Новини

Изпрати статията по email

"Сиела" по традиция поздрави първокурсниците по право в Софийския университет

03 октомври 2022

 

След тържественото откриване на учебната година в СУ "Св. Климент Охридски", първокурсниците от различни специалности бяха поздравени и от ръководствата на факултетите, в които са приети.

Първият учебен ден събра новоприетите студенти по право в 272 аудитория на ректората. По традиция те получиха подаръци от "Сиела", сред които и Конституция на България, анотирана с тълкувателна практика на Конституционния съд. Всички първокурсници бяха поздравени от екипа на "Сиела" с пожелание за успешна академична година.

Деканът на Юридическия факултет проф. д-р Даниел Вълчев приветства бъдещите юристи, които стават част от 130-годишната история на факултета. Той нарече университета "място за интелектуални предизвикателства", в което "търсим отговори". Проф. Вълчев припомни на първокурсниците, че факултетът по право е водещ от самото си създаване до днес не само заради най-високия бал за прием, а и заради високите академични стандарти, поставяни пред студенти и преподаватели. Пожеланието му към студентите беше конкретно – никога да не се примиряват с глупостта и пошлостта и сами да си поставят високи изисквания, които да постигат.

Специален гост на откриването на учебната година в Юридическия факултет беше служебният министър на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов, бивш ръководител на Катедрата по административноправни науки (2010-2018 г.), както и декан на ЮФ (2011-2018).

Юридическият факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е основан през 1892 г. Той е третият факултет, открит в най-старото висше учебно заведение в България.

Успешна академична година на всички студенти!

 

Сиела СУ Климент Охридски

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките