Новини

Изпрати статията по email

78 кандидатури за

78 кандидатури за "Наградите на БАИТ" за 2022 г.

13 януари 2023

 

78 са кандидатурите за участие в годишните "Награди на БАИТ", които и тази година са подкрепени от "Сиела Норма" АД.

Сред тях са индивидуални проекти, проекти на компании и институции. Най-много са подадените кандидатури в категорията Образователна награда – 21. Следва категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга с 15 кандидатури. Младежка награда и Публична администрация са с по 10 участника, съобщиха организаторите.

В категорията Образователната награда се състезават училища, висши учебни заведения, ИТ компании и сдружения. Има примери за успешно сътрудничество между бизнеса и средното образование в рамките на Националната програма "Бизнесът преподава", чиито представители също са подали документи за участие. Със свои проекти се състезават университети, разработили съвместно с други учебни заведения или с частни компании иновативни програми за обучение на студентите си.   

В категорията Успешен български ИКТ продукт/услуга участват функциониращи продукти, свързани с оптимизиране и автоматизиране на процеси в различни сектори на икономиката, както и платформи, предоставящи различни продукти/услуги в посока дигитализация.  

Държавни ведомства, сред които 4 министерства, участват с реализирани през 2022 г. проекти в категория Публична администрация.

За Младежката награда на БАИТ се състезават проекти на ученици и студенти, които участват със собствени иновативни разработки на софтуерни и хардуерни проекти, системи и платформи.  

В категория Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика участват компании от други сектори, които демонстрират нови внедрени решения за дигитализация на услугите и процесите в дейността им.

Фирмите в надпреварата за Startup представят предимно социално насочени и ангажирани продукти и услуги.

Журналисти от електронни медии представят актуални материали и разработки, свързани с ИКТ теми в категория Журналистически принос.

Журито започва работата си по оценяване на подадените кандидатури, като номинираните в отделните категории ще станат известни след средата на месец февруари.

Отличените в конкурса ще получат награди от български компании, които за поредна година подкрепят "Наградите на БАИТ". "Сиела Норма" предоставя 4 правноинформационни системи "Сиела Норми" и 4 ваучера за чиято стойност спечелилите ще могат да изберат книги от книжарници "Сиела".

По традиция кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на официална церемония на 23 февруари.

 

Успех на всички кандидати!

 

 

 

Наградите на БАИТ

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките