Новини

Изпрати статията по email

БАИТ връчи годишните си награди

БАИТ връчи годишните си награди

24 февруари 2023

 

На официална церемония в "София ТехПарк" бяха наградени победителите в конкурса на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2022 г. "Наградите на БАИТ" се провеждат за 12-а поредна година. Конкурсът е под патронажа на президента Румен Радев.

В тазгодишното издание се състезаваха 78 проекта в 7 категории - Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ (информационни и комуникационни технологии) продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика.

За поредна година победителите получиха награди и от "Сиела Норма" АД: правен софтуер и ваучери за книжарници "Сиела".

Младежката награда бе присъдена на Тонислав Троев от Шуменски университет "Епископ Константин Преславски" за разработената от него Платформа за автоматизирани тестове.

Висшето училище по телекомуникации и пощи бе отличено с Образователната награда за интердисциплинарните си бакалавърски програми.

Програмистът-журналист Георги Караманев бе награден за своя журналистически принос за своите "Дигитални истории".

Министерството на електронното управление е победител в категорията "Публична администрация" за информационното приложението RegiX. Наградата беше приета от служебния министър на електронното управление Георги Тодоров.

Наградата за Start Up Компания получи Foodobox за едноименното си приложение, което цели да се спре разхищаването на хранителни продукти.

"Дигитални Двойници" на компанията MYX взе наградата за успешен български ИКТ продукт/услуга, а за успешен ИКТ проект в полза на българската икономика - системата ГРАС за автоматизация на оранжерия на база метеорологичните условия в реално време, внедрена от "Про Плантс" ЕООД.

Президентът Румен Радев връчи наградата за специален принос на проф. Мартин Вечев за идеята му за създаване на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет "Св. Климент Охридски". По традиция наградата се присъжда с вътрешна номинация в БАИТ за изключителен принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България.

Честито на всички наградени!

 

 

 

Награди на БАИТ

 

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките