е 105,20 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейността по търсене и проучване, както и правата и задълженията на титуляря се определят в договора за търсене и проучване.

5. Видовете и обемите на работите по търсене и проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за търсене и проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за търсене и проучване с титуляря.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на икономиката и енергетиката.

Министър: Др. Стойнев

Приложение към т.3

Координатен регистър на граничните точки, описващи площ „Иглика“

Координатна система 1970г.

X (m)

Y (m)

1.

4594826

9522889

2.

4594794

9532393

3.

4594873

9543398

4.

4591071

9543325

5.

4588420

9525276

6.

4590912

9522527

 

2208

 

РАЗРЕШЕНИЕ №373 от 10 март 2014г.

за проучване на скалнооблицовъчни материали–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.6 от Закона за подземните богатства, в площ „Чинка-2“, разположена в землището на с.Голяма Чинка, община Крумовград, област Кърджали

На основание на чл.53, ал.4 и чл.41, ал.1 във връзка с чл.7, ал.2, т.7, чл.39, ал.1, т.3, чл.5, т.1 на Закона за подземните богатства и протоколно решение по т.13 от протокол №7 от заседанието на Министерския съвет на 19февруари 2014г. разрешавам на „Гугуланови“–ООД, Кърджали, титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 201146597, със седалище и адрес на управление–Кърджали 6600, община Кърджали, област Кърджали, бул. Беломорски 75, вх.Б, ет.2, ап.24, да извърши за своя сметка проучване на скалнооблицовъчни материали–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.6 от Закона за подземните богатства, в площ „Чинка-2“, разположена в землището на село Голяма Чинка, община Крумовград, област Кърджали, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 2 години.

2. Размерът на площта е 0,21 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейността по проучване, както и правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на работите по проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за проучване с титуляря.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на икономиката и енергетиката.

Министър: Др. Стойнев

Приложение към т.3

Координатен регистър на граничните точки, описващи площ „Чинка-2“

Координатна система 1970г.

X [m]

Y [m]

1.

4520050

9427950

2.

4520215

9427840

3.

4520240

9427605

4.

4520300

9427460

5.

4520425

9427390

6.

4520630

9427405

7.

4520610

9427610

8.

4520405

9427955

9.

4520150

9428130

 

2209

 

РАЗРЕШЕНИЕ №374 от 10 март 2014г.

за проучване на минни отпадъци–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.7 от Закона за подземните богатства, в площ „Източно насипище“, разположена в землището на гр.Панагюрище, община Панагюрище, област Пазарджик

На основание чл.53, ал.4 и чл.41, ал.1 във връзка с чл.7, ал.2, т.7, чл.39, ал.1, т.3, чл.5, т.1 от Закона за подземните богатства и протоколно решение по т.10 от протокол №7 от заседанието на Министерския съвет на 19 февруари 2014г. разрешавам на „Асарел–Медет“–АД, Панагюрище, титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 822106269 със седалище и адрес на управление–Панагюрище 4500, община Панагюрище, област Пазарджик, м.Асарел, да извърши за своя сметка проучване на минни отпадъци–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.7 от Закона за подземните богатства, в площ „Източно насипище“, разположена в землището на гр.Панагюрище, община Панагюрище, област Пазарджик, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 2 години.

2. Размерът на площта е 0,87 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейността по проучване, както правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на работите по проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за проучване с титуляря.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на икономиката и енергетиката.

Министър: Др. Стойнев

Приложение към т.3

Координатен регистър на граничните точки, описващи площ „Източно насипище“

Координатна система 1970г.

X [m]

Y [m]

1.

4587245

8566707

2.

4587786

8566959

3.

4588175

8567299

4.

4588265

8567680

5.

4587829

8567922

6.

4587461

8567605

7.

4587239

8567574

8.

4586970

8567419

 

2210

 

РАЗРЕШЕНИЕ №375 от 12 март 2014г.

за проучване на скалнооблицовъчни материали–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.6 от Закона за подземните богатства, в площ „Черни дол“, разположена в землището на с.Хубавене, община Роман, област Враца

На основание чл.53, ал.4 във връзка с чл.7, ал.2, т.7, чл.39, ал.1, т.3, чл.5, т.1 и чл.41, ал.1 от Закона за подземните богатства и протоколно решение №20 от протокол №6 от 12.02.2014г. на Министерския съвет разрешавам на „Стал 20 Роман“–АД, гр.Роман, титуляр на разрешението, дружество, вписано в търговския регистър на Агенцията по вписванията под ЕИК 202050662 със седалище и адрес на управление–гр.Роман, п. код 3130, ул. Георги Бенковски 16, да извърши за своя сметка проучване на скалнооблицовъчни материали–подземни богатства по чл.2, ал.1, т.6 от Закона за подземните богатства, в площ „Черни дол“, разположена в землището на с.Хубавене, община Роман, област Враца, при следните условия:

1. Срокът на разрешението е 6 месеца.

2. Размерът на площта е 0,028 кв. км.

3. Границите на площта са определени с координати на граничните точки съгласно приложението.

4. Условията за осъществяване на дейността по проучване, както и правата и задълженията на титуляря се определят в договора за проучване.

5. Видовете и обемите на работите по проучване и добивът за технологични изпитания са определени в работна програма, неразделна част от договора за проучване.

6. Разрешението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“.

7. Разрешението влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за проучване с титуляря.

8. Контролът по изпълнението на разрешението и на сключения договор се осъществява от министъра на икономиката и енергетиката.

Министър: Др. Стойнев

Приложение към т.3

Координатен регистър на граничните точки, описващи площ „Черни дол“

Координатна система 1970г., зона 9

X [m]

Y [m]

1.

4651201

8548772

2.

4651255

8548782

3.

4651254

8548762

4.

4651269

8548746

5.

4651281

8548724

6.

4651292

8548692

7.

4651296

8548669

8.

4651311

8548649

9.

4651326

8548631

10.

4651321

8548618

11.

4651308

8548609

12.

4651305

8548592

13.

4651289

8548584

14.

4651262

8548566

15.

4651257

8548548

16.

4651260

8548527

17.

4651258

8548522

18.

4651248

8548503

19.

4651229

8548470

20.

4651213

8548419

21.

4651203

8548432

22.

4651195

8548425

23.

4651184

8548408

24.

4651172

8548400

25.

4651163

8548438

26.

4651168

8548442

27.

4651169

8548449

28.

4651180

8548466

29.

4651186

8548481

30.

4651175

8548498

31.

4651170

8548510

32.

4651183

8548522

33.

4651192

8548543

34.

4651186

8548561

35.

4651185

8548573

36.

4651201

8548589

37.

4651202

8548618

38.

4651192

8548639

39.

4651200

8548656

40.

4651212

8548663

41.

4651205

8548703

42.

4651204

8548736

 

2249

 

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

РАЗРЕШЕНИЕ №BG-BIO-15 от 31 януари 2014г.

На основание чл.18, ал.1 и чл.21, ал.3, т.1 и ал.5 от Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, сертификат за акредитация с pег. №6 ОСП от 31.05.2013г. с дата на първоначална акредитация 31.05.2013г. и на основа на Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието във връзка с открита процедура с peг. №26 ОСП от 14.08.2012г., доклад от оценка на място вх.№26 ОСП-9 от 12.12.2012г., анекс вх.№26 ОСП-11/В от 21.02.2013г. и становище на комисията по акредитация вх.№26-ОСП-12/В от 22.05.2013г., входиран в Министерството на земеделието и храните със заявление с №АО-879 от 24.06.2013г. и вх.№АО-879 от 29.10.2013г., и Заповед №РД-09-41 от 31.01.2014г. на министъра на земеделието и храните разрешавам на „Булгарконтрола“–АД, със седалище и адрес на управление гр.София, ул. Парчевич 42, п.к. 106, и адрес на офис гр.София, бул. Ситняково 23:

Да извършва сертификация на продукти съгласно Регламент (ЕО) №834/2007 на Съвета от 28 юни 2007г. относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти и за отмяна на Регламент (ЕИО) №2092/91, ОВ на EC L 189 от 20 юли 2007г. и Регламент (ЕО) №889/2008 на Комисията от 5 септември 2008г. за определяне на подробни правила за прилагането на Регламент №834/2007 на Съвета от 28юни 2007г. относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти по отношение на биологичното производство, етикетирането и контрола.

Продуктовият обхват не включва аквакултури и продукти от тях.

Разрешението е валидно до 31.05.2017г.

МЗХ, рег. №BG-BIO-15.

Министър: Д. Греков

2321

РАЗРЕШЕНИЕ №BG-BIO-05 от 28 февруари 2014г.

На основание чл.18, ал.1 и чл.21, ал.3, т.1 и ал.5 от Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, сертификат за акредитация №D-ZE-14009-01, издадено от DAkkS–Германска служба по акредитация–ООД, входиран в Министерството на земеделието и храните със заявление с вх.№AO-1506 от 16.12.2013г., и уведомление за допълнителни документи с вх.№АО-1506 от 22.01.2014г. и Заповед №РД-09-116 от 28.02.2014г. на министъра на земеделието и храните разрешавам на Лакон–Частен институт за осигуряване на качеството и сертифициране на биологично произведени хранителни продукти–ООД, със седалище и адрес на управление в Република България гр.Велико Търново, бул. България 14 Б:

Да извършва сертификация на продукти съгласно Регламент (ЕО) №834/2007 на Съвета от 28 юни 2007г. относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти и за отмяна на Регламент (ЕИО) №2092/91, ОВ на EC L 189 от 20 юли 2007г. и Регламент (ЕО) №889/2008 на Комисията от 5 септември 2008г. за определяне на подробни правила за прилагането на Регламент №834/2007 на Съвета от 28юни 2007г. относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти по отношение на биологичното производство, етикетирането и контрола.

Продуктовият обхват не включва аквакултури, продукти от тях и вино.

Разрешението е валидно до 13.01.2019г.

МЗХ, рег. №BG-BIO-05.

Министър: Д. Греков

2322

 

РАЗРЕШЕНИЕ №BG-BIO-16 от 25 февруари 2014г.

На основание чл.18, ал.1 и чл.21, ал.3, т.1 и ал.5 от Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, сертификат за акредитация с pег. №BMWFJ-92.716/0112-1/12/2013 с дата на първоначална акредитация 23.09.1998г., в съответствие с Регламент (ЕО) №765/2008 и Закона за акредитация на Австрия от 2012 (Федерален бюлетин №1, бр.28/2012) и стандарта ONORM EN45011 за органи за сертификация на продукти от Федералното министерство на икономиката, семейството и младежта на Република Австрия, входиран в Министерството на земеделието и храните със заявление с вх.№70-1688 от 16.04.2013г., и писмо за представяне на допълнителни документи с вх.№70-1688 от 26.09.2013г. и Заповед №РД-09-110 от 25.02.2014г. на министъра на земеделието и храните разрешавам на ТП „Австрия Био Гаранти“ със седалище и адрес на управление в Република България гр.София, ул. Свети Седмочисленици 6, ап.14:

Да извършва сертификация на продукти съгласно Регламент (ЕО) №834/2007 на Съвета от 28 юни 2007г. относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти и за отмяна на Регламент (ЕИО) №2092/91, ОВ на EC L 189 от 20 юли 2007г. и Регламент (ЕО) №889/2008г. на Комисията от 5 септември 2008г. за определяне на подробни правила за прилагането на Регламент №834/2007 на Съвета от 28юни 2007г. относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти по отношение на биологичното производство, етикетирането и контрола.

Разрешението е валидно до 12.08.2018г.

МЗХ, рег. №BG-BIO-16.

Министър: Д. Греков

2323

 

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

РЕШЕНИЕ №1050 от 27 март 2014г.

На основание чл.21, ал.1, т.8 ЗМСМА, чл.3, ал.3, т.2 и чл.4, ал.4 ЗПСК Общинският съвет–гр.Велико Търново, реши:

1. Включва в годишния план за приватизация за 2014г. и открива процедура за приватизация на общински нежилищен имот със стопанско предназначение,представляващ: „Незастроен УПИ V–„За обществено обслужване“ от стр. кв. 67 по плана на с.Русаля, община Велико Търново, собственост на Община Велико Търново“.

2. Забранява извършването на разпоредителни сделки с имота, сключването на договори с предмет имота по т.1: за придобиване дялово участие, за наем, за съвместна дейност, за кредит, за обезпечаване на вземания и поемане на менителнични задължения освен с разрешение на общинския съвет.

3. Възлага на общинската агенция за приватизация да подготви и осъществи приватизационната сделка за имота по установения от закона ред и приетите решения от общинския съвет.

Председател: Н. Ашиков

2292

 

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

РЕШЕНИЕ №895 от 12 март 2014г.

На основание чл.129, ал.1 ЗУТ Общинският съвет–гр.Казанлък, реши:

Одобрява подробен устройствен план за поземлен имот (ПИ) с идентификатор 27499.180.82– нива, при граници и съседи ПИ №27499.180.182, №27499.180.334–полски пътища, публична общинска собственост, и №27499.180.83, №27499.180.81–частни ниви, всички в местност Под Енина, землище с.Енина, ЕКАТТЕ 27499, община Казанлък, за промяна предназначението на имота от „нива“ в „за автокъща, стопанска и складова дейност“ в зона за предимно производствена дейност:

1. план за застрояване на ПИ с идентификатор 27499.180.82 със следните параметри на застрояване: нискоетажно застрояване с височина до 7м, плътност на застрояване 80%, коефициент на интензивност 2,5 и минимална озеленена площ 20%;

2. схеми за електроснабдяване, водоснабдяване и транспортна схема;

3. парцеларен план за подземно електрозахранване на ПИ 27499.180.82 с трасе, преминаващо през ПИ №27499.180.182–полски път, публична общинска собственост (дължина 3,2 м, сервитут 6,30кв.м), и ПИ №27499.223.628–пасище, мера–публична общинска собственост (дължина 179 м, сервитут 379,40кв.м), с обща дължина 182,2 м и общ сервитут 385,70кв.м.

Председател: Н. Златанов

2325

 

ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ

РЕШЕНИЕ №384 от 25 март 2014г.

На основание чл.21, ал.1, т.11 ЗМСМА във връзка с чл.134, ал.1, т.1, 2 и 3 и чл.129, ал.1 ЗУТ, Решение №43 от протокол №4 от 5.11.2013г. на Общинския експертен съвет по устройство на територията Общинският съвет–гр.Козлодуй, реши:

Одобрява първия етап на проект за подробен устройствен план (ПУП) за изменението на застроителен и регулационен план (ЗРП) на гр.Козлодуй, одобрен със Заповед №1542 от 6.10.1982г., за квартали–74, 79, 80, 81, 84, 85, 86, 102, 104 и 107, включващ улиците Томороз, Стефан Караджа, Люлебургаз, Одрин, Лозенград, X.X., Хаджи Димитър, X.X., X.X. и Завоя на Черна в гр.Козлодуй.

Решението може да бъде обжалвано от заинтересуваните лица чрез Община Козлодуй пред Административния съд–Враца, в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

Председател: М. Занева

2324

 

ОБЩИНА ПЕТРИЧ

РЕШЕНИЕ №771 от 25 февруари 2014г.

На основание чл.21, ал.1, т.11 ЗМСМА и чл.129, ал.1 ЗУТ Общинският съвет–гр.Петрич, реши:

Одобрява ПУП–парцеларен план за трасе на външен водопровод до хотел в имот 000584, м.Хано, землище с.Марикостиново, със трасето и сервитутите към него в земеделски поземлени имоти в масиви по КВС, като подробно описание на имотите и сервитутите е приложено в табличен вид, неразделна част към ПУП–ПП, както следва: имот 000607–местен път–общинска собственост, съгласно приложения ПУП–ПП и регистър на засегнатите имоти.

На основание чл.215, ал.4 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване от заинтересуваните лица чрез Община Петрич пред Административния съд–Благоевград.

Председател: Г. Зарков

2293

ОБЩИНА „МАРИЦА“– ОБЛАСТ ПЛОВДИВ

РЕШЕНИЕ №62 от 4 март 2014г.

На основание чл.21, ал.1, т.11 ЗМСМА, чл.134, ал.1 във връзка с чл.136, ал.1 и чл.127, ал.6 ЗУТ Общинският съвет „Марица“ реши:

Одобрява проект за изменение на общ устройствен план на община „Марица“, касаещо разширение на структурна единица 121-Тоо (зона за обществено обслужване), в местност Корийката-изток по кадастралната карта на с.Царацово, община „Марица“, област Пловдив, включващо поземлен имот с идентификатор №78080.12.31, представляващ земеделска земя, за разширение на зоната по кадастралната карта на с.Царацово с обща площ 39дка по приложения проект, неразделна част от докладната.

Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез общинската администрация до Административния съд–Пловдив.

Председател: Г. Трендафилова

2250

 

РЕШЕНИЕ №63 от 4 март 2014г.

На основание чл.21, ал.1, т.11 ЗМСМА, чл.134, ал.1 във връзка с чл.136, ал.1 и чл.127, ал.6 ЗУТ Общинският съвет „Марица“ реши:

Одобрява проект за изменение на общ устройствен план на община „Марица“, касаещо разширение на структурна единица 427-Смф (смесена многофункционална структурна единица) в местност Када пара по кадастралната карта на с.Войводиново, община „Марица“, област Пловдив, в която се включват имоти 11845.16.20, 11845.16.21, 11845.16.22, 11845.16.29 и част от 11845.16.25, 11845.16.138, представляващи земеделски земи, и обслужващите ги пътища в обхвата на разширението с обща площ 37дка по приложения проект, неразделна част от докладната.

Решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез общинската администрация до Административния съд–Пловдив.

Председател: Г. Трендафилова

2251

 

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ

ЗАПОВЕД №РД-15-065 от 26 март 2014г.

На основание чл.32, ал.1 от Закона за администрацията във връзка с §4к, ал.6 ПЗР на ЗСПЗЗ, чл.28б, ал.8 ППЗСПЗЗ, Решение №155 от 8.12.2009г. на СГС, административно отделение, ІІІ-А (обединен между ІІІ-а и ІІІ-ж) състав, по адм.дело №0772/2006г., влязло в сила на 7.04.2011г., Решение №4934 от 7.04.2011г. на ВАС–четвърто отделение, по адм.дело №7091/2010г., с което е оставено в сила Решение №155 от 8.12.2009г. по адм.дело №0772/2006г. на СГС, административно отделение ІІІ-А състав, и съгласно решение по протокол №5 от 22.01.2014г., одобрен от областния управител на Софийска област, на комисията по чл.28б, ал.2 ППЗСПЗЗ, назначена със заповеди №РД-15-054 от 10.05.2012 г., РД-15-054 от 18.03.2013г. и РД-15-236 от 7.11.2013 г. на областния управител на Софийска област, одобрявам:

План на новообразуваните имоти в М 1: 1000 за имоти №529, 527 и 2298 (кадастрален район 111), м.Терасите, с.Герман, район „Панчарево“, Столична община, с проектни идентификатори: 14831.6506.5364, 14831.6506.5365, 14831.6506.5366, 14831.6506.5367 и 14831.6506.5368.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти могат да се подават от заинтересованите лица чрез областния управител на София-град пред районния съд по местонахождение на имота в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“ по реда на АПК.

Областен управител: Р. Малинов

2234

 

ЗАПОВЕД №РД-15-066 от 26 март 2014 г.

На основание чл.32, ал.1 от Закона за администрацията във връзка с §4к, ал.6 ПЗР на ЗСПЗЗ, чл.28б, ал.8 ППЗСПЗЗ, Решение №2809 от 10.06.2011г. на АССГ, ІІ отделение, 27 състав, по адм.дело №4637/2007г., влязло в сила на 24.02.2012г., и съгласно решение по протокол №5 от 22.01.2014г., одобрен от областния управител на Софийска област, на комисията по чл.28б, ал.2 ППЗСПЗЗ, назначена със заповеди №РД-15-054 от 10.05.2012г., РД-15-054 от 18.03.2013г. и РД-15-236 от 7.11.2013г. на областния управител на Софийска област, одобрявам:

План на новообразуваните имоти в М 1: 1000 за имоти №99190.702.52, 99190.702.48 и 99190.702.352, м.Чикерица (Шабаница), землището на с.Горни Лозен, район „Панчарево“, Столична община, с проектни идентификатори: 44063.6220.543, 44063.6220.544 и 44063.6220.545.

Жалби срещу одобрения план на новообразуваните имоти могат да се подават от заинтересованите лица чрез областния управител на София-град пред районния съд по местонахождение на имота в 14-дневен срок от обнародването на заповедта в „Държавен вестник“ по реда на АПК.

Областен управител: Р. Малинов

2235

 

ОБЩИНА СТРЕЛЧА

РЕШЕНИЕ №683 от 27 февруари 2014г.

На основание чл.129, ал.1 във връзка с чл.134, ал.1, т.1 и ал.2, т.1 и 6 ЗУТ, чл.21, ал.1, т.11 ЗМСМА и Решение №7 от протокол №1 от 11.02.2014г. на ОбЕСУТ (Общински експертен съвет по устройство на територията) на гр.Стрелча, Общинският съвет–гр.Стрелча, реши:

Одобрява проект за частично изменение на ПУП (подробен устройствен план)–ПР (план за дворищна регулация) на гр.Стрелча за ПИ №2263 в квартал 124 и квартал 128, съгласно приетата и одобрена графична и текстова част на документацията.

На основание чл.215, ал.4 ЗУТ в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване от заинтересуваните лица чрез Община Стрелча пред Административния съд–Пазарджик.

Председател: М. Няголова

2252

 

РЕШЕНИЕ №684 от 27 февруари 2014г.

На основание чл.129, ал.1 във връзка с чл.134, ал.1, т.1 и ал.2, т.1 и 6 ЗУТ, чл.21, ал.1, т.11 ЗМСМА и Решение №8 от протокол №1 от 11.02.2014г. на ОбЕСУТ (Общински експертен съвет по устройство на територията) на гр.Стрелча, Общинският съвет–гр.Стрелча, реши:

Одобрява проект за частично изменение на ПУП (подробен устройствен план)–ПР (план за улична регулация) на гр.Стрелча за улица от о.т.24 до о.т.25 в квартал 4А и квартал 16Б по плана на гр.Стрелча, съгласно приетата и одобрена графична и текстова част на документацията.

На основание чл.215, ал.4 ЗУТ в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ решението подлежи на обжалване от заинтересуваните лица чрез Община Стрелча пред Административния съд –Пазарджик.

Председател: М. Няголова

2253

 

ОБЩИНА ХАДЖИДИМОВО

РЕШЕНИЕ №606 от 28 февруари 2014г.

На основание чл.21, ал.1, т.11 ЗМСМА и чл.129, ал.1 ЗУТ Общинският съвет–гр.Хаджидимово, реши:

Одобрява ПУП–трасировъчен и парцеларен план на обект „Оптична кабелна линия на ЕТ „X.X.–Свежест“ от с.Абланица–с.Блатска–край на община Хаджидимово“ като неразделна част от комплексен проект за инвестиционна инициатива (КПИИ) по чл.150, ал.6 ЗУТ.

Председател: М. Имамов

2326

10.–Министърът на икономиката и енергетиката на основание постъпило заявление за проучване на подземни богатства и във връзка с чл.39, ал.1, т.3 от Закона за подземните богатства открива производство по предоставяне на разрешение за проучване на подземни богатства по чл.2, ал.1, т.6 ЗПБ–скалнооблицовъчни материали, в площ „Петковото“, разположена в землището на с.Кобилино, община Ивайловград, област Хасково, описана със следните гранични точки в координатна система 1970г.:

X (m)

Y (m)

1.

4529320.0

9463600.0

2.

4529615.0

9463650.0

3.

4529739.3

9463738.9

4.

4529657.4

9463973.0

5.

4529253.6

9463778.6

 

2259

6.–Софийският университет „Св. X.X.“ обявява конкурс за доцент по: 4.2. Химически науки (неорганична химия)–един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Списъкът с необходимите документи е определен в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности в СУ „Св. Кл. Охридски“. Документи се подават в ректората, стая 108, София 1504, бул. Цар Освободител 15, тел. 987-36-34; 02/986-11-83; приемно време–от 15ч. до 17,30ч.

2153

98.–Медицинският университет–Пловдив, обявява конкурс за академичната длъжност главен асистент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, 7.1. Медицина по: Нервни болести към катедра „Неврология“ на Медицинския факултет–един; Неврохирургия към едноименната катедра на Медицинския факултет–един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи–в ректората, отдел „Човешки ресурси“, бул. Васил Априлов 15А, 4002 Пловдив; тел. (032) 602-403.

2261

60.–Медицинският университет–Пловдив, обявява конкурси за академични длъжности в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт за: доценти по: 7.1 Медицина: Вътрешни болести–за нуждите на преподаването на английски език към катедра „Пропедевтика на вътрешните болести“–един; Епидемиология–за нуждите на катедра „Епидемиология и МБС“–един; Обща и клинична патология–към едноименната катедра–един; Сърдечно-съдова хирургия–към секция „Кардиохирургия“ на катедра „Сърдечно-съдова хирургия“–един; 7.2 Стоматология: Хирургична стоматология–за нуждите на преподаването на английски език към катедра „Орална хирургия“–един; Протетична дентална медицина–към катедра „Ортодонтия“–един; професори по 7.1 Медицина: Детска хирургия–към секция „Детска хирургия“ на катедра „Пропедевтика на хирургическите болести“–един; Неврохирургия–към катедра „Неврохирургия“–един; Токсикология–към катедра „Фармакология и лекарствена токсикология“–един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи–в ректората, Научен отдел, бул. Васил Априлов 15а, 4002 Пловдив, тел. (032) 602-224; e-mail: nauchen.otdel@gmail.com.

2260

294.–Националният археологически институт с музей на БАН–София, обявява конкурс за главен асистент по шифър 05.03.12. археология (специалност 2.2. история и археология) за нуждите на Секцията за средновековна археология–един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи–в института, ул. Съборна 2, тел. 02/988-24-06.

2262

40.–Община Добричка, област Добрич, на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект на ПУП–план за застрояване за ПИ №03040.114.112, 03040.118.114, 03040.104.123, 03040.114.101, 03040.117.133, 03040.103.124, 03040.111.60, 03040.114.99, 03040.110.75, 03040.102.59, 03040.106.39, 03040.106.42, 03040.103.125, 03040.103.128, 03040.117.135, ниви в землището на с.Бдинци, община Добричка, за производство, преобразуване, пренос и разпределение на електрическа енергия–Ветроенергиен парк, съгласно приложения ПУП–план за застрояване. Проектът за ПУП–план за застрояване, е изложен за разглеждане в Община Добричка, стая 229 в сградата на администрацията. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2294

31.–Община Исперих на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект за ПУП–ПП (парцеларен план) за ел. кабел 20kV от ЕП „Лъвино“ до трафопост в поземлен имот 56945.000.98 в землището на с.Подайва, община Исперих, област Разград. Проектът е изложен в стая №1 на Община Исперих. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2256

958.–Община Каварна на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП–ПР за ПИ 38.166, ПИ 38.163 и ПИ 38.29, землище с.Раковски, община Каварна, област Добрич, с цел частично изменение на трасе на улица с идентификатор 62092.38.29 по КККР на с.Раковски, община Каварна, област Добрич. Проектът се намира в отдел „ТУС“ при Община Каварна. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите могат да се запознаят с проекта и да направят писмени искания, предложения и възражения по него до общинската администрация–Каварна.

2257

49.–Община Кюстендил на основание чл.28б, ал.4 ППЗСПЗЗ обявява на всички заинтересувани лица, че е изработен помощен план и план на новообразуваните имоти по §4к, ал.1 от преходните и заключителните разпоредби на ЗСПЗЗ за имоти в местността Караджа бунар, землище на гр.Кюстендил, община Кюстендил, попадащи в имот с идентификационен номер 41112.525.9 от одобрената кадастрална карта на гр.Кюстендил. Плановете са приети с протокол от 6.02.2014г. от комисия, назначена със Заповед №РД-33-45 от 3.02.2014г. на областния управител на област Кюстендил. В едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени искания и възражения по плановете и придружаващата ги документация до кмета на община Кюстендил.

2266

4.–Община Малко Търново на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект на подробен устройствен план–парцеларен план (ПУП–ПП) за пътна връзка на път „Бургас–КПП Малко Търново“ с бензиностанция и газостанция в ПИ 10.338 от кадастралната карта на гр.Малко Търново, преминаваща през имот №46663.10.49. Проектът е изложен в сградата на общинската администрация–Малко Търново, стая №6. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2328

8.–Община Момчилград на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план–парцеларен план за „Довеждащ път към градска пречиствателна станция за отпадъчни води“, Момчилград, община Момчилград, област Кърджали, с възложител Община Момчилград. Проектът е изложен в сградата на общинската администрация, стая 23. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2258

13.–Община Нова Загора на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект на ПУП–парцеларен план за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии за обект: „Изграждане на ел. провод и водопровод за захранване на имот №018307 в рамките на имот №122008 по КВС на с.Еленово, община Нова Загора“. Проектът е изложен за разглеждане в отдел „КРВП“ на общината. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2295

10.–Община Пловдив на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава, че е изработен подробен устройствен план–парцеларен план (ПУП–ПП) за: „Кабелно трасе 1 и 20kV от УПИ 103266-ІІ до УПИ 103035 и УПИ 103120, местност Баш пара Остромила, гр.Пловдив. План-схемата е изложена за запознаване в сградата на Община Пловдив, пл. Централен 1, стая 9, ет.8. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявата в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до администрацията на Община Пловдив.

2305

11.–Община гр.Самоков, Софийска област, на основание чл.128, ал.1 ЗУТ обявява, че е изработен ПУП–ИПРЗ (изменение на застроителния и регулационния план) на квартали 86 и 87 по плана на с.Говедарци, община Самоков. Съгласно чл.128, ал.5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ на обявлението заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация–Самоков.

2296

12.–Община гр. Самоков, Софийска област, на основание чл.128, ал.1 ЗУТ обявява, че е изработен проект на ПУП–ПП (подробен устройствен план–парцеларен план) за трасе на електропровод средно напрежение 20kV от съществуващ ЖР в местността Куенджийско до съществуващ ТП (ВПД) в к.к. Боровец, община Самоков. Съгласно чл.128, ал.5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация–Самоков.

2330

50.–Община Стрелча на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните собственици на поземлени имоти в кв. 60 и кв. 78 по плана на гр.Стрелча, че е изработен проект за частично изменение на ПУП–ПР (план за улична регулация) на гр.Стрелча за ул. Нешо Топалов от о.т.244б до о.т.255 в квартал 60 и квартал 78, гр.Стрелча. Проектът се намира в сградата на общинската администрация–Стрелча, пл. Дружба 2, ет.2, стая №5, и може да бъде разгледан от заинтересуваните лица. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за изменение на подробния устройствен план до общинската администрация.

2254

50а.–Община Стрелча на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава на заинтересуваните собственици на поземлени имоти в кв. 118, 118А и кв. 116 по плана на гр.Стрелча, че е изработен проект за частично изменение на ПУП–ПР (план за улична регулация) на гр.Стрелча за ул. Поликарп Чуклев от о.т.360 до о.т.414 в квартали 118, 118А и 116, гр.Стрелча. Проектът се намира в сградата на общинската администрация–Стрелча, пл. Дружба 2, ет.2, стая №5, и може да бъде разгледан от заинтересуваните лица. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за изменение на подробния устройствен план до общинската администрация.

2255

1.–Община Сунгурларе на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план–парцеларен план за обект „Трасе на главен тръбопровод за капково напояване на лозя“ и на подобект „Поливен тръбопровод за капково напояване на лозя“ в землището на с.Терзийско, община Сунгурларе, област Бургас.Проектът се намира в сградата на общинската администрация, отдел „УТ“, ет.2, стая 3. В едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица на основание чл.128, ал.5 ЗУТ могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2278

1.–Община Търговище на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава, че е изготвен проект за ЧИ на ПУП–ПРЗ на с.Стража, община Търговище, в обхват на УПИ ІІІ-202, ІV-201, V-406, VІ-406, VІІ-201, VІІІ-199 в кв. 37; УПИ ХІ-136, ХІІ-408, ХІІІ-407 в кв. 38; УПИ VІ-404, VІІ-405, VІІІ-405, ІХ-405, Х, ХІ-408 в кв. 45. Проектът може да бъде разгледан в стая №14 на ет.1 в сградата на Община Търговище. На основание чл.128, ал.5 ЗУТ в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2329

57.–Община гр.Царево, област Бургас, на основание чл.128, ал.1 ЗУТ обявява, че е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП)–парцеларен план (ПП) за изграждане на обект: „Външно кабелно ел. захранване за ПИ 44094.13.249, м.Крушака–Дунята по КК на с.Лозенец, преминаващ през имот ПИ 44094.13.240 (частна общинска собственост), община Царево, област Бургас“, с възложител X.X.X. и X.X.X.. Проектът се съхранява в дирекция „УТ“ и може да бъде предоставен за разглеждане по всяко време на работния ден. В едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят своите писмени възражения, предложения и искания по проекта за ПУП до общинската администрация на основание чл.128, ал.5 ЗУТ.

2297

286.–Община Шабла на основание чл.128, ал.1 ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен ПУП–ПП (парцеларен план) за елементи на техническата инфраструктура извън урбанизирани територии–тръбопровод, от сондаж К-461, намиращ се в ПИ 83017.55.172, до сондаж К-453, намиращ се в ПИ 83017.59.10, землище на община Шабла, собственост на „ПНДГ“–АД, София. В едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ на основание чл.128, ал.5 ЗУТ заинтересованите лица могат да се запознаят с проекта и да направят писмени възражения, предложения и искания по парцеларния план до общинската администрация –Шабла (Техническа служба), стая 105.

2327

СЪДИЛИЩА

Върховният административен съд, пето отделение, на основание чл.188 във връзка с чл.181, ал.1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от сдружение „Федерация български пациентски форум“ със седалище и адрес на управление София, ул. Шипка 13, вх.А, ап. 3, и сдружение „Национална пациентска организация“ със седалище и адрес на управление София, ж.к. Гоце Делчев, ул. Славовица, бл.53Е, вх.А, ет.7, ап. 19, на Наредба №10 от 24.03.2009г. за условията и реда за заплащане на лекарствени продукти по чл.262, ал.5, т.1 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, на медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели–в частта й по чл.3, т.4 и чл.6а, ал.1, издадена от министъра на здравеопазването, по което е образувано адм.д. №4226/2014г. по описа на Върховния административен съд.

2359

Административният съд–Благоевград, обявява, че по жалба на X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X. и X.X.X., всички от Благоевград, против комплексен проект за инвестиционна инициатива за обект: „Сграда за производство на пелети и брикети, складова база, магазини, офиси и битови помещения“ в имот с идентификатор 04279.104.3 по КК на Благоевград, съдържащ Заповед №766 от 10.07.2013г. на кмета на община Благоевград за изменение на ПУП–ПЗ, одобрен инвестиционен проект на 10.07.2013г. и Разрешение за строеж №204 от 10.07.2013г. на главния архитект на община Благоевград, е образувано адм.д. №115/2014г. по описа на съда и е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 8.05.2014г. от 10ч. Заинтересованите лица могат да се конституират като ответници в производството пред съда в едномесечен срок от обявяване на оспорването в „Държавен вестник“ чрез подаване на заявление до съда, което трябва да съдържа: а) трите имена и адреса, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв–за българските граждани; б) трите имена и личния номер за чужденец и адреса, заявен в съответната администрация, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв; в) фирмата на търговеца или наименованието на юридическото лице, изписани и на български език, седалището и последния посочен в съответния регистър адрес на управление и електронния му адрес; г) номер на делото; д) акта, който се оспорва, и органа, който го е издал; е) изявление, че заинтересуваното лице желае да бъде конституирано в производството като ответник; ж) подпис на заявителя. Към заявлението се прилагат писмени доказателства, удостоверяващи качеството на заинтересувано лице на заявителя. Със заявлението е недопустимо да се правят искания за отмяна на индивидуалния административен акт, както и за присъединяване към подадени жалби в законоустановения срок.

2306

Административният съд–Пазарджик, на основание чл.181, ал.1 и 2 АПК съобщава, че е постъпил протест от прокурор при Окръжна прокуратура–Пазарджик, X.X.X., подаден против Решение №30 от 27.02.2014г. на Общинския съвет–гр.Пазарджик. По жалбата е образувано административно дело №262 по описа на Административния съд–Пазарджик, за 2014г.

2332

Административния съд–Пловдив, съобщава, че е образувано адм.дело №3803/2013г. по повод жалба на X.X.X. в качеството й на едноличен търговец с фирма „Радост 8 X.X.“, със седалище и адрес на управление–Пловдив, ул. Белица 16, ет.4, ап.11, срещу Решение №308, обективирано в протокол №14 от 4.09.2013г. на Общинския съвет–гр.Пловдив, с което е одобрено: изменение на ПУП–план за регулация и застрояване на част от кв. 2–нов, по плана на кв. Кишинев, УПИ І–комплекс, Ив. П. Павлов, Пловдив, като променя част от УПИ І–комплекс, Ив. П. Павлов в обхвата и по имотните граници на ПИ №510.84, 510.82, 510.94 и прилежащи улици, както следва: провежда улица от ПУМ съгласно ПС КТС към ОУП Пловдив–ІІІ А клас–продължение на ул. Царевец с променлив габарит от 34,82 м до 36,10 м с нови о.т.134а, 134б, 157б, 157а; отваря се нова улица между нови квартали 2а и 2в с нови о.т.134б, 134в, 134г, 134д и 157в с променлив габарит от 12 м до 17 м; обособява се локално платно в обхвата на ПИ с идентификатор 510.84 на изток от ул. Царевец с нови о.т.157б, 157в, 157г; променя се уличната регулационна линия на бул. Пещерско шосе в обсега на ПИ с идентификатори 510.82 и 510.84; образуват се нови квартали: кв. 2 с нови УПИ с ИД в съответствие с удостоверение №99-1228-16-10-48 от 16.01.2013г. на СГКК: І–комплекс ВМИ „Ив. Павлов“; LIX-510.242, здравеопазване, със запазване на съществуващото и ново свободно застрояване; LX-510.243, здравеопазване, с ново свободно застрояване; LXІ-510.244, здравеопазване, със запазване на съществуващо и ново свободно застрояване; LXІІ-510.245, общ. обсл., с ново свободно застрояване; кв. 1 н нови УПИ с проектни идентификатори: ХVІ-510.246, здравеопазване, общ. обслужващи и спортни дейности, със запазване на съществуващо и ново свободно застрояване; ХVІІ-510.247, здравеопазване; ХVІІІ-510.248, здравеопазване, общественообслужващи дейности, със запазване на съществуващото и ново свободно застрояване, с устройствени показатели Н 24,0; Пзастр.–50%; Позел.–30%; Кинт–2,5 за зона Сфм2; кв. 2в с нови УПИ с проектни идентификатори: І-510.249, здравеопазване, със запазване на съществуващото и ново свободно застрояване; ІІ-510.250, здравеопазване, общ. обсл. дейности, със запазване на съществуващото и ново свободно застрояване. Всички заинтересовани по административния спор лица могат да се конституират като ответници в производството в едномесечен срок от деня на обнародване в „Държавен вестник“ на съобщението за оспорването. За целта заинтересованите лица следва да подадат заявление до Административния съд–Пловдив, което да съдържа: трите имена и адреса, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв–за българските граждани; трите имена и личния номер за чужденец и адреса, заявен в съответната администрация, телефон, факс и електронен адрес, ако има такъв; фирмата на търговеца или наименованието на юридическото лице, изписани и на български език, седалището и последния посочен в съответния регистър адрес на управление и електронния му адрес; номер на делото; акта, който се оспорва, и органа, който го е издал; изявление, че заинтересуваното лице желае да бъде конституирано в производството като ответник; подпис на заявителя. Към заявлението се прилагат писмени доказателства, удостоверяващи качеството на заинтересувано лице на заявителя. Със заявлението е недопустимо да се правят искания за отмяна на индивидуалния административен акт, както и за присъединяване към подадени жалби в законоустановения срок.

2267

Административният съд–София-град, второ отделение, 41 състав, съобщава, че по жалба против Решение №85 по протокол №56 от 6.08.2003г. на СОС в частта, с която е потвърдена Заповед №РД-50-231 от 27.03.1995г., с която е одобрен проект за ЧЗРП за кв. 25, м.Зона В-17, в частта по отношение УПИ ІІ-5, 6, 7, 20, 21, 22 по плана на гр.София, издадена от главния архитект на София, е образувано адм.дело №2659/2014г. по описа на съда, насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 8.05.2014г. от 14ч. Заинтересованите лица могат да се конституират като ответници по делото в едномесечен срок от деня на обнародване на съобщението в „Държавен вестник“, като подадат писмена молба със съдържание и приложения, посочени в чл.218, ал.5 и 6 ЗУТ. Със заявлението е недопустимо да се правят искания за отмяна на индивидуалния административен акт, както и за присъединяване към подадени жалби.

2370

Административният съд–Ямбол, на основание чл.181, ал.1 АПК съобщава, че е постъпило оспорване от X.X.X. срещу решение по протокол от 10.07.2013г. на Общинската комисия по безопасност на движението–по т.4, назначена със Заповед №РД/02-00267 от 24.04.2013г. на кмета на община Ямбол, за промяна на транспортната схема в кв. Каргон чрез премахване на заграждения и осигуряване на достъпа на автомобили по ул. Скопие към ул. Д-р Кръстев. По оспорването е образувано адм.д. №46/2014г. по описа на Административния съд–Ямбол, насрочено за 28.04.2014г. от 9ч.

2269

Варненският районен съд, ХХХІV състав, призовава X.X.X., с неизвестен адрес, като заинтересована страна по предявения от X.X.X. иск с правно основание §4к, ал.6 ПЗРЗСПЗЗ по гр.дело №12498/2013г. по описа на ВРС, ХХХІV състав, да се яви в РС–Варна, на 28.04.2014г. в 15ч. При неявяване на заинтересованата страна ще бъде назначен особен представител на основание чл.48, ал.2 ГПК за връчване на книжата.

2361

Варненският районен съд, ХVІІ състав, призовава Гейл Браун–американска гражданка, родена на 30.07.1928г. в Нортфийлд, Минесота, с неизвестен адрес, да се яви в съда на 20.05.2014г. в 9ч. като ответник по гр.дело №16526/2011г. по описа на Варненския районен съд, ХVІІ състав, с ищци–X.X.X., X.X.X. и X.X.X., по иск за делба на съсобствен имот във Варна. Призованата да посочи съдебен адрес в страната, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл.48, ал.2 ГПК.

2362

Кюстендилският районен съд, гражданска колегия, VII състав, призовава X.X.X., с неизвестен адрес, да се яви в съда на 2.06.2014г. в 9ч. като ответница по гр.д. №172/2014г. по описа на съда, заведено от X.X.X., по чл.123, ал.2 СК, за да й бъдат връчени книжа–препис от искова молба и приложени документи. Ако същата не се яви в съдебното заседание, за да получи преписите от исковата молба и от приложенията към нея, съдът ще й назначи особен представител. Указва на призованата страна, че може да посочи съдебен адресат.

2371

Софийският районен съд, III гр.отделение, 89 състав, по гр.д. №9460/2014г. на основание чл.562 и 563 ГПК кани държателя на следните временни удостоверения (ВУ) за притежаваните от „Грийнлейн кансалтънтс лимитид“, дружество с ограничена отговорност, учредено на 18.11.2002г. в съответствие със законодателството на Република Кипър, регистрирано под №134361 в Министерството на търговията, индустрията и туризма на Република Кипър, отдел „Регистрация и администриране на фирми“, с адрес на регистрация и седалище: ул. Архиепископ Макариос 240, Център „П. Лордос“, ет.2, апартамент 204, Лимасол, Република Кипър, 14 280627 обикновени поименни акции с право на глас с номинална стойност на всяка 1 лев, от капитала на „ВИНИ“–АД, ЕИК 119030898, а именно: 1. ВУ №1б за 166 396 акции с номера от 21 395 до 187 790, вписани в книгата на акционерите на 24.06.2003г.; 2. ВУ №104 за 762 291 акции с номера от 237 710 до 1 000 000, вписани в книгата на акционерите на 25.07.2003г.; 3. ВУ №105а за 998 279 акции с номера от 1 000001 до 1 998 279, вписани в книгата на акционерите на 24.10.2003г.; 4. ВУ №105б за 1721 акции с номера от 1 998 280 до 2 000 000, вписани в книгата на акционерите на 24.10.2003г.; 5. ВУ №106 за 1000000 акции с номера от 2 000 001 до 3000 000, вписани в книгата на акционерите на 2.11.2004г.; 6. ВУ №107 за 990 000 акции с номера от 3 000001 до 3 990 000, вписани в книгата на акционерите на 2.11.2004г.; 7. ВУ №108-113 за 6000 акции с номера от 3 990 001 до 3 996 000, вписани в книгата на акционерите на 2.11.2004г.; 8. ВУ №114-140 за 2700 акции с номера от 3996001 до 3 998 700, вписани в книгата на акционерите на 2.11.2004г.; 9. ВУ №141-161 за 1050 акции с номера от 3 998 701 до 3 999 750, вписани в книгата на акционерите на 2.11.2004г.; 10. ВУ №162-185 за 240 акции с номера от 3999751 до 3 999 990, вписани в книгата на акционерите на 2.11.2004г.; 11. ВУ №186-195 за 10 акции с номера от 3 999 991 до 4 000 000, вписани в книгата на акционерите на 2.11.2004г.; 12. ВУ №196 за 6 000 000 акции с номера от 4 000 001 до 10 000 000, вписани в книгата на акционерите на 17.03.2005г.; 13. ВУ №1а за 21394 акции с номера от 1 до 21 394, вписани в книгата на акционерите на 16.11.2009г.; 14. ВУ №197 за 2 351 247 акции с номера от 10 000 001 до 12 351 247, вписани в книгата на акционерите на 24.01.2011г., и 15. ВУ №198 за 1 979 299 акции с номера от 12 351 248 до 14 330 546, вписани в книгата на акционерите на 19.03.2013г., да заяви по настоящото дело правата си върху тези временни удостоверения най-късно до откритото съдебно заседание, насрочено на 23.06.2014г. от 14ч., когато ще се разгледа молбата на „Грийнлейн кансалтънтс лимитид“ за обезсилване на тези удостоверения. В случай че в указания срок държателят не заяви своите права, ценните книги ще бъдат обезсилени. Заповядва да не се издават акции и да не се извършват плащания по описаните ценни книги. Насрочва делото в открито съдебно заседание на 23.06.2014г. от 14ч., за когато да се призове молителят „Грийнлейн кансалтънтс лимитид“.

2360

Тетевенският районен съд на основание чл.562 ГПК на 24.03.2014г. издава заповед за неплащане по образуваното в съда гр.д. №53/2014г. с молител X.X.X. като майка и законна представителка на малолетното дете X.X.X., с постоянен адрес: гр.Тетевен, област Ловеч , ул. Пенка Михайлова 49. На основание чл.562, ал.1, т.2 ГПК поканва държателя на ценните книжа: временно удостоверение №02 за 14 бр.поименни акции с поредни номера от №038865 до №038878, временно удостоверение №06 за 14 бр.поименни акции с поредни номера №038950 до №038963, временно удостоверение №07 за 14 бр.поименни акции с поредни номера от №039049 до №038977, временно удостоверение №10 за 14 бр.поименни акции с поредни номера от №039094 до №039062, временно удостоверение №14 за 161 646 бр.поименни акции с поредни номера от №048279 до №209924, временно удостоверение №15 за 115745 бр.поименни акции с поредни номера от №208925 до №325569 и временно удостоверение №16 за 104 502 бр.поименни акции с поредни номера от №325670 до 430171, „Кулинар“–АД, ЕИК 130201907, със седалище и адрес на управление София 1528, район „Слатина“, ул. Източна тангента 1, бл.ПК4, да заяви своите права най-късно до насроченото на 28.05.2014г. в 11ч. заседание на съда за произнасяне по обезсилването, като го предупреждава, че ако не стори това, ценните книжа ще бъдат обезсилени. На основание чл.562, ал.1, т.3 ГПК нарежда на платеца „Кулинар“–АД, ЕИК 130201907, със седалище и адрес на управление София 1528, район „Слатина“, ул. Източна тангента 1, бл.ПК4, да не извършва никакви плащания на приносителя на ценните книжа.

2139

Тутраканският районен съд призовава X.X.X., родена на 5.04.1949г. в с.Судохол, община Главиница, област Силистра, да се яви в съда като ответница в двуседмичен срок считано от обнародването в „Държавен вестник“ за получаване на съобщение по чл.131 ГПК ведно с исковата молба и приложенията към нея във връзка с предявения от Айшегюл Кямил Исмаил иск за делба по гр.д. №619/2013г., както и да посочи съдебен адрес.В противен случай делото ще се гледа при условията на чл.48, ал.2 ГПК, като съдът ще й назначи особен представител.

2333

Варненският окръжен съд, търговско отделение, по т.д. №354/2014г. насрочва производството в о.с.з. на 14.05.2014г. в 9ч. за отмяна на решения на общо събрание на кредиторите на „КМБ Бест Оф България Пропъртис Енд Сървисис“–ООД, Варна (в несъстоятелност), проведено на 10.02.2014г.

2307

Пазарджишкият окръжен съд призовава кредиторите на „Евробилдинг 1“–ЕООД, Пазарджик, да се явят в съда на 17.04.2014г. от 10,30ч. за разглеждане на искането по чл.679, ал.1 ТЗ, направено от НАП, за отмяна на решенията на събрание на кредиторите.

2308

Софийският градски съд на основание чл.17, ал.1, т.8 ЗПП вписва промени по ф.д. №1816/2000г. за политическа партия с наименование „Национално патриотично обединение“, както следва: заличава X.X.X. като зам.-председател на Политическия съвет на партията, като Политическият съвет остава в състав, както следва: председател–X.X.X.; заместник-председатели: X.X.X. и X.X.X.; членове: X.X.X., X.X.X. и X.X.X.Масри.

2334

Софийският градски съд на основание чл.17, ал.1, т.8 ЗПП вписва промени по ф.д. №7517/2003г. за политическа партия с наименование „Движение свободен избор“, както следва: вписва промени в наименованието на ПП, като от политическа партия „Движение свободен избор“ на политическа партия „Движение 21“. Вписва промени в устава на политическа партия „Движение 21“, съответно в чл.5, чл.6, нови чл.7–9, чл.10, нови чл.11–12, в чл.13, нов чл.14, изменение на чл.15, нов чл.16–18, изменение в чл.19, чл.20, нов чл.21–24, изм.чл.25, нови чл.26 и 27, чл.28–36, изм.чл.37, чл.38, чл.39, чл.40, чл.41–54, който устав с променено съдържание е неразделна част от настоящото решение. Вписва нов председател на партията: X.X.X.. Вписва нов състав на Националния изпълнителен съвет от седем членове, както следва: X.X.X.–председател на ПП „Движение 21“, X.X.X.–заместник-председател на ПП „Движение 21“, X.X.X.–заместник-председател на ПП „Движение 21“, X.X.X.-X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.. Вписва нов състав на Контролната комисия на политическа партия „Движение 21“ в състав: X.X.X.–председател, X.X.X.–член, X.X.X.–член. Вписва нов адрес на седалище и управление в София, ж.к. Лозенец, ул. Минзухар 2, вх.Б, ет.2, ап.17. Партията се представлява от председателя на партията–X.X.X., който представлява партията пред всички юридически и физически лица. На основание чл.12, т.2 от устава председателят на политическа партия „Движение 21“ е председател на Националния съвет и на Националния изпълнителен съвет.

2335

Софийският градски съд на основание чл.15, ал.1 ЗПП регистрира парт.№398, т.13, р. Х, стр. 35 по ф.д. №146/2014г. за политическа партия с наименование „България без цензура“ със седалище и адрес на управление София, район „Лозенец“, бул. Черни връх 25А, ет.1, с ръководни и контролни органи: Национален съвет на регионите: X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член, Хайк Таквор Гарабедян–член, X.X.X.–член, X.X.X.–член; Изпълнителен съвет: X.X.X.–председател, X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.; Контролен съвет: X.X.X., X.X.X., X.X.X.–председател, X.X.X., X.X.X.. Представляващ политическата партия е X.X.X.–председател.

2336

Софийският градски съд на основание чл.17, ал. 1, т. 8 ЗПП вписва промени по ф.д. № 1309/97г. за политическа партия с наименование „Обединен блок на труда Български лейбъристи“, както следва: заличава X.X.X. като временно изпълняващ председател на ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“; вписва X.X.X. за временно изпълняващ председател на ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“ до провеждането на следващия конгрес на партията; вписва Секретариат на ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“ в състав: временно изпълняващ председател–X.X.X., главен секретар–X.X.X.; заместник-председатели–X.X.X., X.X.X., X.X.X.; членове–X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X., X.X.X.; партията се представлява от временно изпълняващия председател X.X.X. до провеждането на следващия конгрес на ПП „Обединен блок на труда Български лейбъристи“.

2420

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

1.–Управителният съвет на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, София, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ и чл.17, ал.1 от устава на сдружението свиква общо събрание на 10.05.2014г. от 11ч. в Дневен център за деца с онкохематологични заболявания в София, бул. Ген. Данаил Николаев 26, ет.1, при следния дневен ред: 1. изслушване, дискусия и приемане отчета на управителния съвет за 2013г.; 2. обсъждане и приемане на работен план за 2014г.; 3. обсъждане и приемане на промени в устава и управителния съвет на сдружението; 4. разни. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ и чл.18 от устава на сдружението събранието ще се проведе от 12ч., на същото място и при същия дневен ред независимо от броя на явилите се делегати.

2363

25.–Националният управителен съвет на сдружение „Научно-технически съюз по машиностроене“, София, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква XVIII общо събрание на членовете на сдружението на 16.05.2014г. в 14ч. в зала №3 на Дома на науката и техниката, София, ул. Г. С. Раковски 108, при следния дневен ред: 1. отчет за работата на Националния управителен съвет; 2. отчет на контролния съвет; 3. примане на нов устав на Научно-техническия съюз по машиностроене; 4. приемане на бюджет за 2014г.; 5. вземане на решение за размера на членския внос на членовете на съюза; 6. разни. Канят се всички членове или упълномощени техни представители да присъстват на общото събрание. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 15ч., на същото място и при същия дневен ред.

2373

327.–Управителният съвет на Асоциацията на българските авиокомпании (АБА)–София, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на членовете на сдружението на 21.05.2014г. в 14ч. в сградата на Института по въздушен транспорт, Летище София, при следния дневен ред: 1. отчет на управителния съвет за дейността на сдружението за 2013г.; 2. освобождаване членовете на управителния съвет от отговорност; 3. обсъждане и приемане на промени в устава на АБА; 4. избор на управителен съвет на АБА; 5. избор на дипломиран експерт-счетоводител за заверяване на годишния счетоводен отчет на АБА за 2014г.; 6. приемане на бюджет на асоциацията за 2014г.; 7. разни. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 15ч., на същото място и при същия дневен ред и ще се счита за редовно независимо от броя на присъстващите.

2338

14.–Управителният съвет на Университетски спортен клуб–МГУ „Св. X.X.“–София, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква отчетно-изборно общо събрание на 29.05.2014г. в 17 ч. в зала 204Б („Геотехмин“) на Минния факултет при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на УС; 2. отчет за дейността на контролния съвет; 3. изменение и допълнение на устава; 4. актуализация на броя на членовете на общото събрание; 5. освобождаване и избор на членове на управителния съвет; 6. отчет на бюджета за 2013г.; 7. приемане на бюджета за 2014г. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ годишното общо отчетно-изборно събрание ще се проведе същия ден в 18 ч., на същото място и при същия дневен ред.

2376

1.–Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Улична банда“, София, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква редовно общо събрание на 30.05.2014г. в 15ч. в София, бул. Княгиня Мария-Луиза 106, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на управителния съвет на сдружението; 2. освобождаване на член на УС по негова молба; 3. избор на член на управителния съвет на сдружението; 4. разни. Поканват се всички членове да присъстват лично или чрез редовно упълномощен представител. Регистрацията на участниците ще се извършва между 14,30 и 15ч. в деня на събранието. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 16ч., на същото място и при същия дневен ред.

2289

9.–Управителният съвет на сдружение „SOS Детски селища България“, София, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ във връзка с чл.14 от устава на сдружението и решение на УС от 21.03.2014г. свиква Двадесет и четвъртото редовно общо събрание на сдружението на 5.06.2014г. в 15ч. в Общински културен институт „Красно село“, кв. Хиподрума, бул. Цар Борис III №41, зала 1, при следния дневен ред: 1. приемане на дневния ред на заседанието; 2. приемане на протокола от двадесет и третото общо събрание на сдружението; 3. приемане на годишния отчет за дейността на сдружение „SOS Детски селища България“ през 2013г. и основните насоки в дейността през 2014г.; 4. приемане на доклада от финансовия одит и заверения от одиторите–„МУР Стивънс България–одит“–ООД, годишен счетоводен отчет за 2013г.; 5. избор на независима одиторска фирма за извършване на одита на сдружението за финансовата 2014г.; 6. приемане на бюджета на сдружението за 2014г.; 7. промени в състава на общото събрание на сдружение „SOS Детски селища България“; 8. разни. Писмените материали по дневния ред ще бъдат на разположение на членовете на общото събрание в офиса на сдружението от датата на обнародване на поканата в „Държавен вестник“. Регистрацията на членовете на общото събрание ще се извърши от 14,30ч. в деня на събранието. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ и чл.15 от устава на сдружението общото събрание ще се проведе същия ден в 16ч., на същото място и при същия дневен ред.

2288

14.–Управителният съвет на сдружение „Приятели на хомеопатията“, София, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ кани всички членове на сдружението на 5.06.2014г. в 18 ч. в София, Център за здраве и образование „Едикта“, при следния дневен ред: 1. пререгистрация на сдружението; 2. избор на нов управителен съвет; 3. промяна адреса на сдружението; 4. отчет на извършената работа до 2012г.; 5. финансов отчет за 2012г.; 6. изготвяне на уебсайт и на английски; 7. размер на годишния членски внос по чл.22, т.10; 8. разни.

2377

44.–Управителният съвет на сдружение „Съюз на българските писатели“, София, на основание чл.20, ал.2 от устава на сдружението и чл.26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на сдружението на 7.06.2014г. в 8,30ч. в София, ул. Г. С. Раковски 108, залата на Научно-техническите съюзи, при следния дневен ред: 1. информация за финансовото състояние на сдружението; 2. изменение и допълнение на устава на сдружението; 3. избор на председател на сдружението; 4. избор на членове на управителния съвет и на членове на контролната комисия на сдружението за попълване на състава. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 9,30ч., на същото място и при същия дневен ред.

2241

70.–Управителният съвет на Българската федерация по гребане на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква редовно общо събрание на федерацията на 7.06.2014г. в 11ч. в Пресклуб „България“ на Националния стадион „X.X.“, София, при следния дневен ред и проекти за решения: 1. отчет на УС за дейността на федерацията за 2013г.; проект за решение–ОС приема отчета на УС на федерацията за 2013г.; 2. приемане на финансов отчет на сдружението за 2013г.; проект за решение–ОС приема финансовия отчет на сдружението за 2013г.; 3. приемане на бюджета на федерацията за 2014г.; проект за решение–ОС приема бюджета на федерацията за 2014г.; 4. освобождаване от отговорност на членовете на УС за дейността на федерацията през 2013г.; проект за решение–ОС освобождава от отговорност членовете на УС на федерацията за дейността им през 2013г.; 5. промени в състава на УС–освобождаване на подал оставка член на УС, избор на нов член на УС; проект за решение–ОС освобождава като член на управителния съвет подалата оставка X.X. и избира друг член на съвета на нейно място; 6. разни. Регистрацията за участие на делегатите започва в 10ч. на 7.06.2014г. За участие делегатите следва да представят удостоверение за актуално състояние на представлявания клуб, издадено от съда по регистрация след 7.03.2014г., както и нотариално заверено пълномощно, когато делегатът не представлява съответния клуб–член на федерацията. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 12ч., на същото място и при същия дневен ред и условия за провеждане и участие независимо от броя на явилите се членове. Материалите по дневния ред ще бъдат на разположение на членовете на федерацията след 6.05.2014г. всеки работен ден от 9 до 17ч. в офиса на федерацията в София, бул. Васил Левски 75, ет. 6, и могат да бъдат получавани от всеки един от тях.

2272

28.–Управителният съвет на Националната асоциация на българските оптометристи и оптици, София, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ и чл.17 от устава на НАБОО свиква общо отчетно-изборно събрание на НАБОО на 14.06.2014г. в 10ч. в х-л „Шипка“, София, бул. Ген. Тотлебен 34А, при следния дневен ред: 1. доклад за работата на УС на НАБОО за 2013г.; 2. финансов отчет на УС на НАБОО за 2013г.; 3. приемане и одобрение на проектобюджета на НАБОО за 2014г.; 4. избор на нов УС на НАБОО; 5. други. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден в 11ч., на същото място и при същия дневен ред. Поканата е за всички членове на НАБОО в Република България.

2201

1.–Съветът на настоятелите на сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство–X.X.“, Бургас, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 29.05.2014г. в 18ч. в сградата на ОУ „X.X.“ в Бургас, к-с Славейков, при следния дневен ред: 1. отчет на дейността на сдружението за периода от 1.01.2013г. до 31.12.2013г.; 2. освобождаване на членове на съвета на настоятелите; 3. избор на нови членове на съвета на настоятелите; 4. промяна на устава на сдружението. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден един час по-късно, на същото място и при същия дневен ред.

2273

7.–Управителният съвет на ВК „Черно море“, Варна, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква годишно отчетно събрание на 5.06.2014г. в 18ч. във Варна, ул. Дунав 5–Галерия „Арт–Актив“ при следния дневен ред: 1. отчетен доклад на управителния съвет; 2. отчетен доклад на контролния съвет; 3. разни. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 19ч., на същото място и при същия дневен ред.

2274

1.–Съветът на настоятелите на сдружение „Настоятелство ПМГ „X.X.“, Велико Търново, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква на 3.06.2014г. в 18ч. в киносалона в седалището и адреса на управление на сдружението във Велико Търново, ул. Вела Благоева 10, общо събрание на членовете при следния дневен ред: 1. приемане на отчета за дейността на съвета на настоятелите; 2. приемане на бюджета на настоятелството; 3. приемане на промени в устава на настоятелството; 4. освобождаване на стария и избиране на нов съвет на настоятелите.

2275

1.–Управителният съвет на КВТ „Ботев“, Враца, на основание чл.26, ал.1 ЗЮЛНЦ във връзка с чл.15 от устава на дружеството и чл.26, ал.2 ЗЮЛНЦ свиква редовно общо събрание (ОС) на членовете на 25.05.2014г. в 17ч. на адрес: Враца, спортен комплекс „X.X.“, административна сграда при открит плувен басейн, при следния дневен ред: 1. одобряване на годишния финансов отчет на дружеството за 2013г.; 2. избор на състав на управителния съвет; 3. избор на председател на управителния съвет; 4. приемане отчет за дейността на клуба; 5. разни.

2309

50.–Управителният съвет на Спортен клуб по тенис на маса „АСТА“–Димитровград, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква извънредно отчетно-изборно общо събрание на 19.05.2014г. в 17,30ч. в спортна зала „Младост“, бул. Ст.Стамболов 1, Димитровград, при следния дневен ред: 1. отчет на управителния съвет за дейността на клуба за 2013г.; 2. отчет на контролния съвет за дейността на клуба за 2013г.; 3. освобождаване членовете на управителния съвет и избор на нов управителен съвет, председател и секретар на управителния съвет; 4. освобождаване членовете на контролния съвет и избор на нов контролен съвет; 5. други. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18,30ч., на същото място и при същия дневен ред. Поканват се всички членове на клуба да присъстват на събранието.

2339

1.–Управителният съвет на Училищното настоятелство при СОУ „Отец Паисий“, гр.Куклен, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 5.06.2014г. в 18,30ч. в сградата на СОУ „Отец Паисий“, ет.2, учителски кабинет, при следния дневен ред: 1. прием на нови членове; 2. годишен отчет за 2013г.; 3. отчет за дейността на настоятелството за периода януари–май 2014г.; 4. избор на нов управителен съвет на настоятелството; 5. промени в устава на настоятелството; 6. други. На основание чл.27 ЗЮЛНЦ при липса на кворум събранието се отлага с един час по-късно, на същото място и при същия дневен ред.

2211

49.–Адвокатският съвет на Адвокатска колегия–Монтана, на основание чл.109 от Закона за адвокатурата свиква извънредно общо годишно събрание на колегията на 31.05.2014г. в 10ч. в Монтана, бул. Трети март 39, Дом на науката и техниката, ет.2, зала 2, при следния дневен ред: 1. избор на адвокатски съвет и на неговия председател; избор на контролен съвет; избор на дисциплинарен съд и на неговия председател; 2. въпроси, включени в дневния ред на основание чл.81, ал.3 от Закона за адвокатурата. В случай че в резултат на проведения избор не е попълнен някой от органите на АК–Монтана, допълнителен избор ще се проведе на 8.06.2014г., на същото място и в същия час, както при първия избор.

2364

11.–Управителният съвет на СКВС „Месембрия“–Несебър, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ кани своите членове на общо събрание на 12.06.2014г. в 10ч. в Несебър, ул. Иван Вазов 14, при следния дневен ред: 1. отчет на сдружението за 2013г.; 2. приемане на нови членове и изключване на стари от сдружението; 3. разпускане на управителния съвет; 4. избор на нов управителен съвет; председател, заместник-председател; 5. други въпроси. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ заседанието ще се проведе на същото място в 11ч., независимо от броя на членовете, при същия дневен ред.

2340

1.–Управителният съвет на СНЦ „Клуб по спортни танци–Поморие“ на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 10.05.2014г. в 18ч. в Поморие, ул. Княз Борис 1 №33А, при следния дневен ред: 1. избиране на нови членове на сдружението; 2. освобождаване на членовете на управителния съвет поради изтичане на мандата им; 3. приемане изменения на устава: а) функциите на управителния съвет да се поемат от управител; б) свикване на общото събрание по писмена покана от управителя.

2302

1.–Управителният съвет на Спортен клуб по академично гребане „Локомотив“–Русе, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 21.06.2014г. в 10ч. в аулата на СУ „X.X.X.“, Русе, при следния дневен ред: 1. отчет на УС за дейността на клуба за 2012г.; 2. финансов отчет на УС на клуба за 2012г.; 3. отчет на УС за дейността на клуба за 2013г.; 4. финансов отчет на УС на клуба за 2013г.; 5. приемане на бюджет на клуба за 2014г.; 6. избор на нов управителен съвет и председател на управителния съвет; 7. разни. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 11ч., на същото място и при същия дневен ред.

2366

2.–Управителният съвет на „Югоизточна тракийска регионална лозаро-винарска камара“, Сливен, на основание чл.26, ал.1 ЗЮЛНЦ и чл.13, ал.1 от устава на сдружението свиква общо събрание на камарата на 4.06.2014г. в 11ч. в Сливен, ул. Старозагорско шосе, в административната сграда на Пазара за плодове, зеленчуци и цветя, при следния дневен ред: 1. избор на членове на управителен съвет на „Югоизточна тракийска РЛВК“; 2. избор на председател на „Югоизточна тракийска РЛВК“; 3. избор на членове на контролния съвет на „Югоизточна тракийска РЛВК“; 4. отчет за дейността на „Югоизточна тракийска РЛВК“ за 2013 г.; 5. приемане на проектобюджет на „Югоизточна тракийска РЛВК“ за 2014г.; 6. предложение за приемане на нови членове и освобождаване от членство; 7. обсъждане и вземане на решение за участие на ЮТРЛВК в програмите за промоция и реклама на български вина на пазарите на ЕС и на тези на трети страни чрез Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор и специфичните регламенти за промоция на земеделски продукти; 8. обсъждане и вземане на решение за пререгистрация на ЮТРЛВК по реда на ЗЮЛНЦ като организация за осъществяване на общественополезна дейност; 9. промени в устава; 10. разни. Материалите за общото събрание са на разположение на членовете в офиса на сдружението. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе на 4.06.2014г. в 12ч., на същото място и при същия дневен ред.

2341

1.–Съветът на настоятелите на сдружение с нестопанска цел „Настоятелство при Целодневна детска градина №20 „Мир“–Стара Загора, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 22.05.2014г. в 17,30ч. на адрес Стара Загора, ул. Тича 1, във физкултурния салон на ЦДГ №20 „Мир“ при дневен ред: промяна в състава на съвета на настоятелите.

2342

1.–Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Спортен клуб по художествена гимнастика „Олимп“, Стара Загора, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква редовно отчетно-изборно общо събрание на 5.06.2014г. в 18ч. във физкултурния салон на I основно училище „X.X.“, Стара Загора, ул. Подп. Калитин 28, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на СКХГ „Олимп“ за 2013г. и за целия мандатен период на управлението; 2. освобождаване от отговорност на УС; 3. избор на нов управителен съвет и председател; 4. разни. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ общото събрание ще се проведе същия ден, на същото място и при същия дневен ред в 19ч.

2374

3.–Управителният съвет на сдружение „Енциклопедия „Шумен“, Шумен, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква редовно общо събрание на 9.05.2014г. в 17ч. в Шумен, бул. Славянски 30, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението за 2013г.; 2. приемане на финансов отчет за 2013г.; 3. приемане на основните насоки за развитие на сдружението и програма за осъществяването на дейността му за 2014г.; 4. приемане на бюджет на сдружението за 2014г.; 5. разни. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден в 18ч., на същото място и при същия дневен ред.

2343

1.–Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Зеленка“, с.Българево, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква отчетно-изборно събрание на сдружението на 6.06.2014г. в 19ч. в Клуба на пенсионера в с.Българево, община Каварна, при следния дневен ред: 1. отчет за дейността на сдружението за 2013–2014г.; 2. отчет за приходите и разходите; 3. освобождаване на член на УС на сдружението; 4. приемане на нови членове; 5. други. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ събранието ще се проведе същия ден и на същото място в 20ч.

2303

1.–Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на Летище Пловдив–Южната врата на България“, с.Крумово, област Пловдив, на основание чл.26 ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на 20.05.2014г. в 14ч. в административната сграда на Нов пътнически терминал при Летище Пловдив на адрес: област Пловдив, община „Родопи“, с.Крумово, Летище Пловдив 4009, при следния дневен ред: 1. одобряване на ГФО за 2013г. на сдружението; 2. избор на нови членове и председател на УС на сдружението; 3. разглеждане на постъпила молба от Община Раковски за прекратяване на членството й в сдружението. При липса на кворум на основание чл.27 ЗЮЛНЦ във връзка с чл.26 от устава на сдружението събранието ще се проведе същия ден в 15ч., на същото място и при същия дневен ред.

2365

Промени настройката на бисквитките