Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 28 от 2.IV

ДЪРЖАВНИ ВЕДОМСТВА, УЧРЕЖДЕНИЯ, ОБЩИНИ И СЪДИЛИЩА

 

МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ

ЗАПОВЕД № РД-09-282 от 22 март 2024 г.

На основание чл. 10б от Закона за подпомагане на земеделските производители и одобрен доклад на X.X. – заместник-министър на земеделието и храните, № 93-6948 от 22.03.2024 г., нареждам:

1. Утвърждавам Методика по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. съгласно приложението.

2. Заповедта и методиката по т. 1 да се обнародват в „Държавен вестник“.

3. Заповедта и методиката по т. 1 могат да се обжалват в 14-дневен срок от датата на обнародването им в „Държавен вестник“ пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

4. Заповедта и методиката по т. 1 да се публикуват на интернет страницата на Министерството на земеделието и храните и на интернет страницата на Държавен фонд „Земеделие“.

Министър: К. Вътев

Приложение към Заповед № РД-09-282 от 22.03.2024 г.

МЕТОДИКА

по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.

Глава първа

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. (1) Методиката се прилага при установено от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) неспазване на базовите изисквания по чл. 26, ал. 1 и 2 от Наредба № 11 от 2009 г. за условията и реда за прилагане на мярка 214 „Агроекологични плащания“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. (ДВ, бр. 29 от 2009 г.), наричана по-нататък „Наредба № 11 от 2009 г.“, както и изискванията по управление, определени в Наредба № 11 от 2009 г., при извършване на проверки, предвидени в националната нормативна уредба или в правото на Европейския съюз в периода на изпълнение на ангажимента.

(2) Плащанията, представляващи годишна безвъзмездна финансова помощ по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г., могат да бъдат отказани изцяло или със съответното процентно намаление, когато ДФЗ констатира неспазвания по ал. 1.

(3) Основа за изчисление на сумата на отказите или съответното процентно намаление по ал. 2 е сумата по чл. 6, т. 2, буква „а“ от Регламент за изпълнение (ЕС) № 809/2014 на Комисията от 17 юли 2014 г. за определяне на правила за прилагането на Регламент (ЕС) № 1306/2013 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на интегрираната система за администриране и контрол, мерките за развитие на селските райони и кръстосаното съответствие (ОВ, L 227 от 31 юли 2014 г.).

(4) При определяне на отказа или процентното намаление за съответните неспазвания се отчитат тежестта, степента, продължителността и системността на нарушението, като намаленията са отнесени съответно към парцел, животно, пчелин, блок на земеделско стопанство (БЗС), дейност или цялото направление.

Чл. 2. Изчислените процентни намаления не могат да надвишават стойността на заявената сума.

Чл. 3. (1) При констатирана системност на неспазването в съответствие с изискванията на приложимото право на Европейския съюз изчислената сума след налагане на намаленията се редуцира допълнително с 5 на сто за съответното направление.

(2) При следващо неспазване наложеният по ал. 1 допълнителен процент се удвоява.

Глава втора

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ОТКАЗИТЕ И НАМАЛЕНИЯТА

Раздел I

Откази

Чл. 4. Държавен фонд „Земеделие“ не предоставя финансова помощ по подмярка „Биологично земеделие“, когато установи, че всички одобрени парцели или пчелни семейства не са в система на контрол в годината на кандидатстване поради прекратен и/или изтекъл договор за контрол и сертификация с контролиращо лице или когато е налице прекъсване в системата на контрол.

Чл. 5. Държавен фонд „Земеделие“ не предоставя финансова помощ по подмярка „Биологично земеделие“, направление „Биологично пчеларство“, когато се установи, че земеделският стопанин:

1. отглежда по-малко от 20 пчелни семейства; и/или

2. част от заявените и одобрени пчелни семейства не са били в система на контрол за съответствие с правилата за биологично производство.

Чл. 6. Когато се установи неспазване на поне едно базово изискване съгласно чл. 26, ал. 2, т. 7 от Наредба № 11 от 2009 г. при осъществяване на агроекологични дейности от направлението „Опазване на застрашени от изчезване местни породи“, ДФЗ отказва изцяло финансовата помощ за направлението за текущата година.

Раздел II

Плащания и намаления

Чл. 7. (1) Държавен фонд „Земеделие“ определя плащанията по подмерките и направленията по мярка 214 „Агроекологични плащания“ като произведение на заявените за подпомагане площи, животни, превърнати в животински единици (ЖЕ), или пчелни семейства, умножени по предвидения годишен размер за финансово подпомагане по чл. 13 от Наредба № 11 от 2009 г.

(2) Държавен фонд „Земеделие“ определя като допустими за подпомагане площи, животни или пчелни семейства тези площи, животни или пчелни семейства, за които са спазени базовите изисквания съгласно чл. 26, ал. 1 и 2 от Наредба № 11 от 2009 г. и изискванията по управление съгласно глава шеста „Изисквания за управление на агроекологичните дейности“ от Наредба № 11 от 2009 г.

(3) В съответствие с чл. 13, ал. 3 от Наредба № 11 от 2009 г. след изтичане на минималните периоди на преход към биологично производство съгласно чл. 36, 37 и 38 от Регламент на Комисията (ЕО) № 889/2008 от 5 септември 2008 г. за определяне на подробни правила за прилагането на Регламент (ЕО) № 834/2007 на Съвета относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти по отношение на биологичното производство, етикетирането и контрола (ОВ, L 250 от 18 септември 2008 г.), наричан по-нататък „Регламент на Комисията (ЕО) № 889/2008“, не се предоставя финансово подпомагане за площите и пчелните семейства, заявени за подпомагане по дейност за преминаване към биологично земеделие (периода на преход), като установеният размер се изключва от избираемия за подпомагане.

Чл. 8. (1) Когато е констатирано неспазване на изискванията по управление съгласно глава шеста „Изисквания за управление на агроекологичните дейности“ от Наредба № 11 от 2009 г., ДФЗ намалява плащанията съгласно приложението.

(2) При нанесена вреда от трети лица и/или унищожена култура върху заявен за подпомагане парцел или част от него по подмярка „Биологично земеделие“ и когато земеделският стопанин е информирал ДФЗ в срок 10 работни дни, определен в чл. 37, ал. 1, т. 5 от Наредба № 11 от 2009 г., засегнатата площ се изключва от избираемата за подпомагане.

(3) При нанесена вреда от трети лица и унищожена култура върху заявен за подпомагане парцел или част от него по подмярка „Биологично земеделие“ и когато земеделският стопанин е информирал ДФЗ в срок 10 работни дни, определен в чл. 37, ал. 1, т. 5 от Наредба № 11 от 2009 г., но не е предоставил съответните документи, издадени от компетентен орган, засегнатата площ се счита за неустановена и се наддекларира.

Раздел III

Намаления по подмярка „Биологично земеделие“, направление „Биологично растениевъдство“

Чл. 9. (1) Когато бенефициентът декларира, че даден парцел е в преход, а контролиращото лице предостави информация, че е биологичен, тогава ДФЗ намалява размера на финансовата помощ със сумата, изчислена за установената площ на парцела, без тя да се счита за наддекларирана.

(2) Когато бенефициентът декларира, че даден парцел е биологичен, а контролиращото лице предостави информация, че е в преход, тогава ДФЗ намалява размера на финансовата помощ със сумата, изчислена за установената площ на парцела, без тя да се счита за наддекларирана.

(3) Когато е налице разлика между заявената култура и установената при извършени административни проверки и/или проверки на място култура, тогава площта на парцела, зает с тази култура, се изключва от общата годна за подпомагане площ, без тя да се счита за наддекларирана, а ДФЗ намалява размера на финансовата помощ със сумата, изчислена за установената площ на парцела.

Чл. 10. В случай на промяна на заявената за подпомагане култура и/или удължаване на периода на преход на парцел и/или връщането на биологичен парцел в период на преход бенефициентите са задължени да уведомят писмено ДФЗ в срок 10 работни дни от промяната, като приложат променения и съгласуван с контролиращото лице план за сеитбооборот и/или документ, заверен от контролиращото лице, удостоверяващ налагането на удължаване на периода на преход на парцел или връщането на биологичен парцел в период на преход, като установената площ на този парцел се изключва от общите годни за подпомагане площи.

Раздел IV

Намаления по подмярка „Биологично земеделие“, направление „Биологично пчеларство“

Чл. 11. (1) Държавен фонд „Земеделие“ определя плащания по направление „Биологично пчеларство“ на база декларирания брой пчелни семейства по направлението, умножен по годишния размер на плащанията по чл. 13, ал. 1, т. 10 от Наредба № 11 от 2009 г.

(2) Допустимият за подпомагане брой пчелни семейства по ал. 1 се формира на база на най-малкия брой пчелни семейства в резултат на сравнение между: брой пчелни семейства, регистрирани в БАБХ; установените от контролиращото лице, с което земеделският стопанин има сключен и действащ договор за сертификация и контрол през годината; установените от проверка на място, както и броя на декларираните за подпомагане от земеделския стопанин.

(3) Когато броят на пчелните семейства за текущата година е намален, ДФЗ определя подпомагането за същата година за наличния брой пчелни семейства, ако са спазени останалите изисквания при извършване на агроекологичната дейност.

Чл. 12. Когато ДФЗ установи неспазване на базови изисквания съгласно чл. 26, ал. 1 или на чл. 26, ал. 2, т. 2 от Наредба № 11 от 2009 г. за конкретен пчелин, плащанията се определят съобразно установения брой пчелни семейства в пчелина.

Чл. 13. Когато бенефициентът декларира, че даден пчелин е биологичен, а контролиращото лице предостави информация, че е в преход, тогава ДФЗ намалява размера на финансовата помощ със сумата, изчислена за декларирания брой пчелни семейства в пчелина.

Чл. 14. Когато бенефициентът декларира, че даден пчелин е в преход, а контролиращото лице предостави информация, че е биологичен, тогава ДФЗ намалява размера на финансовата помощ със сумата, изчислена за декларирания брой пчелни семейства в пчелина.

Раздел V

Намаления по подмярка „Управление на земеделски земи с висока природна стойност“

Чл. 15. При дейностите от направление „Възстановяване и поддържане на постоянно затревени площи с висока природна стойност (ВПС)“ и когато е приложимо за дейността АП18.3 „За превръщане на обработваемите земи, които са местообитания на Царски орел (Aquila heliaca) или Египетски лешояд (Neophron percnopterus) в пасища и последващото им екстензивно поддържане“, когато ДФЗ констатира неспазване на изискването за поддържане на гъстота на животинските единици на цялата пасищна площ на стопанството, на която се извършва пашата, се прилага процент на намаление въз основа на следните степени:

1. ниска – установена гъстота под 0,3 ЖЕ/ха или в интервал от 1,51 – 2 ЖЕ/ха;

2. средна – установена гъстота в интервал от 2,01 – 2,5 ЖЕ/ха;

3. висока – установена гъстота над 2,5 ЖЕ/ха.

Чл. 16. При всички дейности от направление „Поддържане на местообитанията на защитени видове в обработваеми земи, разположени в орнитологични важни места“, когато е констатирано неспазване на изискване от чл. 64, т. 1, 2, 4, 5, 6, 7 и 8 от Закона за лова и опазване на дивеча или Правилата за добра земеделска практика с цел опазване на водите от замърсяване с нитрати от земеделски източници, тогава ДФЗ не предоставя финансова помощ за дейността за текущата година.

Раздел VI

Намаления по подмярка „Опазване на почвите и водите“

Чл. 17. Когато се установи неспазване на условията по чл. 26, ал. 1, т. 1 от Наредба № 11 от 2009 г. или Правилата за добра земеделска практика с цел опазване на водите от замърсяване с нитрати от земеделски източници при осъществяване на агроекологични дейности по направление „Въвеждане на сеитбообращение за опазване на почвите и водите“, ДФЗ не предоставя финансова помощ за дейността за текущата година.

Чл. 18. Когато установи неспазване на изискването да се запазват и поддържат съществуващите трайни тераси в БЗС и/или земеделския парцел при осъществяване на агроекологични дейности по направление „Контрол на почвената ерозия“, ДФЗ изключва от избираемата за подпомагане площ площта на целия БЗС с парцел, заявен по дейността.

Чл. 19. Когато се установи неспазване на изискването на чл. 6, ал. 1, т. 4 от Закона за опазване на земеделските земи при осъществяване на агроекологични дейности по направление „Контрол на почвената ерозия“, ДФЗ отказва финансовата помощ за направлението.

Раздел VII

Намаления по подмярка „Традиционно животновъдство“

Чл. 20. Държавен фонд „Земеделие“ определя плащанията по направление „Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)“, като заявените ЖЕ, с които се извършва дейността, се приравняват към избираемата за подпомагане площ по правилото 1 ЖЕ = 1 ха. Финансовата помощ се формира на база по-малкия размер измежду площта, годна за калкулация, и площта, приравнена към ЖЕ.

Чл. 21. Когато земеделският стопанин не е извеждал на паша животните на територията на национален парк, наддекларирането се калкулира на база заявените ЖЕ, приравнени в хектари (съгласно правилото 1 ЖЕ = 1 ха). Изчислените намаления и санкции не може да надвишават стойността на заявената сума.

Чл. 22. Когато ДФЗ установи неспазване на поне едно базово изискване съгласно чл. 26, ал. 2, т. 8 от Наредба № 11 от 2009 г. при осъществяване на агроекологични дейности от направлението „Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)“, финансовата помощ за направлението се отказва изцяло за текущата година.

Раздел VIII

Намаления при неспазване на изискванията по управление

Чл. 23. Когато е констатирано неспазване на изискванията по управление съгласно глава шеста „Изисквания за управление на агроекологичните дейности“ от Наредба № 11 от 2009 г., ДФЗ намалява плащанията съгласно приложението.

Чл. 24. При неспазване на повече от едно изискване, едно или повече от които е с редукция 100 на сто, се налага намаление за съответната дейност в размер 100 на сто.

Чл. 25. Размерът на финансовата помощ се намалява с предвидените проценти за неизпълнение на изискванията по управление, а когато не е изпълнено повече от едно изискване – с максималния процент, съгласно приложението към чл. 8, ал. 1.

Раздел IX

Други намаления за всички дейности от съответното направление

Чл. 26. Когато земеделските стопани не водят редовно дневник по чл. 33 от Наредба № 11 от 2009 г., ДФЗ намалява размера на плащанията с 20 на сто.

Чл. 27. (1) Когато ДФЗ установи неспазване на Условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние и законоустановените изисквания за управление, одобрени съгласно чл. 42 от Закона за подпомагане на земеделските производители в стопанството, за всички дейности от мярка 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007 – 2013 г., се намалява с изчисления процент съгласно действащата Методика за прилагане на Кръстосаното съответствие в България.

(2) Когато ДФЗ констатира неспазване на минималните изисквания за торене и използване на продукти за растителна защита в стопанството и/или Програмата от мерки за ограничаване и предотвратяване на замърсяването с нитрати от земеделски източници в уязвимите зони (когато те не са базово изискване за декларираните дейности от направлението), се прилага процентно намаление в размер 5 на сто на общата сума на плащанията за всяка дейност от направлението.

Заключителна разпоредба

Параграф единствен. Методиката се утвърждава на основание чл. 10б от Закона за подпомагане на земеделските производители.

Приложение към чл. 8, ал. 1

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

Биологично растениевъдство

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

При установени парцели, които не се контролират от контролиращото лице.

100 % за БЗС

Неспазване на изискванията на Регламент (ЕО) № 834/2007 на Съвета от 27 юни 2007 г. относно биологичното производство и етикетирането на биологични продукти и за отмяна на Регламент (ЕИО) 2092/91 (ОВ, L 189 от 20 юли 2007 г.), наричан по-нататък „Регламент (ЕО) № 834/2007“, и на Регламент на Комисията (ЕО) № 889/2008 на целия БЗС.

100 % за направлението

Биологично пчеларство

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

При неспазване на изискванията на Регламент (ЕО) № 834/2007 и на Регламент на Комисията (ЕО) № 889/2008.

100 % за направлението

В периода на изпълнение на дейността подпомаганото лице не отглежда всички пчелни семейства в стопанството по метода на биологично производство.

100 % за направлението

Не използват антибиотици.

100 % за направлението

Възстановяване и поддържане на затревени площи с висока природна стойност – ВПС 1

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

Общи изисквания по управление – чрез паша и косене:

Не използват минерални торове и продукти за растителна защита, с изключение на определените в приложения I и II от Регламент на Комисията (ЕО) № 889/2008.

5 %

Не изграждат нови отводнителни системи.

5 %

Не разорават затревените площи.

Изключение:

Ако е констатирано разораване на постоянно затревените площи, земеделските стопани са длъжни да ги възстановят най-късно до последния ден за подаване на заявлението за плащане на следващата година съгласно чл. 12, ал. 2 от Наредба № 5 от 2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания (ДВ, бр. 22 от 2009 г.). Разораната площ се изключва от подпомагане за съответната година, като не се счита за наддекларирана. През следващата година земеделският стопанин задължително подлежи на проверка на място от Техническия инспекторат при ДФЗ.

100 %

Специфични изисквания по управление – чрез косене

Извършват първата коситба в равнинните райони от 15 юни до 15 юли, а в планинските райони съгласно Наредбата за определяне на критериите за необлагодетелстваните райони и териториалния им обхват (ДВ, бр. 20 от 2008 г.) – в периода от 30 юни до 15 август.

Изключение:

Когато земеделският стопанин е заявил, че ще поддържа затревена площ в равнинни райони чрез косене и площите попадат в обхвата на защитена зона от Натура 2000 със заповед за обявяване, в която е включена забрана за косене до определена дата, срокът за косене се удължава с 15 дни от посочения в забраната.

10 %

Извършват косенето ръчно или с косачки за бавно косене.

10 %

Косят от центъра към периферията или от единия край към другия.

10 %

Специфични изисквания по управление – чрез паша

Поддържат гъстота на животинските единици от 0,3 до 1,5 ЖЕ/ха.

5 % при ниска степен

7 % при средна степен

10 % при висока степен

Максимална обща стойност, %

20 %

Поддържане на местообитания на защитени видове в обработваеми земи в ОВМ – ВПС 4

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

Оставят малки по размер, неразорани и незасети площи, с размери от 16 до 25 кв. м в посевите с есенни култури (есенници), като на всеки 0,5 хектара има по 2 участъка (4 участъци на хектар) с определените по-горе размери.

100 % за парцела

Запазват стърнища в полетата, предназначени за засяване с пролетни култури, на ротационен принцип.

100 % за парцела

Оставят за петгодишен период на ротационен принцип от 10 до 20 на сто некултивирани и неразорани площи от общата площ на БЗС, но не по-малко от 1 ха цялостни, нефрагментирани парчета земя, за период от две години в земеделски земи с интензивно монокултурно отглеждане, с по 1 м изорана, свободна от растителност ивица по границите; ивиците по границите се разорават 2 – 3 пъти годишно, но не в периода от месец март до юли.

100 % за парцела

Прибират реколтата след 31 юли в площи с гнезда на ливадния блатар (Circus pygargus), посочени в приложение № 2 към чл. 13, ал. 4, т. 3, буква „г“ от Наредба № 11 от 2009 г.

100 % за дейността

Не използват пестициди, родентициди от второ поколение и минерални торове освен за локализирано третиране срещу инвазивни плевели.

100 % за дейността

Земеделските стопани, които са кандидатствали за дейност с код АП18.2, не използват хербициди в периода 15 октомври – 1 март.

100 % за дейността

Земеделските стопани засяват и отглеждат есенно зърнено-житни култури в местообитанията на зимуващи видове гъски на минимум 50 % от заявените по дейността с код АП18.2 площи.

100 % за дейността

Земеделските стопани превръщат обработваемите земи, които са местообитания на Царски орел (Aquila heliaca) или Египетски лешояд (Neophorn percnopterus), в пасища и впоследствие ги поддържат екстензивно чрез паша или косене.

100 % за дейността

Земеделските стопани през първата година от прилагането на дейността до 30 септември да осигурят засяване на площите с многогодишни житни тревни смески и/или с многогодишни житно-бобови тревни смески, като бобовите са до 20 % от смеската (за дейност АП18.3).

100 % за дейността

Земеделските стопани представят разходно-оправдателни документи до 30 септември на първата година за изпълнението на задължението да засеят площите с многогодишни житни тревни смески и/или с многогодишни житно-бобови тревни смески, като бобовите са до 20 % от смеската за количество минимум 50 кг/ха; в случаите, в които кандидатът е разширил заявените площи по направлението, е необходимо да предостави разходно-оправдателен документ за увеличените площи (за дейност АП18.3).

10 % при неспазено съотношение 50 кг/ха

100 % при непредоставен документ

Не използват минерални торове и продукти за растителна защита, с изключение на определените в приложения I и II от Регламент на Комисията (ЕО) № 889/2008 (за дейност АП18.3).

100 % за парцела

Не разорават създадените затревени площи при осъществяването на дейността с код АП18.3.

Изключение:

Ако е констатирано разораване на постоянно затревените площи, земеделските стопани са длъжни да ги възстановят най-късно до последния ден за подаване на заявлението за плащане на следващата година съгласно чл. 12, ал. 2 от Наредба № 5 от 2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания. Разораната площ се изключва от подпомагане за съответната година, като не се счита за наддекларирана. През следващата година земеделският стопанин задължително подлежи на проверка на място от Техническия инспекторат при ДФЗ.

100 % за дейността

Поддържат гъстота на животинските единици от 0,3 до 1,5 ЖЕ/ха (за дейност АП18.3).

5 % при ниска степен

7 % при средна степен

10 % при висока степен

Максимална обща стойност, %

20 %

Традиционно отглеждане на овощни градини

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

Опазват всички живи овощни дървета.

5 %

Извършват редовна резитба на дърветата поне веднъж годишно.

5 %

Поддържат тревното покритие чрез косене и/или паша.

5 %

Не изгарят тревата или дървета в овощните градини.

5 %

Опазват дърветата от увреждания, причинени от пасящите животни или техниката за косене.

5 %

Допускат растителнозащитни мероприятия само в извънредни случаи на пряка заплаха от унищожаване на дърветата и след консултация със специалист по растителна защита.

5 %

Не прилагат минерални торове или хербициди в затревените площи (в междуредията) на традиционната овощна градина.

5 %

Засаждат до 10 млади дръвчета на хектар за целия период на подпомагане.

5 %

Използват плодовете за лична употреба (не се позволява продажба на продукция от градината).

5 %

Максимална обща стойност, %

20 %

Въвеждане на сеитбообращение за опазване на почвите и водите

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

Спазват петгодишен план за минимум четириполно сеитбообращение за пет години, който се заверява от дипломиран агроном.

10 %

Предоставят документ за резултатите по чл. 47, ал. 6 от Наредба № 11 от 2009 г.

100 % за дейността

Почвените проби за N, P, K съгласно чл. 47, ал. 1, т. 2 от Наредба № 11 от 2009 г.

15 %

Поддържат растителна покривка през зимата на цялата земеделска площ в сеитбообращение.

100 % за БЗС

Не разорават почвата преди 1-ви април.

100 % за БЗС

Спазват предоставения план за балансирано торене (план за управление на хранителните вещества).

100 % за парцел

Максимална обща стойност, %

25 %

Контрол на почвената ерозия

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

Създаване и поддържане на затревени буферни ивици с ширина от 4 до 8 м, отстоящи на разстояние 20 – 80 м една от друга, в зависимост от типа почва, наклона и други фактори, които да покриват между 10 и 30 % от обработваемата площ.

100 % за парцела

Засяване на почвозащитни предкултури.

100 % за парцела

Изграждане и поддържане на оттокоотвеждащи бразди, които са ориентирани перпендикулярно на склона и са на разстояние от 20 до 40 м една от друга.

100 % за парцела

Поясно редуване на културите; поясите са разположени перпендикулярно на склона и са с ширина от 30 до 100 м с различни окопни култури, засадени по контурите.

100 % за парцела

Превръщане на обработваеми земи в пасища, които да се управляват по екстензивен начин с не повече от 2 ЖЕ на хектар.

100 % за парцела

Извършване на подобрителни мероприятия в пасищата, които включват: разчистване от камъни и/или подсяване на незатревени места и/или торене в пасищата.

100 % за парцела

В междуредия на лозя и овощни насаждения, които са разположени успоредно на склона, се създават оттокозадържащи бразди, ориентирани перпендикулярно на склона.

100 % за парцела

Опазване на застрашени от изчезване местни породи

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

Спазват развъдната програма за съответната подпомагана порода.

5 %

Водят регистър съгласно чл. 8, ал. 1, т. 1 от Наредба № 61 от 2006 г. за условията и реда за официална идентификация на животните, за които не са предвидени изисквания в регламент на Европейския съюз (ДВ, бр. 47 от 2006 г.).

5 %

Представят писмено разрешение (становище) от съответната развъдна асоциация или от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството за клане или продажба на всяко животно, подпомагано по реда на тази наредба.

5 %

Представят документ от официален ветеринарен лекар (аутопсионен документ) при смърт от болест за всяко подпомагано животно.

5 %

Спазват изискванията за хуманно отношение към животните съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност.

5 %

Забранява се свободното пасищно отглеждане на свинете от източнобалканската порода и нейните кръстоски извън регламентираните за тази цел места съгласно Наредба № 6 от 2007 г. за условията и реда за пасищно отглеждане на свине от източнобалканската порода и нейните кръстоски (ДВ, бр. 29 от 2007 г.).

5 %

Ползват постоянно затревени площи, като поддържат гъстота на животинските единици до 2 ЖЕ/ха.

5 %

Максимална обща стойност, %

12 %

Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)

Изисквания по управление

Степен на намаление, в проценти

Водят запис за загубите на животните и датите на извеждане и прибиране на животните от пасищата.

5 %

Пасат животните на определените планински пасища най-малко 3 месеца от годината в периода май – октомври.

5 %

Представят при проверка на място ветеринарномедицинско свидетелство за придвижване на животните.

5 %

Броят на кучетата е пропорционален на общия брой овце или говеда, които трябва да бъдат охранявани (съгласно чл. 56, ал. 3 от Наредба № 11 от 2009 г.).

5 %

Максимална обща стойност, %

15 %

2352

КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА И ИНДУСТРИЯТА

ЗАПОВЕД № 59 от 24 януари 2024 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и индустрията и на нейната администрация и решение на комисията по т. 17 съгласно протокол № 41 от 15.12.2023 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 87 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите нареждам:

1. Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на следните стоки: кухненска маса със стъклен плот, код № 111558, с изображение на цветя на плота, марка TAYGA, производител TAYGA, и кухненска маса с дървен плот, код № 111559, марка TAYGA, производител TAYGA, като стоки, опасни за живота и здравето на потребителите, тъй като не съответстват на нормативно установените изисквания за безопасност съгласно стандарт БДС EN 12521:2016 (EN 12521:2015) „Мебели. Якост, трайност и безопасност. Изисквания за маси за домашна употреба“, вкл. и по методите съгласно БДС EN 1730:2012 (EN 1730:2012) „Мебели. Маси. Методи за изпитване за определяне на устойчивост, якост и дълготрайност“.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаната в заповедта стока по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоката съдържа.

Мотиви:

Съгласно представени протоколи от изпитване стоките не съответстват на изискванията за безопасност на стандарти БДС EN 12521:2016 и БДС EN 1730:2012 по следните показатели:

– Протокол от изпитване № 126471170218211/ 10.10.2023 г. за извършено изпитване на масa със стъклен плот, запечатана с пломба № 004129, установена при проверка от длъжностни лица на КЗП – РД Пловдив, с КП № К-2712963/14.09.2023 г., удостоверяващ, че стоката не съответства на изискванията за безопасност на стандарти БДС EN 12521:2016 и БДС EN 1730:2012 по следните показатели:

– показател т. 6.4.1, 6.4.2 БДС EN 1730:2012 – хоризонтално изпитване за издръжливост;

– показател т. 6.4.1, 6.6.1, 6.6.2 БДС EN 1730:2012 – вертикално изпитване на удар на маси със стъкло в конструкцията – не е проведено поради счупване на пробата;

– Протокол от изпитване № 126471170218212/ 10.10.2023 г. за извършено изпитване на маса дървен плот, запечатана с пломба № 004133, установена при проверка от длъжностни лица на КЗП – РД Пловдив, с КП № К-2712963/14.09.2023 г., удостоверяващ, че стоката не съответства на изискванията за безопасност на стандарти БДС EN 12521:2016 и БДС EN 1730:2012 по следните показатели:

– показател т. 6.4.1, 6.4.2 БДС EN 1730:2012 – хоризонтално изпитване за издръжливост;

– показател т. 6.4.1, 6.6.1, 6.6.3 БДС EN 1730:2012 – вертикално изпитване на удар на маси без стъкло в конструкцията – не е проведено поради счупване на пробата.

На основание чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да се защити животът и здравето на гражданите и да не се допусне предлагането на стоки на пазара в несъответствие с установените изисквания за безопасност съгласно стандарт БДС EN 12521:2016 (EN 12521:2015) „Мебели. Якост, трайност и безопасност. Изисквания за маси за домашна употреба“, вкл. и по методите съгласно БДС EN 1730:2012 (EN 1730:2012) „Мебели. Маси. Методи за изпитване за определяне на устойчивост, якост и дълготрайност“.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването є по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Ст. Алипиев

2358

 

ЗАПОВЕД № 135 от 27 февруари 2024 г.

На основание чл. 8, ал. 1 и ал. 2, т. 9 от Устройствения правилник на Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката и индустрията и на нейната администрация, решение на комисията по т. 15 съгласно протокол № 3 от 17.01.2024 г., чл. 92, ал. 1, 2 и 5 във връзка с чл. 71, ал. 1 и 2, чл. 87 и чл. 88, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на потребителите, Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки във връзка с чл. 99 от Закона за защита на потребителите нареждам:

Забранявам вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на холна маса „Nisa-33“, холна маса „Step-33“ и трапезна маса „Razi“ като стоки, опасни за здравето и безопасността на потребителите.

2. Вносителите и дистрибуторите да организират незабавното и ефективно изтегляне от пазара и изземването от потребителите на описаните в заповедта стоки по реда, условията и в сроковете, визирани в Наредбата за условията и реда за изтегляне от пазара, изземване от потребителите и унищожаване на опасни стоки и за реда за обезщетяване на потребителите в случаите на изземване на опасни стоки, и да отправят предупреждения към потребителите за рисковете, които стоките съдържат.

Мотиви:

Съгласно представени изпитвателни протоколи стоките не съответстват на нормативно установените изисквания за безопасност, а именно:

– Протокол от изпитване № 399933 от 29.12.2023 г., издаден от TSE Turkey, холна маса „Nisa-33“ не съответства на БДС EN 12521:2016 „Мебели. Якост, трайност и безопасност. Изисквания за маси за домашна употреба“, т. 6 „Стабилност, здравина и издръжливост“ – кракът се чупи в точката на свързване;

– Протокол от изпитване № 400075 от 29.12.2023 г., издаден от TSE Turkey, холна маса „Step-33“ не съответства на БДС EN 12521:2016 „Мебели. Якост, трайност и безопасност. Изисквания за маси за домашна употреба“, т. 6 „Стабилност, здравина и издръжливост“ – кракът се чупи в точката на свързване на 20-и цикъл;

– Протокол от изпитване № 400127 от 29.12.2023 г., издаден от TSE Turkey, трапезна маса „Razi“ не съответства на БДС EN 12521:2016 „Мебели. Якост, трайност и безопасност. Изисквания за маси за домашна употреба“, т. 6 „Стабилност, здравина и издръжливост“ – кракът се чупи в точката на свързване на 10-и цикъл.

Предвид установените несъответствия стоките съдържат сериозен риск от нараняване на потребителите.

На основание чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс допускам предварително изпълнение на заповедта с цел да се защити животът и здравето на потребителите и да не се допусне предлагането на стока на пазара в несъответствие с нормативно установените изисквания за безопасност, което несъответствие би могло да доведе до нараняване и представлява риск за здравето на потребителите.

Разпореждането, с което се допуска предварителното изпълнение, може да се обжалва чрез КЗП пред съда в тридневен срок от съобщаването му независимо дали настоящата заповед е оспорена.

Разходите по складиране, транспорт, изтегляне от пазара, изземването от потребителите и тяхното обезщетяване са за сметка на производителите, вносителите и дистрибуторите.

Заповедта може да се обжалва чрез председателя на Комисията за защита на потребителите в 14-дневен срок от съобщаването є по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Председател: Ст. Алипиев

2324

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

РЕШЕНИЕ № 72 от 29 февруари 2024 г.

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, чл. 4, ал. 4 във връзка с чл. 1, ал. 2, т. 6 от ЗПСК, чл. 5, чл. 6, ал. 1, чл. 8, ал. 1, 2 и 3 и чл. 9 от Наредбата за търговете и конкурсите (приета с ПМС № 213 от 25.09.2003 г.; изм. и доп., ДВ, бр. 37 от 21.04.2020 г., в сила от 21.04.2020 г.) и свое Решение № 126 от 31.03.2016 г. за откриване на процедура за приватизация реши:

Да се проведе публичен търг с явно наддаване за продажба на СОС с идентификатор 35167.502.70.1.34 по КККР на гр. Казанлък, одобрени със Заповед № РД-18-88 от 2015 г. на и.д. на АГКК, с обща площ 152 кв. м; адрес: гр. Казанлък, ул. Чудомир № 6, ет. 4, обект 34; предназначение на самостоятелния обект: „за офис“; нива на обекта: 1; съседни СОС: на същия етаж: няма обект (коридор), под обекта: 35167.502.70.1.22; над обекта: няма. СОС се намира на ет. 4 в сграда с идентификатор 35167.502.70.1; предназначение: друг вид обществена сграда, разположена в ПИ с идентификатор 35167.502.70; обектът е с РЗП 202,62 кв. м и включва прилежащи части от общите части на сградата.

Търгът да се проведе при следните условия:

1. Начална тръжна цена 203 900 лв. без ДДС.

Достигнатата цена, както и всички данъци и такси се заплащат от спечелилия участник в левове до деня на подписване на договора за продажба по сметка, посочена в проекто-договора към тръжната документация.

2. Стъпка за наддаване – 10 % от началната тръжна цена.

3. Депозитът за участие е парична вноска в размер на 50 % от началната тръжна цена, която се внася по сметка BG18SOMB91303321727300 в „Общинска банка“ – АД, гр. Казанлък, BIC SOMBBGSF, до изтичане срока за подаване на предложения за участие. Валидни са вноски от името и за сметка на кандидата за участие в търга.

4. Получаване на тръжна документация – от гише № 5 в ЦАО на Община Казанлък срещу квитанция за платена цена за тръжна документация в размер на 150 лв. (без дължимия ДДС) в брой в касата в ЦАО при Община Казанлък или по банков път, преведена по следната сметка: BG07SOMB91308421727344, код вид на плащане: 447000, в „Общинска банка“ – АД, гр. Казанлък, BIC SOMBBGSF, до изтичане срока за подаване на предложения за участие. Валидни са такси от името и за сметка на кандидата за участие в търга.

5. При получаване на тръжната документация кандидатите представят:

а) извлечение от търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на Агенцията по вписванията при Министерството на правосъдието;

б) нотариално заверен документ за представителната власт на лицето, което закупува тръжната документация (ако представителната власт не може да се установи от удостоверението за вписване в търговския регистър или кандидатът се представлява от пълномощник);

в) документ за самоличност на лицето, което закупува тръжната документация.

6. При получаване на тръжната документация кандидатите попълват декларация по чл. 11, ал. 1 от Наредбата за задължителната информация, предоставяна на лицата, заявили интерес за участие в приватизацията по ЗПСК и за документите и сведенията, представляващи служебна тайна.

7. Предложения за участие се приемат до 12,30 ч. в последния работен ден, предхождащ датата на търга в деловодството на Община Казанлък.

8. Оглед на обекта – от 10 до 15 ч. през всички работни дни в срока за подаване на предложения за участие.

9. Търгът да се проведе на 21-вия ден от датата на обнародването на решението в „Държавен вестник“ от 14 ч. в ритуалната зала на Община Казанлък. При липса на кандидати – на 35-ия ден при същите условия.

Председател: Н. Златанов

2355

ОБЩИНА ЛОМ

РЕШЕНИЕ № 42 от 29 февруари 2024 г.

I. На основание чл. 45, ал. 9 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка със Заповед № АК-04-1 от 9.02.2024 г. на областния управител на област Монтана отменя Решение № 32 от протокол № 4 от 31.01.2024 г.

II. На основание чл. 21, ал. 1, т. 11 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл. 127, ал. 6 и чл. 134, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за устройство на територията Общинският съвет – Лом, одобрява частично изменение (ЧИ) на общ устройствен план (ОУП) на община Лом с териториален обхват ПИ 68758.539.286 в местност Чукни бабка, землището на с. Станево, община Лом, с който се променя устройствената зона от „земеделски земи със забрана за промяна на предназначението“ в „предимно производствена устройствена зона“ съгласно чертежа.

Председател: П. Пенкова

2366

66. – Управителният съвет на Българския фармацевтичен съюз на основание чл. 12, т. 4 и чл. 5, ал. 1, т. 4 от Закона за съсловната организация на магистър-фармацевтите обнародва:

СПИСЪК

с имената на магистър-фармацевтите, регистрирани да упражняват професия – актуализация към 1.03.2024 г.

РФК Благоевград

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0110000001

Ангелина

Костадинова

Петрова

Благоевград

Редовен член

0110000231

Николина

Иванова

Димитрова

Благоевград

Редовен член

2210001201

Маргарита

Димитрова

Цонева

Благоевград

Редовен член

0110000104

Виолета

Александрова

Тодорова

Благоевград

Редовен член

0110000085

Станка

Иванова

Гегова

Благоевград

Редовен член

0110000016

Светлана

Борисова

Тюлекова

Благоевград

Редовен член

0110000337

Ваня

Илиева

Стаменова

Благоевград

Редовен член

2210004877

Стефан

Александров

Трашлиев

Благоевград

Редовен член

2210002503

Ирина

Веселинова

Михова-Балабанова

Благоевград

Отчислен

1010000115

Надя

Георгиева

Йорданова

Благоевград

Редовен член

2210002392

Ирена

Милкова

Димова

Благоевград

Редовен член

2210002654

Александрина

Емилова

Загорова

Благоевград

Редовен член

2210003755

Цветанка

Иванова

Славова

Благоевград

Редовен член

2210003466

Русиана

Веселинова

Марковска

Благоевград

Редовен член

2210004816

Елена

Ангелова

Костадинова

Благоевград

Редовен член

2210005087

Вергиния

Георгиева

Маркова

Благоевград

Редовен член

0110000321

Атидже

Хасан

Лютова

Благоевград

Редовен член

0110000323

Мария

Костадинова

Берова

Благоевград

Редовен член

0110000335

Мартин

Матиев

Благоевград

Редовен член

2210005587

Илиян

Димитров

Карабашев

Благоевград

Редовен член

0110000334

Моника

Росенова

Николова

Благоевград

Редовен член

0110000333

Габриела

Паскал

Дамянова

Благоевград

Редовен член

0110000327

Боряна

Юлиянова

Хинчева

Благоевград

Редовен член

0110000320

Гергана

Красимирова

Дудаклиева

Благоевград

Редовен член

0110000322

Елена

Павлова

Бакалска

Благоевград

Редовен член

0110000332

Гергана

Киролова

Орманлиева

Благоевград

Редовен член

0110000330

Лазар

Кирилов

Джаков

Благоевград

Редовен член

0110000326

Ралица

Недялкова

Неделчева

Благоевград

Редовен член

0110000329

Петя

Стефанова

Корчева

Благоевград

Редовен член

0110000328

Любомира

Любенова

Хаджиева

Благоевград

Редовен член

0110000331

Елена

Красимирова

Геранова

Благоевград

Редовен член

0110000325

Лили

Николаева

Заимова

Благоевград

Редовен член

0110000324

Стела

Йорданова

Илиева

Благоевград

Редовен член

0110000339

Елизабет

Владимирова

Стефанова

Благоевград

Редовен член

0110000336

Мартин

Николов

Манов

Благоевград

Редовен член

0110000338

Шади

Хасанов

Хаджийски

Благоевград

Редовен член

РФК Бургас

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0210000356

Мария

Кръстева

Икономова

Бургас

Редовен член

0210000298

Петя

Александрова

Дайска

Бургас

Доброволен член

0210000416

Маргарита

Попконстантинова

Карастойкова

Бургас

Редовен член

0210000308

Ганка

Борисова

Павлова

Бургас

Редовен член

0210000005

Митра

Георгиева

Костова

Бургас

Починал

0210000040

Данка

Стоилова

Петрова

Бургас

Починал

0210000413

Веселин

Иванов

Джелепов

Бургас

Редовен член

0210000035

Мария

Темелкова

Здравкова

Бургас

Редовен член

0210000181

Орлин

Георгиев

Попов

Бургас

Редовен член

2210004385

Миролюба

Симеонова

Димитрова-Бадинска

Бургас

Отчислен

0210000365

Буря

Любомирова

Борисова

Бургас

Редовен член

0210000289

Нелли

Александровна

Демирева

Бургас

Редовен член

0210000342

Нина

Костадинова

Горова

Бургас

Редовен член

0210000031

Христо

Георгиев

Бургазлиев

Бургас

Починал

0210000606

Ясен

Стоянов

Арнаудов

Бургас

Редовен член

0210000346

Илиана

Евгениева

Богданова

Бургас

Редовен член

1610000252

Мария

Кирилова

Михалакева

Бургас

Редовен член

0210000224

Преслав

Тодоров

Павлов

Бургас

Редовен член

1610000051

Веселин

Стефанов

Димитров

Бургас

Редовен член

0210000604

Иванка

Костова

Неделчева

Бургас

Доброволен член

0210000605

Рая

Кирилова

Симеонова

Бургас

Редовен член

0210000593

Станислав

Георгиев

Георгиев

Бургас

Редовен член

0210000594

Нели

Илиева

Милушева

Бургас

Редовен член

0210000600

Хюсеин

Муса

Хюсеин

Бургас

Редовен член

1810000095

Николай

Данаилов

Беров

Бургас

Отчислен

0210000379

Марина

Ангелова

Личева-Петкова

Бургас

Редовен член

0210000366

Таня

Неделчева

Димова

Бургас

Редовен член

0210000602

Мирена

Стефкова

Дойнова

Бургас

Редовен член

0210000607

Стела

Валентинова

Великова

Бургас

Редовен член

0210000597

Мая

Живкова

Михайлова

Бургас

Редовен член

0210000603

Гергана

Тончева

Минева

Бургас

Редовен член

2210003720

Рая

Емилова

Сапунджиева-Николова

Бургас

Редовен член

0210000586

Димитър

Георгиев

Атанасов

Бургас

Редовен член

0210000591

Ваня

Александрова

Факалийска

Бургас

Редовен член

0210000580

Юсеин

Наит

Асанходжа

Бургас

Редовен член

0210000583

Яна

Наскова

Налбантова

Бургас

Редовен член

0210000601

Даниела

Христова

Томова

Бургас

Редовен член

0210000589

Виолета

Евгениева

Тодорова

Бургас

Редовен член

0210000595

Димитрина

Иванова

Киришева

Бургас

Редовен член

0210000590

Андрияна

Георгиева

Иванова

Бургас

Редовен член

0210000587

Гергана

Красимирова

Атанасова

Бургас

Редовен член

0210000596

Валентин

Петров

Тодоров

Бургас

Редовен член

0210000552

Мирослав

Петев

Сталев

Бургас

Редовен член

0210000592

Янита

Чавдарова

Генова

Бургас

Редовен член

0210000598

Никола

Стоянов

Генчев

Бургас

Редовен член

1310000263

Мариела

Пенева

Мечкова

Бургас

Редовен член

0210000584

Жулиен

Валентинов

Панайотов

Бургас

Редовен член

0210000585

Даниела

Руменова

Консулова

Бургас

Редовен член

0310000744

Петя

Христова

Петкова

Бургас

Редовен член

0210000588

Альона

Карабецкая

Бургас

Редовен член

2210005566

Жулиета

Петрова

Диханова

Бургас

Редовен член

0210000581

Мария

Иванова

Кайкиева

Бургас

Редовен член

0210000582

Стоян

Атанасов

Станков

Бургас

Редовен член

РФК Варна

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0310000277

Стоянка

Христова

Петрова

Варна

Починал

0310000090

Еленка

Георгиева

Хорозова

Варна

Починал

0310000011

Анна

Недева

Николаева

Варна

Доброволен член

0310000053

Гинка

Жекова

Иванова

Варна

Доброволен член

0310000163

Маргарита

Георгиева

Иванова

Варна

Редовен член

0310000209

Пенка

Щилионова

Папазова

Варна

Починал

0310000143

Красимира

Станчева

Йорданова

Варна

Починал

0310000076

Димитър

Светославов

Рохов

Варна

Доброволен член

0310000233

Румяна

Петрова

Николова

Варна

Редовен член

0310000013

Бисерка

Великова

Томова

Варна

Редовен член

0210000179

Мирослав

Калинов

Примов

Варна

Редовен член

0810000015

Момка

Петкова

Радева

Варна

Редовен член

0310000817

Наталия

Кирилова

Кирова

Варна

Редовен член

2610000180

Десимира

Делчева

Петрова

Варна

Редовен член

0310000381

Диляна

Васкова

Вълчева

Варна

Редовен член

0310000795

Светослав

Константинов

Пехливанов

Варна

Редовен член

0310000470

Нина

Валериева

Илиева

Варна

Редовен член

0310000762

Надежда

Стоянова

Бъчварова

Варна

Редовен член

2210003853

Христина

Руменова

Петрова

Варна

Редовен член

0310000414

Елена

Илиева

Мутафова

Варна

Редовен член

0310000668

Кристиана

Миленова

Петрова

Варна

Редовен член

0310000794

Ралица

Светломирова

Пенчева

Варна

Редовен член

0310000674

Мартина

Филипинова

Мирчева

Варна

Редовен член

0310000458

Бранимир

Красев

Братоев

Варна

Редовен член

0310000806

Симона

Иванова

Иванова

Варна

Редовен член

0310000782

Радослав

Емилов

Нейков

Варна

Редовен член

0310000489

Станимира

Милчева

Василева

Варна

Редовен член

0310000474

Ирена

Станчева

Динева

Варна

Редовен член

2210003744

Елена

Николаева

Иванова

Варна

Редовен член

0310000796

Вяра

Николаева

Маразова

Варна

Редовен член

0810000116

Владимир

Атанасов

Кавалджиев

Варна

Редовен член

2210003714

Стефан

Георгиев

Стойнев

Варна

Редовен член

0310000479

Гергана

Стефанова

Лесова

Варна

Редовен член

0210000477

Мария

Георгиева

Карчева

Варна

Редовен член

0310000790

Коста

Савов

Тепеделенев

Варна

Редовен член

0310000815

Владимир

Маринов

Райчев

Варна

Редовен член

0310000502

Марияна

Дойчинова

Джермова

Варна

Редовен член

0310000499

Стефка

Иванова

Стойчева-Ангелова

Варна

Редовен член

0810000132

Гергана

Йосифова

Петрова

Варна

Редовен член

0310000578

Соня

Йорданова

Иванова

Варна

Редовен член

0310000582

Виктория

Станиславова

Иванова

Варна

Редовен член

0310000617

Ива

Атанасова

Миронова

Варна

Редовен член

0310000826

Деница

Станимирова

Манолова

Варна

Редовен член

0310000610

Йорданка

Радева

Петрова

Варна

Редовен член

0310000801

Надежда

Владимировна

Нефедова

Варна

Редовен член

0310000616

Еля

Ридван

Ердинч

Варна

Редовен член

0310000606

Иванела

Младенова

Стоянова

Варна

Редовен член

0310000692

Йосиф

Ивайлов

Петков

Варна

Редовен член

0310000779

Онур

Сечкин

Алиибрям

Варна

Редовен член

0810000135

Десислава

Дафинова

Цонкова

Варна

Редовен член

0310000768

Мелис

Сезгинова

Нуриева

Варна

Редовен член

0310000773

Ива

Иванова

Стоянова

Варна

Редовен член

0310000791

Емине

Мусова

Реджепова

Варна

Редовен член

0310000769

Венцислава

Мариянова

Иванова

Варна

Редовен член

0310000793

Арсений

Михайлович

Бекетов

Варна

Редовен член

0310000788

Гизен

Кямил

Хюсеин

Варна

Редовен член

0310000766

Дебора

Галинова

Съботинова

Варна

Редовен член

0310000805

Александра

Пламенова

Коларова

Варна

Редовен член

0310000813

Габриела

Пламенова

Христова

Варна

Редовен член

0310000775

Яна

Асенова

Сотирова

Варна

Редовен член

0310000778

Анелия

Тодорова

Николова

Варна

Редовен член

0310000770

Йоана

Росенова

Русева

Варна

Редовен член

0310000765

Стефани

Калинова

Кирилова

Варна

Редовен член

0310000774

Албена

Ивелинова

Димова

Варна

Редовен член

0310000776

Габриела

Ивелинова

Димова

Варна

Редовен член

0310000810

Елис

Идаетова

Фадлиева

Варна

Редовен член

0310000764

Людмил

Павлинов

Първанов

Варна

Редовен член

0310000781

Нелин

Нефет

Шериф

Варна

Редовен член

0310000808

Николета

Николаева

Брайнова

Варна

Редовен член

0310000783

Павел

Иванов

Иванов

Варна

Редовен член

0310000785

Джансел

Шевкет

Мусин

Варна

Редовен член

0310000780

Ясемин

Хюсеин

Мехмед

Варна

Редовен член

0310000820

Жасмина

Пенчева

Панайотова

Варна

Редовен член

0310000763

Калоян

Росенов

Михалев

Варна

Редовен член

1810000227

Нина

Николаева

Ставрева

Варна

Редовен член

0310000786

Илияна

Красимирова

Лечева

Варна

Редовен член

0310000832

Маринела

Жечева

Христова

Варна

Редовен член

0310000767

Елица

Владимирова

Бенева

Варна

Редовен член

0310000789

Мартина

Петрова

Вангелова

Варна

Редовен член

0310000777

Анде

Зихни

Салим

Варна

Редовен член

0310000772

Полияна

Атанасова

Атанасова

Варна

Редовен член

0310000827

Михаела

Илиянова

Раянова

Варна

Редовен член

0310000823

Елина

Андонова

Андонова

Варна

Редовен член

0310000824

Жулиана

Миткова

Ненова

Варна

Редовен член

0310000814

Стоян

Николаев

Буков

Варна

Редовен член

0310000829

Риза

Сунай

Риза

Варна

Редовен член

0310000811

Берна

Мюберинова

Еминова

Варна

Редовен член

0310000821

Симона

Деянова

Петкова

Варна

Редовен член

0310000819

Александър

Александров

Тодоров

Варна

Редовен член

0310000818

Моника

Генчева

Йорданова

Варна

Редовен член

0310000809

Ашкън

Сали

Ашък

Варна

Редовен член

0310000804

Мария

Емилова

Ставрева

Варна

Редовен член

0310000803

Борислав

Павелов

Гърков

Варна

Редовен член

0310000807

Теодор

Димитров

Кехайов

Варна

Редовен член

0310000798

Самуил

Димитров

Кехайов

Варна

Редовен член

0310000800

Весела

Радославова

Петрова

Варна

Редовен член

0310000802

Елис

Гюнай

Исмаилова

Варна

Редовен член

0310000812

Невена

Маринова

Ченова

Варна

Редовен член

0310000830

Вирджиния

Корнелова

Михайлова

Варна

Редовен член

0310000825

Владислав

Александров

Стефанов

Варна

Редовен член

0310000799

Мертин

Айлин

Юсню

Варна

Редовен член

0310000822

Кристиан

Николаев

Статев

Варна

Редовен член

0310000816

Константина

Христова

Узова

Варна

Редовен член

0310000784

Елизавета

Пугачова

Варна

Редовен член

0310000828

Денислав

Христов

Николов

Варна

Редовен член

РФК Велико Търново

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0410000145

Стефанка

Петкова

Денчева

Велико Търново

Отчислен

0410000030

Виолета

Петрова

Владкова

Велико Търново

Отчислен

0410000047

Дочка

Георгиева

Вачкова

Велико Търново

Отчислен

0410000142

Соня

Маринова

Пушкарова

Велико Търново

Починал

2210001348

Милена

Антонова

Антонова

Велико Търново

Редовен член

0410000249

Мария

Красимирова

Петрова

Велико Търново

Доброволен член

2210005431

Надя

Пенчева

Петкова

Велико Търново

Редовен член

1810000181

Мария

Иванова

Кирилова

Велико Търново

Редовен член

2210003508

Иван

Петков

Петков

Велико Търново

Редовен член

2210003860

Преслава

Колева

Кръстева

Велико Търново

Доброволен член

0410000258

Антон

Милков

Михалев

Велико Търново

Редовен член

0410000222

Йоанна

Станимирова

Караиванова

Велико Търново

Редовен член

0410000229

Стефани

Красимирова

Радова

Велико Търново

Редовен член

0410000253

Ванина

Валериева

Иванова

Велико Търново

Редовен член

0310000662

Анелия

Бориславова

Ангелова

Велико Търново

Редовен член

0410000259

Илиян

Любомиров

Стоев

Велико Търново

Редовен член

0410000247

Десислава

Николаева

Лакова

Велико Търново

Отчислен

0410000252

Тина

Йорданова

Караиванова

Велико Търново

Редовен член

0410000251

Петър

Ивов

Кираджиев

Велико Търново

Редовен член

0410000254

Яна

Илиянова

Дойнова

Велико Търново

Редовен член

0410000257

Денислав

Мирославов

Енчев

Велико Търново

Редовен член

0410000255

Антония

Павлинова

Маноилова

Велико Търново

Редовен член

0410000250

Евгений

Калинов

Гайдаров

Велико Търново

Редовен член

1510000245

Никола

Маринов

Иванов

Велико Търново

Редовен член

0410000261

Христина

Енчева

Тодорова

Велико Търново

Редовен член

0410000262

Пресияна

Маринова

Стефанова

Велико Търново

Редовен член

0410000260

Снежана

Огнянова

Димитрова

Велико Търново

Редовен член

РФК Видин

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0510000030

Кирил

Георгиев

Йонов

Видин

Редовен член

2210003050

Силвия

Крумчова

Йончева

Видин

Редовен член

0510000102

Симона

Илиева

Илиева

Видин

Доброволен член

РФК Враца

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0610000064

Маргарита

Петкова

Балевска

Враца

Редовен член

0610000122

Цветан

Флоров

Радулов

Враца

Починал

0610000021

Горан

Иванов

Махремски

Враца

Починал

1310000180

Иванка

Вълкова

Вичева

Враца

Редовен член

0510000042

Мими

Кирилова

Петкова

Враца

Редовен член

0610000080

Николай

Иванов

Узунов

Враца

Редовен член

1410000120

Кристина

Венелинова

Николова

Враца

Доброволен член

0610000174

Моника

Ангелова

Дакева

Враца

Редовен член

0610000186

Велислава

Огнянова

Веселинова

Враца

Редовен член

2210005469

Теодора

Иванова

Младенова

Враца

Редовен член

0610000187

Петър

Николаев

Витков

Враца

Редовен член

0610000185

Лора

Красимирова

Лазарова

Враца

Редовен член

0610000188

Павлин

Димитров

Димитров

Враца

Редовен член

РФК Габрово

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0710000030

Йонита

Асенова

Стоилова

Габрово

Редовен член

0710000137

Теодора

Дянкова

Вълкова

Габрово

Редовен член

1310000184

Светла

Стефанова

Шейретова-Тодорова

Габрово

Редовен член

0710000136

Теодора

Маринова

Бъчварова

Габрово

Редовен член

0710000138

Андрей

Христов

Стаев

Габрово

Редовен член

0710000135

Кристина

Валентинова

Илиева

Габрово

Редовен член

0710000134

Георги

Милчев

Матев

Габрово

Редовен член

0710000139

Николета

Георгиева

Николова

Габрово

Редовен член

РФК Добрич

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0810000044

Юлия

Иванова

Илиева

Добрич

Доброволен член

0310000260

Соня

Динкова

Стефанова

Добрич

Редовен член

0810000103

Ива

Данчева

Василева

Добрич

Доброволен член

0810000143

Ивелина

Ангелова

Мартинова

Добрич

Редовен член

0810000141

Християн

Георгиев

Маринов

Добрич

Редовен член

1610000817

Николай

Тодоров

Герджиков

Добрич

Редовен член

0810000114

Александър

Петков

Петков

Добрич

Редовен член

0310000476

Антония

Пламенова

Кондова

Добрич

Редовен член

2010000128

Ваня

Стоилова

Кънева

Добрич

Редовен член

2210004856

Василий

Леонидович

Желясков

Добрич

Редовен член

0310000667

Валентина

Тодорова

Дичева

Добрич

Редовен член

0810000139

Йорданка

Трифонова

Трифонова

Добрич

Редовен член

0810000142

Хюсеин

Алиосман

Хюсеин

Добрич

Редовен член

0810000140

Гергана

Рачева

Петрова

Добрич

Редовен член

0310000771

Иван

Симеонов

Симеонов

Добрич

Редовен член

0810000137

Мартин

Георгиев

Минков

Добрич

Редовен член

0810000138

Никол

Стоянова

Николова

Добрич

Редовен член

0810000144

Николай

Венциславов

Дребов

Добрич

Редовен член

0810000145

Преслава

Петрова

Иванова

Добрич

Редовен член

0310000831

Ренета

Росенова

Герова

Добрич

Редовен член

РФК Кърджали

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0910000130

Ася

Андреева

Йозтюрк

Кърджали

Редовен член

0910000128

Байрам

Емин

Емин

Кърджали

Редовен член

2610000184

Емине

Рефтин

Байрамали

Кърджали

Редовен член

0910000131

Снежана

Ангелова

Ангелова

Кърджали

Редовен член

1610001107

Елиз

Иса

Банашък

Кърджали

Редовен член

0910000129

Мелика

Неджми

Мюмюн

Кърджали

Редовен член

РФК Кюстендил

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

1010000024

Димитър

Александров

Димитров

Кюстендил

Починал

1010000045

Каменка

Илиева

Козничка

Кюстендил

Починал

1010000058

Мария

Василиева

Попова

Кюстендил

Починал

1010000169

Валентин

Янков

Овчаров

Кюстендил

Редовен член

1010000015

Веселина

Христова

Кралева

Кюстендил

Редовен член

2210000841

Иван

Ненов

Марев

Кюстендил

Отчислен

1010000122

Ралица

Илчева

Миланова

Кюстендил

Редовен член

0110000291

Емелиян

Валериев

Литов

Кюстендил

Редовен член

1010000165

Михаил

Росенов

Димитров

Кюстендил

Редовен член

1010000168

Гергана

Ивайлова

Златкова

Кюстендил

Редовен член

1010000166

Йордан

Кирилов

Васев

Кюстендил

Редовен член

1010000164

Силвия

Георгиева

Стоичкова

Кюстендил

Редовен член

1010000167

Анастасия

Асенова

Пилева

Кюстендил

Редовен член

1010000170

Ралица

Олегова

Иванова

Кюстендил

Редовен член

РФК Ловеч

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2210002677

Живка

Христова

Желязкова-Петкова

Ловеч

Редовен член

1110000027

Мариянка

Георгиева

Лазарова

Ловеч

Отчислен

1110000049

Силвия

Дякова

Върбанова

Ловеч

Починал

1610000021

Атанас

Вълчев

Хаджиев

Ловеч

Редовен член

1110000131

Георги

Димитров

Лалев

Ловеч

Редовен член

2210003792

Елена

Иванова

Даракчиева

Ловеч

Редовен член

0710000127

Ива

Петрова

Маринова

Ловеч

Редовен член

1510000248

Мартина

Пламенова

Лъжовска

Ловеч

Редовен член

1110000130

Калина

Пенкова

Конишева

Ловеч

Редовен член

1110000124

Биляна

Иванова

Иванова

Ловеч

Редовен член

1110000127

Теодора

Божидарова

Тодорова

Ловеч

Редовен член

1110000129

Елена

Мариянова

Русанова

Ловеч

Редовен член

1110000126

Станислав

Руменов

Николов

Ловеч

Редовен член

1110000125

Виктор

Детелинов

Додев

Ловеч

Редовен член

1110000133

Диана

Росенова

Маркова

Ловеч

Редовен член

1110000128

Цветелина

Благоева

Маринова

Ловеч

Редовен член

1110000132

Павлин

Георгиев

Чернев

Ловеч

Редовен член

РФК Монтана

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

1210000010

Венета

Ванкова

Георгиева

Монтана

Починал

0510000067

Цветанка

Йосифова

Еленкова

Монтана

Редовен член

0410000161

Юлиянка

Стоянова

Падарева

Монтана

Редовен член

1210000131

Даниела

Тодорова

Савова

Монтана

Редовен член

1210000051

Нина

Вречова

Кирилова-Евтимова

Монтана

Отчислен

1210000020

Диана

Петрова

Попова

Монтана

Починал

2210004090

Владислав

Чернев

Гълъбов

Монтана

Редовен член

1210000121

Ива

Иванова

Николова

Монтана

Редовен член

2210004884

Цветелин

Анжелов

Добричов

Монтана

Редовен член

1210000130

Васил

Димитров

Андонов

Монтана

Редовен член

1210000132

Александър

Михайлов

Михайлов

Монтана

Редовен член

РФК Пазарджик

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

1310000102

Райна

Цветкова

Георгиева

Пазарджик

Редовен член

1310000196

Стою

Ганчев

Стоев

Пазарджик

Починал

1310000116

Христина

Иванова

Станчева

Пазарджик

Починал

1310000083

Маруся

Николова

Микова

Пазарджик

Починал

1310000142

Елисавета

Георгиева

Петкова

Пазарджик

Доброволен член

1610000685

Мюмюне

Айнур

Ангелова

Пазарджик

Редовен член

1310000295

Силвия

Петкова

Йорданова

Пазарджик

Редовен член

1310000290

Сюлейман

Джиндиоглу

Пазарджик

Редовен член

1310000261

Татяна

Бориславова

Кузева

Пазарджик

Редовен член

2210005406

Кристина

Цветанова

Дедикова

Пазарджик

Редовен член

1310000293

Атидже

Мустафова

Кичилиева

Пазарджик

Редовен член

1310000294

Мехмед

Цанков

Кафеджиев

Пазарджик

Редовен член

1310000291

Фати

Ивова

Налбантова

Пазарджик

Редовен член

1610001251

Симона

Георгиева

Праматарова

Пазарджик

Редовен член

1310000292

Цветомира

Иванова

Стоева

Пазарджик

Редовен член

1310000296

Валентина

Венциславова

Балиева

Пазарджик

Редовен член

1310000297

Симона

Йорданова

Филипова

Пазарджик

Редовен член

РФК Перник

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2210002988

Спас

Петров

Найденов

Перник

Редовен член

1410000142

Недка

Любенова

Вълова

Перник

Редовен член

1410000032

Елена

Георгиева

Николова

Перник

Починал

1410000049

Кръстинка

Спасова

Иванова

Перник

Отчислен

2010000001

Драгомир

Христов

Чернев

Перник

Редовен член

1410000033

Емил

Кубратов

Цветков

Перник

Редовен член

2210002012

Яким

Георгиев

Якимов

Перник

Редовен член

2210000399

Галина

Вълчева

Иванова

Перник

Редовен член

2210003097

Весела

Маркова

Запрянова

Перник

Редовен член

2210000383

Владимир

Емануилов

Джераси

Перник

Редовен член

2210005329

Анна

Борисова

Соколова

Перник

Редовен член

2210001350

Милена

Викторова

Бозева

Перник

Редовен член

1410000143

Станислав

Любомиров

Златков

Перник

Редовен член

2210002174

Венера

Делчева

Димитрова

Перник

Редовен член

2210002815

Йоана

Христова

Николова-Иванова

Перник

Редовен член

2210003588

Илия

Николаев

Митрев

Перник

Отчислен

1410000117

Вера

Андреева

Кузманова

Перник

Редовен член

1410000123

Гергана

Николова

Станиславова

Перник

Редовен член

2210005253

Симона

Любомирова

Георгиева

Перник

Редовен член

2210004799

Анжело

Росенов

Павлов

Перник

Редовен член

2210004858

Мери

Наскова

Америкова

Перник

Редовен член

2210005096

Петра

Симеонова

Димова

Перник

Редовен член

2210004931

Диляна

Марианова

Иванова

Перник

Отчислен

2210005657

Димитър

Димитров

Цветков

Перник

Редовен член

2210005467

Недко

Красимиров

Митев

Перник

Редовен член

1410000144

Елиза

Валериева

Георгиева

Перник

Редовен член

РФК Плевен

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

1510000150

Венета

Георгиева

Цветанова

Плевен

Починал

1510000084

Стефан

Василев

Иванов

Плевен

Починал

1510000038

Цветан

Маринов

Нуков

Плевен

Починал

0610000121

Цветан

Иванов

Горанов

Плевен

Починал

1510000028

Иванка

Антонова

Георгиева

Плевен

Редовен член

0710000012

Дафинка

Димитрова

Маркова

Плевен

Отчислен

1510000006

Виолетка

Георгиева

Легатос

Плевен

Починал

1510000235

Албена

Веселинова

Чолакиду

Плевен

Редовен член

1510000251

Александър

Пенчев

Моллов

Плевен

Редовен член

1510000261

Александър

Юриев

Чангалов

Плевен

Редовен член

1510000270

Стелина

Златозарова

Бочева

Плевен

Редовен член

1510000262

Десислава

Венциславова

Димитрова

Плевен

Редовен член

1510000257

Александър

Георгиев

Янев

Плевен

Редовен член

1510000233

Пламена

Стоянова

Спиридонова

Плевен

Редовен член

1510000236

Ивелина

Иванова

Иванова

Плевен

Редовен член

1510000255

Владислава

Ромеова

Александрова

Плевен

Редовен член

1510000238

Цветина

Тихомирова

Тодорова

Плевен

Редовен член

1510000239

Николай

Валентинов

Хаджиев

Плевен

Редовен член

1510000253

Цветина

Руменова

Пашова

Плевен

Редовен член

1510000256

Валерия

Евгениева

Гевезовска

Плевен

Редовен член

1510000266

Габриела

Василева

Сулева-Мочуганска

Плевен

Редовен член

1510000244

Гергана

Кунчева

Антонова

Плевен

Редовен член

1510000247

Елиф

Исмаилова

Халиибрямова

Плевен

Редовен член

1510000240

Симона

Петрова

Петкова

Плевен

Редовен член

1510000234

Симеон

Славов

Кинтов

Плевен

Редовен член

1510000249

Цветислав

Пламенов

Петров

Плевен

Редовен член

1510000243

Анна

Георгиева

Иванова

Плевен

Редовен член

1510000241

Лора

Теодорова

Любенова

Плевен

Редовен член

1510000246

Михаела

Тихомирова

Тошева

Плевен

Редовен член

1510000254

Бедрие

Йозджан

Аковлу

Плевен

Редовен член

1510000237

Сертач

Илкеров

Сертачев

Плевен

Редовен член

1510000242

Йоан

Феодоров

Филипов

Плевен

Редовен член

1510000252

Белослава

Валериева

Гойчева

Плевен

Редовен член

1510000269

Теодор

Николаев

Сотиров

Плевен

Редовен член

1510000265

Димитър

Александров

Атанасов

Плевен

Редовен член

1510000267

Ашкън

Аднянов

Пашалов

Плевен

Редовен член

1510000250

Викторио

Веселинов

Михайлов

Плевен

Редовен член

1510000274

Глория

Иванова

Бойчева

Плевен

Редовен член

1510000272

Владислав

Яворов

Бачийски

Плевен

Редовен член

1510000268

Виктор

Бисеров

Петров

Плевен

Редовен член

1510000259

Габриела

Калинова

Йорданова

Плевен

Редовен член

1510000273

Теодора

Миткова

Линкова

Плевен

Редовен член

1510000264

Йоана

Миленова

Добрева

Плевен

Редовен член

1510000263

Мартина

Свиленова

Димитрова

Плевен

Редовен член

1510000271

Андрей

Тихомиров

Андреев

Плевен

Редовен член

1510000260

Мария

Лъчезарова

Лачева

Плевен

Редовен член

1510000258

Люсиен

Андреев

Андреевски

Плевен

Редовен член

РФК Пловдив

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

1610000130

Елена

Тодорова

Бойчева

Пловдив

Редовен член

1610000124

Елена

Димитрова

Кривошиева

Пловдив

Починал

1610000323

Петър

Димитров

Вълев

Пловдив

Починал

1610000278

Минка

Денева

Вълева

Пловдив

Редовен член

1610000308

Нина

Георгиева

Бакърджиева

Пловдив

Редовен член

1610000907

Атанас

Петков

Петков

Пловдив

Редовен член

1310000262

Диана

Ангелова

Кирякова

Пловдив

Редовен член

1610000364

Слави

Стефанов

Славов

Пловдив

Отчислен

1610001311

Стефка

Йорданова

Петришка

Пловдив

Редовен член

2210003775

Леман

Юсеин

Адем

Пловдив

Редовен член

2210002870

Тоска

Петрова

Петрова

Пловдив

Редовен член

1010000101

Яна

Георгиева

Недева

Пловдив

Редовен член

1610001316

Надим

Ал Аид

Пловдив

Редовен член

1610001142

Дима

Гинчева

Калинова

Пловдив

Редовен член

1610000517

Катерина

Петрова

Чафудова

Пловдив

Отчислен

1610001275

Юлия

Людмилова

Балукова

Пловдив

Редовен член

1610000785

Вера

Бойкова

Танева

Пловдив

Редовен член

1610001245

Василка

Запрянова

Запрянова

Пловдив

Редовен член

1610001313

Иванка

Георгиева

Шиникова

Пловдив

Редовен член

1610001266

Яна

Паскова

Желева

Пловдив

Редовен член

0710000124

Любомир

Мирославов

Генев

Пловдив

Редовен член

1610001309

Мирослава

Иренова

Николова

Пловдив

Редовен член

2210003804

Росица

Ванкова

Караджова

Пловдив

Редовен член

1610001307

Баран

Кая

Пловдив

Редовен член

1610001298

Йорданка

Георгиева

Мишева

Пловдив

Редовен член

0310000497

Калина

Валентинова

Младенова

Пловдив

Редовен член

1610000914

Андромахи

Христос

Алиопи

Пловдив

Отчислен

1610000953

Елена

Георгиева

Гяхова

Пловдив

Редовен член

1610001286

Стеляна

Тодорова

Никифорова

Пловдив

Редовен член

1610001126

Селвер

Чилингироглу

Пловдив

Редовен член

0510000096

Сияна

Николаева

Манева

Пловдив

Редовен член

2210005370

Зелиха

Еролова

Хюсеинова

Пловдив

Редовен член

1610001051

Калина

Иванова

Стоилова

Пловдив

Редовен член

0210000529

Жанет

Атанасова

Георгиева

Пловдив

Редовен член

1610001246

Мария

Недялкова

Клявкова

Пловдив

Редовен член

1610001317

Галина

Пенчева

Пърлева

Пловдив

Редовен член

1610001285

Ясен

Енчев

Папазов

Пловдив

Редовен член

1610001046

Дияна

Стефанова

Каменова

Пловдив

Редовен член

1610001262

Нели

Асенова

Казакова

Пловдив

Редовен член

1610001038

Мария

Атанасова

Атанасова

Пловдив

Редовен член

1810000223

Надежда

Димова

Пловдив

Редовен член

1610001019

Виктория

Юриева

Внукова

Пловдив

Редовен член

1610001303

Анастас

Миронов

Семерджиев

Пловдив

Редовен член

2210005174

Десислава

Георгиева

Куманова

Пловдив

Редовен член

2210005203

Илиана

Георгиева

Куманова-Чапкънова

Пловдив

Редовен член

1310000285

Иван

Владимиров

Бахчевански

Пловдив

Редовен член

1610001264

Хакан

Мюмюнов

Кьоров

Пловдив

Редовен член

1610001118

Ася

Ружьова

Ганева

Пловдив

Редовен член

1610001301

Теодора

Василева

Арабаджиева

Пловдив

Редовен член

1610001306

Радослава

Константинова

Колева

Пловдив

Редовен член

2210005365

Кристина

Петрова

Раденкова

Пловдив

Редовен член

1610001267

Елеонора

Ангелова

Иванова

Пловдив

Редовен член

1610001304

Кристиян

Николаев

Цанев

Пловдив

Редовен член

1610001288

Кристина

Юлианова

Ставракева

Пловдив

Редовен член

1610001308

Августина

Йорданова

Николова

Пловдив

Редовен член

1610001280

Марина

Иванова

Николова

Пловдив

Редовен член

1610001268

Христина

Василева

Василева

Пловдив

Редовен член

1610001292

Адриана

Ангелова

Запрянова

Пловдив

Редовен член

1610001284

Диляна

Даниелова

Конджарова

Пловдив

Редовен член

1610001278

Михаела

Йорданова

Василева

Пловдив

Редовен член

1610001290

Анита

Руменова

Божикова

Пловдив

Редовен член

1610001297

Христина

Петкова

Славова

Пловдив

Редовен член

1610001270

Християна

Димитрова

Димитрова

Пловдив

Редовен член

1610001291

Въскресия

Иванова

Захариева

Пловдив

Редовен член

1610001287

Кристина

Пламенова

Безергянова

Пловдив

Редовен член

1610001276

Теодора

Антоанова

Недевска

Пловдив

Редовен член

1610001299

Елиф

Ерсан

Джефер

Пловдив

Редовен член

1610001310

Бонка

Станимирова

Костадинова

Пловдив

Редовен член

1610001254

Пламена

Чавдарова

Сарачинова

Пловдив

Редовен член

1610001305

Васил

Ивайлов

Захариев

Пловдив

Редовен член

1610001302

Тани

Тодоров

Атанасов

Пловдив

Редовен член

1610001312

Емили

Ясенова

Мунева

Пловдив

Редовен член

1610001300

Деница

Таскова

Арсова

Пловдив

Редовен член

1610001271

Камен

Йорданов

Йорданов

Пловдив

Редовен член

1610001282

Никол

Димитрова

Чолакова

Пловдив

Редовен член

1610001263

Гергана

Василева

Бояджиева

Пловдив

Редовен член

1610001273

Станислав

Димитров

Тодоров

Пловдив

Редовен член

1610001272

Слав

Янчев

Михайлов

Пловдив

Редовен член

1610001258

Виктория

Владимирова

Митева

Пловдив

Редовен член

1610001274

Мария

Емилова

Янкова

Пловдив

Редовен член

1610001255

Васил

Ивайлов

Иванов

Пловдив

Редовен член

1610001257

София

Милкова

Кралева

Пловдив

Редовен член

1610001277

Таньо

Николов

Рашев

Пловдив

Редовен член

1610001295

Силвия

Кемал

Кехая

Пловдив

Редовен член

1610001247

Снежана

Александрова

Иванова

Пловдив

Редовен член

1610001265

Антония

Василева

Андонова

Пловдив

Редовен член

1610001250

Даниела

Петрова

Костадинова

Пловдив

Редовен член

1610001294

Мартин

Светлинов

Тодоров

Пловдив

Редовен член

1610001249

Теодора

Ангелова

Ненова

Пловдив

Редовен член

1610001261

Велина

Йорданова

Овчарова

Пловдив

Редовен член

1610001279

Марина

Пенчева

Баракова

Пловдив

Редовен член

1610001289

Христина

Иванова

Стойнова

Пловдив

Редовен член

1610001314

Есин

Метин

Насуф

Пловдив

Редовен член

1610001260

Дилек

Раимова

Кюлджева

Пловдив

Редовен член

1610001315

Стоян

Любомиров

Петков

Пловдив

Редовен член

1610001281

Мая

Илиева

Узунова

Пловдив

Редовен член

1610001248

Левент

Асан

Рамадан

Пловдив

Редовен член

1610001269

Кристина

Радкова

Николова

Пловдив

Редовен член

1610001259

Вилияна

Траянова

Станева

Пловдив

Редовен член

1610001283

Радинела

Бисерова

Аладжова

Пловдив

Редовен член

1610001293

Васка

Тодорова

Капинчева

Пловдив

Редовен член

1610001253

Камелия

Радославова

Колева

Пловдив

Редовен член

1610001256

Стела

Цветанова

Маринова

Пловдив

Редовен член

1610001252

Мариана

Ясенова

Младенова

Пловдив

Редовен член

1610001318

Цветелина

Запринова

Ангелова

Пловдив

Редовен член

РФК Разград

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2710000069

Татяна

Стоянова

Михайлова

Разград

Отчислен

2210004883

Евгени

Йовчев

Атанасов

Разград

Редовен член

1710000061

Кристина

Павлинова

Дечева

Разград

Редовен член

1710000076

Селин

Селим

Юсеин

Разград

Редовен член

1710000073

Елиз

Метин

Махмудова

Разград

Редовен член

0310000787

Мюкерем

Васвиева

Ибрямова

Разград

Редовен член

1710000072

Мехмед

Фикрет

Мехмед

Разград

Редовен член

1710000077

Мерлин

Метин

Ибрахим

Разград

Редовен член

1710000074

Хюлия

Бейтулова

Салиева

Разград

Редовен член

1710000075

Андрей

Петров

Василев

Разград

Редовен член

1710000078

Иво

Георгиев

Иванов

Разград

Редовен член

РФК Русе

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

1810000008

Асен

Стоянов

Димитров

Русе

Починал

1810000037

Елена

Николова

Стойчева

Русе

Редовен член

1810000069

Мария

Димитрова

Вачкова

Русе

Починал

1810000106

Правда

Петкова

Петрова

Русе

Редовен член

0310000459

Елка

Димитрова

Колева

Русе

Редовен член

1810000086

Митко

Георгиев

Коларски

Русе

Редовен член

1810000147

Ангелина

Цанева

Пенкова

Русе

Редовен член

1810000184

Димана

Иванчева

Иванова

Русе

Редовен член

1810000187

Аделина

Борисова

Цветанова

Русе

Доброволен член

2210005413

Кристияна

Володиева

Попова

Русе

Редовен член

1810000232

Кудратулах

Хайдар

Хан

Русе

Редовен член

1810000205

Елис

Хидает

Бейзат

Русе

Редовен член

1810000229

Иво

Енчев

Стефанов

Русе

Редовен член

0310000627

Лора

Кирилова

Славчева

Русе

Редовен член

1810000215

Бирсян

Юлхан

Айриева

Русе

Редовен член

1810000233

Рафи

Бедрос

Пехливанян

Русе

Редовен член

1810000226

Изабела

Свиленова

Бобева

Русе

Редовен член

1810000230

Камелия

Димитрова

Пенкова

Русе

Редовен член

1810000228

Георги

Росенов

Колев

Русе

Редовен член

1810000225

Борис

Красимиров

Миланов

Русе

Редовен член

1810000231

Александър

Евгениев

Гатев

Русе

Редовен член

РФК Силистра

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

1910000011

Зорница

Христова

Адамова

Силистра

Редовен член

1810000209

Илина

Валентинова

Колева

Силистра

Редовен член

1910000084

Сияйна

Пламенова

Илиева

Силистра

Редовен член

0310000707

Станко

Георгиев

Георгиев

Силистра

Редовен член

0310000711

Тюлин

Сердар

Късаджик

Силистра

Редовен член

1910000082

Джанет

Орхан

Исмаил

Силистра

Редовен член

1910000085

Сонгюл

Джейхан

Зекерия

Силистра

Редовен член

1910000086

Джансу

Жюрвенова

Джевдетова

Силистра

Редовен член

1910000081

Мелих

Сергеев

Алдинов

Силистра

Редовен член

1910000083

Пресиян

Венциславов

Статев

Силистра

Редовен член

РФК Сливен

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2010000006

Гинка

Иванова

Караиванова

Сливен

Редовен член

2010000051

Николинка

Денева

Стефанова

Сливен

Починал

2010000004

Иваничка

Димитрова

Йовкова

Сливен

Редовен член

2010000017

Живка

Ангелова

Станева

Сливен

Редовен член

2210004952

Росен

Йорданов

Василев

Сливен

Редовен член

2210003536

Стоян

Николаев

Чавдаров

Сливен

Редовен член

2010000123

Анастасия

Иванова

Ангелова

Сливен

Редовен член

2210004721

Борислава

Красимирова

Бацова

Сливен

Редовен член

2010000137

Галина

Янчева

Янкова

Сливен

Редовен член

2010000140

Диляна

Тихомирова

Даскалова

Сливен

Редовен член

2010000139

Ганна

Христова

Желева

Сливен

Редовен член

2010000134

Десислава

Мартинова

Данчева

Сливен

Редовен член

0310000739

Юсуф

Ахмед

Коджаахмед

Сливен

Редовен член

2010000141

Мария

Димитрова

Димитрова

Сливен

Редовен член

2010000138

Пламен

Желев

Минков

Сливен

Редовен член

РФК Смолян

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2110000030

Мария

Савова

Дамянова

Смолян

Починал

2110000049

Стефка

Йоакимова

Минкова

Смолян

Редовен член

0310000523

Делян

Миленов

Минчев

Смолян

Редовен член

2110000097

Ралица

Хубенова

Ефимова

Смолян

Редовен член

2110000106

Анелия

Захариева

Павлова

Смолян

Редовен член

2110000098

Селвина

Раифова

Карамисирова

Смолян

Редовен член

2110000093

Десислава

Алексиева

Караманолева

Смолян

Редовен член

1610001113

Виктория

Росенова

Милева

Смолян

Редовен член

1610001296

Вероника

Банкова

Вурова

Смолян

Редовен член

2110000105

Миладин

Едхем

Даритков

Смолян

Редовен член

РФК София област

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2310000315

Даниел

Алиреза

Зейнали

София област

Редовен член

2310000303

Зоя

Богданова

Георгиева-Стоименова

София област

Редовен член

2210000341

Веска

Жекова

Колева

София област

Редовен член

2210002391

Хани

Хаттаб

Модхи

София област

Редовен член

2210001909

Тихомир

Георгиев

Георгиев

София област

Отчислен

1310000289

Петя

Георгиева

Георгиева

София област

Редовен член

2210003881

Катя

Петрова

Бачовска

София област

Редовен член

2210001596

Поля

Радославова

Иванова

София област

Редовен член

2310000312

Николай

Даринов

Матеев

София област

Редовен член

2310000311

Тодор

Петров

Милков

София област

Редовен член

2210002935

Мелита

Василева

София област

Редовен член

2310000161

Кристина

Александрова

Алексиева

София област

Редовен член

2210002404

Петя

Искренова

Лефтерова

София област

Редовен член

2310000310

Мариан

Петров

Петров

София област

Редовен член

2310000309

Златка

Андреева

Петрова

София област

Редовен член

0110000255

Полина

Руменова

Татарска

София област

Редовен член

2310000301

Александра

Любомирова

Градинарска

София област

Редовен член

1610001099

Максимилиан

Емилов

Вълков

София област

Редовен член

2210005179

Запрян

Здравков

Запрянов

София област

Редовен член

2210005155

Саманта

Христова

Георгиева

София област

Редовен член

2310000305

Десислава

Георгиева

Вукова

София област

Редовен член

2210005349

Преслава

Юлиянова

Славова

София област

Редовен член

2210005494

Стела

Венелинова

Маринова

София област

Редовен член

2310000308

Борис

Иванов

Ангелов

София област

Редовен член

2310000307

Велислав

Симеонов

Котевски

София област

Редовен член

2310000306

Ангел

Кирилов

Пергелов

София област

Редовен член

2310000313

Кристина

Георгиева

Постолова

София област

Редовен член

2310000314

Аделина

Божидарова

Велкова

София област

Редовен член

РФК София – столична

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2210005711

Владислав

Пламенов

Борисов

София – столична

Редовен член

2210005694

Радица

Божилова

София – столична

Доброволен член

2210005616

Карина

Романивна

Романова

София – столична

Редовен член

2210001677

Румяна

Вутова

Исаева

София – столична

Починал

2210005670

Цонка

Георгиева

Даскалова

София – столична

Редовен член

2210005591

Росица

Асенова

Костадинова

София – столична

Редовен член

2210003932

Светла

Христова

Бамбекова

София – столична

Доброволен член

2210002410

Тошка

Петрова

Дънкова

София – столична

Редовен член

2310000212

Петко

Банчев

Байчев

София – столична

Редовен член

2210004358

Мария

Михайлова

Димова

София – столична

Редовен член

2210000284

Венера

Йорданова

Муташка

София – столична

Редовен член

2210004213

Ива

Петрова

Кузмова

София – столична

Редовен член

2210002616

Херцелина

Хаим

Блуменфелд-Кирева

София – столична

Редовен член

2210000949

Йонка

Стоянова

Димитрова

София – столична

Редовен член

2210005650

Верка

Димитрова

Димитрова

София – столична

Редовен член

2210003891

Дора

Христова

Тодорова

София – столична

Редовен член

2210002454

Боряна

Пенчева

Стоилова

София – столична

Редовен член

2210001718

Светла

Димитрова

Костира

София – столична

Редовен член

2210000750

Емилия

Цветанова

Витанова

София – столична

Редовен член

2210001930

Фанка

Николова

Тошкова

София – столична

Доброволен член

2210005671

Мария

Кирилова

Илиева

София – столична

Редовен член

2210000491

Даниела

Емануилова

Манчева

София – столична

Доброволен член

2210001184

Майя

Илиева

Димова

София – столична

Отчислен

2210004326

Людмил

Николаев

Керемидчиев

София – столична

Редовен член

2210003873

Сашка

Димитрова

Иванова

София – столична

Редовен член

2210002699

Росица

Андреева

Лилкова

София – столична

Отчислен

2210001296

Мария

Тодорова

Тарчева

София – столична

Доброволен член

2210001911

Тодор

Койчев

Коевски

София – столична

Редовен член

2210001972

Цветелин

Любенов

Данов

София – столична

Редовен член

2210004562

Теменужка

Георгиева

Сотирова

София – столична

Редовен член

2210001104

Лилия

Славкова

Влахова

София – столична

Редовен член

2210001803

Соня

Николова

Петрова

София – столична

Редовен член

2210000120

Антоанета

Митева

Дянкова-Зашева

София – столична

Редовен член

2210005672

Елена

Ангелова

Дюлгерова

София – столична

Редовен член

2210003408

Ибрахим

Иса

Тадрос

София – столична

Доброволен член

2210002578

Диана

Илиева

Димова

София – столична

Редовен член

2210003102

Мария

Иванова

Димитрова

София – столична

Доброволен член

2710000117

Димка

Тотева

Димитрова

София – столична

Редовен член

2210005660

Айтен

Алиосман

Джефер

София – столична

Редовен член

2210000201

Боряна

Димитрова

Лозанова

София – столична

Доброволен член

2210004638

Емил

Цандев

Загоров

София – столична

Редовен член

2210004122

Даниела

Георгиева

Костадинова

София – столична

Редовен член

2210003143

Галина

Георгиева

Иванова

София – столична

Редовен член

2210000334

Веселка

Василева

Велкова-Кану

София – столична

Редовен член

1810000180

Николай

Емилов

Разлогов

София – столична

Редовен член

2210002044

Елена

Николова

Досева

София – столична

Редовен член

0610000140

Веселка

Илиева

Гаврилова

София – столична

Редовен член

2210001442

Недялка

Тодорова

Стаменова

София – столична

Редовен член

2210000091

Ани

Люсиен

Пиналска

София – столична

Доброволен член

2210003627

Добромира

Николаева

Рибарова

София – столична

Редовен член

2210001661

Росица

Желязкова

Желязкова

София – столична

Редовен член

0310000413

Галина

Иванова

Паунова

София – столична

Отчислен

2210003312

Кремена

Стефанова

Стефанова

София – столична

Починал

2210001391

Моника

Кирилова

Дамянова

София – столична

Редовен член

2210001858

Стоян

Тодоров

Янчев

София – столична

Доброволен член

2210003765

Христина

Георгиева

Колева

София – столична

Редовен член

2210004137

Деница

Иванова

Попова

София – столична

Редовен член

2210002646

Ива

Вангелова

Вълкова

София – столична

Редовен член

2210003237

Даниела

Благоева

Манчева-Сарайдарова

София – столична

Редовен член

2210004197

Жалнек

Ибрахим

София – столична

Доброволен член

2210005555

Ася

Хадир

Абас

София – столична

Редовен член

2210004260

Калин

Димитров

Мурджев

София – столична

Редовен член

2210003160

Петър

Христов

Николаев

София – столична

Редовен член

2210005000

Панайот

Василев

Дърмански

София – столична

Редовен член

2210004015

Богдана

Божидарова

Гълъбова

София – столична

Редовен член

2210002235

Атанас

Бориславов

Кирилов

София – столична

Редовен член

2210000539

Десислава

Георгиева

Ушева-Цветкова

София – столична

Редовен член

2210003643

Светослав

Георгиев

Александров

София – столична

Редовен член

2210001209

Маргарита

Славова

Захариева

София – столична

Редовен член

2210005653

Фикриех

Мохамед Фатех

Ал Зарка

София – столична

Редовен член

2210003223

Елена

Иванова

Чоролеева-Великова

София – столична

Доброволен член

2210001490

Нина

Кирчева

Колева

София – столична

Доброволен член

2210001587

Пламен

Иванов

Божинов

София – столична

Редовен член

2210002881

Деян

Михайлов

Хаджиев

София – столична

Доброволен член

0210000391

Мария

Георгиева

Янакиева

София – столична

Редовен член

2210004111

Георги

Цветанов

Момеков

София – столична

Редовен член

2210002419

Ирина

Миролюбова

Тодорова

София – столична

Доброволен член

2210004115

Гергана

Иванова

Данкова

София – столична

Редовен член

0610000164

Юрий

Младенов

Христов

София – столична

Редовен член

2210003953

Дона

Костадинова

Цветкова

София – столична

Редовен член

2210004063

Веселин

Емилиянов

Апостолов

София – столична

Редовен член

2210002801

Радостина

Красимирова

Цанкова

София – столична

Редовен член

2210005647

Антония

Красимирова

Ненова

София – столична

Доброволен член

2210002659

Янка

Христова

Тончева

София – столична

Редовен член

2210002466

Кристина

Йорданова

Илиева

София – столична

Редовен член

2210002751

Ирена

Димитрова

Минчева

София – столична

Редовен член

2210000606

Димитър

Насков

Бъчваров

София – столична

Редовен член

2210003310

Георги

Красинов

Кръстев

София – столична

Редовен член

1610000683

Жана

Ясенова

Куршумова

София – столична

Редовен член

2210004066

Веселина

Димитрова

Манова

София – столична

Редовен член

2210002050

Десислава

Иванова

Кирова

София – столична

Редовен член

2210005592

Милена

Венциславова

Личева

София – столична

Редовен член

1610000537

Ваня

Стоянова

Дахтерова-Аршинкова

София – столична

Редовен член

2310000160

Александър

Руменов

Славов

София – столична

Редовен член

2210003886

Светослав

Петров

Еремиев

София – столична

Редовен член

2210005593

Нуржан

Отман

София – столична

Редовен член

2210002361

Радослав

Атанасов

Крумов

София – столична

Доброволен член

2210005649

Ивайло

Иванов

Дончев

София – столична

Редовен член

2210002586

Димитринка

Никодимова

Урумова

София – столична

Редовен член

2210003416

Ваня

Петрова

Минчева

София – столична

Редовен член

2210005583

Стоян

Николов

Митов

София – столична

Редовен член

2210002216

Евгения

Тихомирова

Рангелова

София – столична

Редовен член

1610000630

Петя

Петрова

Чопаринова

София – столична

Редовен член

2210005552

Владислав

Цанков

Вулов

София – столична

Редовен член

2210003341

Лъчезар

Златков

Спасов

София – столична

Доброволен член

2210003648

Радостина

Иванова

Тончева-Хаят Неко

София – столична

Редовен член

2210002629

Виктория

Бориславова

Берова

София – столична

Редовен член

2210002872

Полина

Петрова

Христова

София – столична

Редовен член

2210002933

Елена

Георгиев

София – столична

Редовен член

2210002838

Ивелина

Иванова

Кънева

София – столична

Редовен член

2210002889

Стефан

Светославов

Денизов

София – столична

Редовен член

2210003206

Константин

Лъчезаров

Кръстев

София – столична

Редовен член

2210004903

Севил

Неджатин

Мехмедали Байрам

София – столична

Доброволен член

2010000112

Паолина

Юлий

Койчева

София – столична

Редовен член

2210005400

Садък

Кая

София – столична

Редовен член

2410000259

Борислав

Пламенов

Спасов

София – столична

Редовен член

1610000742

Милена

Петрова

Ковачева-Райкова

София – столична

Редовен член

2210003462

Силвия

Димитрова

Рускова

София – столична

Редовен член

2210003561

Габриела

Снежанова

Иванова

София – столична

Редовен член

2210003334

Живко

Иванов

Попов

София – столична

Редовен член

2210003550

Елена

Димитрова

Боюклийска

София – столична

Редовен член

2210005554

Иляз

Дизим

София – столична

Редовен член

2210003486

Димитър

Михайлов

Гълъбов

София – столична

Редовен член

2210005658

Светлин

Вълев

Димов

София – столична

Редовен член

2210003712

Виктория

Валентинова

Петрова

София – столична

Редовен член

1610000847

Ваня

Георгиева

Шопова

София – столична

Редовен член

2210003750

Неделина

Данчева

Цонева

София – столична

Редовен член

2210005556

Маргарита

Ангелова

Ангелова

София – столична

Редовен член

2210003740

Евгения

Лозанова

Стаменова

София – столична

Отчислен

2210003945

Станислава

Бойкова

Колева

София – столична

Редовен член

2210005664

Уала

Алелеуи

Хайан

София – столична

Редовен член

2210003943

Сабрина

Венциславова

Велинова

София – столична

Редовен член

2210005635

Вероника

Иванова

Точкова

София – столична

Редовен член

2210004796

Иванна

Свиленова

Иванова

София – столична

Доброволен член

2210005232

Ина

Стилианова

Чолакова

София – столична

Доброволен член

0310000544

Елена

Георгиева

Попова

София – столична

Редовен член

0110000272

Димитра

Живкова

Влахова

София – столична

Редовен член

2210004898

Александра

Руменова

Тасева

София – столична

Доброволен член

2210004845

Дарин

Насер

Абу-Аси

София – столична

Редовен член

2210004970

Илиян

Валериев

Панчев

София – столична

Доброволен член

2210005680

Христа

Маринова

Добрева

София – столична

Доброволен член

2210005678

Маргарита

Веселинова

Станилова

София – столична

Доброволен член

2210004975

Гергана

Петрова

Манева

София – столична

Редовен член

1010000143

Симеон

Светославов

Георгиев

София – столична

Редовен член

2210005559

Атидже

Джеитова

Асанова

София – столична

Редовен член

2210005578

Кристина

Емилова

Боянова

София – столична

Редовен член

0410000234

Виктория

Евгениева

Бакърджиева

София – столична

Редовен член

2210005543

Ваня

Лазов

София – столична

Редовен член

2210005609

Анелия

Трифонова

Ангелова

София – столична

Редовен член

2210005185

Юлиан

Венциславов

Керимов

София – столична

Отчислен

2210004899

Дяна

Ихаб

Хейдер Рашид Исмаил Ел Аши

София – столична

Редовен член

2210005608

Десислава

Георгиева

Мишкова

София – столична

Редовен член

2210005669

Ралица

Валентинова

Савова

София – столична

Редовен член

2210005560

Мартин

Малинов

Методиев

София – столична

Редовен член

0310000649

Тони

Красимиров

Тонев

София – столична

Редовен член

2210005667

Станислава

Димитрова

Митрева-Янева

София – столична

Редовен член

2210005452

Любомир

Владимиров

Михайлов

София – столична

Редовен член

1610001181

Георги

Христов

Копчев

София – столична

Редовен член

2210005300

Аделина

Здравецова

Гавазова

София – столична

Редовен член

2210005662

Владимир

Бориславов

Коломанов

София – столична

Редовен член

2310000285

Десислава

Николаева

Томова

София – столична

Редовен член

2210005192

Виктор

Тенков

Тенев

София – столична

Редовен член

2210005564

Ромина

Николаева

Рашкова

София – столична

Редовен член

2210005135

Далия

Абдулазиз

Нух

София – столична

Редовен член

2210005585

Велислава

Калинова

Новачева

София – столична

Редовен член

2210005401

Анна

Михайлова

Динкова

София – столична

Редовен член

2210005553

Желязко

Стефанов

Грозев

София – столична

Редовен член

2210005343

Мариела

Минчева

Хаджийска

София – столична

Отчислен

1310000267

Асен

Николаев

Стоянов

София – столична

Редовен член

2210005677

Рени

Миленова

Якимова

София – столична

Редовен член

2210005624

Елиза

Емилова

Динева

София – столична

Редовен член

0310000734

Милен

Веселинов

Чолаков

София – столична

Редовен член

2210005607

Елгин

Елгинов

Календеров

София – столична

Редовен член

2210005545

Петя

Лалева

Стоянова

София – столична

Редовен член

2210005580

Йоана

Бранимирова

Лилова

София – столична

Редовен член

2210005618

Мерседес

Бориславова

Янкова

София – столична

Редовен член

2210005565

Полина

Стоянова

Христова

София – столична

Редовен член

1810000221

Виктория

Здравкова

Янкова

София – столична

Редовен член

2210005567

Стоян

Димитров

Близнаков

София – столична

Редовен член

2210005646

Яница

Димитрова

Неделчева

София – столична

Редовен член

2210005611

Теодора

Русланова

Драмалиева

София – столична

Редовен член

2210005557

Десислава

Емилова

Станчева

София – столична

Редовен член

2210005576

Славян

Руменов

Томов

София – столична

Редовен член

2210005668

Ясер

Махмуд

Фесток

София – столична

Редовен член

2210005651

Петя

Йорданова

Павликянова

София – столична

Редовен член

2210005561

Алекзандър

Пламенов

Александров

София – столична

Редовен член

1610001223

Мариета

Здравкова

Терзиева

София – столична

Редовен член

2210005722

Нели

Стоилова

Златева

София – столична

Редовен член

2210005717

Яна

Янкова

Проданова

София – столична

Редовен член

2210005642

Симона

Пламенова

Стоянова

София – столична

Редовен член

2210005595

Теодора

Цанкова

Маринкова

София – столична

Редовен член

2210005710

Михаела

Бисерова

Райкова

София – столична

Редовен член

2210005666

Кристина

Мирославова

Станева

София – столична

Редовен член

2210005604

Стефка

Емилова

Димитрова

София – столична

Редовен член

2210005588

Сийка

Веселинова

Стоилова

София – столична

Редовен член

2210005634

Даяна

Ваклинова

Богоева

София – столична

Редовен член

2210005551

Никол

Стоянова

Стоянова

София – столична

Редовен член

2210005636

Ирина

Веселинова

Бистрева

София – столична

Редовен член

2210005654

Диляна

Яворова

Любенова

София – столична

Редовен член

2210005686

Габриела

Богданова

Ценева

София – столична

Редовен член

2210005582

Симеон

Илиев

Узунов

София – столична

Редовен член

2210005637

Радостин

Росенов

Качанов

София – столична

Редовен член

2210005629

Гергана

Петрова

Георгиева

София – столична

Редовен член

2210005602

Анна

Иванова

Генкова

София – столична

Редовен член

2210005725

Ребека

Венцеславова

Русева

София – столична

Редовен член

2210005603

Василена

Станиславова

Кортенова

София – столична

Редовен член

2210005610

Мария

Емилова

Николова

София – столична

Редовен член

2210005630

Стефани

Дилянова

Дилова

София – столична

Редовен член

2210005600

Габриела

Антонова

Стоянова

София – столична

Редовен член

2210005684

Мария

Евгениева

Михайлова

София – столична

Редовен член

2210005571

Елена

Вангелова

Папалюгова

София – столична

Редовен член

2210005622

Симона

Стоянов

София – столична

Редовен член

2210005641

Теодора

Юри

Никова

София – столична

Редовен член

2210005626

Цветелина

Христова

Методиева

София – столична

Редовен член

2210005638

Лилан

Локман

Бакър

София – столична

Редовен член

2210005644

Стела

Борисова

Николова

София – столична

Редовен член

2210005632

Тихомир

Ангелов

Пантелеев

София – столична

Редовен член

2210005569

Дияна

Руменова

Еленова

София – столична

Редовен член

2210005620

Кристина

Андреева

Брешкова

София – столична

Редовен член

2210005639

Данимила

Данчева

Димитрова

София – столична

Редовен член

2210005613

Виктория

Пламенова

Петкова

София – столична

Редовен член

2210005690

Симона

Тихомирова

Славкова

София – столична

Редовен член

2210005563

Симона

Стойчева

Мирова

София – столична

Редовен член

2210005619

Мария

Лъчезарова

Карталова

София – столична

Редовен член

2210005599

Анна

Димитрова

Петкова

София – столична

Редовен член

2210005558

Сара

Ибрахим

Мезиад

София – столична

Редовен член

2210005542

Георги

Владимиров

Манафов

София – столична

Редовен член

2210005598

Деметра

Димитрова

Монова

София – столична

Редовен член

2210005605

Петя

Бисерова

Николова

София – столична

Редовен член

2210005676

Ана

Янева

Бакърджиева

София – столична

Редовен член

2210005549

Зорница

Любенова

Захариева

София – столична

Редовен член

2210005648

Сезер

Ахмедов

Емиров

София – столична

Редовен член

2210005614

Стоян

Веселинов

Исаев

София – столична

Редовен член

2210005547

Илиян

Севдалинов

Хаджиминев

София – столична

Редовен член

2210005594

Мария

Илиянова

Илиева

София – столична

Редовен член

2210005562

Мими

Калчева

Стефанова

София – столична

Редовен член

2210005615

Александър

Кирилов

Георгиев

София – столична

Редовен член

2210005573

Мариана

Стефанова

Студенкова

София – столична

Редовен член

2210005597

Айджан

Месут

Байрям

София – столична

Редовен член

2210005698

Микаела

Дичева

Делева

София – столична

Редовен член

2210005707

Ивана

Валериева

Богданова

София – столична

Редовен член

2210005570

Анна

Христова

Янкова

София – столична

Редовен член

2310000304

Любомир

Георгиев

Василев

София – столична

Редовен член

2210005724

Толя

Бориславова

Асенова

София – столична

Редовен член

2210005596

Елена

Мариянова

Димитрова

София – столична

Редовен член

2210005659

Анжелика

Огнянова

Даковска

София – столична

Редовен член

2210005606

Таня

Владимирова

Петрова

София – столична

Редовен член

2210005633

Мария

Александрова

Крънчева

София – столична

Редовен член

2210005674

Мария

Тодорова

Браяновска

София – столична

Редовен член

2210005645

Моника

Антониова

Есова

София – столична

Редовен член

2210005706

Пламена

Милкова

Георгиева

София – столична

Редовен член

2210005601

Цветослав

Лазаров

Лазаров

София – столична

Редовен член

2210005701

Мелвин

Хари

Маринов

София – столична

Доброволен член

2210005621

Румяна

Руменова

Спасова

София – столична

Редовен член

2210005631

Анджела

Арсенов

София – столична

Редовен член

2210005541

Маргарита

Костадинова

Кръстева

София – столична

Редовен член

2210005628

Габриела

Руменова

Илиева

София – столична

Редовен член

2210005546

Кейт

Елинова

Върбанова

София – столична

Редовен член

2210005643

Димитър

Димитров

Николов

София – столична

Редовен член

2210005579

Стефан

Мониев

Касабов

София – столична

Редовен член

2210005652

Христофор

Николаев

Лазов

София – столична

Редовен член

2210005584

Николина

Людмилова

Ташева

София – столична

Редовен член

2210005568

Йоана

Кирилова

Дидова

София – столична

Редовен член

2210005673

Мария

Христова

Христова

София – столична

Редовен член

2210005581

Инес

Анас

Хабаба

София – столична

Редовен член

2210005572

Антонио

Георгиев

Иванов

София – столична

Редовен член

2210005590

Ростислава

Данаилова

Ангелова

София – столична

Редовен член

2210005617

Елиф

Джаит

Караахмед

София – столична

Редовен член

2210005720

Теодора

Христова

Жилева

София – столична

Редовен член

2210005577

Дебора

Олегова

Йорданова

София – столична

Редовен член

2210005574

Георги

Иванов

Тиролски

София – столична

Доброволен член

2210005612

Белослав

Желязков

Желязков

София – столична

Редовен член

2210005623

Тияна

Апостолов

София – столична

Редовен член

2210005655

Бориса

Христова

Малчева

София – столична

Редовен член

2210005675

Велизар

Здравков

Матев

София – столична

Редовен член

2210005575

Лора

Георгиева

Тимева

София – столична

Редовен член

2210005550

Пресиан

Юриев

Бонев

София – столична

Редовен член

2210005656

Никол

Миленова

Николова

София – столична

Редовен член

2210005665

Любомир

Стефков

Лазев

София – столична

Редовен член

2210005627

Ива

Марианова

Донкова

София – столична

Редовен член

2210005703

Каролина

Иванова

Иванова

София – столична

Редовен член

2210005625

Йована

Симов

София – столична

Редовен член

2210005683

Борислава

Бориславова

Димитрова

София – столична

Редовен член

2210005700

Алиме

Исмаил

Джемадан

София – столична

Редовен член

2210005589

Доротея

Малинова

Кирилова

София – столична

Редовен член

2210005719

Невсие

Мустафа

Хаджиемин

София – столична

Редовен член

2210005713

Диляна

Иванова

Славчева

София – столична

Редовен член

2210005708

Йоана

Стойкова

Стойкова

София – столична

Редовен член

2210005691

Виктория

Викторова

Елинчева

София – столична

Редовен член

2210005640

Нериман

Азим

Шериф

София – столична

Редовен член

2210005661

Елизабета

Християнова

Дулендарова

София – столична

Редовен член

2210005718

Мартин

Веселинов

Василев

София – столична

Редовен член

2210005723

Росица

Христова

Мишова

София – столична

Редовен член

2210005696

Мерием

Орхан

Дженгиз

София – столична

Редовен член

2210005702

Теодора

Димитрова

Димитрова

София – столична

Редовен член

2210005544

Деница

Веселинова

Пенчева

София – столична

Редовен член

2210005712

Мария

Василева

Гьорева

София – столична

Редовен член

2210005685

Дебора

Диянова

Велчева

София – столична

Редовен член

2210005699

Венета

Тенева

Паунова

София – столична

Редовен член

2210005586

Недялка

Иванова

Юсева

София – столична

Редовен член

2210005705

Ана-Никол

Бойкова

Нончева

София – столична

Редовен член

2210005714

Елица

Николаева

Ганева

София – столична

Редовен член

2210005721

Виктория

Величкова

Паналова

София – столична

Редовен член

2210005716

Илияна

Веселинова

Николова

София – столична

Редовен член

2210005715

Лазарина

Христова

Бочевска

София – столична

Редовен член

2210005704

Димитър

Михаилов

Митков

София – столична

Редовен член

2210005682

Ралица

Велкова

Велева

София – столична

Редовен член

2210005688

Евелина

Кирилова

Илиева

София – столична

Редовен член

2210005692

Цветелина

Иванова

Василева

София – столична

Редовен член

2210005697

Оля

Петков

София – столична

Редовен член

2210005693

Йова

Данкова

Иванова

София – столична

Редовен член

2210005695

Божидар

Валентинов

Божинов

София – столична

Редовен член

2210005709

Габриела

Гълъбова

Хаджийчева

София – столична

Редовен член

2210005689

Велислав

Николаев

Иванов

София – столична

Редовен член

2210005548

Инна

Бозукова

София – столична

Редовен член

РФК Стара Загора

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2610000029

Йорданка

Филипова

Манахилова

Стара Загора

Редовен член

2410000174

Татяна

Генчева

Димова

Стара Загора

Починал

2410000139

Петър

Димитров

Ковачев

Стара Загора

Починал

1610000760

Розалина

Александрова

Ангелова

Стара Загора

Редовен член

2410000324

Денка

Петкова

Гьокова

Стара Загора

Редовен член

2410000323

Слави

Колев

Кънев

Стара Загора

Редовен член

0210000599

Гергана

Жекова

Цочева

Стара Загора

Редовен член

2210002344

Мимоза

Буджаковска-Колева

Стара Загора

Редовен член

2410000257

Мария

Николаева

Кръстева

Стара Загора

Редовен член

0310000518

Петрана

Димова

Пулевска

Стара Загора

Редовен член

1510000192

Христина

Валентинова

Владимирова-Стоева

Стара Загора

Редовен член

2210003273

Атанас

Пенков

Върбанов

Стара Загора

Редовен член

2410000246

Деница

Тодорова

Панделиева

Стара Загора

Редовен член

2410000320

Красимира

Въткова

Желева

Стара Загора

Редовен член

2410000271

Ивелина

Петева

Петкова

Стара Загора

Редовен член

2210003914

Виктория

Генадиева

Башаранова

Стара Загора

Редовен член

1610000893

Айсел

Азис

Карадениз

Стара Загора

Редовен член

1610000944

Злателина

Стоянова

Добрикова

Стара Загора

Редовен член

2410000279

Камелия

Тихомирова

Чоновска

Стара Загора

Редовен член

2410000289

Теменуга

Веселинова

Вълканова

Стара Загора

Редовен член

2410000294

Румяна

Галинова

Котелова

Стара Загора

Редовен член

2210005172

Габриела

Христова

Христова

Стара Загора

Редовен член

2410000314

Теодора

Иванова

Желязкова

Стара Загора

Редовен член

2210005326

Виолета

Красимирова

Петрова

Стара Загора

Редовен член

2410000317

Ралица

Стойкова

Коджаманова

Стара Загора

Редовен член

2410000325

Дамян

Пеев

Божков

Стара Загора

Редовен член

2410000318

Станислав

Мариянов

Младенов

Стара Загора

Редовен член

2410000319

Галина

Недкова

Маркова

Стара Загора

Редовен член

2410000322

Неда

Иванова

Боянова

Стара Загора

Редовен член

2410000321

Славян

Боянов

Боянов

Стара Загора

Редовен член

2410000326

Пламена

Николаева

Ненова

Стара Загора

Редовен член

РФК Търговище

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2510000053

Снежана

Димитрова

Вампорова

Търговище

Починал

2510000074

Бонка

Андонова

Иванова

Търговище

Редовен член

2510000007

Веска

Радева

Желева

Търговище

Редовен член

2510000031

Маргарита

Христова

Илиева

Търговище

Починал

2510000066

Натали

Бориславова

Калчовска

Търговище

Редовен член

2510000080

Габриела

Веселинова

Вълчанова

Търговище

Редовен член

2510000079

Емине

Айханова

Мустафова

Търговище

Редовен член

РФК Хасково

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2610000098

Живка

Николова

Добрева

Хасково

Починал

2610000018

Иван

Тенчев

Манафов

Хасково

Починал

2610000145

Светлана

Тодорова

Дундарова

Хасково

Редовен член

2610000196

Себиле

Ердинч

Мурад

Хасково

Редовен член

2610000177

Петя

Събева

Запрянова

Хасково

Редовен член

2610000195

Нурджан

Айдън

Ахмед

Хасково

Редовен член

2610000190

Никола

Живков

Апостолов

Хасково

Редовен член

2410000308

Тончо

Митков

Динев

Хасково

Редовен член

2610000189

Ангел

Димитров

Стефанов

Хасково

Редовен член

2610000193

Родина

Александрова

Митева

Хасково

Редовен член

2610000192

Идриз

Бейнур

Кадир

Хасково

Редовен член

2610000194

Живко

Атанасов

Атанасов

Хасково

Редовен член

2610000191

Йозлем

Ридван

Джелал

Хасково

Редовен член

РФК Шумен

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

2710000033

Иво

Панайотов

Иванов

Шумен

Отчислен

2710000066

Станка

Недялкова

Велинова

Шумен

Редовен член

2710000010

Весела

Светославова

Кечиджиева

Шумен

Отчислен

2210003400

Дияна

Стойчева

Ангелова-Владимирова

Шумен

Отчислен

2710000007

Ваня

Костова

Радичкова

Шумен

Редовен член

2710000027

Елена

Антонова

Николова

Шумен

Отчислен

2710000106

Родика

Георгиевна

Кара

Шумен

Редовен член

0810000110

Бирол

Кахраман

Шумен

Редовен член

2710000131

Имрен

Аптула

Атасой

Шумен

Редовен член

0310000740

Атидже

Алдинова

Гюн

Шумен

Редовен член

2710000130

Петър

Николаев

Янков

Шумен

Редовен член

2710000127

Дилбер

Ахмедова

Шюкриева

Шумен

Редовен член

2710000128

Ростислав

Пенчев

Пейков

Шумен

Редовен член

2710000129

Йозлем

Шенол

Юмер

Шумен

Редовен член

РФК Ямбол

УИН

Име

Презиме

Фамилия

Колегия

Статус към 1.03.2024 г.

0210000237

Иванка

Тодорова

Чора

Ямбол

Редовен член

2810000012

Елена

Мирчева

Даскалова

Ямбол

Доброволен член

2810000091

Димка

Костова

Ангелова

Ямбол

Редовен член

0210000472

Майер

Алберт

Митрани

Ямбол

Редовен член

2810000090

Борис

Януш

Беров

Ямбол

Редовен член

2810000093

Виолета

Симеонова

Чекова

Ямбол

Редовен член

2810000088

Синтия

Стоянова

Колева

Ямбол

Редовен член

2810000092

Габриела

Стоянова

Христова

Ямбол

Редовен член

2810000089

Десислава

Цветанова

Цонева

Ямбол

Редовен член

2371

2. – Управителният съвет на Фонда за компенсиране на инвеститорите на основание чл. 136, ал. 1, т. 7 от Закона за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници обнародва:

Отчет за финансовото състояние на Фонда за преструктуриране на инвестиционни посредници за годината, приключваща на 31 декември 2023 г.

Хил. лв.

31.12.2023 г.

31.12.2022 г.

Активи

Нетекущи активи

Нетекущи ДЦК, отчитани по амортизирана стойност

175

176

Общо нетекущи активи

175

176

Текущи активи

Вземания

-

Краткосрочна част от дългосрочни ДЦК

1

1

Парични средства

82

40

Общо текущи активи

83

41

Общо активи

258

217

Резерви

Резерв за възстановяване и преструктуриране

255

216

Резултат за периода

3

1

Общо резерви

258

217

Отчет за печалбата или загубата и другия всеобхватен доход на Фонда за преструктуриране на инвестиционни посредници за годината, приключваща на 31 декември 2023 г.

Хил. лв.

31.12.2023 г.

31.12.2022 г.

Приходи

Финансови приходи/(разходи)

3

1

Резултат преди данъчно облагане

3

1

Общо приходи

3

1

Резултат за периода

3

1

Друг всеобхватен доход

Общо друг всеобхватен доход за годината, нетно от данъци

-

-

Общ всеобхватен доход за годината

3

1

Отчет за промените в резервите на Фонда за преструктуриране на инвестиционни посредници за годината, приключваща на 31 декември 2023 г.

Хил. лв.

Резерв за възстановяване и преструктуриране

Резултат за периода

Общо резерви

Салдо на 31 декември 2021 г.

180

1

181

Промени в резервите през 2022 г.

Годишни вноски

35

35

Резултат за периода

1

1

Други изменения (от закръгления)

1

(1)

Салдо на 31 декември 2022 г.

216

1

217

Промени в резервите през 2023 г.

Годишни вноски

38

38

Резултат за периода

3

3

Други изменения (от закръгления)

1

(1)

Салдо на 31 декември 2023 г.

255

3

258

Отчет за паричните потоци на Фонда за преструктуриране на инвестиционни посредници за годината, приключваща на 31 декември 2023 г.

Хил. лв.

31.12.2023 г.

31.12.2022 г.

Парични потоци от оперативни дейности:

Постъпления от годишни вноски на инвестиционни посредници

38

37

Постъпления от лихви по налични парични средства в БНБ

2

Нетен поток, генериран от оперативни дейности:

40

37

Парични потоци от финансови дейности:

Парични плащания, свързани с ДЦК

-

-

Постъпления срещу купони по ДЦК

2

2

Нетен поток, използван във финансови дейности:

2

2

Нетно нарастване/(намаляване) на паричните средства:

42

39

Парични средства в началото на периода

40

1

Парични средства в края на периода:

82

40

2323

15. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-23 от 22.03.2024 г. за обект: „Удължаване на 94-ти коловоз на територията на Пристанищен терминал „Бургас Изток-2“, част от пристанище за обществен транспорт – Бургас. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

2406

78. – Министърът на регионалното развитие и благоустройството на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) обявява, че е издал Разрешение за строеж № РС-22 от 22.03.2024 г. за обект: „Изпълнение на инженеринг-проектиране, основен ремонт и реконструкция на рейдова кула и административна сграда в ПИ 10135.1510.15 по КК и КР на гр. Варна, Пристанище Варна-изток, с цел разполагане на комуникационно-информационен център“, част от пристанище за обществен транспорт Варна. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ разрешението за строеж подлежи на обжалване от заинтересуваните лица пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“ чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

2405

58. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, на основание чл. 253 от ДОПК съобщава, че с постановление за възлагане на недвижим имот с изх. № С240022-091-0000274/21.03.2024 г. възлага на Община Якимово, ЕИК 000320979, област Монтана, община Якимово, с. Якимово, ул. Европа № 8, следния недвижим имот, представляващ: поземлен имот с идентификатор 22873.250.30, намиращ се в област Монтана, община Якимово, с. Долно Церовене, местност Млаките, с трайно предназначение на територията: земеделска, начин на трайно ползване – ливада, категория на земята – 3, с площ 5829 кв. м, с граници съгласно скица на имота: 22873.250.37, 22873.250.36, 22873.250.26, 22873.250.29, 03201.117.7.

2387

62. – Националната агенция за приходите, Териториална дирекция – София, офис Кюстендил, на основание чл. 253 от ДОПК с постановление за възлагане на недвижим имот с изх. № С240010-091-0000214/28.02.2024 г. възлага на „Струма Строй Инженеринг“ – ЕООД, адрес за кореспонденция: област Благоевград, община Благоевград, Благоевград, ул. Чакалица № 6, ет. 3, следния недвижим имот: земя и сграда – поземлен имот, представляващ парцел ІХ, попадащ в кв. 28 по плана на гр. Бобошево, община Бобошево, одобрен със Заповед № 231 от 4.12.1990 г. и Заповед № РД-07-69 от 8.04.2002 г. на кмета на община Бобошево, заедно с намиращата се в имота двуетажна масивна административна сграда и търговска сграда, състояща се от приземен етаж – хлебозавод, и етаж, представляващ склад, площ 1070 кв. м, намиращ се в гр. Бобошево, ул. Георги X.X., област Кюстендил. При граници и съседи на имота по скица № 191/22.06.2022 г. на община Бобошево: от една страна – улица с осови точки 216 – 203 – 198; поземлен имот, представляващ парцел VІІІ – собственост на „Българска винена компания“ – ЕООД, и поземлен имот с планоснимачен № 688. Имотът е закупен за сумата 75 900 лв. Собствеността преминава у купувача от датата на постановлението за възлагане и същото подлежи на вписване от съдията по вписванията при районния съд по местонахождение на имота.

2388

757. – Академията на МВР, София, обявява конкурс за заемане на една академична длъжност главен асистент за държавни служители по чл. 142, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от Закона за МВР, преминали конкурс за преминаване от младша изпълнителска в изпълнителска длъжност по реда на чл. 163, ал. 1 от ЗМВР и чл. 3, ал. 1 от Наредба № 8131з-406 от 14.04.2015 г. за условията и реда за провеждане на конкурс за преминаване в по-висока по вид длъжност на държавните служители в МВР, от област на висшето образование: 5. Технически науки; професионални направления – 5.1. Машинно инженерство; 5.2. Електротехника, електроника и автоматика; 5.3. Комуникационна и компютърна техника; 5.4. Енергетика; 5.6. Материали и материалознание; 5.7. Архитектура, строителство и геодезия; 5.9. Металургия: 5.10. Химични технологии; 5.11. Биотехнологии: 5.13. Общо инженерство по учебните дисциплини: „Възникване, развитие и прекратяване на горенето“ и „Първа помощ“ в катедра „Тактика“ на факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академията на МВР със срок 2 месеца от обнародването на обявата в „Държавен вестник“. За дата на подаване на документите от кандидатите се счита датата на завеждането им в деловодството на Академията на МВР на адрес: София, бул. Александър Малинов № 1. Изискванията към кандидатите и необходимите документи са публикувани на сайта на Академията на МВР. Документи и справки на тел. 02/9829 264.

2375

6. – Техническият университет – София, обявява конкурси за: главни асистенти по професионални направления: 5.3. Комуникационна и компютърна техника, специалност „Системи с изкуствен интелект“ – един, към катедра „Киберсигурност“ – ФКСТ; 5.5. Транспорт, корабоплаване и авиация, специалност „Навигация, управление и експлоатация на въздушния транспорт“ – един, към катедра „Въздушен транспорт“ – ФТ; 5.1. Машинно инженерство, специалност „Машинознание и машинни елементи“ – един, към катедра „Машинни елементи и неметални конструкции“ – МФ; 5.4. Енергетика, специалност „Термични и ядрени електрически централи“ – един, към катедра „Енергетика и машиностроене“ – ТК – София; доценти по професионални направления: 5.3. Комуникационна и компютърна техника, специалност „Автоматизирани системи за обработка на информация и управление“ – един, към катедра „Компютърни системи“ – ФКСТ; 5.1. Машинно инженерство, специалност „Автоматизация на производството“ – един, към катедра „Автоматизация на дискретното производство“ – МФ; 5.1. Машинно инженерство, специалност „Рязане на материалите и режещи инструменти“ – един, към катедра „Производствени технологии и системи“ – ФИТ; 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, специалност „Приложение на принципите и методите в кибернетиката в различни области на науката“ – един, към катедра „Системи и управление“ – ФА; 5.1. Машинно инженерство, специалност „Материалознание и технология на машиностроителните материали“ – един, към катедра „Материалознание и технология на материалите“ – ФИТ; професори по професионални направления: 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, специалност „Електрически апарати“ – един, към катедра „Електрически апарати“ – ЕФ; 5.3. Комуникационна и компютърна техника, специалност „Системи с изкуствен интелект“ – един, към катедра „Програмиране и компютърни технологии“ – ФКСТ; 5.3. Комуникационна и компютърна техника, специалност „Автоматизирани системи за обработка на информация и управление“ – един, към катедра „Компютърни системи“ – ФКСТ; 5.1. Машинно инженерство, специалност „Автоматизация на производството“ – един, към катедра „Автоматизация на дискретното производство“ – МФ; всичките със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в Техническия университет – София, във факултетните канцеларии на: ФКСТ – каб. 1443а, тел. 02/965 25 13; ФТ – каб. 9310, тел. 02/965 23 42; МФ – каб. 3242, тел. 02/965 22 88; ТК – София, каб. 2307Б, тел. 02/965 36 43; ФИТ – каб. 3230, тел. 02/965 22 82; ФА – каб. 2340, тел. 02/965 24 06; ЕФ – каб. 12222, тел. 02/965 23 70.

2365

98. – Нов български университет – София, обявява следните конкурси за: един професор на 1/8 щат в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.4. Обществено здраве; един доцент в област на висше образование 9. Сигурност и отбрана, професионално направление 9.1. Национална сигурност; един професор в област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.5. Математика (математическа статистика и психометрия). Срок за подаване на документи – 2 месеца от обнародване на обявата в „Държавен вестник“. Документите се подават в Нов български университет, ул. Монтевидео № 21, отдел „Човешки ресурси“, офис № 215, тел. 02/8110235.

2433

264. – Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ обявява конкурси за: професори по: област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика (Приобщаващо и интеркултурно образование), за нуждите на Педагогически колеж – Плевен – един; област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.2. Изобразително изкуство (Изкуствознание и изобразително изкуство – рисуване) – един; област на висше образование 4. Природни науки, математика и информатика, професионално направление 4.6. Информатика и компютърни науки (Информатика – Бази от данни) – един; област на висше образование 3. Социални, стопански и правни науки, професионално направление 3.3. Политически науки (Външна политика и дипломация) – един; област на висше образование 9. Сигурност и отбрана, професионално направление 9.1. Национална сигурност (Социална, икономическа и гражданска сигурност) – един; доценти по: област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по човек и общество и човек и природа) – един; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Теория и методика на физическото възпитание и спортната тренировка – Футзал и Фитнес) – един; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика (История на педагогиката и българското образование), за нуждите на Филиал – Враца – един; област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.2. Изобразително изкуство (Изкуствознание и изобразително изкуство – графика) – един; област на висше образование 8. Изкуства, професионално направление 8.2. Изобразително изкуство (Изкуствознание и изобразително изкуство – графичен дизайн и визуални комуникации) – един; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по география и икономика) – един; главни асистенти по: област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по изобразително изкуство в началното училище) – един; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика (Теория на възпитанието и дидактика) – един; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.2. Педагогика (Предучилищна педагогика и логопедия) – един; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Теория и методика на физическото възпитание и спортната тренировка – Туризъм, алпинизъм, ориентиране) – един; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по технологии и предприемачество), за нуждите на Филиал – Враца – един; област на висше образование 1. Педагогически науки, професионално направление 1.3. Педагогика на обучението по... (Методика на обучението по математика) – един, област на висше образование 2. Хуманитарни науки, професионално направление 2.2. История и археология (Средновековна обща история – История на Византия и средновековна история на балканските народи) – един, всички със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в ректората, отдел „Човешки ресурси“, стая № 307 и № 305, тел.: 062/618-308 и 062/618-368.

2432

86. – Медицинският университет – Плевен, обявява конкурс за заемане на академична длъжност доцент в област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина по гастроентерология в сектор „Специална медицина“ на катедра „Сестрински терапевтични грижи“, Факултет „Здравни грижи“ – един, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Справки и документи – Медицинския университет – Плевен, ул. Кл. Охридски № 1, ректорат, ет. 1, научен секретар, стая № 139, тел. 064/884-172.

2326

153. – Институтът по биология и имунология на размножаването „Акад. X.X.“ при Българската академия на науките (ИБИР – БАН) – София, на основание решение на Научния съвет на ИБИР – БАН, протокол № 125 от 12.03.2024 г. обявява конкурси за академична длъжност главен асистент по следните специалности: научна специалност „Развъждане на селскостопанските животни и биотехника на размножаването“, професионално направление – ш.6.3 Животновъдство, област на висше образование 6. Аграрни науки и ветеринарна медицина към секция „Имуноневроендокринология“ – един; по научна специалност „Физиология на животните и човека“, професионално направление – ш.4.3 – Биологически науки, област на висше образование: 4. Природни науки, математика и информатика към секция „Имунобиология на размножаването“ – един; научна специалност „Имунология“, професионално направление – ш.4.3 Биологически науки, област на висше образование: 4. Природни науки, математика и информатика към секция „Имунобиология на размножаването“ – 1/2 щат. Срокът за подаване на документите е до 2 месеца от обнародване на обявата в „Държавен вестник“. Документи за участие в конкурсите се подават всеки работен ден от 9 до 16 ч. в деловодството на ИБИР – БАН, на бул. Цариградско шосе № 73, ет. 2, София. За повече информация: www.ibir.bas.bg. За контакти: тел.: 02/8720018, 02/8722164; е-mail: ibir@abv.bg; ofice@ibir.bas.bg.

2363

225. – Институтът за исторически изследвания при БАН – София, обявява конкурси за заемане на академичната длъжност доцент по професионално направление 2.2. История и археология, научна специалност „История на България“ за нуждите на секция „История на българския национален въпрос“ – трима, със срок – 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Условията за участие в конкурсите са определени в Правилника за условията и реда за придобиване на научни степени и за заемане на академични длъжности в Института за исторически изследвания при БАН. Документи – в отдел „Човешки ресурси“ на института: 1113 София, бул. Шипченски проход № 52, бл. 17, ет. 3, стая № 319, тел.: 0899 09 02 16; 02/979 63 84.

2364

268. – Институтът по микробиология „X.X.“ към БАН – София, обявява конкурс за доцент по област на висше образование 7. Здравеопазване и спорт, професионално направление 7.1. Медицина, за нуждите на департамента по „Биотехнология“, лаборатория „Метаболомика“, със срок 2 месеца от обнародването в „Държавен вестник“. Документи се подават в сградата на института, адрес: София 1113, ул. Акад. X.X., бл. 26, стая № 218, тел. 02/979-31-24.

2370

52. – Община Белица на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите лица, че е изработен проект за подробен устройствен план – план за регулация на с. Горно Краище, одобрен с Решение № 115 по протокол № 9 от 26.09.2011 г. на Общинския съвет – Белица, с цел изместване на улица с о.т. 98 – о.т. 99, намираща се между кв. 20 и 29 по плана на с. Горно Краище и образуване на нова улица с о.т. 98 – 98а – 98б – 98в – 99 с ширина 8 м, тротоари по 1,50 м и улични платна по 2,50 м с възложител: Община Белица, представлявана от X.X. – кмет. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Белица, с адрес: гр. Белица 2780, ул. Георги Андрейчин № 15.

2339

23. – Община Бургас на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава на заинтересованите собственици по смисъла на чл. 131 от ЗУТ, че е изработен проект за ПУП – ПП за утвърждаване на трасе на техническата инфраструктура – ново оптично отклонение от съществуваща мрежа на „Виваком България“ – ЕАД, за захранване на ПИ с идентификатор 07079.13.2372 по КК на гр. Бургас, отговарящ на УПИ IV-2372 в бивш масив 37 в землището на кв. Ветрен, гр. Бургас. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването на съобщението в „Държавен вестник“.

2350

9. – Община Костинброд на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за осигуряване трасе на оптичен кабел в землището на с. Петърч, ЕКАТТЕ 56215, община Костинброд, област София (засегнати поземлени имоти с идентификатори 56215.67.66, 56215.50.151, 56215.49.97 по одобрените КККР на с. Петърч); парцеларен план за осигуряване трасе на оптичен кабел в землището на с. Безден, ЕКАТТЕ 03191, община Костинброд, област София (засегнати поземлени имоти с идентификатори 03191.11.30, 03191.16.178, 03191.57.191 и 03191.57.193 по одобрените КККР на с. Безден); парцеларен план за осигуряване трасе на оптичен кабел в землището на с. Понор, ЕКАТТЕ 57529, община Костинброд, област София (засегнат поземлен имот с идентификатор 57529.10.138 по одобрените КККР на с. Понор). Проектната документация е изложена за разглеждане на таблото за съобщения пред сградата на общинската администрация – гр. Костинброд, ул. Охрид № 1. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2367

78. – Община Кула на основание чл. 128, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) съобщава на заинтересованите граждани, че е изработен проект за изменение на подробен устройствен план (ПУП) – ПП (парцеларен план) в обхват кабелна линия 20 kV и КТП 0,4/20 kV – 630 kVA, УПИ XVII-4, кв. 46, ПИ с идентификатор 40525.701.1766, гр. Кула, община Кула, област Видин.

2353

8. – Община Мъглиж на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за ПУП – парцеларен план на обект: „Реконструкция на тласкателен водопровод от ПС „Ягода“ – втори подем – ПС „Ягода“ – трети подем – деривация 1 – деривация 2 – деривация 3 – деривация 4 – деривация 5 – до напорен резервоар 11 000 м3 и ел. кабел от ПС „Ягода“ втори подем – ПС „Ягода“, трети подем, на територията на община Мъглиж и община Стара Загора“. Проектната разработка обхваща реконструкция на цялото трасе на съществуващ тласкателен водопровод 940/7 – стомана, между ПС „Ягода“ – II подем, и ПС „Ягода“ – III подем, 940/7 – стомана, тласкателен, и 1020/8 – стомана, гравитачен, между ПС „Ягода“ – III подем, и НР 11 000 м3 в гр. Стара Загора. За участъка между ПС „Ягода“ – II подем, и ПС „Ягода“ – III подем, се предвижда и реконструкция на съществуващия електропровод между двете помпени станции, който в момента е по въздушен път, на стоманени и ст. бетонови стълбове. В настоящия проект се предвижда електрическият кабел между двете помпени станции да се положи в земята, в трасето и сервитута на водопроводите. В този участък се предвижда и полагане на оптичен съобщителен кабел за управление на помпените агрегати, разположен също в трасето и сервитута на водопроводите. Обща дължина на трасетата: водопровод – 13 223,28 м; ел. кабел 20 kV – 1903 м; оптичен кабел – 1902,90 м. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят възражения, предложения и искания до общинската администрация.

2368

7. – Община Панагюрище на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че във връзка с чл. 110, ал. 1, т. 5 от ЗУТ е изработен проект за подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за определяне на трасе за обект: „Водопровод от ПСПВ на язовир „Луда Яна“ до напорен резервоар „Ушите“ в землището на гр. Панагюрище, община Панагюрище“, преминаващо през следните имоти съгласно приложения регистър на засегнатите имоти: 55302.528.30 – земеделска територия с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път; 55302.528.80 – земеделска територия с НТП – пасище; 55302.58.533 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.58.538 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.58.453 – земеделска територия с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път; 55302.55.6 – транспортна територия с НТП – за път от републиканската пътна мрежа; 55302.55.410 – транспортна територия с НТП – за път от републиканската пътна мрежа; 55302.82.361 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.82.520 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.82.342 – земеделска територия с НТП – пасище; 55302.82.346 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.82.347 – земеделска територия с НТП – пасище; 55302.82.352 – земеделска територия с НТП – нива; 55302.447.512 – земеделска територия с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път; 55302.447.12 – земеделска територия с НТП – нива; 55302.447.16 – земеделска територия с НТП – нива; 55302.447.19 – земеделска територия с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път; 55302.82.516 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.751.11 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.751.10 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.751.7 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.751.6 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.751.2 – горска територия с НТП – друг вид дървопроизводителна гора; 55302.78.352 – земеделска територия с НТП – друг вид поземлен имот без определено стопанско предназначение; 55302.82.517 – земеделска територия с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път; 55302.78.355 – земеделска територия с НТП – пасище; 55302.78.364 – транспортна територия с НТП – за ремонт и поддържане на транспортни средства; 55302.448.350 – урбанизирана територия с НТП – за друг вид производствен терен; 55302.78.506 – транспортна територия с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път; 55302.78.312 – транспортна територия с НТП – за друг поземлен имот за движение и транспорт; 55302.78.510 – земеделска територия с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път; 55302.78.311 – транспортна територия с НТП – за друг поземлен имот за движение и транспорт; 55302.107.373 – транспортна територия с НТП – за път от републиканската пътна мрежа; 55302.430.29 – земеделска територия с НТП – нива; 55302.431.320 – земеделска територия с НТП – за селскостопански, горски, ведомствен път; 55302.431.321 – земеделска територия с НТП – природна забележителност. Проектът се намира в общинската администрация – Панагюрище, пл. 20 април № 13, ет. 2, стая № 202, и може да се прегледа от заинтересуваните лица. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2322

1. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 2 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е внесен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Външно ел. захранване на обект за производство на ел. енергия „ФЕЦ Арконт Цалапица 200 kW“ с местонахождение с. Цалапица, УПИ IV-1 – стоп. дейности, кв. 2 по плана на стопански двор № 4 – запад, ПИ с ид. 78029.340.169 по КК на с. Цалапица, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 78029.340.504, 78029.340.505, 78029.340.507 и 78029.340.186 по кадастралната карта на с. Цалапица, община „Родопи“. Дължината на трасето е 395 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложения ПУП – ПП в сградата на Община „Родопи“ и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2427

5. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 2 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е внесен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Нова кабелна линия НН за външно ел. захранване на „производствено-складова база за метални изделия и шоурум“ в ПИ с ид. 53833.3.114 по КК, местност Казланча, землище с. Оризари, община „Родопи“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 53833.3.144, 53833.3.135 и 53833.3.155 по кадастралната карта на с. Оризари, община „Родопи“. Дължината на трасето е 210 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложения ПУП – ПП в сградата на Община „Родопи“ и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2428

7. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 50, прието с протокол № 01 от 26.01.2024 г. на Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив, е одобрен проект на подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Изместване на ВЛ СрН извод „Храбрино“ в участъка между ЖР стълб 139/14А и ЖР стълб 139/19 с местонахождение: землище на с. Храбрино, местност Бяло поле, община „Родопи“, област Пловдив“. Проектното трасе преминава през поземлени имоти с идентификатори 77373.4.99 и 77373.4.199 по кадастралната карта на с. Храбрино, община „Родопи“. Дължината на трасето е 300,84 м съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 215, ал. 1 и 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ пред Административния съд – Пловдив, чрез Общинския съвет „Родопи“ – област Пловдив.

2429

11. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 2 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е внесен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Съществуващ напорен тръбопровод, ст. тръби 1000 от открито водохващане в ПИ с ид. 05150.24.95 по кадастралната карта на с. Бойково до МВЕЦ „Търмъш“ в ПИ с ид. 77373.12.35 по кадастралната карта на с. Храбрино, община „Родопи“, преминаващ през поземлени имоти с идентификатори 05150.24.440, 05150.24.96, 05150.24.97, 05150.15.2, 05150.15.1, 05150.15.36, 05150.15.307, 05150.15.41, 05150.15.9, 05150.14.3, 05150.14.307, 05150.11.2, 77373.30.5, 77373.12.102, 77373.30.3, 77373.31.1, 77373.12.26, 77373.12.37 и 77373.12.35 по кадастралната карта на с. Бойково и с. Храбрино, община „Родопи“. От сервитутната зона, която е по 5,5 м от двете страни на оста на тръбопровода, са засегнати и допълнителни имоти от землищата на с. Бойково и с. Храбрино, община „Родопи“, съгласно приложените ПУП – парцеларен план, регистър на засегнатите имоти и обяснителна записка, изработени от лицензиран проектант. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложения ПУП – ПП в сградата на Община „Родопи“ и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2431

311. – Община „Родопи“, област Пловдив, на основание чл. 128, ал. 1 във връзка с ал. 2 от ЗУТ съобщава на заинтересуваните лица, че е внесен проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за обект: „Транспортен достъп за ПИ с ид. 31036.21.81, местност Ароница от кадастралната карта на с. Златитрап, община „Родопи“ – област Пловдив, през част от поземлен имот с идентификатор 31036.21.102 – за селскостопански, горски, ведомствен път, собственост на Община „Родопи“, като засегнатата част от имота е 584 кв. м, за процедура по промяна на предназначението му от полски път в път с трайна настилка съгласно приложения регистър на засегнатите имоти към ПУП – парцеларен план и обяснителна записка, изготвени от лицензиран проектант. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да се запознаят с предложения ПУП – ПП в сградата на Община „Родопи“ и да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация.

2430

123. – Областният управител на област Смолян на основание чл. 149, ал. 1 от Закона за устройство на територията съобщава на заинтересованите лица, че е одобрен технически инвестиционен проект и е издадено Разрешение за строеж № 42 от 13.03.2024 г. за обект: „Кабел НН за външно ел. захранване на ППС 3440 на „Цетин България“ – ЕАД, разположена в ПИ 69759.4.18, с. Страшимир, община Златоград“, попадащ на територията на две общини – гр. Мадан и с. Бориново, община Мадан, и с. Страшимир, община Златоград, област Смолян, с части – „Електротехническа“, „Пожарна безопасност“, „Геодезия“, „План безопасност и здраве“. Проектът и разрешението за строеж могат да бъдат разгледани от заинтересованите лица в деловодството на областната администрация – Смолян, и обжалвани пред Административния съд – Смолян, в 14-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2328

51. – Община Стара Загора на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за външно ел. захранване на ФЕЦ към електроразпределителната мрежа до ПИ с идентификатор 77476.32.25 по КККР на землището с. Хрищени, община Стара Загора. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация.

2342

51а. – Община Стара Загора на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен проект за подробен устройствен план – парцеларен план за определяне трасе на водопровод за ПИ с идентификатор 68850.217.714, ПИ с идентификатор 68850.218.6 и ПИ с идентификатор 68850.217.4, местност Пясъчника, землище на гр. Стара Загора. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план до общинската администрация.

2343

3. – Община Сунгурларе на основание чл. 129, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че с Решение № 37 от 16.02.2024 г. на Общинския съвет – Сунгурларе, е одобрен проект за ПУП – ПП (подробен устройствен план – парцеларен план) за трасе на водопроводно отклонение за ПИ с идентификатор 12591.247.11 по КК на с. Вълчин, община Сунгурларе, област Бургас. Проектът се намира в сградата на общинската администрация, отдел УТ, ет. 2, стая 18. На основание чл. 215, ал. 4 от ЗУТ решението подлежи на обжалване в 30-дневен срок от обнародването в „Държавен вестник“ чрез Община Сунгурларе пред Административния съд – Бургас.

2335

273. – Община Троян, дирекция „Устройство на територията“, съобщава на основание чл. 128, ал. 1 и 11 от Закона за устройство на територията (ЗУТ), че частично е преработен проект за подробен устройствен план – план за регулация (ПУП – ПР) за разширение на строителните граници на гр. Троян и синхронизирането им с общия устройствен план на община Троян (ОУПОТ) за м. Цоневска, Дрянска и Райковска, касаещо изменение на кв. 449 и кв. с нов номер 451 (стар номер 450) и образуване на нови кв. 450, кв. 459, кв. 460. Квартали със стари номера 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457 се преномерират, без да се изменят, съответно на квартали с нови номера 452, 453, 454, 455, 456, 457 и 458. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от датата на обнародване в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по преработения проект за подробен устройствен план до общинската администрация. Проектът е изложен в сградата на Община Троян, стая № 30, от 9 до 12 ч. всеки работен ден.

2329

5. – Община Хисаря на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ уведомява заинтересуваните по чл. 131 от ЗУТ, че във връзка с Решение № 840, взето с протокол № 49 от 18.07.2023 г. на Общинския съвет – гр. Хисаря, е изработен и допуснат ПУП – план-схема и парцеларен план за елементи на техническата инфраструктура: трасе на кабелна линия 20 kV за захранване на УПИ 79.143 – жилищно застрояване и трафопост, което започва от сграда ТП 77270.504.1410.1 – държавна частна собственост, преминава през ПИ 77270.504.1410 (УПИ ІІ в кв. 42 по плана на гр. Хисаря) – общинска частна собственост, ПИ 77270.504.9508 (улица с о.т. 302-333-332, ул. Любен Каравелов) – общинска публична собственост, ПИ 77270.430.784 (НТП – за друг вид застрояване) – общинска публична собственост, ПИ 77270.1.579 (НТП – за местен път) – общинска публична собственост, до УПИ 79.143 – жилищно застрояване и трафопост, съгласно линии и надписи в червен цвят за трасето и син пунктир за сервитута в приложения проект; уличен водопровод PE-HD 90 за захранване на УПИ 79.143 – жилищно застрояване и трафопост, който започва от съществуващ водопровод по ПИ 77270.504.9515 (ул. Юрий Гагарин), преминава по ПИ 77270.430.784 (НТП – за друг вид застрояване) – общинска публична собственост, ПИ 77270.1.579 (НТП – за местен път) – общинска публична собственост, до УПИ 79.143 – жилищно застрояване и трафопост, съгласно линии и надписи в зелен цвят за трасето и син пунктир за сервитута в приложения проект; улична канализация РЕ 300 за захранване на УПИ 79.143 – жилищно застрояване и трафопост, която започва от съществуваща канализация по ПИ 77270.504.9508 (ул. Любен Каравелов) – общинска публична собственост, преминава по ПИ 77270.430.784 (НТП – за друг вид застрояване) – общинска публична собственост, ПИ 77270.1.579 (НТП – за местен път) – общинска публична собственост, до УПИ 79.143 – жилищно застрояване и трафопост, съгласно линии и надписи в кафяв цвят за трасето и син пунктир за сервитута в приложения проект. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Хисаря.

2332

6. – Община Хисаря на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ уведомява заинтересуваните по чл. 131 от ЗУТ, че във връзка с Решение № 840, взето с протокол № 49 от 18.07.2023 г. на Общинския съвет – гр. Хисаря, е изработен и допуснат ПУП – парцеларен план за пътна връзка за захранване на УПИ 79.143 – жилищно застрояване и трафопост, като продължение на ул. Юрий Гагарин с обособяване на паркоместа, която започва от ПИ 77270.504.9508 (ул. Любен Каравелов) – общинска публична собственост, и ПИ 77270.504.9515 (ул. Юрий Гагарин), преминава през ПИ 77270.430.784 (НТП – за друг вид застрояване) – общинска публична собственост, и ПИ 77270.1.579 (НТП – за местен път) – общинска публична собственост, до УПИ 79.143 – жилищно застрояване и трафопост, съгласно линии и пунктири в червен цвят и син цвят на приложения проект. Засегнатата площ от ПИ 77270.1.579 и ПИ 77270.4.30.784 за улица и паркоместа е 1240 м2. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация – Хисаря.

2333

82. – Община с. Аврен, област Варна, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ съобщава, че е изработен и представен за разглеждане проект за подробен устройствен план – парцеларен план (ПУП – ПП) за елементите на техническата инфраструктура извън границите на урбанизираните територии за изграждане на обект: „Външно кабелно електрозахранване“, преминаващо през ПИ с идентификатори 58445.8.353 и 58445.100.195 по КККР, землище на с. Приселци, община Аврен – общинска публична собственост, за присъединяване на потребителите на съответното експлоатационно дружество, собственици на ПИ с идентификатор 58445.200.445 по КККР, отговарящ на урегулиран поземлен имот (УПИ) II-200.35 от кв. 200-1, намиращ се в м. Комлука, землище на с. Приселци, община Аврен, от съществуващите проводи до границата на имота. Проектът и придружаващата го документация са изложени за справка в информационния център на общината. На основание чл. 128, ал. 5 във връзка с ал. 1 от ЗУТ в едномесечен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ заинтересуваните лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за ПУП – ПП до общинската администрация – Аврен, отдел „Устройство на територията“.

2356

8. – Община с. Кайнарджа, област Силистра, на основание чл. 128, ал. 1 от ЗУТ обявява на заинтересованите лица, че е изработен проект за изменение на кадастрален и регулационен план на УПИ ХХ-46 и УПИ XXІ-46 в кв. 5 и УПИ XI-46 в кв. 2 и изменение на част от уличната регулация от ос.т. 10 до ос.т. 11 по плана на с. Голеш, община Кайнарджа. Проектът е изложен в стая № 206 в сградата на общинската администрация – с. Кайнарджа, ул. Димитър Дончев № 2. На основание чл. 128, ал. 5 от ЗУТ заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта до общинската администрация в едномесечен срок от обнародването в „Държавен вестник“.

2321

Върховният административен съд на основание чл. 181 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от Р. Вълчанова на разпоредбите на чл. 4, ал. 2, т. 5 и ал. 3 от Наредба № 3 от 5.02.2007 г. за здравните изисквания към детските градини, издадена от министъра на здравеопазването, обн., ДВ, бр. 15 от 2007 г.; изм. и доп., бр. 36 от 2011 г., бр. 64 и 85 от 2012 г., бр. 90 от 2020 г. и бр. 53 от 2022 г., по което е образувано адм. д. № 84/2024 г. по описа на Върховния административен съд, насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 9.04.2024 г., 11 ч., 1 зала.

2381

Върховният административен съд – пето отделение, на основание чл. 188 във връзка с чл. 181, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс съобщава, че е постъпило оспорване от Сдружение „Център за защита правата в здравеопазването“, със седалище и адрес на управление: София, ул. Нишава № 121, за прогласяване нищожността или алтернативно отмяната на чл. 56 и чл. 63, ал. 2, т. 7 от Наредба № 7 от 31.03.2021 г. за условията и реда за съставяне на списък на медицинските изделия по чл. 30а от Закона за медицинските изделия и за определяне на стойността, до която те се заплащат, издадена от министъра на здравеопазването (обн., ДВ, бр. 28 от 6.04.2021 г.; изм. и доп., бр. 104 от 12.12.2021 г., бр. 49 от 30.06.2022 г., в сила от 1.07.2022 г., бр. 105 от 19.12.2023 г., в сила от 19.12.2023 г.), по което е образувано адм. д. № 2823/2024 г. по описа на Върховния административен съд, насрочено за 5.06.2024 г. от 9 ч., зала № 3.

2377

Административният съд – Пазарджик, Х състав, на основание чл. 181, ал. 1 и 2 от АПК съобщава, че е постъпил протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Пазарджик, против разпоредбата на чл. 16, ал. 1, т. 1 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Белово, протокол № 49 от 27.01.2011 г., Решение № 620 от 27.01.2011 г., протокол № 21 от 25.01.2021 г. и Решение № 201 от 25.01.2021 г., всички на Общинския съвет – Белово. По оспорването е образувано адм. д. № 101/2024 г. по описа на Административния съд – Пазарджик.

2386

Окръжният съд – Пловдив, гражданско исково отделение, съобщава на Джоел Лико Лико, гражданин на Република Албания, че срещу него пред Окръжния съд – Пловдив, е заведено гр. д. № 254/2024 г., ІІІ гр. с., по искова молба на X.X.X., ЕГН ***, със съдебен адрес: Пловдив, ул. Капитан Райчо № 86 – адв. X.X., за оспорване на произход от баща на детето Нели Джоел Лико по чл. 62, ал. 2 СК. Указва на ответника, че в 14-дневен срок от обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ може да се яви в канцеларията на Окръжния съд – Пловдив, бул. Шести септември № 167, Пловдив, исково отделение, ІІІ гр. с., за да получи преписи от исковата молба на X.X.X. с приложенията към нея, както и че ако въпреки обнародването не се яви в съда в определения срок, за да получи съдебните книжа, съдът ще назначи особен представител в производството по заведеното против него дело.

2412

Районният съд – Бяла Слатина, призовава в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ ответника X.X.X.ная-Кутова, родена на 19.07.1978 г. в с. Кандибино, област Николаевска, Република Украйна, и с адрес в Република България – гр. Бяла Слатина, област Враца, ул. Христо Ботев № 35, да се яви в деловодството на Районния съд – Бяла Слатина, ул. Димитър Благоев № 85, стая № 101, за да получи препис от исковата молба и приложенията, подадена срещу нея от X.X.X., съобщение по чл. 131 ГПК и препис от разпореждане № 85/15.01.2024 г. по предявен иск с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК, за разглеждането на което е образувано гр. д. № 28/2024 г. по описа на Районния съд – Бяла Слатина, гражданска колегия, втори гр. състав. В случай че ответникът не се яви, за да получи съдебните книжа в указания срок, съдът ще му назначи особен представител на основание чл. 48, ал. 2 от ГПК.

2414

Плевенският районен съд, единадесети граждански състав, съобщава на Мария Магдалена Бътръну-Станева, род. на 28.03.1983 г. в Румъния, без постоянен и настоящ адрес в Република България, с неизвестен адрес в чужбина, че по искова молба с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК от X.X.X. от гр. Гулянци, област Плевен, е образувано гр. д. № 202/2024 г. по описа на Плевенския районен съд и в двуседмичен срок от обнародването в „Държавен вестник“ следва да се яви в канцеларията на Плевенския районен съд за получаване на препис от исковата молба и приложенията към нея за отговор по чл. 131 от ГПК. В случай че не се яви да получи книжата в указания срок, те ще се приложат към делото и ще се считат за редовно връчени. Ответникът да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 48, ал. 2 от ГПК.

2413

Благоевградският окръжен съд обявява, че е образувано гр. д. № 1117/2023 г. по искова молба от 10.11.2023 г. с ищец – Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, и ответници: X.X.X., X.X.X. и X.X.X., всички с постоянен и настоящ адрес: с. Абланица, община Хаджидимово, област Благоевград, ул. Чавдар войвода № 10, с правно основание чл. 153, ал. 2 от ЗОНПИ и с цена на иска: 28 530,28 лв., с която се иска да се отнеме в полза на държавата следното имущество:

На основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗОНПИ от X.X.X. с цена на иска 1242,88 лв.:

– налични 20 дружествени дяла с равностойност 20 лв. от капитала на „Лапантов Строй“ – ЕООД;

– сумата в размер на 1222,88 лв., представляваща крайно салдо по разплащателна сметка № BG93 UNCR 7000 1519 2876 68, открита на 12.09.2008 г. в „УниКредит Булбанк“ – АД.

На основание чл. 144 във връзка с чл. 142, ал. 1 и чл. 141 от ЗОНПИ от X.X.X. с цена на иска 8000 лв.:

– сумата в размер на 8000 лв., представляваща паричната равностойност на таван, изграден на кота +16,90 м, с площ 30,55 кв. м, придобит с нотариален акт за дарение на недвижим имот № 32, том I, pег. № 1025, дело № 29/2017 г., вписан в СВ – Благоевград, вх. рег. № 1796/4.05.2017 г., акт № 107, том VI, дело № 975/2017 г.

На основание чл. 144 във връзка с чл. 141 от ЗОНПИ от X.X.X. с цена на иска 12 000 лв.:

– самостоятелен обект в сграда с предназначение „гараж в сграда“, заснет с идентификационен номер 04279.626.113.1.49, който обект попада в сграда № 1 с идентификационен номер 04279.626.113.1, построена в поземлен имот с идентификационен номер 04279.626.113 по кадастралната карта и кадастралните регистри на Благоевград, община Благоевград, област Благоевград, одобрени със Заповед № РД-18-32 от 10.05.2006 г. на изп. директор на АК, намиращ се в Благоевград, община Благоевград, област Благоевград, вписан с административен адрес: Благоевград, п.к. 2700, кв. Еленово, ет. -1, паркомясто с площ 23,71 кв. м, при съседни самостоятелни обекти: на същия етаж – обект номер 04279.626.113.1.48, обект номер 04279.626.113.1.50; под обекта: няма посочени съседи; над обекта: обект номер 04279.626.113.1.60, заедно с прилежащи части: съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху поземления имот, който самостоятелен обект съгласно предходни документи е представлявал 1/15 ид. ч. от подземен паркинг, изграден на кота -2,50 м на ниво сутерен, който подземен паркинг е с обща площ 413,85 кв. м, състоящ се от 15 паркоместа, която идеална част е с реално ползване на паркомясто № 8 с площ 23,71 кв. м, при граници: паркомясто 7 и паркомясто 9.

На основание чл. 142, ал. 2, т. 4 във връзка с чл. 141 от ЗОНПИ от X.X.X. с цена на иска 7287,40 лв.:

– сумата в размер на 1724,60 лв., представляваща крайно салдо по разплащателна сметка № BG54 UNCR 7000 1518 1398 90, открита на 31.07.2009 г. в „УниКредит Булбанк“ – АД;

– сумата в размер на 5562,80 лв., представляваща крайно салдо по разплащателна сметка № BG16 TTBB 9400 1527 3744 17, открита на 27.01.2016 г. в „Експрес Банк“ – АД.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание, което ще се състои на 1.07.2024 г. и ще започне в 13 ч. в Окръжния съд – Благоевград, като заинтересованите лица, които претендират самостоятелни права върху посоченото имущество, могат да предявят своите претенции в срок до приключване на първото открито съдебно заседание по делото.

2385

Добричкият окръжен съд съобщава, че е образувано гр. д. № 436/2023 г. по описа на Добричкия окръжен съд със страни: ищец – Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, с адрес за призоваване гр. В., ул. Алеко Константинов № 17, ет. 1, и ответници – X.X.X. с постоянен и настоящ адрес в гр. Д., ул. Росица № 25А, и X.X.X. с постоянен и настоящ адрес в с. П.К., общ. К., обл. Д., ул. Първа № 6. Отправено е искане по чл. 153 от ЗПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество на обща стойност 9300 лв.:

1. От X.X.X. на основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ имущество:

лек автомобил марка и модел „Мерцедес Ц 220 ЦДИ“ с рег. № ТХ5350ХР, дата на първа регистрация 26.11.1998 г., рама № WDB2021931F814796, двигател № 61196030054473, придобит на 22.07.2014 г., с пазарна стойност към настоящия момент 2300 лв.

2. От X.X.X. на основание чл. 142, ал. 2, т. 5 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ имущество:

2.1. лек автомобил марка и модел „Киа Соренто“ с рег. № ТХ1486ХТ, дата на първа регистрация – 2.01.2006 г., рама № KNEJC521565532186, двигател № D4CB5902959, придобит на 18.07.2017 г., с пазарна стойност към настоящия момент 4800 лв., и

2.2. лек автомобил марка и модел „Мерцедес А 140“ с рег. № ТХ2403ХР, дата на първа регистрация – 12.06.1998 г., рама № WDB1680311J053819, двигател № 16694030055916, придобит на 2.06.2014 г., с пазарна стойност към настоящия момент 2200 лв.,

и с указания към заинтересованите лица за възможността да предявят по реда на чл. 225, ал. 2 от ГПК и в срок до приключване на съдебното дирене в първата инстанция искове за самостоятелни права върху имуществото, предмет на искането за отнемане.

Обявява, че заинтересованите лица могат да предявят своите претенции върху имуществото, предмет на отнемане, в срока по чл. 225, ал. 2 от ГПК – до приключване на съдебното дирене пред първоинстанционния съд.

Насрочва делото за разглеждане на 11.07.2024 г. от 9 ч.

2435

Софийският градски съд, І гражданско отделение, 27-и състав, на основание чл. 155, ал. 1 от ЗПКОНПИ уведомява, че има образувано гр.д. № 10964/2022 г. въз основа на постъпила искова молба от Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, с която е предявен иск по чл. 153, ал. 1 от ЗПКОНПИ за отнемане от X.X.X. на имущество на стойност 107 314 лв. и за отнемане от „Агро Комерс 13“ – ЕООД, ЕИК 202092049, представлявано от X.X.X., на имущество на стойност 917 195 лв., както следва:

На основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с цена на иска в размер на 16 280 лв.:

– 100 дружествени дяла с номинал от 50 лв. всеки, на обща стойност 5000 лв., представляващи капитала на „Гардънс Транс 71“ – ЕООД, ЕИК 201735599, представлявано от X.X.X.;

– 5 дружествени дяла с номинал от 2 лв. всеки, на обща стойност 10 лв., представляващи капитала на „Докс Тотал Комюникейшън“ – ЕООД, ЕИК 201865967, представлявано от X.X.X.;

– 10 дружествени дяла с номинал от 1 лв. всеки, на обща стойност 10 лв., представляващи капитала на „Легеа Трейдинг 2012“ – ЕООД, ЕИК 202543672, представлявано от X.X.X.;

– 100 дружествени дяла с номинал от 50 лв. всеки, на обща стойност 5000 лв., представляващи капитала на „Акоа Груп“ – ЕООД, ЕИК 175018127, представлявано от X.X.X.;

– 10 дружествени дяла с номинал от 10 лв. всеки, на обща стойност 100 лв., представляващи капитала на „Балкан Логистик Груп“ – ЕООД, ЕИК 202146746, представлявано от X.X.X.;

– 2 дружествени дяла с номинал от 1 лв. всеки, на обща стойност 2 лв., представляващи капитала на „Агро Комерс 13“ – ЕООД, ЕИК 202092049, представлявано от X.X.X.;

– 100 дружествени дяла с номинал от 10 лв. всеки, на обща стойност 1000 лв., представляващи капитала на „Сел-Експорт“ – ЕООД, ЕИК 201191304, представлявано от X.X.X.;

– 50 дружествени дяла с номинал от 100 лв. всеки, на обща стойност 5000 лв., представляващи капитала на „Вижън Студио“ – ЕООД, ЕИК 131207083, представлявано от X.X.X.;

– 2 дружествени дяла с номинал от 1 лв. всеки, на обща стойност 2 лв., представляващи капитала на „Лачков Импорт Експорт“ – ЕООД, ЕИК 202690515, представлявано от X.X.X.;

– 2 дружествени дяла с номинал от 1 лв. всеки, на обща стойност 2 лв., представляващи капитала на „Лачков Трейд“ – ЕООД, ЕИК 202690566, представлявано от X.X.X.;

– 2 дружествени дяла с номинал от 1 лв. всеки, на обща стойност 2 лв., представляващи капитала на „Лачков Импекс“ – ЕООД, ЕИК 202690541, представлявано от X.X.X.;

– 50 дружествени дяла с номинал от 1 лв. всеки, на обща стойност 50 лв., представляващи капитала на „Лучано“ – ЕООД, ЕИК 121271251, представлявано от X.X.X.;

– 2 дружествени дяла с номинал от 1 лв. всеки, на обща стойност 2 лв., представляващи капитала на „Фриго Транс София“ – ЕООД, ЕИК 202702310, представлявано от X.X.X.;

– 100 дружествени дяла с номинал от 1 лв. всеки, на обща стойност 100 лв., представляващи капитала на „Нанси-ВВ“ – ЕООД, ЕИК 201723508, представлявано от X.X.X..

На основание чл. 142, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 141 и 149 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с цена на иска в размер на 25 100 лв.:

– 10 дружествени дяла с номинал от 10 лв. всеки, на обща стойност 100 лв., представляващи капитала на „Мина-Екатерина 29“ – ЕООД, ЕИК 201362350, представлявано от X.X.X.;

– 500 дружествени дяла с номинал от 10 лв. всеки, на обща стойност 5000 лв., представляващи капитала на „Концепт Плюс“ – ЕООД, ЕИК 131313268, представлявано от X.X.X.;

– 100 дружествени дяла с номинал от 50 лв. всеки, на обща стойност 5000 лв., представляващи капитала на „Малинов Проджект“ – ЕООД, ЕИК 175005394, представлявано от X.X.X.;

– 50 дружествени дяла с номинал от 100 лв. всеки, на обща стойност 5000 лв., представляващи капитала на „Анфайър“ – ЕООД, ЕИК 131538749, представлявано от X.X.X.;

– 50 дружествени дяла с номинал от 100 лв. всеки, на обща стойност 5000 лв., представляващи капитала на „НЕО“ – ЕООД, ЕИК 104614281, представлявано от X.X.X.;

– 50 дружествени дяла с номинал от 100 лв. всеки, на обща стойност 5000 лв., представляващи капитала на „Бул Тим Сердика Строй“ – ЕООД, ЕИК 200539494, представлявано от X.X.X..

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с цена на иска в размер на 55 034 лв.:

– сумата в размер на 200 лв., получена от продажбата на дружествените дялове от капитала на „Пафо – СВ“ – ЕООД, ЕИК 201244664;

– сумата в размер на 2 лв., получена от продажбата на дружествените дялове от капитала на „Веспер Трейдинг“ – ЕООД, ЕИК 202379202;

– сумата в размер на 5000 лв., получена от продажбата на дружествените дялове от капитала на „Севънсънс“ – ЕООД, ЕИК 200459361;

– сумата в размер на 2 лв., получена от продажбата на дружествените дялове от капитала на „Булойл Трейд“ – ЕООД, ЕИК 202915746;

– сумата в размер на 11 000 лв., представляваща пазарната стойност на товарен автомобил, марка „Мерцедес 311 ЦДИ“, с рег. № СА0702ТН към датата на продажбата му;

– сумата в размер на 37 440 лв., представляваща постъпили парични средства от продажбата на компенсаторни записи през 2013 г., изтеглена от X.X.X. от разплащателна сметка в левове с IBAN BG98 SOMB 9130 1055 7431 01 в „Общинска банка“ – АД, непреобразувана в друго имущество;

– сумата в размер на 1390 лв., представляваща непреобразуван остатьк от изтеглени средства от X.X.X. през 2013 г. от разплащателна сметка в левове с IBAN BG11 ВРВ1 9170 1604 4252 02 в „Банка Пиреос България“ – АД, с титуляр „Веспер Трейдинг“ – ЕООД, ЕИК 202379202.

На основание чл. 151 във връзка с чл. 142, ал. 2, т. 1 и чл. 141 и 149 от ЗПКОНПИ от X.X.X. с цена на иска в размер на 10 900 лв.:

– сумата в размер на 4400 лв., представляваща пазарната стойност на товарен автомобил, марка „Мерцедес 311 ЦДИ“, с рег. № СА0702ТП към датата на продажбата му;

– сумата в размер на 6400 лв., представляваща пазарната стойност на лек автомобил, марка „Шкода“, модел „Октавия“, pег. № СА1311ХР към датата на продажбата му;

– сумата в размер на 100 лв., представляваща лична вноска във „Вижън Студио“ – ЕООД, послужила за придобиването на търговското предприятие на ЕТ „Стенли – X.X.“, ЕИК 130650528.

На основание чл. 145, ал. 2 във връзка с чл. 141 от ЗПКОНПИ от „Агро Комерс 13“ – ЕООД, ЕИК 202092049, представлявано от X.X.X., с цена на иска в размер на 917 195 лв.:

– 5000 бр. обикновени акции на приносител с номинал от 100 щатски долара всяка, на обща стойност 500 000 щатски долара с левова равностойност в размер на 917 195 лв., представляващи капитала на Caribbean Cruises SA („Карибиан круизис“), дружество, регистрирано съгласно законите на Република Панама съгласно разпоредбите на Общия търговски закон на Панама от 1937 г. на 25.11.2011 г., фиш 753557, документ 2082630 в Публичния регистър на Република Панама, представлявано от X.X.X..

Съгласно определение от 27.02.2024 г. по гр. д. № 10964/2022 г. по описа на СГС, І ГО, 27 състав, съдът определя тримесечен срок считано от датата на обнародването на обявлението в „Държавен вестник“ по реда на чл. 155, ал. 1 ЗПКОНПИ, в който трети заинтересовани лица, претендиращи самостоятелни права върху имуществото, предмет на отнемане, могат да встъпят в делото по реда на чл. 225 ГПК, като предявят претенциите си пред Софийския градски съд.

Гражданско дело № 10964/2022 г. по описа на СГС, І ГО, 27 състав, е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 1.07.2024 г. в 13 ч.

2318

 

ПОКАНИ И СЪОБЩЕНИЯ

41. – Управителният съвет на Ловно-рибарско дружество „София – Запад“, София, на основание чл. 29 от устава и чл. 26 от ЗЮЛНЦ свиква общо събрание на дружеството на 30.05.2024 г. от 17,30 ч. в сградата на НЛРС, София, бул. Витоша № 31 – 33, ет. 7, при следния дневен ред: 1. отчетен доклад за работата на дружеството през 2023 г.; 2. отчетен доклад на контролно-ревизионната комисия за 2023 г.; 3. приемане финансовия отчет на дружеството за 2023 г.; 4. приемане на проекторешения и финансов план за работата на дружеството през 2024 г.; 5. становище от обсъждането на ОС на дружините относно промяната на чл. 65б, ал. 4 на вноската за стопанисване и развъждане на дивеч от ППЗЛОД; 6. избор на делегати за ОС на НЛРС, което ще се проведе през юни 2024 г.; 7. разни. Общото събрание е законно, ако присъстват повече от половината от избраните делегати. При липса на кворум на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ събранието се отлага с един час, на същото място и при същия дневен ред и може да се проведе, колкото и членове да се явят.

2389

1. – Управителният съвет на сдружение с нестопанска цел „Сдружение за граждански контрол върху дейността на местната власт в Община Несебър“, Несебър, на основание чл. 26 от ЗЮЛНЦ, чл. 20, ал. 2 и чл. 22, ал. 2 от устава на сдружението свиква извънредно общо събрание на сдружението на 3.06.2024 г. от 10 ч. в гр. Несебър, кв. Младост, бл. 29, вх. 2, при следния дневен ред: 1. вземане на решение за освобождаване на член на управителния съвет на сдружението от длъжност и освобождаването му от отговорност; 2. избор на нов член на управителния съвет на сдружението; 3. обсъждане и приемане на изменения в устава на сдружението.

2390

Промени настройката на бисквитките