Новини

Изпрати статията по email

Награждаването в конкурса

Награждаването в конкурса "Наградите на БАИТ" отново е с подкрепата на "Сиела Норма" АД

13 февруари 2023

 

Победителите в годишния конкурс на Българската асоциация по информационни технологии ще бъдат обявени на официална церемония на 23 февруари.

За поредна година "Сиела Норма" АД е един от спонсорите на конкурса – част от отличените проекти ще получат ваучери за книги и годишни абонаменти за правен софтуер.

Наградата за специален принос ще бъде връчена по традиция от Президента на Република България. Тя се определя чрез вътрешни номинации и се дава за изключителен принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България.

В това издание се състезаваха 78 проекта в 7 категории.

Най-много бяха подадените проекти в категорията "Образователна награда" – 21. Следва категорията "Успешен български ИКТ продукт/услуга" с 15 кандидатури.

В конкурса участваха също училища, висши учебни заведения, ИТ компании и сдружения. Сред кандидатурите са инициативи за успешно сътрудничество между бизнеса и средното образование в рамките на Националната програма "Бизнесът преподава".

В категорията "Успешен български ИКТ продукт/услуга" участваха функциониращи продукти, свързани с оптимизиране и автоматизиране на процеси в различни сектори на икономиката, както и платформи, предоставящи различни продукти/услуги в посока дигитализация.

Сред участниците в категория "Публична администрация" бяха държавни ведомства, сред които 4 министерства.

За "Младежката награда на БАИТ" се състезаваха проекти на ученици и студенти със собствени иновативни разработки на софтуерни и хардуерни проекти, системи и платформи.  

В категория "Успешен ИКТ проект" в полза на българската икономика бяха представени нови внедрени решения за дигитализация на услугите и процесите в дейността им.

Награждаването в годишния конкурс "Наградите на БАИТ" ще бъде на официална церемония в "Интерпред" следващата седмица.

Желаем успех на всички номинирани в отделните категории!

 

 

Сиела, Награди БАИТ

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките