Новини

Изпрати статията по email

Сиела завърши проекта Машинно гласуване с ОТЛИЧЕН

Сиела завърши проекта Машинно гласуване с ОТЛИЧЕН

26 май 2014

 

 

Сиела отчита Отличен за изпълнението на договора с Администрацията на Министерски съвет за техническото осигуряване и софтуерната имплементация на провеждането на експериментално машинно гласуване на проведените избори у нас за Европейски парламент.

 

В 100 избирателни секции гласоподавателите по желание можеха да се включат и да произведат своя избор на предоставените от Сиела и Смартматик електронни машини за гласуване. Резултатите от машинното гласуване не се взимат предвид в оформянето на окончателните изборни резултати.

 

Сиела, с лични наблюдения, отчита положително отношение към експеримента, както на избирателите, така и на членовете от избирателните секции. Наши технически сътрудници бяха разпределени към всяка избирателна секция, които връщат информация с отзиви и всички позитиви на инициативата.

 

Резултат НУЛА = ОТЛИЧНА работа

НУЛА - Толкова са получените обаждания за проблеми от всякакво естество, свързани с електронното гласуване в организирания 24 часов информационен технически център в деня на изборите 25 май 2014 г. Този нулев резултат е следствие от перфектната организация и спазването на стриктни действия от екипа, както и професионално свършената работа на колегите от Смартматик, които дори преди началото на деня, бяха убедени в точността  на разработената от тях система за гласуване.

От Смартматик, които са участвали в над 3500 избори от 12 години насам, казаха, че за организацията по провеждането на електронно гласуване обикновено се предвиждат поне 4 месеца. При нас това се случи в рамките на само две седмици.

 

Благодарение на екипа на Сиела и Смартматик!

 

БЛОГ

Сиела приключи експерименталното машинно гласуване с отличен. Очакваме резултатите от ЦИК

 

Видео - провеждане на гласуване на електронна машина

Машинно гласуване Европейски парламент 2014

 

Обратно
Промени настройката на бисквитките