Новини

Изпрати статията по email

16 млади юристи на Пловдивския университет получиха подаръци от

16 млади юристи на Пловдивския университет получиха подаръци от "Сиела"

08 юли 2021

 

Общо 100 студенти от редовна и задочна форма на обучение успешно завършиха Юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". На тържествена церемония министърът на правосъдието от служебното правителство проф. д-р Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници, сред които първенецът на випуска Елеонора Димитрова с пълен отличен успех 6.00 от всички изпити по време на следването си.
"Юридическото образование отваря много врати. Дано да имате възможност да влезете през тази, която предпочитате" - беше пожеланието на служебният правосъден министър.

 

Сред гостите на церемонията бяха зам.-областният управител Даниела Николова и представители на съдебната власт.

 

"Бъдете достойни възпитаници на Юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", пожела на тържеството зам.-ректорът проф. д-р Антон Илиев.

 

Младите юристи бяха поздравени със завършването си и от доц. д-р Даниела Дончева, декан на Юридическия факултет, която описа правото като наркотик, който опиянява, но и носи страдание, но не можеш да се откажеш.
На церемонията бяха прочетени поздравителни адреси от президента на Република България Румен Радев, от председателите на Районния и на Административния съд, както и от Общинския съвет.

По традиция абсолвентите на Юридическия факултет положиха Галилеева клетва - да ползват науката за напредък и хуманизация.

 

Сред наградите, които получиха отличниците на 24-ия випуск от създаването на Юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", бяха и подаръците от "Сиела Норма" - правна литература и правен софтуер, който да използват в бъдещата си работа - "Сиела Норми", "Сиела Практика" и "Сиела Евро". В поздравителен адрес изпълнителният директор на "Сиела Норма" АД Веселин Тодоров също им пожела успешна професионална реализация.

 

На добър час на младите юристи!
 

 

ПУ Випуск 2021

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките